Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Möt Maja Ericsson

Kategori: Intervjuer

Vi kommer köra liter intervjuer med spelarna här, så höll ögonen öppna för man vet aldrig när dessa kan dyka upp.
Först ut är Maja Ericsson.

Hej Maja!
Berätta lite om dig själv.
Jag heter Maja Ericsson och fyller 18 år den 12 mars(då blir det k-a-l-a-s mina vänner). Bor i Karlshamn med min mamma, pappa och Dallas(min håriga hund). Har 2 systrar men dom bor inte hemma :'( läser på samhällsprogrammet med inriktning ekonomi. Har spelat fotboll sen jag var 10 år i IFK karlshamn innan jag gick till Asarum. Vilket är det bästa valet någonsin!!!!! Är inne på 3:e säsongen här i AIF så tror jag koma år 2010. HATAR att förlora. Det ska bli riktigt roligt denna säsong och speciellt med vårt underbara lag och självklart vår grymma tränare! Det var lite om mig :D

Vad är din starka sidor, både på planen och utanför?
Mina starka sidor är hmmmm...bäldigt klurig fråga! men på plan är det nog tekniken. utanför plan är väl mina starka sidor att jag är väldigt glad och positiv, är inte bra på att laga mat men önskar att det var mina starka sida alltså..

Vad tycker du om laget och hur tror du säsongen kommer gå?
Jag tycker vi har ett hur härligt lag som helst och har fått en väldigt bra sammanhållning. Det är riktigt roligt att komma till träningarna och träffa alla! Jag tycker att detta året ska bli jätteroligt och jag hoppas att det kommer gå hur bra som helst. Det ska bli spännande att spela träningsmatcher nu och se hur långt vi har kommit i vår utveckling. Jag tycker att vi utvecklats väldigt mycket redan! Som sagt så ska denna säsong bli hur rolig och spännande som helst!

Det har kommit till vår kännedom att du håller på att ta körkort, hur går det med det?
Ja herregud, det stämmer! Det känns helt sjukt. När jag övningskörde första gången så la jag i 1:an i nerförsbacke. Så jag kan ju berätta att jag trodde att jag aldrig skulle kunna ta körkort. Men det går faktiskt väldigt bra och jag hoppas kunna ta körkortet så fort som möjligt! Då kommer jag få ta igen all kröning till träningarna...

Dags för 5 snabba!
Real Madrid eller Barcelona?
Barcelona
Fotbollsskor eller converse? På plan - fotbollsskor, utanför - converse
Göra mål eller assist? Som innermittfältare säger jag assist:D
Idol eller Gladiatorerna? Gladiatorerna
Konstgräs eller Naturgräs? Narturgräs

målvaktsträning

Kategori: Allmänt

Då var det måndag igen, vilket innebär målvaktsträning för mig och Louise. Idag var även Matilda Ericsson med oss. Hon spelar i vårt F96 lag, men är uppe och tränar lite målvaktsträning med mig Lollo. Kul!

Dagens träning bestod av olika övningar där vi tränade fallteknik och snabba fötter och vi avslutade med att träna på lite utkast.
Träningen gick bra till en början, men sen gick det bara utför för både mig och Lollo, haha.
Vi håller på att lära oss att trycka ifrån med bägge benen när vi ska slänga oss på en markboll. Jag och Lollo begriper oss inte på hur vi ska göra! Och stackars Jonas ( vår härliga målvaktstränare) förklara 1000 gånger hur vi ska göra, men vi får inte till det! Men det kommer bli bra, vi börjar nog fatta nu. Men dagens träning bestod av många svordomar och "jag kan inte!!!!!!" men då svarar alltid Jonas "ta väck inte!". Så snart kan vi trycka ifrån med bägge benen ;)
Vi avslutade träningen med att kasta utkast. Det är något man inte tränar på så ofta. Men har man bara rätt teknik kan man kasta långt, det märkte vi idag! I slutet av träningen satt ju utkasten as bra! så nu gäller det bara att man tränar på det och vågar använda utkast på träningarna och matcherna !
 Det är alltid lika kul och komma hem och känna att man har lärt sig något nytt.

/ Hanna

Dagens träning

Kategori: Träningar

Så var det måndag igen och en ny träningsvecka inleds.
kl 17 började veckans första träning på det fin fina konstgräset på IP och med en termometer som visade minus 3 grader. 
Men som tur är har vi lärt oss att man ska klä sig efter väder, så kylan var inget problem.

