Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Fredag

Kategori: Allmänt

Amen tjenare! :D
 
Äntligen helg, grillen är tänd och snart kommer resten av syskonskaran hem (vi är fem barn i min "lilla" familj), då ska vi äta en stoooor middag tillsammans med lilla farmis som fyller år imorgon :) En bra start på helgen helt klart :D 
 
I onsdags var det match mot Lörby på Lörby Park. En match som speglade matchen mot KFF ganska bra. Matchen slutade 2-2 men vi är på en god väg att få igång vårt spel som vi vill, att lära sig ett nytt spelsystem på några få veckor är inte det lättaste men jag tycker att vi har gjort stora framsteg på så liten tid. Vi tar med oss allt positivt från dom senaste två matcherna och tränar mer på det som var lite mindre bra - det gäller att ha tålamod när man spelar fotboll. Extra kul i matchen mot Lörby var att Emma Nordahl kommer in tidigt i andra halvlek och bara KÖÖÖÖR. Orädd och vågar utmana, hade några fina lägen. Mycket kul att se Emma!! Fortsätt så! :D 
 
Igår hade vi en hyfsat lätt träning på a-planen. Anna Svensson kom upp och sa hejdå, hon flyttar nämligen till USA i helgen. Hon lämnde en mycket god kladdkaka till oss och vi föreslog att hon skulle hålla i uppvärmningen en sista gång, hon och Jojje ( som redan varit i USA en vända) skulle kört en "Amerikansk-uppvärmning". Anna var inte jättesugen på det eftersom hon inte var ombytt (förstår<33), men Jojje var taggad. En liten annorlunda uppvärmning, backa och veva på armarna var något nytt här. Men ojoj va varma vi blev. Efter det körde vi igång lite kvadde. Ny tränare = lite nya regler. Ehhh ja det blev lite kaos i huvudet och några heta diskussioner om vad som var rätt eller fel blev det. Micke Holm fick hoppa in i en av kvaddarna - hoppas träningsvärken inte är allt för stor idag ;D Efter det körde vi lite småövningar i straffområdet - överlämningar (skulle tydligen vara fler överlämningar än luringar. Alla ville såklart luras och skita i bollen när den andra skulle lämna över bollen, hihi så jäkla busiga är vi), hålla bollen i luften med bestämda tillsalg 1,2 eller 3, även det blev kaos i huet. Gjorde även några lekar - det gäller att gå ihop med några och bilda en pakt, Hjelmen beskrev reglerna som en parcermoni i Paradise Hotel, mycket bra där! hahaha ;D 
Körde även en avslutningsövning med många skott och inlägg, Anders fick även chansen att visa sina inläggsskillZ - såg mycket bra ut ;) 
 
Med en halvtimme kvar av träningen gick dom som spelade mot Lörby av för matchgenomgång och individuella samtal med Anders. Dom andra körde smålagsspel samt lite löpning, vi kommer vara ordentligt taggade och redo inför höstpremiären för div 2 :D Kul att se! :)
 
På söndag är det äntligen dags för match hemma på IP igen för div 1. Glimåkra gästar IP och hoppas ni också lika sugna som vi  är på 3 poäng! :) 
 
Så avslutningsvis vill vi bara önska Anna ett stort LYCKA TILL i USA!! Kör hårt och hoppas du får så jäkla roligt! :D Vi ses snart Annis :D Vi kommer sakna dig.
 
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

amen tjenare!!! 
 
läget då? En annan lever ju livet nu lixom, har äntligen fått frivecka. Shohooo, chilla + fotboll hela veckan, najs é det! 
Igår körde vi igång veckans första träningspass. Vi inledde träningen med knäkontroll. Det är en app som man kan ladda ner, och där finns det massa med knäövningar i olika svårighetsgrader som man kan göra. En riktigt bra app för oss fotbollsspelare, speciellt för oss tjejer som drabbas av fler knäskador än killar. Genom att anväda appen ofta kan man förebygga allvarliga knäskador, samt så kan de som har en knäskada anväda sig av appen och träna upp sitt skadade knä igen. Man tränar både styrka och rörlighet. Så ladda ner den, knäkontroll! Tips tips! Jag har sjukaste träningsvärken idag tack vare dom övningarna, haha kan kanppt gå! 
 
Efter knäkontroll körde utespelarna en spelövning med Anders och Rickard (välkommen hem från semestern Rickard, såg att ni hade haft fint väder iaf, brun som bara den!). Jag och Lullu hängde med Hjelmen och körde lite lätt målvaktsträning. Gräset var blött och nyklippt, ni kan ju tänka er hur jag och Lollo såg ut. Dyngsura och gräs över hela kroppen. Skööööönt. Vi avslutade träningen med spel sju mot sju på halvplan där man var tvungen att ha minst två tillslag. Bra övning och alla gjorde det kanon bra! :D Det gäller att kolla upp innan man får bollen, alltså att planera vad man ska hitta på, inte vad du ska göra i helgen, utan vad du ska göra med bollen innan du får den ;D Efter 90 min träning var det dags att packa ihop alla saker och hoppa in i en varm dusch, igår var det kallt att träna!! Vi som spelade i lördags hade ett kort men bra snack i klubbstugan om matchen mot KFF. :) Nu är det snart dags för ett nytt derby (många derbyn i år, KUL!). Vi möter Lörby borta på onsdag kl, 19. BE THERE!! :D
 
Ha det gott, nu ska jag äta tacos. Jag vet, galet! Tacos på en tisdag hör inte till vanligheterna ;)
 

Asarum tipsar

Kategori: Allmänt

Är det så att ni är sugna på att åka till USA någon gång, men inte vet var ni ska åka. Då kan Jojje självklart tipsa er om vilken stad ni ska åka till och vad man kan hitta på där. Fortsätt läs så får ni reda på var... 
 

