Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Valborg

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
 
Så är det torsdag igen och Valborgsmässoafton. Vi i AIF är träninslediga ikvälll, så det får bli lite käk och chillkväll med mina icke-fotbollsintresserade vänner. Visst låter dom tråkiga? Men dom är faktiskt rätt nice, fast att dom inte gillar fotboll, hur man nu inte kan göra det? Dom tror jag spelar i AIF iaf, dom är inte helt säkra, men dom har iaf koll på att jag är målvakt. (hoppas jag!!) Skööööna är dom!
 
Igår var det träning som vanligt, men innnan träningen var det dags för fotografering. Några hade tagit på sig lite mascara, Mathilda hade färgat håret en timme innan (självklart för fotograferingen), någon hade tagit av sig hårbandet och fixat frillan lite (det var jag....), Issa hade lockat håret "jag gjorde det imorse innan skolan", Maja E hade fortfarande morgonfrillan (ändå snygg), Gina höll på att förblöda (ett litet sår vid nageln som blödde lite "DET ÄR NÄSTAN AV!!"), några försökte komma försent till fotograferingen och missa den med flit men eftersom vi var typ 1000 stycken som skulle ta enskilda foton också så tog det sin lilla tid så alla hann, ha ha... ;D Alla blev super snygga, elller......
 
Vi började träningen med att vi målvakter värmde upp lite lätt, de andra hade någon spelövning (kan det ha varit engelska kvadraten? kaaaanske), fotografen var så jäkla sugen på att vara med så han sprang runt bland alla spelarna och fotograferade samtidigt som de spelade, heeeeeerrregud asså. Efter det körde vi en skottövning på två mål, skottövningar är nice (om man räddar bollarna...) sen avslutade vi med ännu två spelövningar. Bra tempo och spel hos alla lagen! BRA! :D 
 
Onsdagar = Annas mat. Tyvärr ingen mangokyckling men en lika god pastagratäng bjöds det på, UNDERBART GOTT! Vi fick en ny juice igår, det var en äppeljuice, tyckte alla förutom Gina, herregud den kvinnan asså. Ska alltid tycka annorlunda och hon ska alltid ha rätt....det var äppeljuice!!!!!!!!!!!!!!!!! 
 
Idag är vi som sagt träningslediga men vi har en tidig träning imorgon istället. 11,00 på IP, Månsson och Maja E har lovat frulle innan träningen. Hoppas dom håller det :D 
 
Lördag är det match för div 1 på lördag, borta mot Hittarp kl. 14,00
Div 2 har hemmapremiär på söndag mot Växjö DFF B kl 15,00 BE THERE! :D 
 
Trevlig Valborg! :D 
 
Hos Pixybild spelar det ingen roll om du är 17 eller 30+, målsman måste ändå skriva på ;) Lina fick köra hem till mammsen och be om en underskrift, ellller ;) 

tränaaaaa

Kategori: Allmänt

Två träningar avklarade denna veckan och lika många kvar. Vi har nått halva veckan och idag bockar vi av tredje träningen. Inte nog med det för idag är det även fotografering och mat heheh
Lollo hoppas nog på Annas kycklingmango men allt är alltid supergott!

Imorgon är det valborgsmässoafton och vi skjuter därför upp träningen till fredag förmiddag. Och bara för att vi gillar att hänga med varandra jättemycket och även gillar mat jättemycket kör vi på en gemensam frukost innan träningen!

Vi ses ikväll piffade och klara för fotografering (kom ihåg att platta håret Jonas!)



Seger

Kategori: Allmänt

Det blev en stabil seger mot IFK i seriepremiären med hela 4-0! :) En match där vi är taggade till tusen och vi vet att om vi får igång vårt spel så är vi svårslagna. Vi tar tag i matchen direkt och rullar boll, lite många felpass i första halvlek men blev bättre i andra. Första målet kommer av Vilma Ohnysson som tillsammans med en IFK-spelare krigar om bollen enda in på mållinjen. 1-0 till oss står sIg halvleken ut. I andra fortsätter vi att föra matchen, IFK får mest jaga och kommer inte till några farliga chanser. De hade en period av mitten av andra men Lollo var med och plockade några djupledsbollar. Vilma kommer fri ytterligare en gång och gör inga misstag då heller. Hon slår in den säkert i målvaktens högra hörn. Vi fortsätter att köra på och har många bra anfall. Borre kör ner i kanten på straffområdet och slår in bollen mellan första stoplen och målvakten, 0-3 till AIF!! 
I slutet av matchen får vi en hörna, Anna slår den och Frida trycker in bollen i mål med huet! snyggt! 
Efter 90 min spel står det 0-4 på tavlan och vi tar med oss tre poäng hem till Asarum. Skönt med seger!!! Bra jobbat av alla!! 
 
Laget: 
Lollo 
Niki Elin Frida O Grüner
Annie Anna Isak Maja E Borrr
Vilma O 
Bänken: Fia Hanna T o Vilma H
Ledare: Tomas o Rickard 
 

Gameday

Kategori: Allmänt

 
Nu är det snart dags för seriepremiär för div 2. 14.00 på vägga ip, be there!!!!! :D 
 
 

Frida Olsson

Kategori: Allmänt

Dags för ännu en intervju här på bloggen. Vi har snackat med Frida Olsson inför morgondagsen seriepremiär i div 2. Frida är äntligen tillbaka hos oss i AIF efter att levt loppan i Australien. Vi är knappt avundsjuka på henne, men vi tycker det är skönt att hon äntligen är hemma igen. Vi får se hur länge hon stannar nu ;) 
 
Snart seriepremiär, hur känns det?

Det känns fantastiskt, det är ju detta vi har väntat på och laddat för det senaste halvåret! Så det känns superkul att det äntligen är dags, jag har längtat!
Vi börjar med ett derby, är det bra eller dåligt?

Derby är ju alltid lite extra laddade. Likså seriepremiär, samtidigt som det är grymt kul! Är man inte taggad till en sån här match vet jag inte om man kan bli det till någon. Utmaningen blir att använda det på rätt sätt och inte bli för övertaggade. 
Hur tycker du försäsongen har varit?

Jag tycker att försäsongen har varit bra. Det har gått sjukt fort! Vilket måste betyda att vi till och med haft kul haha...! Men jag tycker att vi har slitit på, utvecklats och spelat ihop oss bra med nya tränare, nytt spelsystem och allt. Träningsmatcherna har gett blandade resutlat och visat var vi står och vad vi behöver jobba med. Jag tycker absolut att vi är redo för premiären!
Hur är stämningen i laget? 

Stämningen i laget är grym! Vi är ett sammansvetsat gäng som har sjukt kul, både på och utanför plan! Alla är riktigt peppade på att göra en bra säsong.
Vad är det bästa med AIF?

Det bästa är ju alla tjejerna! Alla man kan skratta med och skratta åt ;) Vi har skitkul tillsammans samtidigt som alla kommer till träningarna för att ge allt och utvecklas. En annan sak jag tycker är riktigt bra är att AIF är en förening som har höga ambitioner och satsar stort, på både seniorer och juniorer, damer och herrar. 
 
Hur vill ni spela på söndag?

Vi vill ta kontroll och styra matchen, vi vet att vi är ett spelskickligt lag som kan rulla boll. Jag tror det gäller att inte bli för påverkade av derby- och premiärnerverna. Vi vill spela oss genom våra lagdelar, hitta varation och kreativiteten framåt. Sedan tror jag det kommer bli en rätt fysisk macth, men efter bl.a. Oskars plågeri under vintern och våra vinnarskallar ska vi kunna stå emot bra där.
Din målsättning med 2015?

Min personliga målsättning under 2015 är först och främst att jobba hårt för att någorlunda hitta tillbaka till min tidigare form, jag hoppas på mycket speltid och ta steg framåt hela tiden. Dessutom har jag börjat omskolas från offensiv spelare till mittback i div 2 inför den här säsongen, så ett mål är ju såklart att bli bekväm och helt säker i den rollen. 
Hur mycket saknar du Australien?

Ungefär så hääääääääääääääääääääär mycket. Till och från såklart. Förstår att det är svårt att tänka sig hur man kan vilja lämna Svängsta men Melbourne är, tro det eller ej, snäppet vassare när det kommer till en hel del punkter.Skulle man kunna lyfta upp familj, vänner, fotbollsklubb o.s.v. och flytta på till andra sida jorden så hade jag gjort det med detsamma. ;)
Något som vi inte vet om Frida? 
Hmm, att topsa öronen är typ det bästa jag vet, jordnötssmör är min stoooora last (har en gång ätit en hel burk på en dag...) och rulltrappor som går i orimlig otakt med handtaget är en av få saker som gör mig sjukt arg!
 
 
 

En poäng

Kategori: Allmänt

Dagens hemmapremiär blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vet inte riktigt vad som hände i första halvlek, men ingenting funkade. Första halvllek var helt enkelt riktigt dålig av oss...Vi höjer oss lite i andra och jagar en kvittering länge. I 89 min kommer kvitteringen av Jennie. Skönt!!!! Nu är både seriepremiären och hemmapremiären spelade, vi tar med oss andra halvlek från Glimåkra och andra halvleken från idag. Då vi visar bättre inställning och att matcherna är 90 mintuer långa och allt kan hända tills domaren blåser av matchen. En annan positiv sak är också att trots att vi spelar riktigt kasst idag så lyckas inte KFF få hål på oss mer än en gång. Idag får vi vara nöjda med en pinne, nya tag nästa helg!!! #AIF
 
Kul att det var så många som trotsade det tråkiga vädret och tog sig till Asarums IP för att heja på oss!! TACK TACK TACK! Det var ju premiär på vår låt idag också, mammsen började böla första gången hon fick höra den och sa att det fanns stor chans till tårar idag också. Och jajamensam, det kom tårar idag också. Lilla mammsen ;) Hoppas ni andra också gillade den lika mycket som mammi ;) 
 
Stort tack till Elin J som fixar och donar för alla i laget. Elin opererade knät i höstas och får bara köra rehab nu, så hon agerar lite lagledare och soooom hon gör det! Kommer ner i omklädningsrummet idag och alla skor var putsade, ballonger flög runt i rummet, det var städat (sällan det är rent där nere haha), ett fruktfat var uppdukat, tröjorna hängde på allas platser. Assåååååå du är fan bäst Elin :D 
 
Imorgon är det äntligen dags för seriepremiär för div 2, tagga! IFK borta kl. 15.00 
 
Laget: 
Hanna 
Månsson Lina Maja F Frida J
Lisa Gina Jennie Amalia Julia
Matte
Bänken: Anna Maja E Vilma O
Ledare: Jonas, Hjelmen, Tomas, Rickard, Elin och Oskar
 
 
 
fortsatt trevlig helg på er! :) 

Gameday

Kategori: Allmänt

Om några timmar är det äntgligen dags för match på IP! Vi hoppas att det ska sluta regna och att solen kommer fram istället :) För er som tänker "ajj fy det regnar, jag stannar hemma istället. Man vill ju inte bli blöt!" SKITSNACK! det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder ;) + att vi ska spela på a planen och där kan ni sitta under tak :) hihi så VÄLKOMNA! :D 
 
förutom att det är ett derby idag så är det en spännande match mellan far och dotter. Snackar såklart om Maja Fridberg och hennes pappa Pelle Fridberg. Kommer Maja få pika tillbaka Under middagsbordet ikväll eller kommer Pelle att få fortsätta? Hmm det får vi reda på om några timmar. 
 
NU KÖR VI!!!! 
 
 

Amalia Karlsson

Kategori: Allmänt

Godkväll på er! Imorgon är det äntligen dags för hemmapremiär på IP mot Karlskrona FF kl 14,00. Vi passar på att intervjua en brud som har varit på Asarums IP och spelat förr, men då stod hon på bortalagets planhalva. Imorgon kommer hon att starta på hemmalagets sida i det blå matchstället, jag snackar såklart om vårt senaste nyförvärv Amalia Karlsson. 
 
Ålder: 22
Position: Mittfältare
Bor: Växjö
Tidigare klubbar: Tingsryd, Öster, Hovshaga och Växjö DFF
Vad gör du när du inte spelar fotboll? Pluggar, umgås med vänner och familj. 
Ditt bästa fotbollsminne? Vinsten i Smålandscupen
Du har nu varit i Asarum i några månader, hur tycker du att det känns? Jag har fått bra intryck av Asarum både från spelare men även av klubbledningen. Ett gött gäng!
Hur tycker du att din första seriematch med AIF var, borta mot Glimåkra? Det var skönt att få med oss tre poäng från premiären, tycker vi tar med oss andra halclek och börjar direkt därifrån imorgon.
Imorgon är det hemmapremiär på IP, det blir din första match på IP i det blåa matchstället. Hur känns det? Såklart alltid inspirerande att spela på hemmaplan med hemmapublik. Jag vet att det är tufft att möta Asarum på hemmaplan så jag hoppas det håller i sig och att vi bärga hem tre pinnar imon! 
För oss som bor i Blekinge är det ett hett derby som väntar, har du några derbykänslor? Derbymatcher är alltid speciella så det kommer garanterat bjudas på fight. 
Vad är din målsättning med 2015? Min målsättning inför 2015 är att utvecklas som fotbollsspelare med framförallt att laget hamnar i toppskiktet.
 
 
 
Fyra snabba: (kom inte på en femte... xD ) 
Naturgräs eller konstgräs? Konstgräs
Skinnskor eller syntetskor? Skinnskor
Göra mål eller spela fram? Spela fram
Styrketräning eller teknikträning? Styrketräning
 
Vi hälsar Amalia hjärtligt välkommen till AIF! :D Vill ni se henne och resten av laget spela, så ska ni givetvis ta er till Asarums IP imorgon. SES DÄR! :D 
 
 

Tack

Kategori: Allmänt

Hej på er!! 
 
Vill bara börja med att säga tack till alla er som läser vår blogg varje dag, till alla som följer oss på twitter, Instagram och Facebook. Det är riktigt kul att se att det är så många som är intresserade av att följa oss i damlaget. Ni är grymma! :D 
 
Sååå var det äntligen nedförsbacke till en riktig fotbollshelg. Hemmapremiär och derby för div 1 lördag kl 14,00, seriepremiär och derby för div 2 borta mot IFK kl 15,00. Är ni taggade? Det är vi iaf!!! :D 
 
Igår var det träning på ett soligt och varmt IP, underbart!! Jonas och Hjelmen hade fått förhinder så det var Tomas och Rickard som höll i träningen. Träningen bestod av en spelövning, skotträning och avslutade med smålagsspel med väggar. Efter träningen var det äntligen dags för Annas underbara mat igen :D MUUUUMMMMMS!
 
- Jennie tog cykeln till träningen igår, hon kände sig väldigt miljövänlig. Vi föreslog att alla borde cykla till en träning i veckan, minst! Men Amalia som kör från Växjö var inte jäääääätte sugen på att göra det. (kom igen Amalia, gör det för miljön och laget! ;)) 
- Vi gör alltid high-five med varandra efter uppvärmningen, nu när det är för varmt med vantar så gör det gaaaanska ont i händerna (alla tar ju i som f*n). Igår gjorde det extra ont för vi var 30 stycken på träningen. Gött med så många men ajaj för händerna! ;D 
- När man slår en felpass som går ut när man spelar smålagsspel med väggar, så skyller man alltid på väggarna. Kommentaren "VAKNA NU VÄGGARNA!!!!!" hörs väldigt ofta. Det är aldrig ens egna fel, daaah. 
- Vilma O var på G igår, hon höll sig framme och petade in de flesta bollarna i mål. Hennes kommentar när vi sa att hon var på g "ja,jag är själv lite förvånad" (btw, hon är alltid duktigt såklart! (: ) 
- Borras var överallt igår på spelet. Position - vet ej... Men satan va hon kämpade! 
- Lisa nickade in bollen riktigt snyggt i mål, jäääkligt synd att det var i hennes egna mål bara...
- Maja E och Månsson har kommit på en ny segersång, riktigt grym är den ;) 
- Anna bjöd på magisk mat igår, köttfärssås och spaghetti. :D :D :D 
 
Ikväll kör vi veckans sista träning på IP :) 
 
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Hallå hallå!!! 
Nu måste ju lixom våren vara här på riktigt!!! Fint igår OCH idag ju.... Eller ja, här i Sölvesborg iaf. Igår tänkte jag köra shorts-premiär, 17 grader och stekande sol hemma i SBG, kommer till Asarum och termometern visar 11 grader??? Det är tur att man bor i sydvästra Blekinge, här är det alltid varmt och skönt ;) 
 
Iaf, träningen igår gick bra, ny vecka vilket betyder nya matcher till helgen att ladda inför. Vårt F17 lag har ingen serie som de kan spela i år, så de har blivit uppflyttade till oss i damlaget och ska träna med oss några dagar i veckan. (Tror jag, har inte 100% koll här asså). 
 
Idag är det ny träning, 19.00 på B-planen. 
Imorgon träning + mat :D 
torsdag, träning 
fredag, lediga
lördag, HEMMAPREMIÄR och DERBY för div 1 kl 14.00 
Söndag, SERIEPREMIÄR och DERBY för div 2 borta mot IFK Kl. 15.00 
(Ps. På lördag kommer ni att få höra vår egna låt, premiär på den också lixom! Stefan E kommer att starta låten några minuter innan matchstart så kom i tid!!! Ni vill inte missa den! :D ) 
 
STORT GRATTIS TILL KÖRKORTET JULIA!!! Kör försiktigt på vägarna! :) 
 
Julia- glad som vanligt. Månsson- ser fundersam ut. Amalia- ser inte jätte glad ut (trots att det ändå va hennes namnsdag igår). Maja - va tänker du på? Gina- Lika lost som vanligt... 
 

Bra helg

Kategori: Allmänt

Tjoooo :) 
 
Vilken grym helg det har varit för oss i laget! 
I lördags var det seriepremiär för div 1, borta mot Glimåkra. Och idag var det genrep för div 2 inför nästa helg seriepremiär. :) 
 
Hur va matchen i lördags då? Jaa som en premiär brukar vara, nästintill övertaggade spelare i båda lagen med en gnutta nervositit. Vi gör väl inte vår bästa halvlek i första, men i andra tar vi tag mer och mer i matchen och vinner med 1-4 :D Riktigt skönt och kul att vinna seriepremiären! Ni kan läsa ett referat på vår hemsida som Elin Jönsson har skrivit :) in på asarumsif.se, damernas sida och sen klickar ni på matchen mellan Glimåkra o AIF i kalendern :) 
Vinner man premiären så måste det sjävklart firas! Vi var några som va ute och åt på Brasseriet i Karlshamn på kvällen, väldigt trevligt! 3 poäng är det bästa som finns!!! :D Nästa helg är det hemmapremiär och vi välkomnar Karlskorna FF till Assrums IP! Hemmapremiär och derby, underbart!!! :D 
 
laget igår: 
Hanna 
Månsson- Lina - Maja F- Frida J
Lisa- Gina-Jennie-Amalia-Julia 
Mathilda 
Bänken: Maja E, Vilma O, Anna och Lollo
Ledare: Jonas, Hjelmen, Tomas och Elin 
Mål: Gina, Jennie, Matte och Anna
 
Idag, söndag, var det dags för div 2 laget att spela sista träningsmatchen innan premiären nästa helg. Motståndarna stod Älmhult för. Missade första kvarten av första halvleken (det är såååå kul att gå på IKEA), men när vi kom till matchen så stod det 0-0. Vi spelar stundtals mycket bra, vi hittar in mellan Älmhults backlinje och vi tar jobbet bra defensivt. I halvlek stod det 0-0. I början av andra halvlek har vi en boll som rullar på mållinjen men ville tyvärr inte in. Direkt efter gör Älmhult 1-0 istäölet...suck. MEN vi fortsätter att jobba på och hänger inte med  huvudna. ! I nästa anfall kommer Grüner fri och gör mål! tyvärr avblåst för tveksam offside. Någon minut senare får vi frispark vid mittlinjen,Elin slår en långboll bakom Älmhults backlinje och Vilma O kommer fri med målvakten , men bollen går precis utanför! i 63 min kommer vår kvittering. Elin slår en frispark som petas in av Anna ( bra helg för miss Svensson). GÖTT! Två minuter senare gör Lollo en snabb igångsättning, Vilma O krigar sig igenom på kanten och hittar Grüner, som höll sig på rätt sida linjen denna gången, mellan deras backar. Grüner rundar målvakten och slår enkelt in den, 1-2 till AIF. Vi har en bra period i mitten av andra, vi hittar in bra mellan deras backar och vi tar jobbet för varandra. Elin blir skadad i slutet av matchen och får ledas ut av Rickard och en av Älmhults tränare, men förhoppningsvis är det inget allvarligt. Det var knät som fick sig en smäll. Vi håller i bollen och vinner matchen tillslut med 1-2! :) underbart! Och är man i Älmhult så måste man såklart besöka IKEA för att äta lite köttbullar, GIVET! :) 
laget:
Lollo
Niki-Frida O-Elin-Love
Borras-Grüner-Maja E-Anna-Hanna T
Vilma O 
bänken: Forslund, Vilma H, Felicia och Alicia (alla från f17) :) 
Ledare: Tomas och Rickard 
Målen: Anna Grüner
 
bra helg för AIF! Nu laddar vi om för en nu träningsvecka :) 
 
Är man skadad får man åka vagn ;)

PREIMÄR

Kategori: Allmänt

Nu är äntligen dagen med stort D här! Idag är det seriepremiär borta mot Glimåkra kl 14.00, ses vi där? :D 
 
Laget till idag: 
Hanna 
Lollo
Frida J 
Lina 
Maja F 
Månsson 
Julia
Gina 
Jennie 
Amalia 
Lisa
Mathilda
Maja E 
Sanna 
Vilma O 
Anna
 
NU KÖR VI! :D
 
ps. Imon möter div 2 Älmhult borta kl 14.00. Sista träningsmatchen för i år. Nästa helg börjar serien för div 2, vi startar den serien med ett hett derby mot IFK Karlahamn! :D 
 
 

Tomas Nilsson

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN FREDAG!!!!!! Regnet öser ner utanför men det är skitsamma för nu är det HELG!!!! :D Sååå skönt. Och imorgon är dagen med stort D äntligen här, imon är det dags för seriepremiär borta mot Glimåkra. Den gråa, kalla försäsongen är nu över, vi går nu mot ljusare tider och allt som vi har kämpat för under föräsongen ska äntligen få sin utdelning. Vi ska äntligen få spela "riktiga" seriematcher på en grön matta och förhoppningsvis så är det vi som tar hem tre poäng efter 90 minuter. Jag är grymt taggad, är ni?
 
Vi ska självklart presentera vår fjärde och sista tränare i laget. Han kom in sist i laget och "tog oss med storm". JISSES VILKEN ENERIGSPRIDARE HAN ÄR!  Det är ingen mindre än Mr. Kallinge (skulle förklara han för mamma och sa "det är han du vet, Mr. Kallinge, han har alltid varit i Kallinge" och mammsen fattade prevcis.) Jag pratar såklart om Tomas Nilsson. Här kommer en närmare presentation om Tomas, den är lång (han skickade svaren i ett långt mail) men jag lovar er, ni vill läsa hela! :D Så nu kanske Mr. Kallinge kan bli Mr. Asarum istället ;)
 
Vad gör du när du inte hänger på Asarums IP?

Hmmm….en bra fråga som jag får tänka efter lite på. Om jag inte är på fotboll i Asarum så är det en hel del fotboll med Blekinge, allt ifrån träning, matcher, utbildningar, möten mm.

Om jag INTE sysslar med fotboll, så är en del av tiden jobbet som ibland är rätt omfattande. Sen blir det inte många timmar över, så då försöker jag vara hemma, ta det lugnt, hämta energi och det gör jag absolut bäst hemma med mina närmaste!

Har du själv spelat fotboll?

Jo, lite fotboll hade det ju blivit……hahahaha. Är fotbollsfostrad i Sölvesborg.

I vilka lag?

Självklart i Sölvesborg som jag även följer lite på distans. Har ju bott i Sölvesborg och har ju intresset kvar för lagen i kommunen. Under min utbildning till officer, så blev det en sväng i Lörby, jo ni hörde rätt…..spelade en säsong i Lörby när man hade herrverksamhet i föreningen. Sen Sölve BK ett par säsonger. Blev ett uppehåll för att avrunda med lite fotboll i Listerby och Kallinge, men ytterst lite.

 Vilken position hade du då?

Spelade mest som back. I början en hel del centralt, men har provat på några fler positioner också.

Hur läge har du varit i Asarum (klubben)?

För kort….hahahahahaha! Har precis börjat i föreningen, vilket är otroligt intressant. Har varit verksam i Kallinge i över 20 år och nu något helt nytt….jätte spännande! Har genom Blekinge FF följt föreningen genom olika delar, men aldrig så nära som jag är nu!

Antal säsonger i damlaget?

Ingen säsong, detta blir första…..vilket är otroligt stimulerande och spännande.

 Varför blev det Asarum?

Det är väl en slump, eller….?

Tyckte jag hade gjort mitt i Kallinge och ville trappa ner! Var mer intresserad av att bara träna lag, för jag stormtrivs med det, då det utvecklar mig som person. Så när det började bli klart med att avrunda, trappa ner i Kallinge så var det några få som visste om det, bla Jonas hade koll på det. Blev jätte överraskad när han frågade, och faktisk riktigt, riktigt glad! För att göra en lång historia kort, så var det lätt att ta beslut om att få en möjlighet i Asarum. Sen om det blev en nedtrappning, är jag osäker på…..hahahaha! Men detta ger mig energi, och det är viktigt! Sen får du nog fråga Jonas om varför han frågade mig…….hahahaha!

 Din roll i laget?

Jag ska tillsammans med Rickard ansvara för div 2 laget, vilket jag tycker är riktigt kul! Rickard har bra kunskap om spelarna och klubben, dessutom har vi rätt så lika syn på både spel, spelare och prestationer. Bli riktigt bra! Sen vet jag att Jonas vill ha delaktighet, så där blir jag kanske ett naturligt ”bollplank” till både Jonas och Hjelmen. Trots att vi är olika, och har jobbat ihop kort tid, så tycker jag att det fungerar riktigt bra, och det kommer att bli ännu bättre!

Vad är det bästa med Asarums damlag?

Ja, vad svarar man på denna frågan….hmmmm?

Framförallt så tycker jag att det bästa är alla tjejer som är där för att tränar! Tjejerna är intresserad av att verkligen ge järnet för att bli bättre! Man har ambitioner, och det gillar jag! Ju mer man kommer in i gruppen, både tränare och spelare, så börjar skratten komma mer och mer! Tycker att glimten kommer mer och mer, ju mer vi träffas! Ser själv fram emot varje träning och match, och det är så känslan ska vara! Då har man chans att lyckas! Det bästa med Asarums damlag, är ALLA spelarna…….jaja, ska även nämna Jonas, Hjelmen och Rickard……hahahaha!

 Hur tycker du att försängsongen har varit (matcher och träningar)?

Eftersom jag har kommit in lite senare, och att man har ändrar lite från förra året, så tycker jag att försäsongen har varit positiv. Alla som är på träningarna är där för att träna, bli bättre samtidigt som man har riktigt kul ihop! Då ger man bra förutsättningar till en bra säsong! Matcherna har varit lite varierande, men varje del går framåt och blir bättre!

Förväntningar inför seriepremiären (div 1 och div 2)?

Premiär är alltid premiär, trots att alla har varit med om det tidigare så är det något speciellt. MEN jag tycker att man ska ta på ”blåstället” och köra, för även om det är premiär så är det en match som alla andra. Så för mig finns det bara ett läge, och det är att alla som är med ger 110 procent och att man går för seger. Det är ju därför vi är där! Så nu är det bara till att köra för alla, både spelare och tränare, självklart också föreningen!!!!

Känner du dig redo inför seriepremiären?

Jo, men visst! Vi har ju världens längsta försäsong…..hahahaha! Det är ju detta alla väntar på, NU BÖRJAR SERIEN. Jag är redo, och det är jag övertygad om att alla tjejer är också!

 Något som vi inte vet om dig?

Hahahahaha…..ja det är nog mycket!!!!! Kan väl bjuda på två saker just nu, tjejerna kommer säkert att få fler, och kanske tom kommer på mer om mig, men….jag badar bastu i princip varje dag…..hahaha….ja, även på sommarhalvåret, även om det är 30 grader varmt ute. Det har blivit en signal för mig att när jag väl sätter mig i bastun, så är arbetsdagen slut. Där samlar jag energi till nya upptåg, MEN först till dagen efter. Det är inte lönt och försöka få igång mig på mer idrottande eller jobbande, bastun = jobbdag slut!

Gillar att grilla, och tycker ju självklart om mat (är ju skåning….hahaha). Men grillen åker fram rätt ofta, året runt. Tycker faktiskt det är bättre och grilla på vinterhalvåret. Känslan av att det är kallt, snöar i kontrast till grillens värme och glöd samt doften av nygrillat…..mmmmm! Kanon! Det är många gånger som grannarna har gått förbi, och jag har stått och grillat på altanen, mitt i vintern när det har snöat för fullt…..hahaha!

 

Har tyvärr ingen bild på Tomas :( (han har inte Facebook, så kunde inte sno någon :()

Trevlig helg alla!

 


Jonas Hjelm

Kategori: Allmänt

Halloj!! Idag är det torsdag = 2 dagar kvar tills SERIEPREMIÄR!!!!!!!! Hoppas ni är taggade, för jag är grymt taggad!! Idag är det Jonas Hjelm tur att bli preseterad, mer känd som Hjelmen ;D Vi målvakter haft turen att fått ha Hjelmen som målvaktstränare förr tillsammans med herrarnas målvakter. Men nu är han bara damernas :D 
 
Här kommer intervjun med Liverpool FC:s största fan (som jag känner till), Hjelmen:
 
Vad gör du när du inte hänger på IP?
Det blir mycket tid på IP då jag även hjälper till och tränar grabbens P-06-lag. Den tid som blir över tillbringar jag med familjen. Skulle det dyka upp en lucka så spelar jag gärna 9-håls golfrunda :D
 
Har du själv spelat fotboll? I vilka/vilket lag?
Som liten parvel vid 6 års ålder då var vi ett kompisgäng som spelade i Högadals IS med fantastiska ledare. Sedan vid 9 års ålder med Värmbol GOIF i Katrineholm samt lag i Malmö och i Helsingborg i mer vuxen ålder, bl.a. Hittarp som vi skall möta i serien. Så på det hela har det blivit en del lag.
 
Vilken position hade du då?
Började som C. mittfältare i Värmbols GOIF och vid 13 års ålder blev jag målvakt. En position som jag haft stor passion för och har.
 
Hur länge har du varit i Asarum?
Tror 2015 blir mitt femte år.
 
Antal säsonger i damlaget?
Har precis börjat en spännande resa, d.v.s. mitt första år.
 
Varför blev det Asarum?
Vill ha för mig att Mats Svensson (Annas pappa) fick mig att komma till AIF för att hjälpa och träna Matilda i målet för tjejer -96/97
 
Din roll i laget?
Assisterande tränare till Jonas Holmgren (div.1) samt Mv-tränare till 3 fantastiskt bra målvakter och då kommer detta fr. både hjärta och hjärna :D :D :D 
 
Vad är det bästa med Asarums damlag?
En grupp med fantastiska individer med en härlig "hunger" med en grym attityd samt en stor LUST till att spela bra fotboll.
 
Hur tycker du att försäsongen har varit?
Blandade givar, stundtals riktigt bra fotboll och ibland kanske inte fullt så bra. Ser dock möjligheterna och stora potentiala utvecklingsmöjligheter. Det ska bli roligt till hösten med vem som har överraskat mest.. ;)
 
Förväntningarna inför seriepremiärerna? Div 1 och 2
Att vi håller det vi har lovat varandra i laget så kommer detta bli helt fantastiskt säsong så visst har jag redan stora förväntningar och det ska bli som sagt förbaskat roligt. 
 
Känner du dig redo?
Om jag gör!!! :D
 
Något som vi inte vet om Hjelmen?
Låt se...En rätt så hyffsad basketspelare i bl.a. Malbas , Malmö i tonåren.
 
 

Rickard Tuvhag

Kategori: Allmänt

Nu är det dags för en ny intervju med en av våra tränare. Idag är det Rickard Tuvhags tur att bli presenterad, han har varit tränare i Asarum i 12 år!!!! Imponerande! :) Rickard är en härlig person att ha i laget och hjälper gärna oss när vi har blivit skadade med massage, tejpningar och massa annat. :D 
 
Vad gör du när du inte hänger på IP?
Jobbar som avdelningschef på ortopedmottagningen. Lyssna på musik och att läsa böcker gör jag gärna på fritiden.
 
Har du själv spelat fotboll? I vilket/vilka lag?
Tingsryd är min moderklubb där jag spelade seniorfotboll och avslutade min karriär med en säsong i Märserum.
 
Vilken position hade du då?
Mittfältare
 
Hur länge har du varit i Asarum?
Varit 12 år i Asarum. Ungdomsledare för F97 i tio år. 
 
Antal säsonger i damlaget?
Detta är min andra säsong som assisterande tränare i damlaget.
 
Varför blev det AIF?
Två fotbollsspelande döttrar är orsaken till varför jag är i Asarum.
 
Din roll i laget?
Assisterande tränare med huvudansvar för div. 2 laget med Tomas.
 
Vad är det bästa med Asarums damlag?
Det är ett härligt gäng tjejer som är mycket inspirerande att jobba med.
 
Hur tycker du att försäsongen har varit?
Eftersom jag är ensam kvar sen förra säsongen har tränarbytet varit mycket intressant. Det har kommit in nya tankar och idéer om hur fotboll ska spelas.
 
Förväntningarna inför seriepremiärerna?
Att vi ska spela en rolig och effektiv fotboll. Tror båda lagen ska kunna vara i topp tre i sina serier.
 
Något som vi inte vet om Rickard?
Har tagit JSM silver och brons med Tingsryd i ishockey. Var en elak liten back. 
 
Ps. ni har väl inte glömt bort att följa oss på Instagram? asarumsdamer , kan vi nå 130 följare innan veckans slut? (94 stycken nu) :D
 
 
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Så var det tisdag igen, och vart tog våren vägen? Idag kändes det som en riktig trist höstdag. Men det är alltid lika kul att komma till IP och träffa tjejerna i laget :D 
 
Nu när vi har tillgång till gräsplanerna igen så är det full rulle på IP, alla planer är upptagna av alla pojk- och flicklagen som tränar. Härligt att se! :) 
Idag var det vår tur att träna på B-planen. Vi körde igång träningen med lite teknik/styrka, därefter snabbhet och avslutade med smålagssspel samt en annan spelövning. 
 
- det märks att våren har här (eller?), alla i laget har nya skor. Färgglada, dom klassiska Copa, glittriga och ett helt gäng blåa adidas f50 (typ halva laget) 
- Fia har nya skor, vita!! "jag nickar bara idag tjejer", hon putsade dom efter första passen men fick sluta med det ganska snabbt, för på
en lerig plan är det ingen mening att putsa skorna. ;)
- tidningen kom och intervjuade mig och Lollo. Vi skulle agera modeller, så fejk-smailet åkte på. Stel som en pinne blev jag direkt när hon tog upp kameran...hehe. Man är ju inte fotogenisk om man säger så hehe(då hade man blivit modell för längesen). Vi hoppas iaf på en bra bild  och ett bra repotage, kommer i tidningen på fredag :) 
- Det blir alltid diskussioner om våra dialekter som skiljer mellan öst och väst. "Vi säger rätt" "ni säger fel" "du pratar skånska" "det låter hemskt" "kom igen nuuuuuuuuu". Ibland förstår vi inte varandra överhuvudtaget...

Tränarna

Kategori: Allmänt

Ni har ju fått lära känna (nästan) alla spelare i laget genom intervjuer här på bloggen. Nu tänkte jag att det är dags för er att få lära känna våra tränare också. Så här kommer dyka upp en intervju varje dag nu i veckan. :)
 
Först ut är vår huvudtränare Jonas Holmgren
 
Vad gör du när du inte hänger på IP?
Jobbar som säkerhetstekniker på Elcom och som instruktör på Norrevångskolans fotbollsprofil. Försöker även se lite annan fotboll och umgås med vänner och famil.
 
Har du själv spelat fotboll? I vilket/vilka lag?
Min egen spelarkarriär började i Asarum när jag var 5 år och slutade i Asarum när jag var 18 år då jag valde att bli tränare istället. 
 
Vilken position hade du då?
Yttermittfältare och forward
 
Hur länge har du varit i Asarum? 
Jag är nu inne på min tionde säsong som tränare i AIF
 
Antal säsonger i damlaget?
Första säsongen
 
Varför blev det AIF för dig?
Viljan att bli bättre var viktig när jag valde AIF inför denna säsongen
 
Din roll i laget?
Huvudtränare
 
Vad är det bästa med Asarums damlag?
Duktigt och sammansvetsat gäng som vill bli ännu bättre. Lyhörda och intresserade. 
 
Hur tycker du att försäsongen har varit?
Har varit bra, känns som att vi är där jag hoppades på att vi skulle vara. Bra insatser i matcher har blandats med mindre bra, vilket gjort att vi hittat saker vi behöver träna ännu mera på.
 
Dina förväntningar inför seriepremiärerna? (div 1 och 2)
ska bli otroligt kul att komma igång efter många månaders hårt jobb. Spännande matcher i premiärerna. Glimåkra borta div.1 och div2 börjar med ett hett derby mot IFK. Matcher som jag har stora förhoppningar inför.
 
Känner du dig redo inför premiären?
Ja, jag har varit redo lääänge. Nu tycker jag också att hela truppen känns redo.
 
Något som vi inte vet om Jonas?
Jag är inte så hemlighetsfull och har inga dolda talanger ;) Så jag kan inte komma på nått speciellt. 
 
 
 

Grattis

Kategori: Allmänt

Idag fyller lagets duracellkanin 18 år!! Det är såklart Julia S födelsedag! :) Stort GRATTIS på dagen Jullan! Hoppas du får en bra dag, ses ikväll ;) 

Måndag

Kategori: Allmänt

Herrrrregud va veckorna springer iväg. 13 april idag och det innebär 5 dagar kvar till seriepremiär!!! :D äntligen! 
 
Idag gjorde vi årets första träning på A-planen = naturgräs. Jisses va underbart!! Vi började träningen med att köra lite kvadde (kvadraten), det var ett jäkla bra tag sen vi gjorde den, men vi körde dom gamla reglerna - 10 pass = 10 armisar, tunnel = 10 armisar. Första passen drar Jennie stenhårt mellan Månssons ben och årets första 10 armisar ( i kvadden)fick göras. Bra jobbat! Efter kvadden värmde vi upp och tjejerna gjorde någon slags passningsövning med Jonas och jag och Lollo fick gå till Hjelmen. Vi körde lite snabba fötter och spänst. Hjelmen sa innan träningen "ju renare kläder, ju bättre match", det fick han ta tillbaka. För jisses, är man på gräs så blir man SKITIG! (Fast han påpekade sen att det bara gällde match :) ) 
 
vi avslutade träningen med smålagsspel med väggar. vi klarade av första träningen på gräs utan några stukade fötter eller liknande. skönt! 
 
Ps. vi finns ju på Twitter (@asarumsif), på Facebook (aiforia), här på bloggen och nu finns vi även på instagram. Så in på instagram och följ oss, asarumsdamer, och ta del av våra bilder. :) 

Seger

Kategori: Allmänt

Idag var det match i Nybro mot Madesjö på NATURGRÄS! :D 
 
Vägen till Nybro bestod av skog, skog och så lite mera skog. Vi bytte om på idrottsplatsen sen körde vi med bilar till dagens plan, vägen dit bestod av ännu mera skog. Planen låg i skogen. MEN planen var väldigt fin för att vara ute i skogen och bara början av april ;) så blev man kissig så fick man gå och sätta sig bakom en gran, suuuuper! vi förberedde oss på att det kunde komma djur utspringandes på planen, ett rådjur, vildsvin, hare eller kanske t.o.m. en älg. Men inget av dom alternativen kom, men långt borta på planen kom det ett litet djur gåendes, en liten fasan som ville hälsa på. Frida Johsson har fågelfobi och blev livrädd och skrämde iväg fasanen, så den flög över Johnes huvud och hon skrek "hjäääälp en örn!!!!"  
 
Nog pratat om djur och skog, vi var ju faktiskt där för att spela lite fotboll också. Uppvärmnigen bestod av att få lära känna planen, lite ovant med att spela på naturgräs. Bollen studsar och jag som målvakt är van att på konstgräs så glider man några meter när man slänger sig, men inte på naturgräs, det tog TVÄRSTOPP! och skitigt blev jag, men har nästan saknat det :] 
 
Matchen drog igång, det märktes att det var första gången på gräs för i år. Stundtals spelar vi riktigt bra tycker jag, vi fick igång vårt passningsspel och hade några farliga anfall. Och mål blev det. I halvlek leder vi med 3-0, mål av Jennie Gina och Mathilda. I halvlek snackade vi om att vi behövde få igång mer rörelse och snacka mer med varandra. I halvlek gjorde vi ett byte, födelsedagsbarnet ut och Vilma O in. Andra halvlek blir lite avslagen. vi håller i boll och rullar så madesjö får flytta. Enligt Hjelmen gör Mathilda ett klassmål i 60 min, inlägg av Julia som matte bröstar ner och slår in den vänster om målvakten. Matchen slutar tillslut 6-1 till oss och vi är hyfsat nöjda med helgens genrep inför nästa helgs seriepremiär borta mot Glimåkra. 
 
Idag gjorde Amalia Karlsson sin första träningsmatch med oss. Kul att se! Bra jobbat Amalia! :D 
 
Målen idag: Jennie 2, Gina, Mathilda 3
Laget: 
Hanna 
Frida J - Maja F - Sanna - Julia 
Lisa - Maja E - Jennie - Amalia - Gina
Matte 
Bänken: Vilma, Månsson, Anna och Niki
 
Bra helg för AIF! nu jäklar taggar vi till i veckan inför lördagens seriepremiär! :D Alla ska med! 

GRATTIS

Kategori: Allmänt

Idag är det Lisas födelsedag, hon fyller 20 år!!! Ett stort GRATTIS på dagen Lisa! (hon kommer få fira den på bäst sättet, och det är ju givetvis med oss i laget!) 
 
Igår var det match mot Tingsryd och det blev en härlig vinst med 2-0. Målen gjordes av Isak och Vilma O. Hörligt tjejer!! :D
 
Nu är det snart samling på IP. 12.00 börjar matchen i Madesjö. TAGGA!!!! 

Nyförvärv

Kategori: Allmänt

Vi kan nu stolt presentera ett sent nyförvärv till laget. det är Amalia Karlsson som har bestämt sig att spela I Asarums IF den kommande säsongen. senast spelade Amalia i Växjö DFF. 
 
Välkommen till laget och klubben Amalia, hoppas du kommer att trivas! :D 

Helg

Kategori: Allmänt

så var det fredag igen och våren är äntligen här! Underbart!!! 
 
I helgen är det dags för nya träningsmatcher, nästsista matchen för div 2 och sista för div 1 innan serierna drar igång. 
 
Imorgon välkomnar vi Tingsryds United till, ett (förhoppningsvis) soligt IP. Matchstart: 12.00 
laget imorgan: 
Lollo, Elin a, niki, Anna, grüner, Fia, love, Isak, Borras, Annie, Vilma, Hanna t, Therese + i till från f 17 (vet ej vem) 
 
på söndag åker vi till madesjö för träningsmatch. Matchen kommer spelas på naturgräs, sååå nice! matchstart på madesjövallen 12.00
laget: 
hanna, Julia, Maja f, Sanna, Frida j, Amalia, Maja e, Gina, Jennie, Lisa, matte + 3 från lördagen. 
 
Trevlig helg på er! :)

Blekingesporten

Kategori: Allmänt

Idag var det ett stort repotage om Asarum och Pontus Nilsson, som spelar i herrlaget, i blekingesporten. Satan vilken otur han har haft! Men nu håller vi våra tummar för att hans knä ska hålla :) 
 
Herrarna har sin seriepremiär på Lördag borta mot Nosaby. Lycka till grabbar, kör hårt! :) 
 
 

Onsdag

Kategori: Allmänt

God morgon! :) 
 
Igår var det dags för första onsdagsträningen på IP. Vi har ju hållt oss i Möllegårdens idrottshall dom andra onsdagarna. (gött att slippa fysen, eller?!? ;) ) 
Våra herrar brukar vanligtvis träna på onsdagar på IP, men har nu slutat med det. Så vi passade på att ta deras träningstid. Hällaryds herrlag tänkte detsamma, vi bokade genom klubben och hällaryd genom kommunen. Men en varsin planhalva kan man ju ha såklart. MEN Asarums P17 (tror jag) skulle träna samtidigt på ena halvan av planen... men tränarna löste det, p17 ena sidan, hällaryd på andra och vi brudar i mitten. Jag tycker att tjejerna va jävligt snabba på snabbheten, kan det ha varit p.g.a. att dom var omringade av boys? Borde träna lite så oftare ;) 
 
-Gina blev träningens offer, hon hade det inte lätt igår. Blev bombad med bollar, stämplad över hela kroppen, kittlad och jagad. (allt detta innan träningen) hon försökte ge igen men det gick ju sådär...fortsätt kämpa Gina, vi tror på dig! 
- När vi spelade var det många bollar som rann ut där Tomas stod. Orsak: han va för lik oss tjejer (?), 
- Efter att man har fyllt 20 så går det bara utför. Förr när man var ung så va man riktigt vig, nu är man lika vig som ett kylskåp. 
- Johne sköt bollen så jävla snyggt i krysset (otagbart för Hanna), Gina gör likadant, även den jävligt snygg! (Otagbart för Lollo) ;)
- Borras hade gjort en spraytan några timmar innan träningen, efter träningen skulle hon bara tvätta sig lite under armarna vilket resulterade i att allt började rinna av. sååå det var liKa bra att tvätta bort allt. Det var fint så länge det varade Issa! 
- vi  fick reda på en riktigt rolig nyhet På träningen. Berättar här snart ;) hihi
 
Till Gina: Glöm inte att släcka i duschen idag efter dig. puss! 

