Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Lörby vs. Asarum

Kategori: Allmänt

Idag är det äntligen dags för årets första derby! Vi är taggade och hoppas på att få se många AIF fans i Lörby idag! :D 

Fredag

Kategori: Allmänt

Hej allihopa! 
 
Hoppas er vecka har varit bra och att ni har en härlig helg att se fram emot! :D Som vanligt har vi AIF fullt upp även på helgerna, på lördag väntar ett spännande derby i div 1 borta mot Lörby IF kl 14,00 och på söndag spelar div 2 ett tufft derby borta mot Ronneby BK kl. 15,00. Kom och heja på oss! :D
 
Nu har vi snart gått igenom alla spelare i laget och det är endast några få spelare kvar att bli presenterade. Idag ska ni få läsa om lagets "storasystrar", dom har en varsin lillayster i laget och ibland känner dom sig som storasystrar till alla i laget (även pensionärerna ;)). Dom har även hand om bloggen, twitter och insta tillsammans - jajamen jag snackar om mig själv (Hanna) och Jönsson (Elin). 
 
Först ut av oss är Elin, hon är 22 år (fyller 23 i december) och trots sin uga ålder tillhör hon redan PRO-laget (feel you!). Hon ser sig själv som en allt-i-alo spelare som just nu fått förtroendet av Steken som inermittfältare men innan hennes korsbandsskada (Grymt att ha henne tillbaka på planen!) huserade hon som mittback och yttermittfältare. Innan hon kom till AIF lirade hon i Nättraby GOIF och hennes moderklubb är Ronneby BK. När hon inte spelar fotboll håller hon just nu på med att göra sin slutpraktik i Karlskrona och mycket mer hinner hon inte med att göra, särskilt inte när man pendlar. ;D Hon stöter även på sin sambo Hampus, som också spelar fotboll, i dörren då och då. "Skönt att man inte hinner tröttna på varandra ;)" haha. Annars försöker hon hinna med en och annan golfrunda under säsongen med pappa Peo ( till pappa Peo: Jönsson kan den 9e och 10e juli, så boka in det datumet).
 
Både du och jag är storasystrarna i laget, lillsissorna Jojje och Elin A glider bara med, känner du dig som en storasyster till alla dom yngre i laget?
-  Hahaha! OM jag gör! Under vintern har jag bedrivit taxi-rörelse för att få med mig alla knattarna från öst och när snacket om killar, moppe och hemmafester drar igång känner jag mig riktigt gammal... (hhaha håller med dig).
 
Vi har båda varit skadade, du liiiite större än min, hur är läget med dig nu och hur känns det att vara tillbaka?
- Efter närmare två års rehab känns det ruggit kul att vara tillbaka! Visst känner jag av skadan och tänker på den nästan varje dag men det blir bättre och bättre hela tiden!
 
Säg tre bra egenskaper som jag (Hanna, hihi) har på och utanför planen:
- Hanna Andersson är vår egen spindel i nätet. Hon har koll på vad som händer på båda sidor (spelare vs. tränare och sportgrupp) och är grym på att inte försäga sig när hon vet något ;) (Ok, jag erkänner, det är jäkligt lätt att se på mig om jag ljuger....). Hon är duktig på att spendera pengar på kläder som hängs in och glöms bort i garderoben med lappar på och hon kan allt om våra 20 vanligaste fåglar i Sverige! (haha överdriv inte Jöns...). 
På planen och innanför straffområdet är det Hanna som styr. Hon är duktig på att snacka (utanför planen också haha), utsparkar och räddningssäker (haha bra ord).
 
Om vi hade hamnat på en öde ö tillsammans, vem hade överlevt längst?
Med tanke på kunskapen Hanna ligger inne med efter studier borde det vara hon...men jag har faktiskt gått på mulle! Vet t.ex. att ormbunksrötter smakar lakrits! De ni! ;) Men som de lagspelande och omhändertagande brudar vi är skulle vi nog överleva lika länge ;)
 
Åh så var det min tur - Hanna Matilda Andersson! 22 bast (23 i oktober) , kommer från Sölvesborg, bor i Sölvesborg och tänker dö i Sölvesborg. I löööööve SBG (överdriver lite). Alltså född och uppväxt här, i mitt älskade Falkvik. Spelat i SGIF hela livet tills jag bytte till AIF 2009 och känner mig mer som hemma i Asarum faktiskt. :D När jag inte spelar fotboll studerar jag på Högskolan i Kristianstad till lågstadielärare, till sommaren har jag läst två år av fyra, så snart halvvägs!!! :D Just nu har jag praktik på en skola i Sölvesborg i en åk. 1 och alla killarna älskar mig för att jag spelar fotboll, men vi är lite ovänner om vilken klubbfärg som är finast, men eftersom jag är deras lärare så bestämmer jag och färgen är blå! :D Jag hänger gärna med min stora familj (mammi pappi, fyra syskon, fyra syskonbarn och stora släkten) och hänger mycket med mina vänner men för tillfället hänger jag mest med Elin (eller ja, jag följer efter henne vart hon än går. Hon får skylla sig själv att hon lämnade mig i 4,5 månad) (idag crashade jag hennes lunchdejt med en kompis, hon kan ju inte åka och fika utan mig?)
 
Känner jag mig som en storasyster till alla i laget?
- Klart jag gör det, jag kom till AIF som 15-åring 2009 och är har några år bakom mig i klubben nu, många av dom nya är lika gamla som jag var när jag kom och jag vill "ta hand" om dom yngre på ett bra sätt, så som jag blev när jag kom till klubben. :D Åh självklart har jag också agerat taxi åt dom yngre många gånger, lillsissan Elin har alltid åkt snålskjuts överallt, hon bara glider med. Men bäst är väl det, när hon sitter bakom ratten kommer man aldrig rätt (ja ni minns väl när vi skulle hem från Göteborg och hamnade i Malmö...)
 
Både jag och Jönsson var skadade under förra säsongen, hennes skada var liiite större än min, men hur är läget med mig då? Någon som undrar???
- Denna frågan skrev jag mest till Jönsson för jag kom inte på någon annan...Det är fasiken inte lätt att komma på bra frågor, så nu får ni ett tråkigt svar. Jag mår bra, tack! 
När Steken var "ny" i laget undrade han varför Torstensson kallade mig för släggan, "är det för att du har bra tryck i dojjan?" (dvd ;)). Men nej, Torstensson gav mig smeknamnet efter att jag slant med en slägga på sommarjobbet och träffade fingret istället för träkilen, som resulterade i ett krossat finger. (nej det var inte skönt, ja jag är klantig). Efter några svettiga veckor med gips läkte mitt lilla finger och jag är 100 % återställd idag, ni behöver inte oroa er, jag lever som en normal 22 åring. 
 
Skriv tre bra egenskaper om Jönsson, på och utanför planen: 
Elin är en grym tjej som jag gillar att hänga med, vi är lika på många sätt (storsyster-instinkter haha). Hon är målinriktad och ärlig - fötterna på jorden så att säga ;D Hon är rolig och vi skrattar alltid ihop (oftast skrattar jag mest åt henne och hennes sätt att ta på sig kläder efter hon duschat. Hon har den sjukaste ordningen ever. Först strumpor, sen BH, sen tisha och jacka. Alltså inga trosor eller byxor....hahaha eller jo det har hon, men det tar hon alltid på sig sist???). 
På planen har hon bra spelförståelse, vinnarskalle (att hon är tillbaka efter två långa år med rehab säger mycket om henne!!! KING) och hon är svår att läsa som motståndare (det är ju bra, men svårt att förklara. Hon gör det oförutsägbara så att säga.) (och så är hon bra på att filma ;) hahaha)
 
Om jag och Jönsson hade hamnat på en öde ö tillsammans, vem hade överlevt längst?
- Eftersom jag är lite kräsen med maten och inte gillar sushi (öde ö = rå fisk = sushi) så tror jag fasiken att Jönsson hade klarat sig längst. Jag vet inte vad hon snackade om för kunskaper som jag skulle ha, jag läser till lärare inte hur man överlever på en öde ö...Men känns bra att hon tror på mig ;)
Tillslut säger jag som Jöns, lagspelare som vi är så hade vi överlevt tillsammans. "Hoppa du så hoppar jag" ;) 
 
Tack för mig! Hoppas vi ses på helgens matcher :D 
 
 
bättre blir det inte :))
 

Mat-tisdag

Kategori: Allmänt

Hoppas helgen har varit bra! 
Vår slutade med en vinst i bortapremiären på naturgräs mot Dödjöbro och en förlust i seriepremiären mot Nättraby. Dösjöbro var ett lag som försökte spela fotboll och som inte slutade jobba trots underläge. Vinstsiffrorna skrevs till 0-4! Målskyttar; Jennie x 2, Nordahl och Matte (straff)
Div 2 laget spelade sin premiärmatch på IP med ett lag där 4 spelare har gjort 6 träningar (totalt) på 4 månader. Nättraby som förra året spelade i div1 var lite vassare och stod som segrare efter 90 minuter (4-1, målskytt Vanessa) 

Idag är set tisdag och vi har precis gjort veckans andra träning och avnjuter nu en god pasta med köttfärs som Anna har lagat - Lovely som Hjelm hade sagt! 

