Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Truppen 21/4..

Kategori: Allmänt

Louise H, Hanna A, Ellinore M, Julia P, Lina O, Sanna S, Julia S, Elin J, Elin N, Maja E, Franziska B, Lova H, Mathilda N, Josefine B, Ellen S

Snart läggdags

Kategori: Allmänt

Efter en hel dags uppladdning med bra mat och påfyllning av vätska.

Men vi hoppas också att ni har laddat lika bra som vi. Skrivit nya hejaramsor, smörjt stämbanden och putsat glasögonen för imon är det äntligen dags!

Hoppas att Stefan har laddat pausmusiken och övat på laguppställningarna. Att Anna har fyllt på kiosken, att bollkajsorna har värmt upp och att publiken är lika laddade som vi!

Sjöbo står på andra planhalvan och vi är laddade till 1000!
Vi ses på IP klockan 14.00!!

Grattis grattis grattis

Kategori: Allmänt

Först och främst vill vi säga grattis till Lisa Gustavsson som igår tog körkort! Stort grattis tills dig och kör försiktigt!

Sen vill vi även säga ett stort grattis till Lova Hansson som idag fyller 18år!! Hoppas du får en toppen dag! (Klart det blir en toppen dag, du ska ju få träffa oss i laget om några timmar)

Grattis till er tjejer!

Knäppa lagkamrater

Kategori: Allmänt

Det är alltid lika roligt att få komma till träningarna och få träffa alla sina roliga och knäppa lagkamrater. Det händer och sägs så mycket roligt, synd bara att man bara inte kommer ihåg allt. Men här kommer lite som sagts under dagens träning.

Vi kan börja med att varna er alla för Esma, hon tar foton på folk i smyg!! Men hon har blixten på så man märker när hon gör det, bra där Esmi!

Elin Jönssons fötter luktar inte hallon utan dom luktar tomater! Gottis! Och Elin, Martina och Frida ska fixa lagfest med deras jobbarkompisar från Litauen, kan bli kul!

Josefine Brorson körde utan underställsbyxor idag på träningen, hon bländade allihop med sina vita (vackra) ben. Imorgon får vi ha solglasögon på oss.

Louise var nog lite trött idag. Hon hade slarvat bort sina bilnycklar, men dom låg inte i bilen kom hon fram till för den var låst och dom låg inte i hennes väska och inte i någon jacka. Hon hittade lyckligtvis sina bilnycklar tillslut, dom låg bredvid hennes väska. Kan vara svårt att se dom då!

Och till sista vill jag bara säga att jag älskar när Ibro säger att vi ska göra "armisar". Skrattar alltid lite inombords när han säger armisar istället för armhävningar, låter så sött! King Ibro!

På söndag smäller det!

Kategori: Allmänt

Som ni vet så har vi seriepremiär nu på söndag den 21/4. Det är div 1 serien som sparkar igång och vi är riktigt taggade och väl förberedda inför den kommande matchen. Så vi asarums if vill hälsa Sjöbo IF, domare, funktionärer, publik och bollkajsor hjärtligt välkomna till Asarums IF på söndag. Och vi hoppas på att kunna bjuda publiken på en välspelad och rolig match och vi själva hoppas på att få sjunga segersången när domaren har blåst av matchen efter 90min.

Vi ses på söndag, alla ska med!

Asarums damer 2013

Kategori: Allmänt

Hej på er allihopa! Hoppas allt är bra med er. Hos oss i asarums damer är allt super, vi är riktigt taggade inför helgens seriepremiär! Vi vill ha söndag NU!
Och vi i laget vill bjuda er på en liten video om premiären, som duktiga Peo har satt ihop. Så gå gärna in på http://www.svenskalag.se/start.asp?teamID=5866 och kolla in vår grymma video. Vi kan se om vi kan lägga upp den här på bloggen också. Hoppas ni gillar den!

Ikväll är det dags för veckans tredje träningspass. Och ikväll kommer även Hjelmen och kör ett extra målvaktspass med våra målvakter.
Vi kan även berätta att nu har vårt lilla rehabgäng snart är helt friska i sina små fötter, härligt!

Ha det gott!

Inför premiären

Kategori: Allmänt


Till helgen är det dags för damernas seriepremiär i division 1 Södra Götaland. Blekinge har två lag representerade i Asarums IF och Rödeby AIF. På söndag har Asarums damer hemmapremiär mot Sjöbo IF och Fotbolliblekinge.se har känt pulsen på lagkaptenen Lina Olsson. www.fotbolliblekinge.se

Hur går tankarna inför årets säsong, vilka ambitioner har ni?
- Det är med positiva tankar vi går in i årets säsong. Vi har en riktigt bra försäsong bakom oss och genrepet vann vi mot Div.1 laget Madesjö IF med trygga 3-1.

Våra ambitioner är att kunna spela vårt spel mot alla motstånd och vara det bollförande laget. Det är en hel del nya lag i serien som vi inte mött tidigare, vilket är extra kul. Vi siktar definitivt på en topp tre placering, med siktet extra inställt på förstaplatsen.

Hur är stämningen och statusen i truppen samt en kort sammanfattning av försäsongen?
- Jag tycker vi fått ihop laget bra och de nya som kom i höstas har också kommit in bra i laget. Vi hade ett lyckat träningsläger i Turkiet som verkligen gjorde sitt både för det fotbollsmässiga och gemenskapen. Alla bjöd på sig själva (tom. tränarna ;) ) och vi tar med oss många skratt och roliga minnen därifrån.

Som sagt har vi haft en bra försäsong där vi gjort bra ifrån oss och vi har fått kvitto på att hård träning lönar sig. Vi har överlag spelat riktigt bra med en varierad offensiv tillsammans med en bra defensiv.