Vi började träning med kvadraten ( vilket jag som är äldre älskar, då jag aldrig behöver börja i mitten). Där det ganska snabbt blev tunnlar och 10 passningar som resulterade i armhävningar. 
Därefter gick vi vidare på teknik, kort och gott kan vi säga att de innehöll teknik av olika slag så som finter, vändningar och dribblingar.
Uppspel var nästa punkt på träningen, där Maja Ericsson var rätt het och satte alla passningar.
Som vanligt går träningarna på tok för fort eller så är det Pierres klocka som går för fort, tyvärr har vi inte kunnat forska i detta men vi återkommer med info...
Men vi hann med ett spel utan mål där passningar samt väggspel gav poäng. Svårt att säga vem som vann, men tror starkt på det korallfärgade laget!

För övrigt var Stina Rätzer tillbaka samt att Mathilda Nilssons hår hade vuxit ca 1 m över helgen, bra jobbat Mathilda!

/Emma

Alla ska med

Kategori: Allmänt

Presentation nummer 2

Kategori: Intervjuer

Ja då var det min tur att göra en presentation av mig själv.
Så här kommer den

Mitt namn är då Emma Åhs , 19 år gammal ( fyller 20 den 17 juli, lägg det på minnet). Kommer ifrån en liten by vid namn Enånger, som ligger långt långt upp i vårt avlånga land. Man kan säga att Enånger är stället där gräset är lite grönare, vattnet lite godare, solen lite varmare.
Men år 2008 bestämde jag mig för att flytta till Blekinge, här är en tjej som tänker om jag ändå ska flytta varför inte göra det stort då? så jag flyttade 80 mil söderut. Började på EC fotbollsgymnasium och i Asarums IF. En magisk klubb med magiska medlemmar. Enånger har det lite grönare gräset men tro mig Asarums IF är klubben som är snäppet bättre än alla andra.

Efter gymnasiet blev jag kvar här nere i Blekinge trots att jag hade siktet inställt på att jag skulle hem till Enånger, men jag ändrade mig och här är jag nu, kvar i Blekinge och i Asarums IF.

Annat som är värt att veta om mig är väl att jag är väldigt bra på att prata, helt klart en av mina starkare sidor. Jag hatar att förlora, vilket ibland blir en av mina sämre sidor.

Just nu ser jag framemot kommande säsong och dess möjligheter.
Det kommer bli en spännande och intressant säsong med en ny tränare och nya spelare!
Så nu har vi siktet inställt på vårt mål och vi ska göra allt vi kan för att vi ska lyckas.
















Första inlägget - CHECK !

Kategori: Intervjuer

tjabbis!!
Jag och Emma har fått i uppdrag av vår tränare Pierre Persson att skriva lite om den kommande säsongen i vårt kära lilla lag. Men innan vi börjar med det tänkte vi att ni måste få veta lite om vilka vi är, det kan ju underlätta lite ialla fall.

Jahaja, mitt namn är då Hanna Andersson. En glad 18-åring från lilla Sölvesborg. Jag går sista året på gymnasiet i Sölvesborg. Jag har ingen aning om vad jag vill jobba med i framtiden så jag går samhällslinjen, med inriktning fotboll ( lite extra träning skadar aldrig). jag har spelat fotboll så länge jag kan minnas. Jag började spela i SGIF, men hösten 2008 la dom ner vårt damlag. Jag visste inte vad jag skulle göra med fotbollen MEN på våren 2009 ringde Mats Svensson, som då var sportchef i Asarum, mig och undrade om jag var intresserad av att komma och träna med dom, och tur är väl det att han ringde. Jag skrev på övergångspapprerna nån vecka senare och helt plöstligt så tillhörde jag den underbara klubben Asarums if/ik. Jag ångrar inte en sekund av att jag gått hit!
Jag är nu inne på min fjärde säsong och jag ser verkligen fram emot det kommande året! Det ska bli intressant och se hur det går för oss i år med vår nya tränare och med många nya spelare. SPÄNNANDE!
ps. jag är målvakt, det kan också vara bra att veta, hihi.



Såja, då vet ni lite om mig. Nu ska bara Emma skriva lite om sig också, sen kan vi starta vår coola blogg på riktigt!
Ha det gitt!

Hanna MV Andersson

Asarums damlag 2012

Kategori: Allmänt

Välkommen till vår blogg, en blogg om Asarums damer!
Vi kommer bjuda på spännande nyheter, intervjuer, citat m.m.
I stort sett om vår utveckling och vägen mot vårat mål säsongen 2012.

Emma & Hanna

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt