The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Årets sista

Kategori:

Idag spelar division 4 laget årets sista seriematch. Denna spelas borta mot Kristianopel.
Matchen betyder inget för oss då serien redan är vunnen, men det är ju alltid kul att sluta på topp, med en seger.
Lycka till tjejer!!

Damfotboll

Kategori:

Satt och bläddrade igenom damfotboll, som är en tidning som handlar precis vad det låter som, damfotboll.
I just detta numret skrevs mycket om gothia cup, och extremt mycket om AIK, som vann den klassen och den klassen osv.
Men på en sida så hittade jag denna bilden från när Franziska brüggermann tar emot bronspokalen.
(Ursäkta min frukost i bakgrunden)

!

Kategori: Allmänt

Igår var några av våra tjejer med F16 och spelade. De som var med var Elin Andersson, Lova Hansson, Julia Persson och Amanda Nilsson. Även Johanna Forslund som har varit och tränat med oss en del var med.
Matchen spelades mot Olofström och det blev vinst med 2-1. Johanna stod för båda målen.
Grattis tjejer!

Gårdagens match

Kategori:

Då var sista matchen för division två spelad, tyvärr blev det förlust.
Matchen började med att vi hade spelet och de flesta chanserna. 0-0 höll sig dock till halvlek
I andra halvlek gick det inte vår väg. Mathilda sköt mål, insidan av stolpen på hjulet, som de inte hade tagit väck, och studsar sedan ut igen. Domaren dömer inte mål för detta och det blir självklart en besvikelse i laget.
Kanske 2 minuter senare får de ett anfall och gör mål på detta. Stämningen i laget blir ännu sämre, och vi går ner oss. Det blir tillslut 3-0 till borgeby.
Men vi kom 3a i serien och går därmed upp till division 1 nästa år, vilket var målet. Bra säsong tjejer!

Match igen!

Kategori:

Imorgon åker vi med division två truppen ner till Lund och Borgeby. Matchen kan vara betydelsefull om vi vill komma tvåa serien. Detta sker om vi vinner och Rödeby förlorar sin match mot Stattena.
Imorgon kör vi så det ryker!!!
Det finns plats i bussen, hör av er till Mikael Hansson ifall ni vill åka med!

Matchen ugår

Kategori:

Här kommer ett matchreferat om matchen mot Sölvesborg igår, skrivet av forwarden Ellen Svensson:
Matchen började med att vi satte låg press och lät sgif vara det spelförande laget. Efterhand tog vi över matchen och I den 16 minuten blev jag fint framspelade av Johanna och vände sedan bort min försvarare och placerade bollen i vänstra hörnan. Sgif var bra och i slutet av halvleken skapade dom ett par halvchanser som vår duktiga målvakt Lollo fixade galant :) resultatet höll sig halvleken ut. Vårt andra mål kom ungefär efter 10 minuter i andra. Då Elenore fick till ett bra skott men som sgifs målvakt räddade men Stina var snabbt framme och slog in returen. Efter detta kändes matchen nästan avgjord och vi tog över totalt därför kom 3-0 genom Emma ganska logiskt. Segern var en riktig lag seger och åter igen vann vi mycket pågrund av vår starka kondition.

Grattis till segern tjejer!!

AIF-Sölvesborg

Kategori:

Ikväll är det återigen match för division 4 mot Sölvesborg. Matchen spelas i Svängsta klockan sju. Hoppas på full läktare!

AIF-Hessleholm

Kategori:

Jag frågade Franziska Brüggermann hur matchen mot Hessleholm såg ut igår:

Efter en vad man kan kalla "onödigt spännande match" vann vi med 3-2. Vi dominerade i stort sett halva första halvlek, med ett stort antal chanser. Efter ett hårt jobb av Lisa Gustavsson fick Mathilda Nilsson en retur och kunde göra 1-0, vilket vad ställningen när vi gick ut till halvtidsvila.