Träningen idag bestod av passningsövning, tävling, sprint och spel. 

Emma Björklund jobbade hårt vid sidan av planen (varit sjuk förra veckan så höll igen lite) Vem gillar inte en dirty, svettig ass?! 



Emma Isaksson stod över träningen idag. Sjukdom var det första jag tänkte när hon kom upp till IP men nej... Hon har tandvärk.... Lagom munter för det! 


Nä! Nu ska jag njuta av pastan! 

Vi höres! 


Grüner, Elle & Hulda

Kategori: Allmänt

Dags för tre nya intervjuer med Wilma Grüner, Elenore Larsson och Elin Andersson (Jojje kallar henne för Hulda..)
 
Först ut är lagets "you go girl!" - Wilma Grüner. Hon är en riktigt härlig, cool brud som alltid är sig själv och har ball liten knorr på huvudet (som för tillfället är rosa) :D Hon har Ä N T L I G E N fyllt 18 bast och har fullt upp med att ta körkort. När hon inte lirar boll i Asarum älskar hon att ta selfies (Grüner lägger aldrig upp en selfie på insta åt gången, utan det är alltid minst två tre stycken) hon tycker att det är väldigt rogivande ;). Hon pluggar en hel del då naturvetenskapsprogrammet är ganska hektiskt..
Hon valde att spela i AIF för att få utmaningar och för att utevckla sig själv som spelare och hon är nu inne på sin tredje säsong med goaste gänget (håller med!) :D 
 
 
Hur känns det att äntligen ha gått på gräs?
- Det känns väldigt gött. Fotboll ska ju spelas på riktigt gräs och inte på plast!
 
Hur känns formen nu?
-  Min fotbollsform känns härlig och bra. Laget tycker jag bara blir bättre och mer samspelta för varje träning, vilket är jättebra!!
 
Säg tre bra egenskaper som Elle och Elin har på och utanför planen:
- Elle är en riktig kämpe som verkligen aldrig ger sig och så har hon ett grymt fotbollssinne! Utanför planen är hon väldigt omtänksam och hjälpsam! Hon är också pratglad!
Elin är en grym mittback där hon är riktigt duktig på att bryta anfall och leverera bollar! Hon är också stark. Utanför planen är Elin nog den roligaste i laget! Pratar hela tiden (vilket är en positiv sak!) och är mån om alla i laget, ingen känner sig utanför när Elin är i närheten!
 
Du gillar att åka skidor, vart åker du helst? 
- Jag har åkt till svenska fjället nästan varje år sen jag var 7 år och vi har endast varit på ett ställe nämligen: Idre fjäll! Kan starkt rekommendera fjället som har allt! Olika sortera backar, afterski, fik mitt i backen och till och med sporthall med pool! Vill ni ha guide på fjället är det bara att fråga mig då jag kan det utan och innan!! 😉
 
Näst på tur är lagets kämpe - Elle!! Man kan nog inte ha mer otur än vad hon har, hon har dragits med skador väldigt länge MEN nu har dom förhoppningsvis hittat "felet" och nu hoppas vi på att hon snart är tillbaka på fotbollsträningarna. Hon har tillhört rehabgänget ett tag nu men har aldrig gett upp, eloge till Elle!! :D 
Elle fyller 21 i november och när hon inte spelar fotboll pluggar hon ekonomi på Högskolan i Kristianstad. Hon försöker umgås så mycket som möjligt med familj och vänner också. 
 
När kom du till AIF och varför?
- Jag kom till Asarum i januari 2012 från Bk Union. Bytet till asarum valde jag för att få bättre kvalité på träningarna, för att kunna anta nya utmaningar och utvecklas som fotbollsspelare. Bemötandet och de första intrycken var också väldigt bra, vilket gjorde valet enkelt!
 
Grästräningarna är äntligen igång, hur känns det?
- Själv har jag inte kunnat träna fotboll ännu, så den riktiga känslan för gräs har inte kommit. Men jag fördrar gräs framför konstgräs, så tycker det är härligt att det börjar bli grässäsong!
 
Hur är formen?
-  Jag har som sagt inte kunnat spela fotboll på ett ganska bra tag nu p.g.a. skada... Så för tillfället är förmodligen inte min fotbollsform speciellt bra. Men eftersom de ÄNTLIGEN har hittat problem med mina ljumskar, så ser ni förhoppningsvis mig också på planen snart i bra form ;)
 
Säg tre bra egenskaper hos Grüner och Elin som dom har på och utanför planen:
- Grüner har utvecklats mycket det senaste året och det är roligt att se de kliven hon tar i sin utveckling. Hon är snabb, teknisk och att hon vågar ta för sig är en bra egenskap som jag tror kommer göra att hon utvecklas ännu mer! Utanför plan är hon en glad, omtänksam person och jag gillar att hon verkligen vågar vara sig själv!

Det är härligt att Elin är tillbaka igen efter sitt äventyr nere i Österrike! Hennes ledarskap, vilja och brytsäkerhet kommer behövas i matcherna! Utanför planen är det nästan aldrig en tråkig stund med Elin, hon brukar alltid liva upp stämningen. Hon är dessutom väldigt omtänksam och snäll!
 
Jag vet att du gillar åka skidor, vart åker du helst?
-  Helt klart Saalbach i Österrike!! Gillar man att åka skidor är det verkligen "the place to be". Här finns backar för alla typer av åkare, spelar ingen roll om du är nybörjare eller proffs. Att åka ner för flera kilometer långa backar i solsken och bara njuta naturen, stanna och fika på mysiga restauranger och senare dra ut på afterski, det vill ni inte missa!
 
Sist ut idag - Elin Andersson. Sissan som äntligen har kommit hem från sitt äventyr i Österrike.
Elin är en vääääldigt pratglad och rolig brud (mamma får ofta säga till oss att vara tysta och lugna ner oss här hemma...). Elin fyller 21 år i augusti och vet fortfarande inte hur man kokar ris... (- Mamma!! Jag tänker aldrig koka ris igen, vattnet försvinner ju!!!!!!!!). 
När Elin inte spelar fotboll gör hon för tillfället inte så mycket, efter 4,5 månad i Ischgl behöver hon lite semester. I Ischgl fick hon jobba som servitris på ett hotell, åka en himla massa skidor och liiiite afterski såklart ;) 
 
Varför blev det AIF och hur länge har du varit här?
- Min moderklubb är Sölvesborgs GOIF, säsongen 2011 gick jag till Lörby. Där kände jag att jag inte riktigt trivdes och hade många vänner i Asarum, så jag bytte säsongen 2012. Och här har jag blivit kvar sedan dess och trivs som firren i vannet (översättning: fisken i vattnet). 
 
Hur känns det att träna på gräs igen?
Jodå det känns bra, alltid lite tungt dom första veckorna, men det är det för alla. Men snart kommer vi in i det helt :)
 
Hur känns formen?
Den har varit bättre...det märks att jag har säsongsjobbat. Men den ska väl bli bra igen efter några veckors träning och det ser jag fram emot.
 
Säg tre bra egenskaper Elle och Wilma har, på och utanför planen:
Elle: På planen är hon stark innermittfältare, passningssäker och en riktig krigare. Utanför är hon otroligt snäll, rolig humor, bryr sig om andra (omtänksam alltså)
Grüner: På planen löpstark (springer som satan), passningssäker, en spelare man vill ha bredvid sig. Utanför bjuder hon alltid på sig själv, energisk (mycket energi i en liten kropp, aldrig sett henne sur) och rolig! :D 
 
Vart åker du helst skidor och varför?  (dum fråga kanske...)
Just nu åker jag helst i Ischgl. Det är helt underbart att åka i Alperna. Ischgl är en riktigt fin by med bra liftsystem (aldrig köer), bra och långa backar som inte är fullproppade av turister. :D ÅK DIT! 
 