Denna underskattade men sååå underbara stad borde bli mer uppmärksammad av alla. Det är självklart Chicago jag pratar om. Om du ska resa till usa, planera då in ett stopp i mäktiga "Chi-town" där bland annat Oprah har sin feta lägenhet högst upp i Trump-tower, Michael Jordan sitt grymma hus(jag har varit där, fick visserligen bara se grindarna och stängslet, men de var stora...), där huset i "Ensam hemma" filmerna utspelar sig och även där Barack Obama växte upp.

En av världens mest kriminella stad innehåller mer än skottlossningar och knark. Varför inte besöka något av alla turiststället som "The Bean" (en bönformad metallsak, coolare än det låter).. Åka upp på 103e våningen i Willis Tower och kolla ut över Chicago samt tre andra delstater, eller äta på goda steakhouse, hamburgarebarer eller bara McDonalds. (Chicago är ett riktigt matrikt ställe med många topklassiga restauranger)

Lata dagar kan spenderas på stranden medans du ligger och kollar på skyskraporna runtomkring. Eller varför inte ta dig ut, via tunnelbanan, till ett av smultronställerna så som Damen eller Lincoln Park.

Hänga i milleniumpark till en utomhusbio eller en jazzkonsert. Eller varför inte stå och sjunga med till några av världens största artister på festivalen Lollapalozza är några alternativ under sommarsäsongen.

Sportintresserad?? Chicago har topplag i många idrotter;
Basket- The Bulls.
Hockey- Chicago Blackhawks.
Baseboll- the Cubs eller the Sox.
Amerikansk fotboll- The Bears.
Jag har själv varit på plats på dessa sportevenemang om jag kan garantera bra stämning och högklassiga matcher!!!

Shopping finns det också gott om i mitt älskade Chicago. Vandra Michigan Avenue, eller The magnificant mile som den också kallas, upp och ner för att besöka vilken märkesaffär du vill. Eller varför inte ett av alla shoppingcentrar som finns här och var??

Oj, nu känns det i hjärtat när man sitter i lilla ronneby och skriver om världens bästa stad enligt mig själv. Hör av dig om du ska åka dit, jag åker mer än gärna med som privatguide....

 

Låter som en rikgit nice stad Jojje :D 

 
Jojje har bott i Chicago och spelat collegefotboll, sjukt häftigt! Snart kommer Anna göra detsamma. avundsjuk!!! 
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Hej på er!! 
 
Igår vaknade jag upp av att fåglarna sjöng, solen lyste in genom fönstret och jag steg upp och gjorde en god sommarfrukost som jag åt ute på altanen. Hoppade in i bilen, vevade ner rutorna och satte på mig solglasögnonen körde jag mot Hästö IP för att spela höstäsongens  första match mot Karlskrona.
 
hahaaaaaaaa ja ni hör ju hur bra det låter, men ni vet ju alla att det där stämmer inte för fem öre. Vaknade av att regnet öste ner utanför, frullen fick ätas inne med en filt runt kroppen, hoppade in i bilen och fick sätta på vindrutstorkarna på högsta hasighet (och ändå kunde jag inte se något, fick köra i typ 80km/h hela vägen till Karlskrona). Höstsäsongen brukar alltid låta så konsitgt att säga mitt i sommaren, men i år låter det faktiskt inte konstigt...satan i gatan vilken tråkig "sommar" vi har då..
Väl framme på Hästö IP hade det slutat regna (halleluja) och planen såg ganska fin ut. heheh falskt alarma, ett steg in på planen och du blev dyngsur om fötterna. Det var osäkert om det skulle bli match eller ej. Men vi spelare gick in i omklädningsrummet och förberedde oss för match medan Karlskronas tränare försökte hitta en ny plan att spela matchen på. En ny plan hittades ganska snabbt, det blev Rödebys nya konstgräsplan. Alla nöjda och glada, speceillt gamla rödebyspelaren Gina ofc. ;D 
 
Matchen blev försenad med en halvtimme, men inte gjorde det oss något. Helt klart värt det, palnen var mycket mycket bättre än på Hästö. Matchen drog igång och det är vi som hade allt spel i början av matchen. 
Tänkte skriva ett eget inlägg här om matchen, men ser nu att jag aldrig kommer att hinna det - åker till bruket om en kvart hehe. tagga jobb! Så här kommer artikeln som stod i Blekingesporten, den får sammanfatta matchen kort:
 

Med de första 25 minuterna som referens kunde knappt spelarna eller ledarna i Karlskrona FF ens drömma om poäng.

