Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Resans slut

Kategori: Allmänt

Nu sitter vi här och väntar på bussen som ska ta oss till flygplatsen i Antalya så vi kan åka hem. Visserligen går den inte förrän om lite mer än en timme men solen är bakom molnen och vi har inte bättre för oss att göra.

Det har varit en riktigt rolig resa med många skratt, träningar, mycket sol och tyvärr lite sjukdomar men det har inte hindrat oss från att ha haft det riktigt bra!

Jag tror nog att alla hade kunnat stanna någon vecka till om det inte hade varit för den ovarierande maten. Nu är vi lite trötta på sega pommes, ofärdiga potatisar, grillade köttbullar och kyckling. Det är i stort sett det enda vi har ätit under hela veckan.

Igår hade vi vårt sista träningspass här nere i Turkiet. Det bestod av en passningsövning och smålagsspel.

Skattjakten avslutades igår också. Vann gjorde Sanna, Frida, Martina, Stina O, Annie och Julia S. Förlorarna blev Lina, Fia, Emma I, Therese och Stina R vilket betyder att från och med nästa träning fram till seriestarten (tre veckor) ska de bära bollar, koner, västar och annat material till och från träningarna. Skönt för de yngre att slippa det några veckor!

Igår fick vi också se Pierre, Ibro och Mickes uppträde som de skulle genomföra efter att inte ha kunnat tillräckligt mycket om spelarna i laget. Vi fick se en välkomponerad harlemshake i matsalen. Bilder tror jag inte att ni vill se... Haha

Det har självklart hänt mycket annat roligt här nere som vi inte Hr tagit upp i bloggen än. Vi kommer lägga upp bilder längre fram så ni får se hur fint och bra vi har haft det. Men som Pierre sa: vissa saker som händer på träningslägret i Turkiet, stannar i Turkiet.

Planet är beräknat att landa 16.50 på Kastrup. Vi hoppas att resan hem går bra och att ni längtar efter oss

XOXO Asarumsdamer

Solar

Kategori: Allmänt

Just nu ligger vi vid poolkanten och solar! Vi steker på som bara den, vi får passa på medans solen är framme! Nu ska vi snart äta lite lunch ute i solen sen återgår vi till solandet. Måste pressa som fan nu på vår lediga dag!

Skärtorsdag

Kategori: Allmänt

Godmorgon alla fans!

En ny dag med nya möjligheter.
Idag är vi lediga från träningen och hoppas på att solen ska dyka upp. Just nu ser vi mest moln tyvärr...

Gårdagens matcher vann vi. Båda två. Mot Husie med 3-0 (dock bröt vi i asarum matchen när det var ca 10 minuter kvar av matchen på grund av alldeles för våldsamt spel från Husies sida)
Den andra matchen vann vi med 2-1 mot norskorna. En match som var mycket mer trivsam och där de spelade tufft istället för fult.

Nu ska vi njuta av den lediga dagen och hoppas att alla får en bra skärtorsdag med många besök av påskärringar.

Ladda

Kategori: Allmänt

Sådär! Nu har vi checkat av förmiddagens träningspass och håller på att ladda om inför eftermiddagens två matcher.
15.00 AIF vs. Husie If
17.00 AIF vs. Något norskt lag från div. 3

Dagens pass bestod av fasta situationer och lite anfallsspel. Hoppas att det ger utdelning i eftermiddag!

Vidare går Skattjaktsuppdragen bra för de flesta. Listan på uppdragen får ni se när de är gjorda ;)
Igårkväll hade vi även lite invigning för de nya i laget.
Saker som de fick göra var: äta olika saker med förbundna ögon, skriva tacktal till oss spelare i laget (det var jättebra!) gissa fötterna (Ibros, Lisas, Hannas och Kabbes) och föra ett äpple två och två från magen upp till munnen. Riktigt roligt att titta på! Hoppas bara att alla tvättade händerna efter fotgissningarna...

Tjingeling!!