 
 Grüner, Elle och Elin :D
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Hallå hallå!! 
 
Sorry för dålig uppdatering i helgen, men här kommer en liten sammanfattning från helgen :)
 
Efter en liten försening i lördags rullade bussen mot Dösjöbro för årets första bortamatch i div 1. Vi möttes av ett väldukat bord i omklädningsrummet med frukt, Loka och kakor (till ledarna såklart...). Match startade lite trögt, första matchen på naturgräs och allt kändes lite ovant. Från första stund hade vi spelövertaget och Dösjöbro fick jaga mycket boll. Efter ca 30 min kommer första målet efter ett snyggt anfall som innehöll det mesta, spelvänding, väggspel, klackningar, finter och ett snyggt avslut - Jennie satte första målet! :) Vi fortsätter att äga boll och innan halvlek hann vi göra ytterliggare två mål, Jennie och Nordahl. Andra halvlek hände det inte så mycket, vi fortsatte att rulla boll och hade många fina kombinationer i anfallet och stabila i försvaret. I mitten av andra får vi en straff efter att Matte blivit fälld av målvakten (som kom undan kort?! inte ens ett gult...what?). Matte tog hand om straffen själv och satte den säkert i mål. Matchen slutar med en säker 4-0 seger. Underbart med 6 mål framåt och 0 bakåt dom två första matcherna. :) 
 
I söndags var det äntligen dags för seriepremiär i div 2. Ett tufft motstånd väntade mot Nättraby, som trillade ur division 1 förra året. Nättraby började matchen bäst med några farliga chanser och Elin V gjorde många bra räddningar under matchen. I söndags var det min tur att stå i kiosken så jag såg tyvärr inte så mycket av matchen, men Nättraby hade spelövertaget och vi i AIF fick öva på vårt försvar. Elin A kommenterar matchen såhär "Vi får försvara mycket och jag tycker att vi gör det hyfsat bra men blev hårt straffade när de väl kom igenom , de gör tre spelmål och ett på straff. Vi gör ett snyggt spelmål med ett snyggt anfall från backlinjen och fram till Vanessa mellan deras ytterback och mittback som sätter bollen säkert i mål. När vi väl fick igång vårt spel så tycker jag  att vi gör en bra match. Så vi tar med oss det positiva från matchen och får fortsätta att träna och bli bättre och mer samspelade. " 
Tack till Johne, Forlsund och Alicia som ställde upp i söndags när vi var ont om folk, väldigt bra gjort :)
 
Emma Björklund har varit sjuk i veckan och agerade fotograf i söndags, härligt :D
 
 
 
 

Premiär!

Kategori: Allmänt

Idag är det äntligen dags för seriepremiär i div 2, vi är ordentligt taggade och hoppas att ni också är det! :D 
 
Välkomna Till Asarums IP i eftermiddag! :D 💙
 
 
 

Bortamatch

Kategori: Allmänt

Säsongens första bortamatch är up coming och som alltid innan man har blivit varm i kläderna och van vid att åka iväg kan det uppstå lite problem. 

Idag var det Lisa som fick skjuts av pojkvännen Alle upp till IP, hoppar ur bilen, pusspuss hejdå o lycka till, tacktack pusspuss. 
Lisa öppnar bagaget - VAR ÄR MIN VÄSKA?!? Jag bad dig ta den!! 
Alle; jag har inte tagit någon väska? 
 
De körde in till stan och hämtade den och nu är vi påväg!! 
Jag ringde Hanna som tillsammans med steken, Linnea och matte ska hoppa på i Sölvesborg och sa att vi blir sena. Räknade med att tränarna ringde steken o Matte men tydligen inte! Hanna som inte kört än fick nyss ett samtal av steken som undrade vart hon var?!? 
Hanna drog hela historien och Stefan var inte alls förvånad över att det var Lisa - vi får se vad han säger till henne när de hoppar på sen... ;) 

Nu rullar i alla fall bussen med nästan hela gänget på E22 ner mot Dösjöbro! (Utanför Kävlinge) matchstart 15.00 på gräs och vi är taggade till tusen!! 



Snygga är vi också i våra rese-ställ ;)





AIF F02

Kategori: Allmänt

Godmogron alla :D
 
Vilket underbart fotbollsväder det är idag, peeeerfekt! Jag har nyss ätit en stor frukost och håller på att ladda för fullt inför dagens bortamatch mot Dösjöbro. Matchstart kl 15,00 , hittar ni inte dit så får ni googla, för jag har banne mig ingen aning om vart det ligger. Pappa undrade om jag hade koll på det ligger i Skåne eller Småland, haha meeeen det är klart jag har. SKÅNE OFC. 
 
Igår fick jag, Lina, Maja, Månsson och Tompa äran att få vara med på F02s träning i Svängsta. De skulle ha en helg tillsammans med fotboll och övernattning, kul!!! :D  Tompa höll i träningen, vi började med att driva genom en djungel av koner, tjejerna var så duktiga. En runda skulle man vara två och två och passa genom konerna o samla poäng, eftersom tjejerna var ojämt fick jag hoppa in. Tompa sa att vi skulle hinna göra så många passningar som möjligt mellan konerna på en minut. Vinnarskalle som man är, så kom den smygandes så fort Tompa sa att det var tävling. Men det lönade sig, jag och Amanda vann båda rundorna ;) hahah jag var så uppe i varv så kunde inte lugna ner mig och var tvungen att gå för vinst ;) (det viktigaste är att ha KUL såklart!!)
 Tompa tyckte vi var dåliga på att räkna så vi gjorde en övning där vi skulle räkna till tre. 1,2,3,1,2,3 osv. När Tompa sa till skulle vi byta ut 1 mot en rörelse och ett ljud. Tjejerna från F02 trodde nog inte först att Tompa var seriös, men vi från dam visste att han menade allvar och det var bara till att köra på, tillslut gjorde vi rörelser och ljud hela tiden och det bjöds på många skratt. haha såg rätt skoj ut ;)
 
Vi avslutade träningen med en skottövning som vi brukar göra på våra träningar i damlaget, (jisses, inga dåliga skott jag fick på mig!!! Grymma! Jag var helt slut efter, bra matchträning :D ). Efter en skottövningen avslutade vi med spel på liten yta med väggar. Det bjöds på många fina kombinationer och tjejerna visade verkligen upp hur duktiga dom är! :D 
 
Jag, Lina, Maja, Månsson och Tompa tackar F02 så hjärtligt för att vi fick komma och träna med er i F02, ni är grymma! AIF framtid ser ljus ut :D 
 
(Tack också till alla nya följare på asarumsdamers insta, jag raggade följare när träningen var slut och det har gett resultat ;) haha tack tjejer! ) 
 
 
Härligt gäng! :D 
 

FREDAG

Kategori: Allmänt

Underbara fredag, bästa dagen på hela veckan :D
 
I veckan har vi gått över till gräs, ovant med såååå jäkla gött!! Igår fick vi höra en väldigt rolig nyhet - vårt "mindre mysiga" omklädningsrum ska äntligen få sig en renovering!!!! Steken undrade om det var okej om vi bytte om i knattestugorna nästa vecka då de ska börja med renoveringen - EHH JA SJÄLVKLART!! Vi gör vad som helst för ett nytt omklädningsrum :) Kul när det händer grejer ;D
 
I helgen är det äntligen dags för seriepremiär i div 2!! :D  Vi är ordentligt taggade och det ska bli riktigt kul att dra igång serien igen, det är ju det vi har kämpat för under hela säsongen och alla är grymma :D Elin A har gjort sin första träningsvecka efter hemkomsten från Österrike (Välkommen hem sissan!! Jag är som ett plåster på henne för tillfället, mamma tycker jag ska ge henne lite "space", haha eller inte mamma...) ;). Elin blev lite nervös när Steken sa att alla i hennes lag under träningen var uttagna till match. "Gäller det mig med?" 
 
Helgens matcher: 
 
Lördag: Div 1, Dösjöbro borta kl. 15,00. Dösjöbro som är nykomlingar i år, spelade 3-3 mot Stattena i första omgången, så vi har ställt in oss på en tuff match imorgon :)
Söndag Div 2 SERIEPREMIÄR hemma mot Nättraby kl 14,00 på A-planen- Välkomna!!!!!!!! Inträde: 40kr och vi tar swish ;D 
 
Nu är det time för två nya spelarintervjuer. Två unga, glada, pigga, friska, härliga (m.m.) tjejer (ja, vänta tills ni kommer upp i min ålder, det är då alla kramper och tankar "när jag var ung..." "det var bättre förr..." kommer. Hmm japp jag fyller 23...) 
Dagens AIF-brudar är Moa Mattisson och Elin Vaughan. 
 