Ett rörligt och kreativt Asarum visade upp hela registret, ledde med 2–0 efter 19 minuter och skar upp stora defensiva sår i ett vilset hemmalag.

– Den perioden var fruktansvärt tung. Om de får i gång sitt spel är de farliga och då kan det rulla i väg. Det var jag rädd för, säger Frida Fries i Karlskrona.

Gästerna radade upp kvalificerade chanser och deras ledning borde ha varit större. I stället sjönk intensiteten och ju längre halvleken led desto försiktigare blev Asarum vars höga presspel, välnavigerade passningar och målproduktion gick i stå.

– Vi jobbade oss in i matchen och så fort Asarum inte har rätt flyt i spelet händer det att de tappar, säger Karlskronas tränare Nicklas Knutsson.

Sofie Perssons 1–2-reducering före paus gav Karlskrona en stor skopa energi.

I andra halvlek bytte matchen ansikte.

– I 30 minuter var vi helt ohotade och spelade bra fotboll. Efter paus hade vi helt klart problem med att dyrka upp deras defensiv. De spelade tajt, tufft och fysiskt, säger Asarums nye tränare Anders Torstensson.

Asarum lyckades inte heller försvara 2–1-ledningen. En dryg kvart in i halvleken skickade Frida Fries i väg ett distansskott från nästan 30 meter som seglade rakt upp i målvaktens vänstra kryss.

– Jag kände inte att jag fick någon klockren träff som man kan känna ibland men bollen satt där den skulle, säger Frida Fries.

Pärlan genererade i en poäng och nu har de tre poäng till godo på jagande Nättraby och Bromölla.

– Att vända 0–2 till 2–2 mot ett topplag som Asarum är ett starkt formbesked, säger Nicklas Knutsson.

Matchen, som skulle ha spelats på Hästö IP, flyttades på grund av vattensjuk plan till Rödebys konstgräs.

– Det var nog tur att vi gjorde så här. Mattan på Hästö var regntung och bollen studsade inte, säger Knutsson.

 

Självklart surt att tappa en 0-2 ledning, men vi ska vara nöjda med vår första halvlek. Då spelar vi riktigt riktigt bra! Som en liten tröst, för besviken blir man efter att ha tappat en 0-2 ledning, hade Maja F bakat kakor till oss som hon hade ställt på massagebänken i omklädningsrummet efteråt. (bild på insta) magiska!!!! :D :D Tack gullet!!

Nu laddar vi om inför matchen på onsdag mot Lörby, borta. 

Ha det gott alla :D

 
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Tjabba tjena hallå!
 
(för alla er som är min ålder eller yngre vet vilken låt jag menar med tjabba tjena hallå ;) Sjääälvklart är det Nicke och Mojje. Sjukt bra barnprogram ;D ) 
 
Äntligen fredag och en dag närmare derbyt mot KFF. Imorgon gäller det på Hästö IP kl 15,00. Det sägs att det ska bli regn imorgon, meeen som ni vet så finns det ingea dåliga väder bara dåliga kläder ;) hihi Så på med regnkläderna och ta med ett paraply så kommer ni fixa 90 min utan problem. :)
 
Igår gjorde vi veckans sista träning. Hela veckan har funkat riktigt bra och alla tjejerna ger 100 på varje träning. Go inställning, vilja och stämning på varje träning. Asså älskar detta härliga gäng jag spelar i! :D Igår bestod träningen av olika uppspels varianter för de som ska spela imorgon, de andra körde omställningar med (gubben ;) ) Tomas. Därefter körde vi smålagsspel eller tempospel som Anders säger. Många snygga mål och skott. Lollo fick ett stenhårt skott mitt i fejjan av Nordahl. Lollo åkte ner i backen och bollen åkte utanför mål, så rikgit snygg räddning av Lullu! ;D Hård som sten är hon och reste sig snabbt upp igen, kingen! Efter halva tiden gick de som ska spela imorgon av och övande på hörnor, de andra brudarna fortsatte att köra tempospel. Avslutningsvis körde de som inte ska spela imorgon lite löpning, 25, 50, 75 och 100 m. MYCKET bra jobbat av alla!!!  
De andra som inte sprang körde lite långbollar, straffar, skott och Maja låg i mitten (i vägen) och gjorde situps, satan vilka magmuskler hon har fått nu! 
 
Matte sköt ner Gina efter träningen, vilket resulterade i en spännande brottningsmatch. Vet faktiskt inte vem som vann men hörde att Gina ska få ge igen. Inga fysiska skador, utan bara materiella skador. Så Matte får ta hem (alla) sina skor...
Jennie klara inte av att se när Frida O tar sina sprutor. Hon klara inte av att ta prover själv heller hos doktron "dom får jaga mig!" 
Issa har en jobbig nyinflyttad granne, Gustav. Han gråter heeeeela tiden, går inte att få stopp på honom. Stackars Gustav, jobbigt för Issa...
Matte har varit utomlands i tre veckor, hon är lika brun som en pepparkaka. Hon förstår inte varför man inte vill stå bredvid henne (är hon trög eller?) , har lixom gett upp hoppet om att bli brun denna sommaren...
När man ska använda ordet "lovely" (Hjelmens favorit ord) måste man säga det när det handlar om något positivt. Elin A har inte riktigt förstått det... 
Vill man va en i gänget så ska man köpa sin duschtvål på body shop, typ alla har dom. Känner mig utanför typ, står där i ena hörnet i duschen med min LDB tvål och bara "aja, får väl snacka med grodan som bor här i duschen". Ahh får nog köpa mig en ny tvål (från body shop ofc).
 