Onsdag morgon

Kategori: Allmänt

Godmorgon alla pigga och glada!
Idag skiner solen och humöret är på topp.
Frukosten såg ut precis som vanligt, ägg i alla de sorter, pannkakor, flingor osv. osv.. Gott var det i alla fall.

Dagens första träningspass börjar 09.30 till 11.00 därefter lunch och i eftermiddag har vi två matcher. Den första 15.00 och den andra vet vi inte än. Antingen samtidigt eller direkt efter den första så håll tummarna för oss.

Alla mår fortfarande bra. Sanna var lite hängig igår kväll, trodde på feber. Jag har inte hunnit höra med henne hur det är än men förhoppningsvis bättre! Esma är också lite förkyld men vi hoppas att hon också blir bra snart.

Nu ska vi ladda inför träningen. Vi hörs!

God natt!

Kategori: Allmänt

O där var måndagen snart slut. Vi ligger ju en timme före här nere så klockan är 10 och vi börjar bli lite trötta.

Vi håller på med en sorts skattjakt här nere som alla verkligen går in för! Det ska bli jättekul att se om alla klarar uppdragen eller om det är några som är för svåra! Förlorarna har vi straff till så sist vill man inte komma i alla fall!

Idag har det varit soligt men disigt fram till tvåtiden. Det var alltså helt lagom träningsväder på eftermiddagspasset.
Maten var som vanligt ikväll, buffé med massa olika sorters mat. Både konstig, oätbar och ätbar.
Efter middagen kollade vi vad tränarna kunde om spelarna i laget. 11/19 rätt slutade de på. Ett okej resultat men inte tillräckligt. Vi spelare ser därför fram emot uppträdet i poolen på minst en minut som de ska hålla för oss imorgon innan lunchen. (Direkt efter lunchen får man ju inte bada på grund av kramprisken ;)

Nu längtar vi efter frukosten imorgon. Hoppas ni har det lika bra där hemma som vi har det här!

Godnatt!

Träningspass nr 3

Kategori: Allmänt

Träningspass nr 3 - check!
Dagens andra träning bestod idag utav lite snabba fötter först med Ibro, sen körde vi en avslutningsövning och avslutade med spel. Vi var på en lite sämre plan idag så bollarna flög lite huller om buller, men så blir det när vi är bortskämda med vår fina konstgräsplan på ip! Men vi kommer mer och mer in i det så det ser bra ut :)
Nu är vi nyduschade,så skönt!
Fia tog nyss sönder vår hårfön, den började brinna! Jävla fön!!!
Nu är det snart dags för middag sen så har vi lite lekar som vi ska göra ikväll :)

Nu är det mat, hörs sen!

måndag

Kategori: Allmänt

Måndag, lunchen är intagen och vi ligger nu vid poolkanten och försöker få lite färg.

Förmiddagens träning bestod av kvadden, lite teknik och anfall/försvarsspel. Idag var vi på en mycket bättre plan. Skicket på den var inte långt ifrån vår konstgräsplan hemma på ip så den får full pott. Vi fick till och med apelsin efter träningen! Gott

Än så länge är det bara Johanna J som har drabbats av sjukdom men hon är redan på bättringsvägen (förmodligen något hon ätit eller druckit) och vi hoppas att alla andra ska klara sig utan det.

Nu ska jag fortsätta njuta av solen innan pass nummer två för dagen. Bussen går kvart i tre så vi hinner smälta lunchen innan vi kör igen!

Hej så länge!!

Snipp snapp....

Kategori: Allmänt

Snut, så var denna dagen slut!
Och vilken dag det har varit, jättemånga plusgrader, strålande solsken, klarblå himmel, fotbollsträning med världens bästa gäng och avslutningsvis lite häng på egen hand.

Träningen idag gick mest åt till att lära känna underlaget. Det var inte riktigt som vi var vana vid! Istället för en platt konstgräsplan lirade vi idag på en studsig gräsplan. Bollarna flög åt alla håll och kanter vilket resulterade i att det inte var det bästa småplansspelet vi spelat. Men varför gnälla? Vi slipper alla lager av kläder, mössor vantar och allt annat som hör den svenska vintern till!