 
Moa fyller 19 bast i augusti. Innan hon kom till AIF 2012 spelade hon i Mörrums GOIS och Svängsta IF, men de båda lagen la ner och Moa bytte tillsammans med kompisarna Lie och Ronja till AIF. Moa är en allround spelare, hon har spelat mycket som yttermittfältare och även lite som back, hon gillar att spela på olika platser för man lär sig olika saker varje gång beronde på vilken plats man har. 
 
Varför blev det AIF?
Jag valde AIF för att de har bra damlag och en bra förening. Kände att där kunde jag utvecklas fotbollsmässigt. Alla tog emot en väl och man hade både kul på plan och utanför planen.
 
Vad gör du när du inte spelar fotboll?
- När jag inte spelar fotboll så har jag antingen läxor att göra. Annars är jag den som inte tycker om att vara hemma för att det aldrig finns något att göra. vill alltid ha någonting att göra. Jag brukar träffa vänner om kvällarna och helgerna och antingen laga mat, festa eller hitta på något annat roligt.
 
Vad tycker du att du har utvecklat mest under försäsongen?
- under försäsongen tycker jag att jag har utvecklats en del med styrkan,konditionen och en del grejer på planen. Jag tycker väldigt mycket om att prata på planen. Den styrkan som vi har hållit på med nu under vinter och våren har en bra grej för min del. Älskar att styrketräna och att få se resultaten efteråt.
 
Vilka är dina mål med 2016?
 Mina mål med denna sägen är väl att bli bättre fotbollsmässigt. Att bli bättre på den fysiska delen och på att prestera bättre, att hitta den rätta viljan. Vill spela så många matcher som möjligt i div.2 och även få spela någon match i div.1 också.
 
Säg tre bra egenskaper som Elin har på och utanför planen:
- Utanför planen är Elin en väldigt positiv och rolig tjej med rolig humor. På planen är hon väldigt duktig som målvakt. Hon har viljan och det ser man. Hon utvecklas gång efter gång
 
Om du fick byta liv med en person under en dag, vilken skulle det bli och varför?
-  Jag skulle nog velat byta liv med min pappa. Han är en väldigt omtänksam person. Varför jag väljer honom är för att han är den personen som hjälper alla med vad som. Han kan verkligen allt mellan hem,bilar,motorsport,idrott, kakla mm. Vill verkligen vara som honom och också kunna göra en massa grejer. Jag har en familj som är mycket intresserad av motorsport och har själv alltid velat tävla i motorcross,folkrace eller go-kart. (Låter som en bra person att byta liv med :) )
 
Tack Moa, över till Elin! :D
 
Elin är ett av våra grymma nyförvärv och min nya mv-kompis :D Hon är 15 år (fyller 16 i december), hon är lika gammal som jag var när jag kom till AIF (sjukt), så nu är det min tur att lära henne allt jag kan ;D Elin började sin fotbollskarriär i Kallinge SK när hon var 6 år och bytte till Nättraby i januari 2015 och kom till AIF i november/december 2015. Hon är helst målvakt men som alla vet så kan vi målisar spela på andra positioner också (jag ägde på ytterbacken förra hösten och Elin har fått spela en cup med F15-17 som utespelare, ja vi är bra på det mesta.) 
 
Varför valde du AIF?
-J ag valde AIF för att jag visste sedan innan att det var en väldigt bra damklubb och att Asarum spelar i högre divisioner än vad jag tidigare har spelat. Sedan var det också alla tjejerna i laget som jag kände att jag kunde utvecklas + ha roligt med och att ha Stefan som tränare.
 
Vad gör du när du inte spelar fotboll? 
-  När jag inte spelar fotboll umgås jag mycket med mina kompisar och familj. Jag och min bror spelar ibland fotboll på jernvallen eller så är det matcher hemma på gräset mot Emma och hennes kompisar. Annars så brukar jag titta på när mina kompisar spelar matcher eller bara ta det lugnt. 
 
Vad har du uvecklat mest med under försäsongen 2016?
- Under försäsongen har jag utvecklats mycket fysiskt. Jag känner mig starkare och uthålligare än i början av försäsongen men jag känner också att jag har utvecklar mitt fotarbete.
 
Vilka är dina mål med 2016?
-  Mina mål med säsongen 2016 är att göra bra ifrån mig i div 2, utvecklas och spela ihop mig med alla andra. Också göra bra ifrån mig i div 1 om det någon gång skulle bli något inhopp där.
 
Säg tre bra egenskaper som Moa har på och utanför planen:
-  Utanför planen är Moa väldigt omtänksam, rolig och alltid glad. På plan är Moa också alltid positiv/glad, hon är bra på att kommunicera och har ett bra tryck i sina passningar
 
Om du fick byta liv med en person, vilken skulle det bli och varför?
-  Ah var svår😁😁 jag hade nog valt att byta liv med Zlatan bara för att han är Zlatan haha. Nej men det hade faktiskt varit riktigt coolt att vara Zlatan för en dag bara för att han är så grym på det som han gör. 
 
Tack brudar :D 
Trevlig helg alla, ses på IP på söndag :D
 
 
 

Hej!

Kategori: Allmänt

Förlåt för dålig uppdatering här i helgen, har haft fullt upp! 
Men nu ska jag förhoppningsvis komma igång med bloggandet och återstående spelarintervjuer. :D 
 
I lördags var det seriepremiär, det lär ni ju inte ha missat så mycket som jag har tjatat haha. Typisk premiärmatch men vi är starka och jobbar på i 90+. Det slutade med en 2-0 seger, sjukt underbart med vinst!!
 
Denna veckan har vi gått över till gräs, såååån go känsla!! Dock lite ovant såklart, när jag och Elin V tränar på fallteknik och ska slänga oss nu tar det tvärstopp!! På konstgräset kunde man glida någon meter, men nu tar det stopp och man känner sig sjukt klumpig bara haha. Det märks hos alla att vi har gått på gräs, för alla har nya dojjor, så snygga :D 
 
Nu, dags för nya intervjuer! :) 
 
Denna gången är det dags för Maja Ericsson och Lisa Gustavsson, två sköna brudar som har några år i AIF bakom sig nu :)
 
Först ut är Maja, en 22 årig brud som kommer från Rosenkällan, Karlshamn. Maja och Månsson påstår att Rosenkällan är bättre än Falkvik i Sölvesborg, MEN det finns fasiken inget bättre än Falkvik kaaa. Har ni inte varit i Falkvik? Åk hit, vi har en kiosk, camping, pizzeria, badhus (som är stängt för allmänheten, men vafan), nära till skog och hav <333
Ok, back to Maja. Hon kom till AIF 2010, men hon är inte helt säker (det är jag, så det stämmer). 
 
Vad är det bästa med AIF som förening?
- Det absolut bästa är det goa gänget med spelare och ledare som vi har😃 sen har vi grymma människor runt omkring som jobbar för oss som ejjjj får glömmas. Dessutom får man spela i snygga ställ när man spelar i AIF!
 
 
Hur känns det att vara bland dom med mest rutin i laget trots din unga ålder? 
- Det känns lite konstigt, känner mig inte en dag äldre än 15.. Men klart man tar den uppgiften på allvar och i alla fall försöker utnyttja den 😉
 
Vad gör du när du inte spelar fotboll? 
- Då jobbar och pluggar jag! Just nu pluggar jag juridik vilket jag förmodligen inte kommer fortsätta med 😉 jag tillbringar även väldigt mycket tid b(ortsett från AIFfamiljen) med min familj och vänner!
 
Vad ser du mest fram emot med säsognen 2016? 
- Jag ser fram emot att se både lagets och alla individers utveckling. Känns som alla är extremt taggade inför 2016! Men nu kom jag på att det jag ser fram emot mest är att vinna matcher!!! Så man får dansa till segertåget efter 😉
 
Säg tre bra egenskaper som Lisa har, på och utanför planen:
-  På planen är Lisa löpstark, vinnarskalle och har en otroligt bra teknik.
Utanför är hon rolig (man skrattar alltid med eller åt henne), lättsam och väldigt snäll!
 