Ps. glöm inte, lördag kl 15,00 Hästö IP. Be there! :D
 
Trevlig helg alla!! :D
 
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Då har vi snart kommit fram till veckans sista träning. Veckan som har gått har bestått av mycket försvarsspel, försöka lära sig Anders nya spelidé. Lite passningsövningar och spel elva mot elva. Igår hade vi en liten samling tillsammans efteråt i klubbstugan där Anders presenterade sig själv, lite om vad han har hunnit med i fotbollsväg fram tills nu och hur han vill att vi ska spela under hösten 2015. Visade några filmklipp samt ritade spelövningar. Det var en jäkla massa kryss, ringar och sträck. Blev helt förvirrad när jag kollade på bildern, tur jag "bara" ska stå där bak och vakta målet ;) Måste också säga att Maja E gjorde ett mycket bra jobb som Anders hjälpreda. Många bra tryck på datorn och fick fram alla bilder i rätt tid, mycket bra Ericsson!! 
Idag är det som sagt veckans sista träning innan helgen. På lördag är det äntligen dags för seriematch igen. Vi möter Karlskrona borta kl 15,00 oxh vi behöver ert stöd. Så kom och heja på oss på Hästö IP! Vi är taggade, hoppas ni också är det! :D 
 
Ps. Glöm inte bort matchen mot Vittsjö den 18 augusti! 
 
 

Asarum tipsar!

Kategori: Allmänt

Hej på er! :) 
 
Dags för ett nytt inlägg med Asarum Tipsar. Är det så att ni är sugna på att resa till Melbourne i Australien men inte riktigt vet vad ni ska hitta på när ni väl är där? Dååå kan Frida O ge er massa med bra tips på vad man hitta på. Hon har ju bott i Melbourne i något år (fräckt!). Detta tipsar Frida er om: Om man åker till Melbourne ska man passa på att dricka massor av kaffe (världens kaffestad nr 1) och äta frukost på så många av stans balla caféer som man bara kan! Melbourne kryllar av grymma rooftop-barer, häftiga pubar och coola restauranger så gillar man mat o dryck (och vem gör inte?) så är Melbs en guldgruva! Häng i någon av stadens mysiga parker och gå på utomhusbio på sommaren. Gå på en av alla festivaler eller marknader och frossa i grym streetfood. Ta med en flaska vin och lite gottis och häng bland alla sköna människor nere vid stranden eller bara strosa omkring i stan och spana på grym graffiti, shoppa och snacka med härliga Aussies! Åh vad detta fick mig att sakna Melbs, får ni chansen, åk!
Shit va härligt det låter!!!! 
 
 

Asarum tipsar

Kategori: Allmänt

Hallå Hallå!
 
Igår var det dags för veckans första träning. Jag och syrran kunde tyvärr inte träna, bruket kallade efter oss. Men jag vet iaf att tjejerna skulle ha knäkontroll med Anders samt träna på försvarsspel. Gick säääääkert suuuuuper! Idag är det ny tränig, hoppas verkligen att vädret blir bättre tills ikväll. Hemma i SBG öser regnet ner...
 
Vi fortsätter med Asarum tipsar och först ut idag är gymmarN själv. På hennes lediga tid, då hon inte jobbar eller tränar fotboll, så hänger hon på gymmet. Det är sant!!! Det är självklart Jennie jag snackar om, och det våre dumt att fårga någon annan än henne om sommarens hetaste träningstips ;) Här kommer Jennies hetaste träningstips: Mitt hetaste träningstips blir nog "squats" i alla dess former. Att ha en fyllig, tonad och tränad rumpa är inte fy skam. All rumpträning i form av knäböj, marklyft, vanliga samt bulgariska utfallssteg etc. Här behövs inga monsterpass. För den lata räcker ett fåtal "squats" på morgonen eller kväll och resultatet märks snabbt. "Squats" förebygger till och med skador och gör dig rörlig, OM du gör det på rätt sätt vill säga. Så kompisar, oavsett om du är kvinna, man eller båda delar: Alla behöver "squata"!!! 
Sååå, va säger ni kompisar? dags att ta på sig träningskläderna! ;D
 