Efter träningen hade lekgruppen planerat två slags stafetter. En där varje lag skulle trixa med bollen så många gånger som möjligt inom laget med en touch och en där man skulle komma så nära konen som möjligt med bollen (med "fel" fot).

Middagen intog vi i matsalen vid halv sju-tiden. Ganska gott och jag tror att alla blev mätta. Och avslutningsvis till alla oroliga föräldrar: alla era döttrar mår bra, några lite mer brända än andra men vi har det awsome ändå!!

Nu tror jag att de flesta ligger i sina sängar redo för att sova. Det har sammanfattningsvis varit en bra dag men nu är vi trötta. Imorgon är det frukost senast 08.00 och två träningspass står på schemat!
Sov gott allesamman, det kommer jag göra i alla fall!

Njuter!!

Kategori: Allmänt

Hej allesammans som vill följa oss på vår underbara turkietresa!!
Resan ner gick bra, Borras fick följa med någon polis vid passkontrollen här nere i Turkiet men löste det och alla fick följa med in i landet. Även Maja som blev lite skraj att hon inte skulle få det.

Vi landade här i Turkiet vid två-tiden inatt och kom i säng vid fyra, halv fem.
Imorse var det några som steg upp och käkade av den magiska frukostbuffén(!) det enda vi saknade var bacon till äggen...
Nu har vi precis ätit lunch tillsammans och väntar på att träningen ska börja. Bussen går till planen 14.45 och träningen börjar 15.00.

Temperaturen har jag inte koll på men vi sitter på balkongerna eller vid poolen i bikini och fryser inte. Det går absolut ingen nöd på oss utan vi njuter till fullo.
En annan sak som vi saknar förutom baconen till frukosten är självklart de spelare från laget som inte följde med. Vi tänker på er!

Nä slut på det här inlägget, nu ska vi fortsätta njuta innan vi ska göra oss i ordning innan träningen
Puss och kram!!

Danmark

Kategori: Allmänt

Nu börjar vi närma oss danska gränsen. Alla mår bra än så länge. Ingen som har spytt eller är åksjuk iallafall så ni behöver inte oroa er. Vi tar hand om oss och kommer fortsätta uppdatera bloggen varje dag under vår resa. Glöm inte följa oss och släng gärna in en kommentar om vad ni vill veta eller om det är något ni undrar över så ska vi försöka svara på dom!
Kram på er!

Bussen är här

Kategori: Allmänt

Nu är alla på bussen som ska åka från Karlshamn, tror jag... Och snart rullar vi mot denmark!

Snart..!

Kategori: Allmänt

Nu är det bara två timmar kvar innan bussen avgår från asarums ip ner mot kastrup!! På vägen ner dit gör vi några stopp och plockar upp alla våra spelare.
Planet går 21.45 och vi är i Turkiet vid 2-tiden inatt, can't wait!!

Nu är det nära

Kategori: Allmänt

Nu är veckans sista träning gjord innan vi drar till TURKIET!
Dagens träning bestod utav lite kvadde, spel med två mål, där höll vi bra tempo men det märktes att vi är lite spända och förväntansfulla inför vår resa, men det får man va! Och så körde vi även lite possessionspel men hur det gick där har jag ingen aning om för jag stod med ryggen emot, men jag gissar på att det gick bra! För det gör det alltid ;)

Nog pratat om vår träning, på lördag åker vi till Turkiet!!!!!!!!! :D
Tänk er: en vecka med sol, bad och fotboll med världens bästa tjejer, det kan ju inte bli bättre!
Vi är så förväntansfulla! Det ska bli så jäkla kul!
Vi ska försöka uppdatera så mycket vi kan om vår lilla resa! :) så håll utkik!

Och för er i laget som är rädda för att flyga, kör en Stig Helmer "jag kan flyga, jag är inte rädd, jag kan flyga!". Det ska jag göra iaf!

Vi hörs snart! Ha det så, Haaaaj!

Träning!