Självklart finns det saker som vi kan förbättra och man är inte bättre än sin sista match. Det kommer krävas skärpa och hårt jobb i alla matcher och det gäller verkligen att hålla upp detta i varenda match om vi ska ligga i toppen när säsongen avslutas!

Vad kan de som följer Asarums damer förvänta sig av årets säsong?
- En anfallsrik och varierande fotboll som förhoppningsvis kommer resultera i många mål och vinster. Vi vill fortsätta vara bollförande i matcherna och spela varierande och förnuftigt.

Hur många fotbollspass har ni haft/har i veckan och är det något speciellt moment ni jobbat extra mycket med under årets försäsong?
- Vi har kört 4 fotbollspass i veckan plus match och det har varit jättebra närvaro på träningarna och vi har lyckats hålla uppe fokus mestadels av tiden.

Vi har jobbat mycket med spelvändningar och vi har också fortsatt att jobba med vårt djupledsspel, så nu är det upp till bevis att visa att vi blivit bättre på det.

Någon/några spelare som du tror kommer att utmärka sig 2013?
- Ofta är det dem offensiva spelarna som utmärker sig på plan och jag tror våra motståndare kommer få det riktigt tufft med vår offensiv, speciellt med Lisa, Mathilda och Lova.

Men självklart måste hela laget prestera för att spelet ska fungera, en enskild spelare kan inte göra jobbet själv så det är viktigt att varje spelare presterar på sin position. Sen har vi några unga spelare från de egna leden som ser spännande ut och som förhoppnings kan ta ett par kliv under säsongen och överraska.

Vilka lag hamnar topp 3 i serien?
Svårt att säga när flera lag i serien är nya bekantskaper, men jag tror och tycker att vi ska vara där uppe. Kanske tillsammans med Stattena som vann vår Div.2 serie förra året, sen har jag hört att Kungsbacka DFF ska vara bra.

Något annat du vill tillägga?
- Jag skulle vilja önska alla lag i Asarums IF/FK lycka till i år! Hoppas detta året blir minst lika roligt som förra! Och kom gärna och stötta oss i årets första hemmamatch nu på söndag kl.14!

Grattis!

Kategori: Allmänt

Födelsedagsbarnet idag är Lisa Gustavsson som har längtat efter sin 18-års dag. Ett stort grattis till henne och lycka till med körkortet!

TGIF

Kategori: Allmänt

Idag skulle vi egentligen haft en internmatch på träningen men eftersom vi har många sjuka o en del skadade blir det bara vanlig träning ikväll som uppladdning inför genrepet mot Madesjö imorgon, lördag.

Vad hade vi för kul för oss igår då på träningen? Uppvärmning, snabba fötter och engelska kvadraten. Gröna laget vann och fick bestämma straff för alla andra. 10 armhävningar och 10 situps. Schysst straff tyckte vi rehabare som inte var med men de hade redan gjort många av båda sorterna eftersom varje gång man inte vann var det bara att göra 20 armisar o 20 situps, hehe..
Starka blir vi iallafall!

Pusspuss

Matkoma

Kategori: Allmänt

Mätta, trötta och belåtna efter dagens träning och middag.
Träningspasset bestod även idag av kvadden och mycket spel. Esma fick göra många armhävningar idag...
Rehabgänget (Maja, Elenore, Elin och Elin) är på bättringsvägen och förhoppningsvis snart tillbaka i full träning.

Maten var lika god som vanligt. Kyckling och potatisklyftor!

Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på Champions Leauge, hejaheja!

Tisdag

Kategori: Allmänt

Dålig aktivitet här inne, men skriver man inga inlägg får man inga besökare o då går statistiken neråt. Dags att försöka vända på den trenden igen!

Tisdag idag vilket betyder träning (som alltid) men även mat efteråt, som vi längtat.

Gårdagens träning var lite varmare än vad dagens träning kommer bli. Känns som att det är minusgrader ute. Igår bestod träningen mestadels av spel. Det såg, som för det mesta, bra ut. Vi fick även sluta en hel kvart(!!!!) tidigare bara för att vi hade varit så duktiga (eller för att vi inte skulle bli het slutkörda efter att ha spelat två matcher i helgen)

Nu är i alla fall alla underställen på och vi är på väg till träningen. TTYL!

Kallt!

Kategori: Allmänt

Ingen vila här inte.
Vi är i full gång med träningarna på ip igen. Skönt att komma tillbaka till en fin konstgräsplan igen, men visst saknar man gräset.
Och något som vi inte har saknat när vi varit iväg är alla jäääääkla kläder man måste ha på sig! Det kändes som att vi hade gått ner minst fem kilo var när vi bara tränade i tisha och shorts.
Så det är lite tråkigt att ta på sig alla lager utav kläder nu igen, men vi får hoppas på att det kommer lite värme nu snart. 
 
Imorgon och på fredag är det ny träning som vanligt. Fast på fredag så kommer tidningen på besök, dom ska ta enskilda foton som dom kan anväda sen när dom skriver om hur grymma vi har varit. hehehehe
Så om ni undrar varför vi är lite extra snygga på fredag så vet ni varför.
hihi
 
ha det så haj!

Dags igen

Kategori: Allmänt

För match!

Vi är nu på väg ner till bjärnums konstgräsplan för att möta allsvenska Vittsjö.
Laget består av: Lollo, Ellinor M, Lina, Julia P, Sanna, Elin N, Frasse, Josefine, Lova, Annie, Mathilda, Lisa, Elin J, Esma

Matchstart 12.00 så ni som inte kommer ner och hejar på oss får hålla tummarna hemifrån!