Om du och Lisa hade byt karriär och satsat på ishockey istället, vem hade det gått bäst för då?
- Jag vet att både jag och Lisa är kassa på skrillor men jag måste säga att det skulle vara jag 😉 pojkvännen som är hockeyspelare hade fått ha privatlektioner, så där har jag fördelen! Tyvärr Lisa 😞
 
Nu över till Lisa "LG" Gustavsson. Hon kommer ifrån den lilla byn Sandbäck, som består av hela stora släkten plus några till. Men nu har hon tagit det stor steget och flyttat in till stan i Karlshamn. Värsta storstadsbruden nu! ;D Lisa är 21 bast och kom till AIF 2013, så hon är inne på sin fjärde säsong. När hon inte lirar i fotboll läser hon till sjukskörteska i Kristianstad. Lisa är just nu ute på praktik på sjukhuset i Kristianstad, igår kunde hon inte träna pga jobbet, Steken sa "LIsa är på BB." happ, det gick snabbt tänkte vi, en lite AIF-bebis på g. (Praktiken är på BB för er som inte hängde med i svängarna.) När hon inte pluggar eller tränar gillar Lisa att gå på kalas, vi har en stor släkt (vi är kusiner) och det blir många kalas, kompisar till oss frågar inte vad vi ska göra på helgerna, för dom vet redan att det är kalas som gäller. (Lisa glömde skriva vad hon gjorde när hon inte spelar fotboll så jag tog mig fria händer att svara på det) ;)
 
Vad är det bästa med AIF som förening? 
- Tränarna och lagkamratern, och de fina omklädningsrumm(NOT). (Grodor i duschen är inte så nice)
 
Hur känns det att vara bland dom med mest rutin i laget trots din unga ålder?
- Hahah det känns bra, det är ju vi lite rutinerade som ska visa vägen för de unga talangfulla spelarn, där hoppet om framgång fortfarande finns ;)

Vad ser du mest fram emot med 2016?
- Spela matcher är för studen det jag är mest sugen på😀
 
Säg tre egenskaper som Maja har på och utanför planen:
- På plan: envis, grym med bollen(teknisk) och vilja.
Utanför: sjukt rolig, omtänksam, långsam i duschen.

Om du och Maja hade bytt karriär och valt att spela hockey, vem av er hade det gått bäst för? 
- Hmm måste ju bli Maja eftersom pojkvännen är hockeyproff. Men utan han som tränare hade jag vunnit😉
 
 
 Igår bjöds det på grillade hamburgare eftee träningen, määägiskt

Fredag

Kategori: Allmänt

Hej på er! :D 
 
Äntligen fredag, så himla nice :D 
 
Dags för två nya spelarintervjuer, idag är det två av lagets pensionärers tur att bli presenterade - Lina Olsson och Jennie Johansson. För två år sedan blev Jennie framröstad av laget som "Lagets pensionär" och Lina är äldst i laget så hon blir automatiskt lagets pensionär. ;) 
 
Först ut är hon som har sagt "denna säsongen blir min sista", men som fortfarande lirar. Japp, det är såklart Lina det handlar om. :D
 
 Ålder: 
- 36, men jag säger som Zlatan, ålder är en siffra och jag värmer bara upp (okej, det sista tar jag tillbaka ;))
 
Antal säsonger i AIF?
- Oj, det har gått några år sen jag hängde med lillsyrran upp till Asarums ip för första gången.. Tror det var 2007.
 
Berätta lite om dig själv, vad vet vi inte om Lina?
- Jag är ganska vanlig (bara lite mer glömsk, men det säger Fia är charmigt, haha) – jag gillar resa, umgås och älskar att äta mat (laga får gärna nån annan göra). Jag gillar inte att kolla på film, det finns alltför många dåliga filmer... Kollar jag på film så blir det oftast säkra kort så man vet vad man får typ Sällskapsresan (Snowroller är favoriten) (Pensionärsvarning redan där Lina!!! ;) ). Och så gillar jag att kolla på fotboll, helst på plats men TV funkar bra också, bara det är livesändning!
 
Hur tycker du att försäsongen har varit?
- Den har varit bra (inte minst vädret!) :) Vi har blivit bättre, starkare och mer samspelta. Det är många som tagit stora steg under försäsongen, vilket höjer konkurrensen. Jag tycker vi presterat bra i de flesta träningsmatcherna och det känns som om vi ligger bra i fas inför premiären.
 
Hur är läget i laget inför premiären?
- Det är säkert lite nervöst och pirrigt inför premiären hos de flesta, men tycker inte det är något som syns. Vi tränar på som vanligt, skillnaden är väl att det nöts lite extra på fasta situationer. För egen del så kommer nog premiärnerverna smygandes på fredag...
 
Hur känns det att vara lagets pensionärer?
Det känns bra, vem vill va ung och oerfaren lixom?? Haha ;)  (Ok, bara snacka bort det...... ;) )
 
Säg tre bra egenskaper hos Jennie, på och utanför planen.
- Jennie har fantastisk spelförståelse/uppfattning, grymt skott (skjut mer Jennie!) och grym touch på bollen. Utanför planen är hon snäll och omtänksam, duktig på egenträning och så kan hon hela texten till Ronny & Ragge's – Köra fort som fan (impad)!
 
Om ni endast hade fått äta en chipssort i resten av ert liv, vilken skulle det bli? varför?
- Åhh, svårt val som den chipsfantast jag är! Just nu gillar jag Peppar – och det är ju aldrig fel med lite extra krydda i livet ;)  (Jag glömmer aldrig när Linas sambo Matte ägde Reptil i Karlshamn och Lina kommer upp till IP med hela bilen full med chipspåsar, "ta hur många du vill" , jag fattar inte varför jag bara tog en påse den gången??) 
 
Nu över till pensionär nr. 2 - Jennie! (ni kommer fatta varför snart...) 
 
Ålder.
- Halvvägs till 50
 
Antal säsonger i AIF?
AIF är min moderklubb. Började karriären vid femårsåldern dvs -96 och är fortfarande trogen AIFare, förutom en ett uppehåll på tre år då enbart handboll gällde.
 
 
Berätta lite om dig själv, vad vet vi inte om Jennie?
- Jag anser jag är en väldigt lugn person med ett enormt kontrollbehov. Jag förstår att min sambo tröttnar när en drös med frågor skall besvaras vid exempelvis läggdags. Är spisen avstängd? har du låst dörren? borstat tänderna? Slog du verkligen av strömmen till tvättmaskinen? Har du ställt klockan? Är du verkligen hundra på att det inte ligger någon under sängen…? Har även en fobi mot dregel och äckliga dofter. 
 
Hur tycker du att försäsongen har varit?
- Försäsongen har varit bra, inte alls så lång och jobbig som man minns från tidigare år. Steken har introducerat skivstångsträning och det gläder mig verkligen. Till detta även rena intervallpass, vilket jag inte varit med om tidigare inom fotbollen.
 
 
Hur är läget i laget inför premiären?
Läget i laget känns alltid bra. Vi har en go trupp med en bra stämning. Premiären har länge känts så avlägset och lite oförståeligt att det äntligen är dags.
 
Hur känns det att vara lagets pensionärer?
Med mina ynka 25 höstar vet jag inte riktigt varför jag har fått stämpeln som lagets pensionär. Jag försöker ta hand om min kropp till skillnad från vissa andra… Kroppen måste få tillräckligt med sömn vilket är högt prioriterat hos mig. Ja fine, mathandling sker oftast söndagar klockan 8.00 på morgonen (det är jag, Sebastian och alla pensionärer som hänger på låset), detta för att kunna både laga mat, städa och träna innan alla andra lagkamrater ens tryckt första gången på ”snooze”. Dvs jag utnyttjar min tid här på jorden ypperligt och varför sitta uppe om kvällarna och ödsla tid på något som absolut inte skapar mervärde? (hahaha, skön du är! När klockan är 21 har redan John Blund kommit hem till Jennie ;) ) 
 
Säg tre bra egenskaper hos Lina, på och utanför planen.
- Lina är snabb som blixten, har en otrolig inställning och läser spelet utomordentligt. Ibland kan man likna Lina med en igel (dock inte till utseendet) med tår som har en enorm räckvidd och väldigt besvärlig att möta. Lina är brytningssäker och lyckas alltid få en tå på bollen oavsett situation, sen att hon alltid köper förstora skor hör ju inte till saken… Ordspråket: ”Man kan inte lära gamla hundar sitta” stämmer absolut inte in här. Utanför planen är Lina alltid glad, oerhört omtänksam och faktiskt klipsk.
 