Kategori: Allmänt

Nu är det snart dags för träning igen. Förhoppningsvis blåser vi inte bort i stormen, även om risken är ganska stor.
På med skorna och alla underställen, nu kör vi! Bara tre träningar kvar innan varmare väder.

Snart..

Kategori: Allmänt

En bra helg är över och nu blickar vi framåt mot nästa som innebär träningsläger!! På lördag åker vi ner till Turkiet för en veckas träningar, samkväm och laghäng. Det kommer bli awsome!
Men varför var denna helgen bra då? I lördags visade vi vilken bred trupp vi har när vi mötte hessleholm. Vi ställde upp med en startelva där alla spelade i div.4 eller f17 i fjol och stod upp bra. Hessleholm tog inga risker i sitt försvarsspel så vi kom inte till så många målchanser men vi rullade boll bra mot ett tufft hessleholm.
Igår, söndag var det slutspel i svensk fastighetsförmedling cup. Vårt motstånd stod IFK Karlshamn, Nättraby GoIF och Ronneby BK för. Vi gick obesegrade ur gruppen och är därmed klara för finalspel i juni mot Karlskrona FF som också vann sin grupp.
Vi var också nere i Hässleholm igår med ett lag, den matchen slutade 6-6(!) bra jobbat tjejer hela helgen. O tack till våra supportar som hänger med i vått och torrt. Varmt och kallt!

Referat

Kategori: Allmänt

Det blev en seger i underkant för Asarums damer, när Östers IF stod för motståndet igår. Öster startade starkast de första fem minuterna men sen tog Asarum över tillställningen. Asarums spelskickliga lag fick igång sitt passningsspel och rörelse vilket gång på gång omsattes i rejäla målchanser. I första halvleken räknades det till tio kanonchanser utöver de tre målen som gjordes. Hemmalaget hade det lite svårare och tvingades allt som oftast att skjuta från långt håll. Asarums första mål var ett härligt anfall där bollen gick som på ett snöre innan Lisa Gustavsson kom runt på högerkanten och hittade Maja Ericsson som snygg sköt 1-0 i bortre burgaveln.
- Efter de inledande fem minuterna var vi riktigt bra och skapade chans på chans och borde haft ledningen med 4-0 efter första 30 minuterna. Men istället kvitterade Öster på ett långskott som seglade över Lollo i målet säger Pierre Persson.

Men Asarum repade mod och fortsatte trumma på och både 2-1 och 3-1 kom till efter två hörnor av Lova Hansson. 2-1 nickade Elin Niemi in och 3-1 satte Matilda Nilsson när hon behärskat bredsidade in ett volleyskott utan chans för målvakten.
- Viktigt att vi fortsätter och göra mål på våra fasta situationer.

Dock skulle Öster reducera via ett lite konstigt mål i den 43:e minuten, Lollo plockade upp bollen men på något sätt tappade hon den och en Österspelare snappade upp bollen och reducerade till 3-2.
- Såklart lite tungt men sånt händer och i övrigt var Lollo stabil i målet fram till sin skada i den 55:e minuten.

På en hörna gick Lollo ut och boxade bort bollen och en Österspelare fullföljde och tryckte en armbåge i baknacken och Lollo fick gå av med smärtor i huvudet och illamående.
- Vi valde att ställa Matilda Nilsson i målet, och ändrade samtidigt om lite i laget. Ut gick förutom Lollo även Ellinor Månsson, in kom Franziska Brüggemann och Ellen Svensson, vi satte ner Elin Niemi som högerback, och Frasse gick in på det centrala mittfältet, Ellen tog plats som högeryttermittfältare och vi valde att lyfta upp Josefine Brorson från yttermittfältet till forward. Josefine gjorde sin bästa match så här långt och var verkligen på hugget under hela matchen.

- Öster tilläts inte skapa några större chanser, men Matilda plockade någon hörna och gjorde en fin räddning på ett skott och framåt skapade vi något friläge. En stabil andra halvlek och sett över hela matchen är vi nöjda med prestationen, men det var ingen maxprestation utan vi har en hel del till att plocka fram för att vi ska vara riktigt nöjda, avslutar Pierre.