Blåa dagar framför oss

Kategori: Allmänt

Idag fick vi vår låt "Blåa dagar framför oss", jag har redan lyssnat på den 50 gånger och tycker att den är skiiiiiitbra! Mamma fick gåshud efter första ordet och har redan förvarnat oss om att hon kommer börja gråta när hon hör den på IP för första gången. Spelade upp den för tjejerna och tränarna innan träningen idag och dom gillade den lika mycket som mig o mammsen :D såååå, är ni nyfikna på hur den låter så ska ni vara på plats när vi spelar vår första seriematch hemma på ip :) tack för all hjälp Mima Music! :D 
 
Träningen idag: 
- Förlorande laget från Göteborg är inne på sin sista vecka med att ta hand om alla bollar och koner. (Det är inte ens jobbigt för vi har en jäkla vagn som vi har allt i!) 
- Vi snackade om hur vi ska göra för att lugna ner spelt när vi blir stressade, Lisa kom med förslaget "tryck en långboll utanför planen och hoppas på att det inte finns några bollkallar", helt klart värt att testa! 
- Hjelmen tycker att jag har för ljus röst när jag skriker, jag måste gå ner några steg. så bli inte förvånade om ni hör någon som låter som en kille i målbrottet på planen, det är bara jag som försöker sänka rösten lite! 
- Maja E och Isak lekte Zlatan idag. Maja försökte göra någon form av cykelspark men misslyckades, så Isak såg sin chans på samma boll och försökte ge sig på något liknande, även hon misslyckades. Kämpa tjejer!
- Jennie skruvade in den som Beckham
- Sportgruppen Ville att alla som körde till Göteborg skulle skriva till dom så dom kan betala ut körersättning. Elin A undrade om man fick eraättning för Malmö också, Per tyckte att vi skulle få en liten bonus, helt klart! 
 
Onsdag imorgon = lill-lördag och träning för oss!
 
ps. Elin kan verken hitta hem eller köra vettigt, vi drog nyss en hare på motorvägen. Jag hoppas han dog och att MIN bil klarade sig! 
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Tjabba!!!! 
 
Tillbaka till verkligheten efter långhelg, suger att högskolan inte har påsklov!! :( på dagens schema står det Engelska, vi ska prata engelska hela dagen. Jag prata engelska? Går inte! Kan knappt svenska... Bara tre timmar kvar..#kämpaHanna 
 
igår var det match mot Westbo och jag har ingen koll på hur matchen var, vi får höra det ikväll på träningen. Men jag vet att vi förlorade med 1-0 dock, tråkigt!!!! :( men vi tar nya tag och jobbar vidare, seriepremiär på två veckor :D äntligen! 
 
Alltså träning ikväll, onsdag, torsdag. 
Match lördag hemma mot Tingsryd, söndag borta mot Madesjö :) 
 
ps. Nu är vår låt kkör, längtar tills vi i laget får höra den!!! :D ni andra får höra den på vår första hemmamatch :D
 
 
 

Måndag

Kategori: Allmänt

Hej på er!!
 
Så var det måndag igen, meeeen röd dag = lediga från jobb och skola. Skönt!! :) Hoppas ni har haft en bra påskhelg. Vi Asarums damer har haft en hyfsat lugn helg, träningsmatch i fredags, ledigt lördag söndag och så är det match i eftermiddag borta mot Westbo.
 
I fredgas var det alltså match mot Broby på konstgräset på IP. Och satan i gatan va varmt det va!! Mamma som satt på läktaren sa att det var "skiiiiiit kallt!" men vi som spelade tyckte att det va skiiiiiit varmt. Långkallingarna åkte av och vår bleka hy bländade allt och alla, ett jäkla elände som Borras sa. Broby kom till IP med 10 spelare, jag och Maja H skulle stått varsin halvlek hos Broby, men Maja fick hoppa in på jobbet så Lollo fick stå istället. Lollo stod hela matchen med Broby. Och inte ville hon vara schysst mot oss (hennes riktiga lagkompisar), hon gjorde några idioträddningar i andra havlek, asså kom igen Lollo??? vi hade kunnat vinna matchen men den slutade 3-3 och vi får vara nöjda med det resultatet. Mindre nöjda med spelet dock....Vi kommer inte igång med vårt spel och slarvar lite för ofta, vi vet att vi kan mycket bättre. Men det är väl det träningsmatcher är till för, att ta det man gör mindre bra och göra det till det bättre. Så det är bara till att jobba vidare de kommande veckorna innan serien drar igång, för då ska allt sitta!! När vi får igång vårt spel så är det rikgtigt bra!! :) KBK!
 
Extra kul var det i fredags att Maja E gör sin första match efter långresan, PLUS att hon kommer in och gör MÅÅÅL! King Maja. 
Laget i fredags:
Hanna
Niki Frida O Elin A Sanna
Grüner Jennie Isak Fia Borras 
Vilma O
 
Bänken: Maja E Mathilda Love Hanna T
Broby: Lollo ;D
 
Idag är det bortamatch mot Westbo kl 16,00. Kör hårt tjejer!! Lycka till :)
 
Ha en bra dag allihopa! :) 

Grattis!!!

Kategori: Allmänt

Idag har vi ett födelsedagsbarn i laget, och det är tjejen från Hoooooooooby som fyller 17 år! Stort grattis på dagen Grüner, vi ses snart! ;) Tagga match!!! 
 
Match idag på IP kl 14,00 mot Broby. Idag kan jag t.o.m tänka mig att slänga av mig långkallingarna, men bara kanske! ;D 

PÅSKHELG

Kategori: Allmänt

Hej på er!!
 
Förlåt för dåligt bloggande denna veckan, har haft näsan nedtryckt i skolböckerna.
Veckan som gått har bestått av träningar som vanligt, måndag, tisdag och torsdag. Jag hann inte mer än att komma till träningen i måndags innnan alla började undra hur Malmö va, haha KUL!!! Elin (som faktiskt körde bilen) stannade hemma och var "sjuk" den dagen...t.o.m. mormor frågade hur Malmö va, (hon är en trogen läsare här så Hej på dig mormor, vi ses imorgon!) 
 
Träningarna som har varit tycker jag har varit bra, vi har kört på som vanligt. och hur nice är det inte då att träna när det fortfarande är ljust ute??? Såååå skönt, snart kan vi slänga långkallingarna också :) 
 
Idag efter träningen var det mat som vanligt och Anna bjöd även på efterätt, sån riktigt påsk-efterätt ni vet, med persika och grädde, MAGISK! 
 
Imorgon är det röd dag och vi inleder långhelgen med en träningsmatch. Vi välkomnar Broby (spelar i div 2) till IP, matchen drar igång 14,00. Broby har tyvärr ingen målvkat som kan spela imon så dom får spela med öppen kasse. Så imon gäller det att skjuta!!!!!!!!!!!! Neeeej skämt o sido. Men det stämmer att dom inte har någon målvakt, men vi ville gärna spela imorgon så vi har löst det som så att Broby får låna mig och Maja H en varsin halvlek. Kan bli spännande haha!! 
 
På måndag har vi bortamatch mot Westbo United DFF kl. 00,00 står det i kalendern, men vettitusan om det stämmer asså... återkommer med den rikgita tiden sen ;) 
 
Så vi inleder påskhelgen med en match och avslutar helgen med en match, kommer bli en bra helg!! :) 
och efter påsk får vi äntligen höra vår egna låt!!! som vi längtar! :) 
 
ps. Idag åker Elin j till USA för att hälsa på sissan Jojje, trevlig resa Jönsson och hälsa sissan att vi saknar henne!
 
ha det bra så hörs vi snart igen :) 
 
 
Glad påsk från oss! (förra årets påskfest) :D