Vi började andra, precis som första halvlek väldigt offensivt och tryckte på, men efter bara några minuter fick Hässleholm kvittera på en omställning. Vi gjorde 2-1 genom Elin Niemi efter en snabb frispark slagen av Maja Ericsson, och minuten senare 3-2 genom Mathilda Nilsson. I 86e minuten kändes matchen ganska klar. Men lite konstigt blåstes plötsligt straff till Hässleholm för något som skulle vara en hands, och de reducerade till 3-2. På det följde några ganska händelselösa minuter och efter en minuts tillägg kunde matchen blåsas av.

Jag tycker vi gjorde en bra insats. Matchen i helhet var vi det bollförande laget, vilket resulterade i många fina chanser.

Det var skönt att hålla trenden som nu blev åtta raka matcher utan förlust.

Kategori:

Imorgon, lördag, är ALLA varmt välkomna till asarums ip för att heja fram damernas division 2 lag till seger.
Motståndet står Hessleholm för och matchen börjar 14.00.
Ses där!!

VINST OCH SERIESEGER

Kategori:

Vilken härlig kväll det blev på lörby park för vår del!!
Inför matchen var det snack om att en poäng räcker för serieseger och det var ett spänt och förväntansfullt lag som gick ut på planen.
I första halvlek fick vi ingen utdelning, men i andra halvlek kom det. Lisa Gustavsson blir fälld i straffområdet och domaren dömer straff. Denna tar Terese Andersson hand om och placerar den i högra stolproten. Klockan stod nu på 60 minuter och det var 30 minuter kvar av matchen.
I 82 minuten gör Emma Isacsson snyggt 2-0.
Vi har segern i hand och även seriesegern. Detta firas såklart med skumpa(pommac), guldhattar och guldmedaljer efter matchen!!
STORT GRATTIS alla tjejer ni har presterat riktigt bra och jag är stolt över allihopa.
Två matcher kvar i serien och hoppas självklart på vinst i dessa med.
Såhär såg det ut i lörby ikväll:

Lörby-AIF

Kategori:

Hallåja!
Ikväll är det äntligen dags för match igen! Denna gången är det division 4 som möter Lörby borta.
Om vi tar en poäng, delvis spelar lika, ikväll så är vi klara för division 2 nästa år! Detta var vårt mål. Vi har tre matcher(lörby, sövesborg och kristianopel) kvar och siktar självklart på att ta 9 poäng sammanlagt då.
Matchen börjar klockan sex i lörby park. Ses där!

Dagens

Kategori:

När jag satt och bläddrade igenom tidningen imorse så hittade jag det här, ingen nämnd och ingen glömd:

Skvaller

Kategori:

Det har hänt lite i laget som alla kanske inte vet om, så jag tänkte att ni ska få ta del av detta!:
Elin Niemi från Östers IF har valt att skriva på för AIF. En duktig rutinerad spelare. Varmt välkommen!!
Vår kära lagkamrat Emma Åhs som har spelat för AIF i fyra år har lämnat oss för att plugga i Umeå. Vi önskar dig lycka till, och hoppas att du kommer tillbaka snart!
I och med Emmas flytt så har jag, Johanna Jönsson, tagit över bloggen, bara så att alla vet det! (bloggade även under gothia veckan).
Nu är ni lite uppdaterade om läget i laget!

AIF-Rödeby

Igår, lördag, var det återigen dags för ett damderby på ip. Denna gången var det division 2:s tur att ta emot gästande Rödeby AIF.
Inför matchen var det ett taggad Asarum som samlades. Vi visste att det skulle bli en krigar-match precis som alla derbyn är. Vi visste också att vi vid vinst skulle gå förbi dem i serien genom bättre målskillnad.
Starten var dock inte den bästa för oss, och de tog ledningen redan efter tre minuter. Nu var det vi som hade uppförsbacke.
Vi jobbade oss in mer och mer i matchen, och fick efter kanske 30 minuter (inte en aning när det var) straff. En av Rödebys spelare hade tagit hands innanför straffområdet.
Franziska Brüggermann tog hand om straffen och satte den fint vid målvaktens vänstra sida. Vi fick nu upp självförtroendet mer och mer.
I andra halvlek var det vi som förde matchen. Jag tycker dock inte att något av lagen hade några speciella målchanser, utan det var mest en krigarmatch utanför straffområderna.
Matchen slutade 1-1. Anser väl att det är hyfsat rättvist när vi förde varsin halvlek.