Östers tränare Erik Lind sa så här till Smålandsposten
- Resultatet är inte det primära, även om vi givetvis alltid vill vinna. Samtidigt är jag imponerad av Asarums fartfyllda spel. De var bollskickliga och snabba i omställningarna.

Målen
0-1 Maja Ericsson (Lisa Gustavsson), 1-2 Elin Niemi (Lova Hansson), 1-3 Matilda Nilsson (Lova Hansson).

Laget
Louise Holmqvist (ut 55)
Ellinor Månsson (ut 55), Julia Persson, Lina Olsson, Sanna Stensson.
Josefine Brorson, Elin Niemi, Maja Ericsson, Lova Hansson.
Lisa Gustavsson, Matilda Nilsson

Ersättare
Franziska B (in 55), Ellen S (in 55), Esma B, Emma S

VINST

Kategori:

Sådär! Vinst med 3-2! Målen gjordes av Maja, Elin N och Mathilda. Mathilda fick även gå ner till målvaktposition efter en huvudskada på Louise. Hoppas att det inte är allt för allvarligt och att hon kryar på sig.
Bra jobbat tjejer! :D

Heja!

Kategori:

Snart matchstart. Skönt att slippa understället då matchen spelas inne i tipshallen. Kör hårt och lycka till!
WHO LET THE DOGS OUT??

Matchdags!

Kategori:

Onsdag, ett tag sen sist nu hehe...

Idag är det dags för match igen. Det är fullt upp nu innan vi åker iväg. Snart bara en vecka kvar!!!

Öster står för motståndet idag uppe i tipshallen. Matchstart redan 17.15 så idag blir det snabba ryck från skolan till samlingen. Laget som ska med är: Lollo H, Ellinor M, Julia P, Lina O, Sanna S, Emma S, Lova H, Elin N, Maja E, Fransiska B, Josefine B, Esma B, Lisa G, Mathilda N, Ellen S

Fram tills idag har vi tränat på som vanligt utom i måndags då träningen var inställd och vi körde eget styrke/smidighetspass hemma. I lördags spelade vi match mot Bromölla, vinst med 5-2 (1-0).
I söndags var det gruppspel i svensk fast. Cup. Gruppen vann vi med 28-2 i målskillnad efter 11-0 mot Belganet/Hallabro, 11-1 mot Trensum och 6-1 mot Sölvesborg.
Slutspel på söndag i kallinge där motståndet är lottat till Ronneby BK, Nättraby GoIF och IFK Karlshamn.

Lycka till ikväll tjejer.
Ni som inte åker upp och kollar på matchen: Håll koll på AIForia på Facebook där resultatet troligtvis uppdateras direkt.

Vi hörs!

Torsdag!

Kategori: Allmänt

Nä nu får vi ta och skärpa oss lite här.
I tisdags hade vi träning som bestod av y:et lite teknik och spel. Efter det var det hade Anna lagat mat til oss, denna gången blev det en kyckling och pastagratäng, mycket gott!
 
Igår var vi träningslediga men idag är det dags för träning igen. Dagens träning är dock tidigarelagd en halvtimme efter som vi efteråt ska in till intersport i karlshamn. Dags för nya fotbollsskor kanske..
 
På lördag har vi hemmamatch mot Bromölla klockan 10.00. Tyvärr kunde inte Anna ha kiosken öppen då eftersom hon var tyvungen att jobba. Så vi undrar om det finns någon annan som kan ställa upp och ta hand om det denna gången?
Hör av er till Anna Olsson så får ni mer info om det.
 
Ni har väl inte glömt att följa oss på facebook? Gå med i AIForia och få uppdaterningar om vad som händer runt omkring!
 