Är det så att du tyvärr inte kan träna som vanligt pga skada och får dras med rehabträning och tycker att det är världens tråkigaste?? Då ska ni få några bra tips av Elin J, som är långtidsskadad pga en knäskada för 1,5 år sedan. (Lider med henne!!) Här tär några bra tips från Elin som gör att ni förhoppningsvis hittar motivationen att köra rehab i sommar: Att vara långtidsskadad och behöva köra rehab länge är nog något jag inte ens skulle önska min värsta fiende. Det är troligtvis bland det värsta jag varit med om. Nu har det gått ungefär ett och ett halvt år sedan jag spelade fotboll och suget har aldrig varit så stort som det är nu. Det var lättare i vintras när man "slapp" vara ute i regn, snö, blåst och annat otäckt väder hehe. Men för att svara på din fråga så är nog mitt tips att bara göra det. Det är som de säger, det jobbigaste steget i träningen är det ut genom dörren. Men som skadad vet man att det inte är någon annan som kan göra jobbet åt en. Det är bara jag som kan öka min muskelstyrka, förbättra min kondition och få tillbaka min bollkontroll. Den enda jag lurar genom att inte köra min rehab är mig själv. Tyvärr finns det inga genvägar man kan ta utan det är bara att ligga i. Jag vet att ju hårdare jag tränar desto snabbare kommer jag tillbaka och det ju det som är mitt mål. Genom att ha mål och delmål, att nå är det mycket lättare att se resultat och på så sätt roligare att träna. Det är inte kul att träna och träna utan att man känner att det händer något så mål är ett måste! Det har självklart funnits jobbiga stunder där man funderar på om det är värt det. Och till alla er som kör rehab- ge inte upp! Ett dåligt träningspass är fortfarande bättre än inget alls! Lycka till och kom ihåg att ni inte är ensamma. Styrkekram.
Tack Elin!! Alltså - sätt upp delmål som du ska nå och sen är det bara till att köra. KBK som man säger ;D
 
KBK!!!!!!!
Jönsson krigar sig igenom en rehabträning!

Grattis!!

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
 
Hoppas ni har haft en trevlig helg :D 
Idag har vi ett födelsedagsbarn i laget, det är vår alldeles egna lilla postkvinna. På vardagarna kör hon runt i sin lilla postbil och delar ut post, i Asarum vaktar hon målet som en king. Det är såklart Lollo vi snackar om, hon fyller 21 bast idag. Hoppas du får en grym dag, GRATTIS GRATTIS GRATTIS! :D
 
När vi ändå snackar om Lollo så ska hon självklart få tipsa om något som man kan hitta på i sommar. Eftersom hon kör postbil i Kallinge så har hon sett det mesta man kan se i Kallinge. Vill man besöka Kallinge i sommar så finns det en hel del fina platser att besöka men Lollo tipsar speciellt om strandpromenaden. Låter som ett mysigt och fint ställe. Tack Lullu, dit får man åka någon gång i livet... ;)
 
Är ni sugna på att köpa nya fotbollsskor nu efter uppehållet, men ni vet inte vilka ni ska köpa? Oroa er inte, jag har svaret! Eller njaaa Matte har, hon har stenkoll på vilka som är säsongens bästa fotbollsskor. - "Skorna som toppar listan denna säsongen är Nike Hypervenom Phatal. En stilren sko, som väger minimalt och är väldigt tunn för en nära bolltouch. Dessa skorna går även att designa på NikeID, vilket gör det mer personligt. Vill man ha mer stabilitet för foten så finner man de så kallade "strumpskorna" som både i NIke mercurial och magista. Jag rekommenderar båda. Materialet på dessa är ganska grovt och elastiskt (flyknit) men fyller sin funktion väldigt bra. Avslutningsvis står dock ett par helt andra fotbollsskor på min önskelista. Dessa har funnits länge men fortsätter utvecklas och namnet på dessa är Puma evospeed. Jag har bara haft Puma någon enstaka gång förut och de verkar vara väldigt rymliga, materialet består av syntet så de töjer inte sig särskilt mycket och kan bli stela men utseendemässigt toppar dom listan (rosa eller blåa). En sko som jag antar att dom har slutat producera är Adi Zero lightning blue. Min absoluta favoritsko någonsin. I´m keeping my hopes up! Hoppas tipset hjälper er i skodjungeln! ;) 
tusen tack Matte för dina rekommendationer. låter sjukt nice, fattar typ ingenting dock. Men du kan dina fotbollskor minsann! :D 
 
Är det så att ni är sugna på att besöka dom småländskaskogarna i sommar så ska ni självklart svänga inom Tingsryd. Amalia tipsar om dom fantastiskt goda räkmackorna och det billiga kaffet (2kr för en kopp, 3kr om du köper två). Ni hittar såklart detta grymma erbjudande på Börjes i Tingsryd. Har själv varit där, 5/5 såklart! :D Så att ta en tur till Tingsryd är verkligen något som både jag och Amalia rekommenderar (om man gillar räkmackor och kaffe då) ;)
 
 

Asarum tipsar

Kategori: Allmänt

Hej på er! :D
 
Solen skiner och det är freeeeedag, hur underbart?! 
 
Igår var det en svettig träning på IP. Första timmen av tränigen hade Anders och resten av gänget satt upp en form av "hinderbana" (typ) över hela a-planen. Tjejerna skulle springa genom banan, samt göra lite styrka under banan, och skott på mig som stod i mål. Banan såg rikgit jobbig ut och den stekande solen gjorde nog så att det blev ännu jobbigare. Tjejerna fick testa sin syreupptagningsförmåga och efter fem varv var de rätt trötta. Men ingen för banan ensam, alla pushar och peppar på varandra vilket gör allt mycket enklare. Mycket bra inställning av alla och alla krigade sig igenom banan. Jag som stod i målet fick dåligt samvete eftersom jag "slapp" springa banan, skulle ju stå i målet och rädda deras skott. Får dra ut på en joggingtur här hemma istället... 
Efter en timmes träning på a-plan flyttade vi ner på b-planen där vi körde tempospel. Smålagspel där tempot var det viktigaste, tempo tempo!!! Kul som bara den! Alla gjorde en grym träning, idag känns det nog lite extra i kroppen hos alla men ändå skön känsla. Syrran klagar på att hon knappt kan röra sig idag ;) Extra plus får Tomas som var KING i målet igår, många snygga räddningar!!! ;) kul att se haha. 
 
Nu har vi inte träning förens på måndag, och nästa helg är det dags för första seriematchen efter uppehållet. Vi möter Karlskrona FF borta. hoppas ni är sugna på att kolla på lite fotboll igen, vi är iaf sugna på att lira!! :D
 
Vi ska sälvklart ha några från laget som tipsar om lite roliga saker också. Först ut idag är lagets egna frisör Fia, som alltid är snygg i håret på träningarna (ja självklart när hon inte tränar också) :D 
Jag frågade Fia vad som hetast i hårväg i sommar och självklart har hon svaret: I år är det trend med "strandlockigt" hår och det skapar man bäst med ocean mist spray om man inte har havet till hjälp. Sedan får man inte snåla med inpackningen!!! 
Gött, då behöver jag inte duscha håret efter en dag på stranden, det är ju inne lixom :D Tackar fia! :D
 
När vi ändå är inne på hur man "stylar" håret så kan Grüner även hjälpa oss hur vi ska få till den perfekta knorren på huvudet. För Grüner har ALLTID en liten knorr mitt på huet, vi kallar henne ibland för "Lilla My" :D Här är hennes tips: Det gäller att vara bestämd och säker på vad man gör, oftast räcker det med att man tänker att fasen var bra detta kommer blir, så blir det oftast skitbra!
Det gäller alltså bara till att göra det, just do it lixom!.
 
Gotland eller Öland? Vilken ö ska man välja i sommar då? hmm svårt val, men Gina har svaret: Varje sommar sen födseln så har jag tillbringar stora delar av sommaren på Böda sands camping men för första gången i mitt liv har jag denna sommaren provat på Sveriges största ö, nämlingen Gotland. Vi tillbringade tre nätter i Visbys innerstad, otroligt fint. Vi hyrde bil och besökte Villevillekulla, raukarna, blålagunen och någon strand som jag inte minns namnet på, en helt fantastisk helg MEN trots denna fantastiska upplevelse så skulle jag tipsa er alla att åka till Öland (böda) där finns allt ni behöver och lite till! Det finns inte mycket som slår att vakna till nybakat bröd, ta sig ner till stranden för en heldag i den perfekta lena sandaen för att lite senare njuta av afterbeachen för att ännu seanre ta en lång dusch och göra sig fräsch inför kvällen. Tända grillen och käka gott, gå bort mot scenen för att se kvällens uppträde eller avnjuta en stund i den otroligt fina bastuanläggningen! Skulle försöka hålla mig kort med det är inte alltid det lättaste men kortfattat: solen skiner alltid på Böda, de luktar alltid grillat, tar endast med två timmar med bil (från Karlskrona) och det är ett grymt ställe helt enkelt!  :D
Såhär känner jag nu- jag måste till Böda!
 

Ska man ligga på Böda strand i sommar så måste man ju självklart veta hur man får till den perfekta brännan. Och lagets ständigt bruna tjej, Annie (fuskar hon eller har hon bara jäkligt bra pigment?! Vet ej!) har svaret på hur man får till en bra solbränna.: Till att börja med är det alltid gött om solen visar sig här i Sverige...Men mitt bästa tips är att sola, så när solen väl visar sig gäller det att ta fram kokosoljan och grilla fläsket ;) Att man har ett bra pigment kan också vara en liten fördel. Se även till att smörja in dig så att din kropp aldrig blir torr! Viktigt! Lycka till! :)
Amen nice, kokosolja har jag i badrumsskåpet, dags att gå ut och skaffa sig en go bränna nu då ;D hihi
 
Såååå det får räcka för idag :D Hoppas ni gillar våra tips ;D

Ha en trevlig helg mina vänner! :)
 

Asarum tipsar

Kategori: Allmänt

Då var det dags för fyra nya brudar att tipsa er om lite allt möjligt. Först ut är Lisa. 
 
Hon och hennes pojkvän Alexander brukar vara ute i skogen och leta efter skogens guld. Hennes fråga var om hon kunde säga var hennes bästa svampställe var, men det får man inte berätta! Men här kommer Lisas tips på hur man hittar ett bra svampställe: Vi var ute i ca 5-6 skogar utan napp sen sa vi att vi skulle göra ett sista försök och då hittade vi rena guldgruvan. Ska jag vara ärlig så var det ren tur, efter det har vi bara hittat lite småställen i olika skogar. Men svampplockning kräver tålamod, och nej jag har inget tålamod men mannen min har. 
Så ska ni ge er ut på svampjakt så gäller det att ha tålamod!! Lycka till! 
 
