Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

140221

Kategori: Allmänt

 

Möt Gina Toresten

Kategori: Intervjuer

 
Hej Gina! Du kan väl berätta lite om dig själv?
Haha! det blir ju en hel bok om jag ska berätta llt om mig själv men; Gina Toresten 20år bor i Blekinges finaste by, byn som har allt! (utanför Rödeby, red. anm.)
Fritiden har väl egentligen alltid bestått av fotboll. När jag inte tränar så hänger jag med polarna, killen eller mormor och morfar.

I somras gick jag ut skolan så sedan dess har jag jobbat lite och tanken är väl att någon gång börja plugga igen
 
 
Du är en av lagets nyförvärv , hur kommer det sig att du valde Asarum?
I år har jag valt att spela i Asarum för att de är ett lag med höga ambitioner och jag var sugen på en riktigt utmaning.
 
 
Vilka är dina starka sidor, både på planen och utanför?
Min styrka som fotbollsspelare är väl att jag har en bra speluppfattning och kan spela på olika positioner och vill alltid vinna till varje pris. Starka sidor utanför planen brukar jag ofta få höra att jag istället borde satsa på sångkarriären, sen är jag även grym på mobilspel.. (Leder just nu i laget)
 
 
Vilka förhoppningar har du på dig själv och för laget inför den kommande säsongen?
Jag ser verkligen fram emot en tuff och spännande säsong med mycket nya bra lag som jag inte mött förut. Längtar självklart lite extra mycket till derby matcherna! För min egen del tror jag verkligen det kommer bli ett utvecklande år och jag hoppas på att kunna tillföra nått extra inför denna säsongen! Men nu är de fokus på att göra en grym försäsong och fortsätta ge allt på träningarna innan seriepremiären drar igång den 10maj!
 
Vi avslutar med fem snabba; 
konstgräs/naturgräs? Naturgräs
anfall/försvar? Anfall
flappy bird/candy crush? FLAPPY BIRD
armyfitness/styrka i stenbacka? Armyfitness
schlager/techno? SCHLAGER
Inga svårigheter med de fem sista iallafall! 
 
Tack Gina, lycka till under säsongen! 

20140220

Kategori: Allmänt

Just nu känns det som att veckorna flyger iväg! Det är redan torsdag och idag läste jag i tidningen att våren är på väg,på riktigt, härligt. Men, tränar man med asarums damlag spelar det ingen roll viken säsong eller årstid det är,

 vi kör på med träningar i ur och skur vecka ut och vecka in men i helgen drog vi äntligen igång med den första träningsmatchen!

Matchen i söndags mot KDFF slutade med en vinst och så här skriver fotbolliblekinge.se om den;

Nu är även Asarums damer igång med träningsmatchandet, för motståndet stod Kristianstads DFFs förstärkta F19 som ifjol vann SM-guld mot Umeå IK. Asarums lika unga garde var numret större än gästande KDFF.

 Asarum gjorde en bra första halvlek och tillät inte KDFF skapa några farliga lägen, dock blev det en halvchans när förra Asarumspelaren Matilda Nilsson sköt. Istället var det hemmalaget som var spelförande och skapade flera bra målchanser efter fina kombinationer. Lisa Gustavsson, Jennie Johansson och Lova Hansson hade några riktigt bra lägen att utöka ledningen som Jennie Johansson gav laget.

- Vi gjorde en bra första halvlek och med många fina kombinationer sågade vi oss igenom deras försvar. Dock borde vi gjort några mål till, men som helhet en bra premiärhalvlek, menar Asarums tränare Pierre Persson.

Andra halvlek blev jämnare och lite öppnare då Asarum inte fick igång sitt passningsspel och rörelse från första halvlek, istället skapade KDFF några farligheter via sitt omställningsspel i djupled när Asarum slarvade i uppspelsfasen. Men när Asarum hittade rätt i sitt passningsspel skapades ett antal bra lägen som inte heller förvaltades på rätt sätt. Dock kom även 2-0 när Jennie Johansson dunkade in en vänstervolley i målvaktens högra hörn. I slutet av matchen nickade KDFFs Amanda Persson in en hörna utan chans för Lollo Holmqvist i Asarums mål.