Måndag

Kategori:

Även matchen igår gick vår väg. Vi vann matchen med 10-0 mot Tingsryd United. I matchminut 29 spräckte vi nollan och där efter trillade det in mål efter mål. I halvlek stod det 3-0. Målen gjordes av : Ellen Svensson 4, Emma Isaksson 2, Frida Johnsson, Sofia Larsson, Ellinore Larsson och så gjorde en tingsrydsspelare ett självmål.

Idag är det träning på ip klockan 17 som alltid på måndagar.
I helgen kom Frasse hem från fillipinerna där hon har varit och gjort goda gärningar och idag kom Frida hem från sin långresa. Martina har hunnit vara hemma några dagar och gjort två träningspass sen sin resa. Välkomna hem allihopa!

Söndag 3/3

Kategori: Allmänt

Imorgon, söndag, har vi även ny träningsmatch på gång.
Matchen kommer att spelas i Svängsta eftersom det är Svensk fastighet förmedlings cup på IP för herrarna. 
Vi möter Tingsryd United och matchen börjar klockan 15,00 i SVÄNGSTA!
 
Laget som ska spela imorgon är följande: 
Louise Holmqvist, Emma Syri, Elin Andersson, Therese Andersson, Amanda Nilsson, Esma Bajramovic, Fia Larsson, Elenore Larsson, Anna Svensson, Emma Isaksson, Ellen Svensson,Johanna Forslund, Frida Johnsson och Josefine Brorson.
 
Kör hårt tjejer!

Seger

Kategori: Allmänt

God eftermiddag på er!
Vi i asarums damer fick imorse ställa klockan för vi inledde helgen med ännu en träningsmatch. Matchstart klockan 10,00 på IP. Motståndet stod seriekonkurrenten Borgeby FK för. Vi har mött Borgeby förr och då har inte resultatet varit på vår sida. Så idag var vi ett revansch suget gäng som ställde upp på planen. 
Vi startade matchen bra och gick upp i ledning med hela 4-0, men efter att vi började slappna av för mycket så stod det helt plötsligt 4-2 och som blev halvtidsresultatet. När andra halvlek började skärpte vi till oss lite och gick upp i ledning med 6-2 men Borgeby reducerade snabbt till 6-3. Men vi kunde även trycka in 7-3 och vilket blev matchens slutresultat. 
Gött med vinst och att vårt offensiva spel fungerar bra. Men det är dom små misstagen i deffensiven som resulterar i att motståndarna får det lätt för sig. Men vi kämpar på, det är bara till att träna vidare och bli ännu bättre. Alla ska med!!
 
Laget idag:
Hanna Andersson, Sanna Stensson, Lina Olsson, Julia Persson, Ellinor Månsson, Lova Hansson, Maja Ericsson, Elin Niemi, Julia Sjöström, Lisa Gustavsson, Mathilda Nilsson, Ellen Svensson, Annie Davnert och Esma Bajramovic.

Möt Maja Ericsson

Kategori: Allmänt

Hej Maja!

Tjenna!!

Kan du berätta lite om dig själv?
Jag heter Maja Ericsson och är snart 19 år! Jag bor i Karlshamn och går sista året på gymnasiet där. Det är min 4e säsong här i asarum och innan dess har jag spelat i IFK Karlshamn. När jag inte spelar fotboll så pluggar jag väl, umgås med mina vänner och med min familj!

Vilka är dina starka sidor, både på planen och utanför?
Min starka sida på planen är nog min spelförståelse och utanför plan så är jag en glad och omtänksam tjej.

Vilka förhoppningar har du på dig själv och laget inför den kommande säsongen?
Förhoppningarna på mig själv inför kommande säsong är givetvis att bli bättre, både på det som jag är mindre bra på och det som jag är bra på. Förhoppningarna på laget är att vi ska leva upp till våra mål i båda serierna!

Vi vet att du tar studenten nu till våren, vad ska du göra efter det?
Det stämmer bra! Jag har inte en aning om vad jag ska göra efter studenten. Jag vet bara att jag inte vill plugga... SÅ ni som söker personal nånstans, här har ni mig. Tveka inte, bara anställ mig!

Tack Maja, lycka till med fotbollen och jobbsökandet!