Näst ut är Johne, som bor i Olofström och vad passar inte då bättre än att hon tipsar oss om den bästa pizzerian samt vilken sort? Man vill ju inte åka till Olofström för att käka pizza och sen inte veta vart man ska gå lixom!! Johne rekommenderar Katrins pizzeria och hon rekommenderar att vi ska välja en vesuvio med kebabsås, "gött som fan!" . Amen det blir nog ett besök på Katrins någon gång i framtiden, ska självklart testa den pizzan då! ;D
 
Nu när det är sommar så är det ofta grillat som står på våra middagsmenyer. och här berättar Ohnysson om varför just grillat är den bästa maten i sommar: Den bästa sommarmaten är ju lätt grillat. Allt som går att grilla typ, därför att grillat smakar ju sommar. Man kan oftast sitta ute och äta för det är oftast varmt på sommaren och det ger en sådan sommarkänsla att just äta ute och känna doften av grillen. Kan tipsa om att grilla kyckling och olika grönsaker, det är rikgit gott! 
mmmh tackar Ohny! Blev hungrig nu! :D :D :D 
 
Efter maten är det ju självklart gott med en riktig smarrig sommarefterrätt. Hanna T tipsar och tycker att jordgubbar med glass är den bästa efterrätten. Enkelt och riktigt gott. mmmmmmh :D 
 
 
 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Hallå mitt i natten! 
 
Sitter på bruket i Nymölla och ser till så att pappersmaskinerna rullar på som dom ska, låter avancerat va? ;) det börjar bli lite segt i kroppen nu och ögonen vill helst slå igen för idag. 5 h kvar, kämpa Hanna!! 
 
Idag har Östersjöfesvtivalen börjat i Karlshamn och vi i AIF står parkeringsvakter på City Gross. Oftast blir vi bemötta av mycket trevliga festivalbesökare eller hungriga kunder till grossen. Lite då och då smiter det in en sur person som tycker det är fööööörjävligt men what to do? ah på tal om engelska, det finns inget värre än när man ser att bilens registreringsskylt inte är svensk!!!! Dags att byta från svenska till svengelska, går sådär. Gav mig på ett försök att översätta östersjöfestivalen till engelska "easterlakefesti..." Sen skippade jag det och bad han fortsätta köra (det började bildas en kö bakom..). Anna hade en besökare som inte kunde svenska och ytterst lite engelska, så han ringde sin tolk så löste han och Anna det kanon! ;) 
 
Kl 18 var mitt, Annas, Elin A och Frida O pass över och nästa gäng kom och bytte av oss. Full fart mot ett soligt IP för träning. Anders höll idag i sin första träning, som hade temat "passning", jag hängde med födelsedagsbarnet (Hjelmen), som körde Mv-träning med mig. har inte slängt mig efter en boll på två veckor, så idag kändes det lite extra minsann. Blå på ben, armbågar och axlar hehe. Jobbig men rolig träning :) Hos tjejerna med Anders, Tomas och Rickard såg det bra ut :) Tjejerna såg mycket nöjda ut efteråt, lite trötta men glada ;) :) 
 
En go träning! Nu laddar vi om inför morgondagens träning :) 
 
ha det gott, godnatt från bruket!!
 

Asarum tipsar

Kategori: Allmänt

Bloggen blir ju lite trist om den bara ska handla om våra tränigar m.m. , så de kommande dagarna kommer jag att lägga upp lite olika tips som brudarna i laget rekommenderar till våra läsare ;) 
Jag lovar att ni kommer bli mycket nöjda över våra tips :D 
 
Först ut att ge oss ett bra tips är våran kapten Lina Olsson. Matte, Linas sambo, äger Harrys i Karlshamn så det blir ju en hel del mat och dryck från Harrys meny. Lina har nog testat det mesta, så ingen kan svara bättre på vad man ska välja för mat och dryck när man besöker Harrys. Lina rekommenderar deras burgare med de speciellt goda pommes frites, till dricka rekommenderar hon en öl som heter Kona Big Wave Golden Ale! :) Låter riktigt smarrigt! :D 
 
När Maja H skulle göra sitt projektarbete valde hon att göra ett litet annorlunda projekt, men satan vilket häftigt projekt det var!!! Maja åkte ner till Afrika och volontärarbetade med alla vilda djur, hon städade djurens burar, matade dom, var ute och gick med lejonen osv (fasiken va häftigt!!) . Är det någon av er som ska göra ett projektarbete under hösten/våren så tipsar Maja här hur man ska kunna göra sin resa möjlig: För min del gällde det att vara målmedveten. Att ta sig an varje hinder som stod i ens väg, för att man visste vad "belöningen" blev i slutändan. Så att ha tålamod och envishet. Drivkraften är också viktig.
 