Om ni endast hade fått äta en chipssort i resten av ert liv, vilken skulle det bli? 
- Jag och chips är inte bästa vänner direkt. Jag får väl säga tacochips med sourcream-smak (dessvärre verkar SantaMaria plockat bort favoriten ur sortimentet…). (Hon älska baconchips också, det vet alla!) 
 
FLYTTA PÅ DIG JÖNSSON!
 
 
Lina Olsson & Jennie Johansson :D
 

Vi är redo!

Kategori: Allmänt

Imorgon är det äntligen dags!
 
Asarums IF vs Is Halmia
Asarums IP kl. 14,00
VÄLKOMNA! 
 
 
Repotage taget från Blekingesporten
 
 
 
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Sista träningen innan premiären är gjord! Nu ska vi hem och ta hand om våra kroppar så de är tipp topp på lördag kl 14! Skorna ska putsas, benskydden tvättas (Hahah finns det ens någon som gör det??), matchtoffsen ska letas upp och kläderna ska packas sen är vi redo! 

Dagens träning var lättsam för att vi inte skulle dra på oss för mycket mjölksyra. Lite taktik, lite avslut, lite försvar och lite genomgång. I tisdags tränade vi frisparkar och hörnor så nu sitter dom också ;) 

Våra på-väg-till-match-tröjor har kommit också! Svarta pikétröjor med asarum dam tryckt på bröstet. Kom i tid på lördag så får ni se oss bära dom! 

Vi hälsar Halmia varmt välkomna ner till Blekinge och Asarums IP. Vi ser fram emot en bra match och hoppas såklart på tre pinnar i hemmepremiären 2016! 


3

Kategori: Allmänt

Äntligen torsdag och en dag närmare seriepremiären!!!
Mycket tjat om premiären från min sida men det är ju det här vi har kämpat för hela försäsongen!!! Det ska bli så kul att få börja spela matcher på "riktigt" igen :D :D :D :D
 
Idag ska ni få lära känna två unga duktiga spelare - Vilma Holm och Lie Johnsson! :D
 
Vilm är lagets Vilma. Dom andra Vilmorna heter Grüner och Ohny, så Vilma Holm får bli Vilma! Peeerfekt! Vilma fyller 16 år till sommaren och är en liten fotbollsnörd, när hon själv inte spelar fotboll kollar hon gärna på fotboll, helst nere på Strandvallen. Ja ni hör ju, det finns inte mycket tid över för denna 16-åringen, fotboll är livet! Vilma är en egen produkt, hon började i klubben när hon var sju år, så hon har några säsonger bakom sig.
 
Vad är det bästa med att spela i AIF?
- Att vi har en härlig stämning i laget med mycket skratt på träningarna samtidigt som det är bra tempo o hög kvalitet. Sen eftersom jag bara har spelat här i AIF så är det ju lite en hemmakänsla när man kommer upp till IP.
 
Vad tycker du om årets tränarteam?
- Det är en härlig grupp gubbar som drar mycket skämt även om det oftast är de själva som skrattar mest åt dem. (Hahaha håller med!!!)
 
Vad har du för egna mål med 2016?
- Att göra inhopp o få så mycket speltid som möjligt i division1-laget.
 
Säg tre bra egenskaper som Lie har på och utanför planen:
- Utanför planen är Lie rolig, omtänksam o smart. På planen är hon positiv, bra skott och envis.
 
Om du fick chansen att flytta till ett annat land, vilket skulle det bli?
- Jag har alltid varit väldigt intresserad av geografi o gillar många länder men Frankrike är nog en liten favorit, mest för att språket låter så härligt. Sen finns det ju bra både herr- o damfotboll där. (En sak som ni inte vet om Vilma ,som vi fick lära oss på teambuildingsdagen är att hon kan alla huvudstäderna som finns i Afrika - SJUKT!)
 
Näst på tur - LIE! 
Lie är vår moppetjej som vi ofta ser glida in på IP (det är nog till och med en motorcross hon kör, förlåt Lie, jag kan inget sånt! :( ). I tisdags när hon kom ner i omklädningsrummet kom hon i bara shorts och tröja och Nordahl utbrister "har du kört hit sån där!?!?!", Lie lugnade ner oss snabbt och sa att hon hade åkt bil till IP. ;)  
Lie är 17 år, hon gillar också att kolla på fotboll när hon själv inte spelar. Hon kollar helst live, hon älskar trycket och känslan på arenorna. Hon kollar även mycket fotboll på TV. Annars har hon ett stort intresse för träning i allmänhet, hon tränar även brottning och det har hon gjort i ca. 7 år. (Lie är ingen man vill hamna i brottningsmatch med alltså...). När hon inte spelar fotboll, kollar på fotboll eller tränar brottning umgås hon gärna med vänner och familj och hitta på saker. Att lära känna nya människor är något som hon tycker är väldigt roligt :) 
Lie kom till AIF 2012, innan dess har hon spelat i Svängsta IF och Mörrums GOIS.
 
 Vad är det bästa med att spela i AIF? 
- Att man verkligen känner att man utvecklas och att träningarna är i ett bra tempo. Det är så bra sammanhållning i laget också. Det är extra roligt att komma till träningarna då det alltid är skratt och glädje. Det bidrar då att alla gör sitt bästa och då blir det bra kvalité på träningarna och man höjer varandra.
 
Vad tycker du om årets tränarteam?
- De är ett härligt gäng som brinner för fotboll och som bidrar mycket positivt till laget. Roliga är de också och bjuder verkligen på sig vilket är väldigt roligt.
 
Vad har du för egna mål med 2016?
- Att få så mycket speltid i div2 som möjligt och även göra bra inhopp i div1.

Säg tre bra saker om Vilma, på och utanför planen:
- Utanför planen är Vilma väldigt omtänksam, hjälpsam och rolig!
På plan är Vilma en riktig fighter, snabb och positiv.
 
Om du skulle få chansen att flytta till ett annat land, vilket och varför?
- Oj det var svårt, finns så många länder! Men kanske England särskilt för fotbollen eller likaså Spanien. Sen gillar jag ju också Dubai för värmen och staden isig. Haha ja som sagt svårt att välja, finns ju så många. :)
 
 Vilma & Lie :D

4

Kategori: Allmänt

Nu börjar det dra ihop sig och vi har bara en träning kvar denna veckan innan premiären på lördag. För er som har missat så möter vi IS Halmia i presmiären hemma på IP kl 14,00. Vi hoppas på bra fotbollsväder, bra fotboll, glada supportrar, välgrillade korvar i paus och förhoppningsvis tre poäng efter 90min spel. Och för er som inte vet så har även vi i AIF hakat på swish-trenden, har ni inga kontanter till entré eller kiosk så kan ni nu betala med swish - såååå bra! :D 
 
Nu är det dags för tre (wihooo) nya spelarintervjuer. Idag ska ni få lära känna tre av våra nyförvärv - Emma "Björke" Björklund, Yasmine "Yasse" Schuster Forsberg och Matilda "Beike" Beike. 
 
Först ut är Björke, hon fyller 17 år till sommaren och kommer ifrån Lyckeby, men just nu bor hon i Sölvesborg (hon flyttade hit pga den fina naturen vi har här, precis sånt som en 17 åring älskar..), fast näää, hon går på Elitfotbollsgymnasiet på Furulundsskolan, där av Sölvesborgsbo :D. Björkes moderklubb är Lyckeby GOIF, senast kom hon ifrån Nättraby GOIF och nu är hon då i AIF, nice! Hon är en stark forward som tyvärr har drabbats av lite skador men ser nu ut att vara helt tillbaka, underbart! :D Hon valde spel i AIF för vi har lag som spelar i bra divisioner, 1 och 2, en bra sammanhållning i laget med rutinerade spelare som träningarna seriöst. 
 
Hur är stämningen i laget nu innan seriepremiären?
Det börjar kännas i laget att det inte är långt kvar nu, alla är taggade!
 
Vilka är dina personliga mål år 2016?
Att få spela så mycket som möjligt i div. 1 och förbättra min fysik. 
 
Tre bra egenskaper på och utanför planen hos Yasse och Beike:
Yasse: Snabb, bra skott, bra på finter. Utanför är hon en killmagnet, snäll och rolig.
Beike: Pricksäker, bra speluppfattning och stark. Utanför planen är hon snäll, smart och omtänksam. 
 
Om du endast får äta en maträtt i resten av ditt liv, vilken skulle det bli och vem ska laga den?
Då får det bli spagetti och köttfärssås och självklart ska mamma laga den, blir alltid godast då! 
 