- Vi blev nonchalanta och obeslutsamma i inledningen av andra, när vi sen tappade rörlighet och noggrannhet i vårt passningsspel fick vi jobba i onödan när KDFF satte bollen i djupled. Så fort vi drog upp tempot och fick bättre kvalitet i vårt passningsspel skapade vi några fina lägen.

Som helhet gjorde Asarum en helt ok premiär, noterbart var att bara nyförvärvet från Rödeby AIF, Gina Toresten, spelade dagens match. Finskan Jatta Aalto saknades helt i dagens match.

- Gina gjorde en bra insats idag, det var första matchen med ett nytt spelsätt för henne, hon utvecklas för varje vecka och blir mer bekväm med vårt sätt att spela. Jatta fick hastigt åka hem till Finland på grund av en familjeangelägenhet och är förhoppningsvis tillbaka igen senare i veckan. Vill även ge ett litet extra plus till Elin Jönssons mittbacksspel idag.

Asarum ställde upp med följande lag:
Lollo Holmqvist
Ellinor Månsson, Elin Jönsson, Elin Niemi, Sanna Stensson - Gina Toresten, Maja Ericsson, Lova Hansson, Esma Bajramovic - Lisa Gustavsson, Jennie Johansson.

Ersättare: Johanna Jönsson, Josefine Brorson, Frida Johnsson, Annie Davnert, Anna Svensson.


I måndags inledde de som inte spelat i helgen med 45 minuter army fitness tillsammans med oscar innan de gick över och spelade andra halvan av träningen. Vi som spelade hade en matchgenomgång under första halvan av träningen och sedan körde även vi ett pass army fitness. Med hjälp av påhejningar och styrkevrål tog vi igenom oss den träningen också trots träningsvärk och trötta ben

.

Tisdag innebär, som vanligt, träning men även käk efter träningen. Denna tisdag stod mangokyckling på menyn vilket räckte för att göra Lollo lycklig resten av den kvällen. Träningen då, den bestod av anfall/målvaktsträning tillsammans med Håkan och djupledsspel utan mål för övriga innan vi avslutade med herre på täppan där mellan-chipsen gick segrande ur striden. 

 

 

Nu laddar vi om inför träningen ikväll och håller tumarna för att regnet håller sig undan!

 

XoXo #5

20140216

Kategori: Allmänt

I morgon, söndag, är det dags för årets första träningsmatch och det mot Kristianstads DFF på Asarums konstgräs klockan 12.00. 

 

Truppen tränade sista passet i fredags och har idag lördag ledigt. Med imorgondagens match finns två nya bekantskaper i form av nyförvärven Gina Toresten och Jatta Aalto. 

 

I övrigt så återfinns Lina Olsson på skadelistan, men gjorde sitt första hela pass efter sin handledsskada i fredags. Julia Persson är fortfarande borta, men gått in i en tuffare rehabträning nu. Julia Sjöström är bortrest och Ellen Svensson har kommit igång med sin träning igen och haft två hela träningsveckor nu och där räknar vi med att nästa veckas träning avslutas med match under helgen.

 

Pierre Persson inför matchen
- Det har sett bra ut träningsmässigt, men vi hade lite mycket sjukdomar och lite annat strul under första veckorna i januari, vi hade bra träningar även under den tiden, men senaste tre veckorna har vi haft riktigt, riktigt bra tryck på träningarna. Vi har gentemot de två senaste säsongerna lagt om vår träningsplanering till årets försäsong. och det hoppas vi få bra utdelning av framöver. Vi borde inte ligga lika långt framme när vi går in i årets träningsmatcher som tidigare säsonger, men samtidigt har vi en helt annan plattform att stå på i år än tidigare och det känns som vi är långt framme när vi nu börjar träningsmatcherna. 

 

Konkurrensen i truppen är tuff och det är många spelare som slåss om platserna, och jag tycker redan många har tagit ytterligare kliv i sin utveckling så här långt. Vi har ytterligare några spelare som inte är med imorgon som i allra högsta grad är med och slåss om platserna till division 1. Vill även nämna våra två duktiga 98:or Niki Gustavsson och Vilma Ohnysson som, efter att tränat två pass i veckan under förra hösten, nu är uppflyttade permanent i seniortruppen. Bägge två ser jätteintressanta ut och jobbar väldigt hårt och målinriktat på varje träning. Deras utvecklingskurva pekar verkligen spikrakt uppåt. Det ska bli intressant och se deras utveckling under säsongen

 

Vi kommer att testa en hel del nya konstellationer i lagdelarna i de inledande träningsmatcherna och så även imorgon.Truppen består av 17 spelare där tanken är att alla får speltid, några byten kommer förmodligen ske redan i halvtid för att många ska få matchtempo i kroppen till nästa helg då vi har två matcher.

 

Laget mot Kristianstads DFF

Louise Holmqvist

Ellinor Månsson - Elin Jönsson - Elin Niemi - Sanna Stensson,

Gina Toresten - Jatta Aalto - Lova Hansson - Esma Bajramovic

Lisa Gustavsson - Jennie Johansson

 

Ersättare:

Johanna Jönsson, Anna Svensson, Josefine Brorson, Maja Ericsson, Frida Johnsson, Annie Davnert

Uppladdning

Kategori: Allmänt

Veckoslut precis som vanligt när jag har tid att skriva. Fullt upp med alla träningar som ska hinnas med, juggling som ska spelas och skola som ska genomföras.
Juggling är just nu det nya spelet efter flappy bird då den tävlingen tog slut och esma "råkade" radera spelet och det inte fanns att ladda ner igen. Dock vet jag inte hur många som är med i den tävlingen ännu men jag lovar att ta reda på det. Vinnaren av Flappybird-tävlingen, Gina, har fortfarande inte delat ut något straff till någon så vi får se när det kommer. Jag är glad ju längre det dröjer..
 
Förra helgen var den sista lediga för oss på väldigt länge.. för nu drar träningsmatcherna igång. Det riktigt sprätter i benen. Vi är sugna på att äntligen få spela 11-manna eftersom vi inte har gjort det sen Lina bröt handleden vilket är ett tag sen... 
 
Igår på träningen var det passningar, inlägg, löpvägar, avslut och spel som stod på agendan och stundtals såg det riktigt bra ut. För Pierre däremot såg det inte riktigt lika bra ut... precis innan han skulle köra till träningen råkade han nysa (?) och någonting låste sig i ryggen så han gick och haltade runt hela träningen men förhoppningsvis blir det bättre till söndag då KDFF gästar asarums IP för damernas första träningsmatch för säsongen, äntligen..!
Föjlande spelare är uttagna: Lollo H, Ellinor M, Johanna J, Elin J, Elin N, Sanna S, Anna S, Gina T, Josefine B, Jatta A, Maja E, Lova H, Esma B, Frida J, Lisa G, Jennie J och Annie D.
 
 
Matchstart 12.00. vi hoppas på fint väder och att så många som möjligt drar på sig sina långkalsonger och tar sig ner till IP
 
XoXo #5
 
 
 
 

Möt Maja Henriksson

Kategori: Intervjuer

Vi har tagit oss ett snack med ett av våra nyförvärv, Maja Henriksson som senast kommer ifrån KDFF.

Hej Maja, du kan väl berätta lite om dig själv?
Jag heter Maja Henriksson och fyller 19 år till sommaren. Bor i Asarum med pappa, hans sambo och mina två halvsyskon, Elsa 2 år och Oliver 6 år. Går sista året på gymnasiet. Har spelat fotboll sen jag var 4 år! Började att spela med pojkarna i Högadals IS. När jag inte går i skolan eller spelar fotboll jobbar jag på McDonald's här i Karlshamn. Avskyr maten där, men ett jobb är ett jobb ;)

Du är en av lagets nyförvärv , hur kommer det sig att du valde Asarum?
Valet med Asarum var inte lätt om jag ska vara ärlig. Men den största anledningen till varför jag bytte var för att jag inte orkade med pendlingen till Kristianstad längre. Den tog för mycket fritid och energi. Nu i efterhand är jag väldigt nöjd över mitt byte. Än så länge trivs jag som handen i handsken och sen finns det även några stycken som jag känner sen innan.

Vilka är dina starka sidor, både på planen och utanför?
Det var en svår fråga, men en stark sida är att jag är orädd. Oavsett vem jag möter viker jag inte mig i dueller. Utanför planen är jag snäll och omtänksam.

Vilka förhoppningar har du på dig själv och för laget inför den kommande säsongen?
Med en så ung och stark trupp hoppas jag att vi kan vara med och slåss i toppen i alla tre serierna. För min egen del hoppas jag självklart på att utvecklas som målvakt. Och det viktigaste av allt, att ha kul!

och så avslutar vi med fem snabba;
Konstgräs/Naturgräs
Joggingbyxor/Shorts
Försäsongsträning/Uppehåll
Styrka/Kondition
Techno/
Schlager

 

Tack Maja! Hoppas att du får en rolig och utvecklande säsong, Lycka till! 

Söndag

Kategori: Allmänt

Sista dagen på den här veckan innan vi påbörjar ännu en ny måndag och träningsvecka.

Ikväll är sista dagen på tävlingen vi har i laget.. Flappy bird! Vinnaren bestämmer straffet och just nu tror jag att Gina leder tätt följd av lisa och esma... Må bäste kvinna vinna!

Träningarna i veckan har rullat på precis som vanligt i veckan. Arm fitness och fotbollsträning i måndags, anfall och målvaktsträning i tisdags, fotbollsträning torsdag och styrketräning i fredags-bra start på helgen!

Vi har även gjort klart med vårt tredje nyförvärv - Jatta!
Jatta Aalto har senaste säsongerna spelat i Schweiz och kommer närmast från spel med FC Blue Stars i Zürich.
- Vi har under en längre tid haft tät dialog med Jatta och hon har även varit här på provspel i Januari. Vi var nöjda med det vi såg, och nu är hon på plats och är igång med träningen i Asarum. I Jatta får vi in en spelare som med sin erfarenhet från spel i flera länder kommer tillföra rutin till vår unga spelartrupp. Jatta är en central spelare som kan spela både mittback och central mittfältare. Hon är en konditionsstark och teknisk spelare med två riktigt bra fötter som kommer höja vårt passningsorienterade spel ytterligare. Men vi får även in en spelare som kommer tillföra ett lugn i vårt spel och kan med sin precision bli ett starkt vapen på fasta situationer. Jatta har en stark attityd till sin fotboll och ett extra plus är att hon fortfarande vill utvecklas och har ambitioner med sin fotboll. Med tidigare nyförvärven Gina Toresten och Maja Henriksson plus värvningen av Jatta Aalto spetsar vi till konkurrensen ytterligare i truppen säger Pierre Persson, tränare i Asarums IF.

Jatta Aalto om övergången:
- Det kändes riktigt bra när jag var över och tränade i januari, bra träningar och många unga duktiga spelare som brinner för fotbollen och som vill uppåt i seriesystemet. Klubbens presentation om sin framtidsvision var riktigt intressant och jag kände att den resan som påbörjats vill jag vara med och påverka.
- Jag ser fram emot månaderna vi har kvar innan seriepremiären och hoppas verkligen kunna bidra med den erfarenhet och rutin jag skaffat mig genom åren.
- Truppen ser riktigt bra ut, det finns riktigt många spelare med stora kvaliteér i truppen. Jag tror vi kan göra en jättebra säsong även om jag hört att serien är väldigt tuff, men det ska aldrig vara enkelt utan det gäller att vi jobbar hårt tillsammans vid varje träning och match.
- Jag kom till Sverige i fredagskväll och har tränat tre pass med laget som har känts bra. Det tar alltid lite tid innan samarbetet med nya lagkamrater sitter ordentligt , men med mer träningar tillsammans kommer mitt samarbete med mina nya lagkamrater fungera riktigt bra.
- Jag vill alltid bli bättre och fortsätta utvecklas, och vill spela varje match på en så hög nivå som möjligt. Jag hoppas kunna bidra och hjälpa laget att vinna väldigt många matcher under säsongen..

Fakta Jatta Aalto
#Position: Mittback/Central Mittfältare
# Född: 1986
# Längd: 171 cm
Välkommen!!

nu ska jag fortsätta gibba flappy för att inte komma sist i tävlingen...

XoXo #5