Vill man ha tips på vad man ska äta när man besöker Vägga Rökeri så ska man självklart fråga Jullan, där hon jobbar och sliter nästan varje dag. Här har vi Jullans tips: Den personliga favoriten är den varmrökta laxen med presiljepotatis, romsås och Skagenröra. Men om man vill smaka lite av varje så är Wägga special bäst, där får du fyra olika sorters lax, stekt sill och makrill, persiljepotatis, skagenröra och senapssås. 
 Åhhh herregud, nu blev jag hungrig! Jag måste till Vägga! :D
 
Är du sugen på att fräscha upp dina naglar i sommar så ska man inte fråga mig om tips, jag har noll koll och vet kanppt vad en nagelfil är för något... Man ska däremot ta ett snack med Maja E. Hon har nya fina naglar nästan varje gång man träffar henne (och det gör jag rätt ofta). Här Majas bästa tips på att behålla naglarna fina länge: Fakenaglar såklart!!! Alla säger nagelolja men jag säger fake!! Och bästa stället att göra sina naglar är där jag gör det, i Asarum hos Beautybynermin, billigt och bra ;)
Vill du bli sommarfin så vet du nu vart du ska gå ;)
 
 
 

Grattis!!

Kategori: Allmänt

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Hjelmens födelsedag. Hurra! Hurra! Hurra! :D
  Hoppas du får en grym födelsedagn Hjelmen! Ses ikväll, löööööööövely!!!
 
 
Idag börjar Östersjöfestivalen i Karlshamn och vi i damlaget kommer stå pakeringsvakter på City Gross pakering, så kom och pakera hos, vi erbjuder glada pakeringsvakter och att du får pengarna tillbaka i kassan om du handlar för mer än 95 kr och samtidigt stödjer du Asarums IF! Mycket bra tycker jag :)

Äntligen

Kategori: Allmänt

Heeeeeeeeej på er!! 
 
Det var längesen!!! Nu är det dags för bloggen att vakna till liv igen, efter två veckors uppehåll körde vi idag igång träningarna igen. Så det är dags för bloggen att bli uppdaterad nu oxå.  Hoppas ni har haft en bra sommar hittils trots att det har varit kasst väder...man vet lixom inte vad man ska hitta på om dagarna när det är dåligt väder, man är ju van vid att ligga på stranden varje dag...
 
Så ja, idag var det äntligen dags för fotbollstäning igen efter ett litet uppehåll, två veckor utan alla lagkompisar och tränare är minsann inte roligt! Man saknar ju dom varje dag, lilla fotbollsfamlijen ju! Så riktigt kul att träffa alla idag, alla var lika vita som vanligt hehe. Förutom Amalia, hon hade definitivt inte tillbringat sin ledighet i Sverige (sjukt brun). 
 
Idag var det Anders första träning i klubben, eller ja, träning och träning. Det var Hjelmen, Rickard och Micke som höll i träningen medan Anders hade korta snack med oss spelare, trevligt! :) Vi drog igång träningen på vår riiiiiiktigt fina a-plan, de behövde vila upp sig lite :D Vi körde crossbollar med höger och vänster fot, ni kan ju tänka er hur det såg ut efter två veckor utan fotbollsträning. Till en början var bollarna sådär med högern, men de satt som en smäck efter några gånger. Bollarna med vänster fot gick sådär hela tiden asså.. ;) Rickard och Micke höll i en form av passningsövning med halva truppen (byte med crossbollarna efter halva tiden, fatttttar ni?). Och satan, det var ju varmt i Asarum idag!! Hemma i Sölvesborg var det regningt och kallt så jag tog på mig långbrallor innan träningen. Det hade jag verkligen inte behövt, svettades ihjäl. Nästa övning var en skottövning och Hjelmen sa åt mig och Lollo att vi skulle få svettas lite. Hmm jag svettades efter 5 min i mina långbrallor...
Vi avslutade träningen med spel 11 mot 11, KUL!!!!!
 
Efter träningen duschade vi som vanligt, men istället för att åka hem hade Anna dragit ihop en grillkväll på IP. Det luktade grillat under halva träningen (snacka om att man blev hungrig!). Denna lilla grillkväll var till för alla, så sportgruppen, föräldrar, syskon och Figge* var också på plats. Maten var magisk och jordgubbstårtan efteråt var magisk x1000.  
En trevlig kväll på IP blev det minsann! Och nu rullar träningar på som vanligt och vi är taggade till tusen för höstsäsongen. Nu kör vi!! 
 
Ps. har helt glömt bort att skriva här på bloggen, den 18 augusti får vi återigen Allsvenskt besök på lilla IP. Denna gången gästar Vittsjö GIK oss för en match i Svenska Cupen. Så hoppas ni kan komma då, matchstart 19,00. Vi laget ska baka egna kakor, bara det är värt ett besök på IP! :D 
 
Ps. 2 - En tråkig nyhet :( Idag gjorde Maja Fridberg sin sista träning i Asarum, hon ska börja på fotbollsgymnasiet Kalmar till hösten och de har nu kommit överens om att hon ska börja spela i Kalmar redan nu innan skolan börjar. Riktigt tråkigt för oss i laget att hon lämnar oss, king är hon ju! Men vi önskar henne all lycka till i Kalmar. Och Maja, glöm inte bort oss i AIF sen när du blir fotbollsproffs! ;)
 
*Figge- heter egentligen Figaro och är systrana Jönssons hund. (ja jag vet, man kan tro att det är Pinocchios katt, men icke) 
 
 
Hela gänget :D :D :D :D :D 
 
Per var sugen på Annas jordgubbstårtor ;D