Nu över till Yasse, hon är 16 barre och går också på elitfotbollsgymnasiet i Sölvesborg. Hon spelar helst forward eller yttermittfältare. Hon började faktiskt sin karriär i Asarum men har senast spelat i IFK Karlshamn men är nu tillbaka där allt började. Härligt!!! :D Hon valde AIF för hon tyckte att det var ett bra lag med bra gemenskap och bytte för sin egen utvecklings skull. (Kul att höra :D ). 
 
Hur känns det inför seriepremiären på lördag?
- Det känns bra tycker jag, lite nervöst iochmed att man är ny. Men vi har lyckats bli samspelta med alla.
 
Vilka är dina personliga mål med 2016?
- Jag vill utvecklas till en bättre spelare, bli starkare och få bättre speluppfattning.
 
Säg tre bra egenskaper på och utanför planen hos Björke och Beike:
 Björke: på planen, hon är en stark offensiv spelare, har bra skott och vågar mycket på planen. Utanför, hon är självsäker, rolig och pratglad när hon är på bra humör;)
Beike: på planen är hon en bra mittfältare som levererar bra bollar, hon ger sig inte förrens hon fått bollen och är pricksäker på mål. Utanför, är hon snäll, bra tåg-kompis påväg till skolan och omtänksam. (Båda två pendlar från Karlshamn till Sölvesborg)
 
Om du endast får äta en maträtt i resten av ditt liv, vilken skulle det bli och vem ska laga den?
Jag skulle vilja äta tacos, både lite nyttig med grönsakerna i och gott, så kan man ta tacoschips till det med. Tror det får blir mamma som fixar det då.
 
Sist ut för dagen, Beike! Hon är lika gammal som Björke och Yasse, hon fyller 17 bast i Juni och även hon går på elitfotbollsgymnasiet i Sölvesborg. Beike är en schysst tjej som är fostrad i IFK Karlshamn och har spelat där i hela hennes liv, fram tills i höstas då hon valde att gå över till oss i AIF. Hon ville ta ett ytterligare steg i sin utveckling som fotbollsspelare och kände att Asarums IF kan hjälpa henne med detta, genom hög nivå på träningarna och medspelarna. Enligt Beike är Asarums damer är ett härlig gäng där det är lätt att trivas! (Instämmer!!)
 
Hur är läget i laget nu inför premiären?
- Alla är förväntansfulla och ser fram emot premiären. Efter en lång och hård försäsong ska det bli kul och spännande att komma igång på allvar. Seriepremiären är en höjdpunkt som man längtar till!
 
Vilka mål har du med säsongen 2016?
-  Jag har både stora och små mål inför denna säsongen. Ett lite mindre mål är att aldrig vara sist ut ur omklädningsrummet, haha ;)  Sedan har jag även som mål att hela tiden utvecklas som fotbollsspelare och det hoppas jag på att göra även denna säsongen.
 
Säg tre bra egenskaper på och utanför planen hos Björke och Yasse:
Björke: Utanför planen är Björke en glad, envis och omtänksam person. Hennes styrkor på planen är att hon är stark, har bra blick för spelet och att hon är bra på att hålla i och täcka bollen.
Yasse: Yasse är en glad, djurälskande tjej som skrattar mycket. Hennes styrkor på planen är att hon är snabb, explosiv och har ett grymt vänsterskott.
 
Om du endast hade fått äta en maträtt i resten av ditt liv, vilken skulle det bli och vem ska laga den?
Pappas grillade kött med bearnaisesås går hem alla dagar i veckan ;)  (OMG va gott det låter, pappa Beike får gärna grilla kött till alla i AIF dam!!!)
 
 Tre goa tjejer, från vänster: Emma Björklund, Yasmine Schuster Forsberg och Matilda Beike. :D Välkomna tjejer!

Hallo från Ischgl/Österrike

Kategori: Allmänt

Här kommer en lite framtvingad uppdatering ifrån Ischgl. Är inte den bäste till att skriva så ni får ta det som det blir!

Men som sagt jag packade en alldeles för full resväska och begav mig till Köpenhamns flygplats Kastrup i början av december. En lagom nervös Elin och jag tror en ännu mer nervös mamma Åsa...;) men jag och 5 andra förväntansfulla kom ner efter en turbulent taxiresa. Ischgl vi är framme!!!

Som ni nu har förstått så har jag ägnat mig åt lite andra saker än att spela fotboll! Jag arbetar här nere som servitris, så jag serverar en fyrarättersmeny på kvällarna och håller igång frukostbuffén på morgonen. Men såklart så åker jag en massa skidor i mestadels strålande solsken! :D visst så får vi in en del afterski mellan alla jobbpass och skidåkning!

Allt som allt så har jag det mega fett här nere, men allt har ett slut också. Så jag har börjat min egna lilla nedräkning, här på bloggen har ni nedräkning till seriestarten. Jag har tills den 17, för då sätter jag mig på planet hem och seden vidare hem mot älskade Falkvik! Men tills dess hade gött! Och tjejer se till att köra över Halmia på lördag!

På återseende / Elin Hulda Andersson #24

 

Utkast: Apr. 12, 2016

Kategori: Allmänt

5

Kategori: Allmänt

Godmorgon alla!! :D 
Jag och Jönsson har precis varit med i P4 Blekinge och snackat lite inför seriestarten på lördag och den finns nu tillgänglig på deras hemsida http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6409158 :) Nu är det ju mindre än en vecka kvar till sereipremiären, det börjar dra ihop sig om man säger så, underbart! :D Ni hinner inte få lära känna alla spelarna innan seriepremiären MEN vi fortsätter såklart med intervjuerna efteråt också. Idag ska ni få chansen att lära känna förra årets skyttedrottning Mathilda "Matte" Nilsson och mittfältaren som har skolats om till mittback Vilma "Ohny" Ohnysson. 
 
Matte är född -94 och fyller alltså 22 år i år, är man född -94 så börjar man komma upp bland pensionärerna i AIF nu, sjuuuukt! Matte har inte riktigt koll på hur många säsonger hon har spelat i AIF. När jag (Hanna) kom till AIF -09 spelade Matte i AIF, men sen drog hon en vända till Kristianstad DFF men kom tillbaka igen vid 2012 (tror jag), så Matte har några år i AIF bakom sig :D När Matte inte lirar fotboll på IP jobbar hon på Norje Smidesfabrik, det är hon och gubbarna där. Hon har även ett stort intresse för inredning så det blir mycket shopping för hennes del. Hon gillar att umgås med vänner och att resa. (Matte är brun året runt, så hon behöver egentligen inte resa) (och japp, det är såklart därför man reser- för att bli brun ;) ). 
 
Hur tycker du att försäsongen har sett ut?
- Försäsongen har sett väldigt bra ut. Jag tycker att träningsupplägget och innehållet på träningarna har varit/är väl genomtänkta och alla spelare har gjort sitt bästa för att komma förberedda till serien.
 
Hur känns målsättningen inför säsongen?
-  Målsättningen/målsättningarna är tydliga och konkreta såväl som långsiktiga. Jag tror på de mål vi har satt och det känns som att alla spelare är inne på samma väg och fortsätter vi jobba mot våra mål så tror jag att vi tillsammans kan nå nya höjder.
 
Säg tre bra egenskaper som Ohny har på och utanför planen:
Utanför:
Spontan
Positiv
Omtänksam
 
På plan:
Ansvarsfull
Mångsidig (kan spela på olika positioner)
Snabb
 
Om du och Ohny hade varit med i Sveriges Mästerkock, vem hade gått längst av er?
- Jag tror att Vilma hade gått längst. Jag är ingen höjdare på att laga mat. 
 
Nu över till Ohnysson. Vi har så många Vilmor i laget så antingen får man skrika Vilma på planen och då svarar alla, Ohnysson, Holm och Grüner, eller så får vi hålla oss till deras efternamn och då svarar förhoppningsvis bara en av dom. 
Men back to Ohnysson nu, hon är en "egen produkt" born and raised in AIF. Hon började lira i damlaget 2013. När hon inte spelar fotboll ligger hon i sin säng och lyssnar på musik (hoppas det är One Direction du lyssnar på Ohny, annars kan det va!), hon tränar även en hel del, hon går på Elitfotbollsgymnasiet i Sölvesborg, andra året. Det blir även en hel del plugg. Men när hon inte tränar, lyssnar på musik (1D) eller pluggar umgås hon gärna med sin familj och vänner.
 
