Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Lördag

Kategori: Allmänt

Ligger ni kvar i sängen? Eller slappar på soffan? 
Det är i alla fall ingenting för oss i Asarumsdamer på lördagsförmiddagarna! Fotbollskläderna är på och väskan är packad, det är träning klockan 10 och precis som Stefan skrev till oss alla "det ryktas om trevliga återvändare, spel o go stämning som vanligt!" Kan det bli bättre än att starta helgen tillsammans med extrafamiljen på IP?! 


Nu ska sista slurken kaffe drickas upp så huvudet piggnar till innan vi styr bilen mot IP för sista träningen innan vi går på lite jullov! 

Xoxo #5

20151208

Kategori: Allmänt

Tisdag, en helt vanlig tisdag utan träning eller häng med laget, vad gör man en sådan dag..? Tur att det är fotboll på tv ikväll, undrar om Månsson har MFF-tröjan på sig nere i värmen..?

Igår var det i alla fall träning! Passningsövning med fokus på vinklar, sprintträning och spel. Framåt halv åtta började minusgraderna krypa neråt och planen blev helt frostig. Bollen stack iväg bara man petade på den och benen helt stumma för att inte halka. Träning på supersnabb nivå - nu blir vi nog skitsnabba!

Efter träningen hade vi fått besök i omklädningsrummet - en groda! och vi som trodde att de hade försvunnit för i år! Tyvärr var denna grodan skadad, den blödde och Wilma G sa att man såg benet i benet.. fy! Wilma aka Djurvän började spjäla och linda men insåg ganska snabbt att det inte skulle gå utan släppte istället ut honom/henne..


Igår fick vi ett tråkigt besked efter träningen. Isabell Borras var hos ortopedläkaren på dagen och fick svar på sin Magnetröntgen hon gjort för knät. Det främre korsbandet i vänster knä är helt av... Hon ska opereras i början av nästa år och vi hoppas att det går snabbt med rehaben. <3


PS: uppdatering! Elle klarade sig inte helt utan skada när hon sprang in i målet - ett blåmärke på foten upptäcktes igår på träningen men inget hon inte överlever! DS.

HELG

Kategori: Allmänt

Helg innebär ledig för de flesta men inte för oss! Kl 10 imorse sågs vi, pigga (?) och glad på IP för ett härlig träningspass i blåsten! Sanna kännde sig inte helt redo för träning "jag brukar ju ligga och sova vid denna tiden!!" Men jag tror att det blev bättre när träningen drog igång ;) 

Passningsövning, en massa spel och eventuellt intervaller stod på agendan beroende på hur bra tempo vi drev upp i sista spelövningen. Steken drog till med lite omvänd psykologi "Det har är inte alls lätt, att hålla ett riktigt högt tempo i 3x10 minuter och jag är inte säker på att ni kommer klara det.." Och vinnarskallar som vi alla är tog vi oss an utmaningen utan att tveka! Ett godkänt högt tempo och mycket fotbollskondition under hela tiden och vi slapp springa intervallerna - skönt!

Under sista spelövningen ställde Elle upp som målvakt. En miss var bara att målet inte var nersatt från hjulen så när det tog i och började blåsa åkte målet iväg. Alla såg detta utom Elle själv som tittade in i planen och sprang efter bollen som rullade vid sidan om målet. Om bara målet hade stått kvar där det var från början! Elle satte fart rakt in i stolpen och föll in i nätet på sidan av målet. Hahah det såg riktigt kul ut men ingen vågade skratta ifall hon fick ont. Efter träningen frågade vi hur det gick -"det gick bra, jag fattade inte varför alla stod och glodde på mig sådär , tänkte mest - jaja! Jag SKA hämta bollen men sen helt plötsligt tog det stopp!" 
Ja det var skönt att du inte skadade dig Elle och jag sitter och skrattar åt händelsen nu istället!

Nä, nu är det lunchdags och nästa träning är på måndag! Glad andra advent allesammans! 


Xoxo #5

Tungt

Kategori: Allmänt

Ett tungt styrkepass med Agne är avklarat och visst känner vi oss duktiga när det inte finns mycket att anmärka på! 

Idag gjorde Elin #24 Andersson sin sista träning på ett tag men hon lovade att hon skulle tänka på oss i vinter när vi kör fys och hon sitter i backen i Österike - Ischgl och tar en öl.. Låter inte helt fel men vi får väl se hur det känns för henne sen när hon kommer tillbaka i April ;) 

Nu är det inte träning förrän lördag förmiddag och vi får väl se hur pass bra vi kan gå då, andra dagen är ju träningsvärken alltid värst .. 

Xoxo #5


Kräk och flipperspel

Kategori: Allmänt

Lillördagen firades som sig bör med ett svettigt träningspass inomhus i Stenbacka! Träningen inleddes med den vanliga löpningen innan vi gick över på teknik med fokus på nick och många nickar blev det! Ett par sköldpaddsnackar var det men det blev bättre och bättre! 

Efter uppvärmningen var det dags för första inomhusspelet för säsongen. 3 lag med 6 i varje körde 5 minutersmatcher resterande del av träningen 



Medan de hade kul inne i saker var jag, Borras och Beike ute och tog ett par varv med intervaller i nya slingan bakom hallen. Eller ja, jag och Beike iaf, Borras fick stanna efter ett tag och svälja sin middag en gång till... 

Efter träningen sammanfattade Stefan träningen och ställde en fråga till gruppen - Vad ska forwarden göra när motståndarbacken kliver upp i anfall? 
Varpå Lisa snabbt svarar "SKRIKER!" 
Så övriga lag som ska vara med i Maxi Cup och DM - bli inte rädda om ni hör någon skrika "STANNA!" Bara gör som Lisa säger så blir allt bra! 

Imorgon kör vi ett nytt pass med Agne och på något konstigt sätt ser jag fram emot träningsvärken.. 

Xoxo #5

Tisdag

Kategori: Allmänt

Vilken helg! 
Avslutningen var på topp och trots att träningsvärken inte var att leka med hade vi en riktigt rolig förmiddag med bubbleball! Senare på kvällen åkte vi till Best Western där det bjöds på mat, dans, sång och prisutdelning innan Sliver och schlagergolvet fick ett besök! 

Idag är vi träningslediga men igår drog vi igång första utomhusträningen med Steken! Rätt sjukt vad snabbt man tappar tekniken, jag tror att de flesta av oss där kände sig som Bambi på hal is utan någon kontroll på benen... 
Under uppehållet har vi givetvis skött vår intervallträning och Knäkontroll men ändå kändes det att pulsen gick upp! Gött att vara igång igen i alla fall! 

Igår var även 5/6 nyförvärv på träningen!! 


Matilda Beike från IFK Karlshamn, Elin Vaughan, Emma Vaughan och  Emma Björklund från Nättraby GOIF och Yasmine Schuster Forsberg från IFK Karlshamn (nyförvärv nummer 6 är Emma Magnusson från Ronneby BK) Grattis till både dom och oss! 
Ett angenämt problem för oss nu är vem vi menar när vi ropar Emma.. Fem stycken som vänder sig om nu när man ropar.. Men jag tror vi har löst det ganska bra..
Emma Isaksson - Isak
Emma Nordahl - Nordahl 
Emma Björklund - Björk
Emma Vaughan - vååån eller Vagge 
Emma Magnusson - Emma eller magnusson 


Xoxo #5