Hur tycker du att försäsongen har varit? (
- Jag tycker att försäsongen har varit mycket bra och utvecklande. Försäsongen är väl aldrig så jätterolig i början direkt, men när man väl börjar se resultat ifrån vad man har gjort de tidigare veckorna så blir det genast roligare och man vill träna ännu mer.
Dock är det skönt att den är över nu måste jag erkänna, haha!
Men nu ser vi framemot premiären och alla andra seriematcher, längtarrr! Det ska bli så kul!!
 
Utan att avslöja för mycket, hur känns målsättningen inför säsongen?
- Jag tycker att den känns mycket bra! Det är realistiska mål och hela laget är eniga om vad vi vill.

 Säg tre bra egenskaper på och utanför planen som Matte har:
På plan:
1. Skott, Mathilda är lagets skyttedrottning! Hon gör massa mål och snygga är dem också!!!
2. Teknisk, hallå, säg någon som hon inte kan finta av?
3. Spelförståelse, hon vet i stort sätt alltid vad hon ska göra med bollen innan hon ens får den. Hon kan även tajma löpningar riktigt bra!
Utanför plan:
1. Mathilda är riktigt rolig! Jag har alltid roligt när jag umgås med henne!
2. Hon kan prata i telefon samtidigt som hon kör bil utan att körningen påverkas. (Hon är min privatchaffis)
3. Hon är en bra lyssnare och en mycket bra pratare. Vi kan prata om det mesta med varandra men vi kan även sitta helt tysta tillsammans utan att det blir konstigt.
Sammanfattning: Hon äger

 Om ni två hade deltagit i Sveriges mästerkock, vem av er hade gått längst?
Hahaha! Jag har för mig att Mathilda har sagt att hon inte är så bra på matlagning??? Men en sak är säker, man kan inte vara sämre än vad jag är i köket!! Så antagligen är det Mathilda som hade gått längst i den tävlingen haha! (Matte sa att Ohny skulle vinna och Ohny tvärtom, kan bli en jämn match låter det som!) 
 
 
HON ÄR HEMMA!!!! Älskade unge!
 
Underbart väder :D
 
Idag säger vi även ett stort grattis till Lisa som fyller 21 år!!!! :D GRATTIS darling!!

8

Kategori: Allmänt

 
Hej allihopa! 
 
Fredag igen, underbart!! Vi i AIF har under veckan avverkat tre bra träningar med temat omställningar och bästa av allt - jag har äntligen slängt av mig mina långkallingar och kör nu endast med långbrallor. Det är sån sjuk frihet, efter att ha varit stel som en pinne i mina tighta långkallingar + byxor, känner jag mig nu som en ko på grönbete. Ok, jag erkänner...det var en kass liknelse. Det jag ville komma till var iaf att NU ÄR DET VÅR!!! :D 
 
Och NU är det dags för två stycken nya spelarintervjuer, på tur - Niki Gustafsson och Emma Nordahl. Två sköna tjejer som har varit Asarum troget sedan barnsben, så ska det va! :D 
 
Vi börjar med Niki. Ja hon heter faktiskt Niki, hon är en tjej, hon heter inte Nikita, inte Nicole, inte Nikki, inte Nicki, hon heter alltså N I K I, punkt slut! (Antar att hon har fått den frågan några gånger och börjar tröttna på att svara nu, yes she's a girl! haha... ;) ). Nikis mamma kom på hennes namn när hon såg namnet på en skylt i Polen när hon var på konferans, sen att skylten satt på en strippklubb är ju en annan historia. (hahah skön!). Niki är en glad tjej som bor i Asarum, älskar att umgås med vänner och familjen som består av mamma Gunilla Persson (nej inte Hollywoodfrun), pappa Erik och hennes tre syskon Pontus, Douglas och Thea ( dom är jättelika allihopa!), familjen har även en hund och två katter. Till vardags går hon i skolan på Elitfotbollsgymnasiet i Sölvesborg och för att få lite pengar att shoppa för jobbar hon extra i kassan på ICA Laxen i Mörrum. Hur ser Nikis fotbollskarriär ut då? Jo det ska ni få läsa nu...
 
- Jag har spelat i Asarum sedan jag var 5 år gammal (egen produkt). Och då började jag i Asarums fotbollsskola, har bland annat haft Sanna Stensson som tränare i fotbollsskolan (känner du dig gammal nu Sannie? ;)). Jag spelade flickfotboll, därefter U17 fram tills jag var 14 år. 2013 gjorde jag min första träning i damlaget. Efter ett tag fick jag gå upp från U17 och börja träna två träningar i veckan med damlaget. Sen dess har jag spelat 3 säsonger i både divison 2 och division 1, som både vänsterback samt vänster yttermittfältare.
 
Imorgon är det genrep mot Växjö DFF, hur går dina tankar kring matchen?
- Ska jag vara ärlig är jag jättenervös, men det är jag inför varje match så det är inget ovanligt. Jag tycker det ska bli kul, Växjö är ett riktigt bra lag och det kan bli lärorikt för oss att möta dem. Om man ska tänka positivt, har vi ingenting att förlora, vi kan bara gå in och ge allt. Vi får se det som en chans för oss att utveckla vårt spel. Så jag ser framemot det.

Beskriv Nordahl med 3 ord, på och utanför planen?
- Vart ska jag börja haha... Emma har en riktigt härlig personlighet och man kan inte undvika att ha ett leende på läpparna i hennes närhet. Hon är en riktig glädjespridare som kan nästintill få vem som helst att skratta både på och utanför planen. Inne på planen är hon en riktigt slitvarg som gör allt för att inte förlora. Emma bjuder väldigt mycket på sig själv, hon bryr sig inte om hon gör bort sig. Hon är dessutom en riktigt bra vän, både på plan och utanför.
 
Säg något vi andra inte vet om Emma:
- En sak som jag inte tror folk vet är att Emma är en jävel på att rapa haha!! Och en riktigt dålig förlorare, hon HATAR verkligen att förlora. Har hon förlorat tar det ett tag innan man kan prata med henne igen
 
Om du skulle få chansen att få träna med ett proffslag, vilket skulle det bli och varför?
- Barcelona eller Arsenal! Eller kanske PSG haha... Nej jag skulle nog valt att få träna i Barcelona. Jag älskar deras fotboll, och vem skulle inte vilja spela bredvid Messi, Suarez och Neymar? Sen skulle det inte skada att packa väskan för att åka och träna i Spanien. 
 
Och nu är det dags för lagets lilla lillasyster, Emma eller Nordahl som vi i laget föredrar att säga. Hon är fasiken alltid glad, sällan man ser henne arg (förutom när hon har förlorat, men vem är glad då lix?), Nordhal fyllde 17 år igår och är nu inne på sin andra säsong i damlaget, hon har nu börjat bli varm i kläderna och kaxar med oss lite äldre tjejer hejvilt. (som det ska va!). Som jag skrev innan så har Nordahl varit Asarum troget och har spelat här sedan fem års ålder. Hon bor i Asarum med sina föräldrar och ena storebror (andra brodern bor inte hemma) så hon är yngsta barnet i familjen och enda tjejen, så hon erkänner att hon är lite bortskämd när det gäller vissa saker. (Vi i laget tyckte det var fantastikt att se Emma i köket på teambuildingsdagen, vi trodde knappt att det var sant, men hon skötte sig riktigt bra!). Nordahl är en väldigt sprallin tjej som har svårt att sitta still, hennes vänner säger att hon är hyperaktiv (vi fattar vad dom menar). Hon älskar att retas med andra, speciellt hennes bror för hans humör är inte alltid det bästa. (jisses va kul det är med syskonbråk!). När hon inte tränar brukar hon faktiskt baka (?), MEN hon gör inte det för att det är kul utan bara för att det är gott efteråt. Och tillsist så älskar hon att resa, det är det bästa hon vet! :D 
 
Imorgon är det genrep mot Växjö DFF, hur känns det?
- Alltid kul att möta bra motstånd och jag hoppas på en match med högt tempo och bra fotboll. Lite nervöst är det, även om det bara är en träningsmatch men det är bara bra tycker jag med lite nervositet.
 
Säg tre egenskaper som Niki har, både på och utanför planen:
- På planen är Niki peppande, grym vänsterfot och stark. Utanför planen är Niki killtjusare pratglad och sprallig. (Håller med Nordahl, ;) )
 
Säg något som vi andra inte vet om Niki:
 - Niki vet vilka alla killar i Karlshamn är, namnen på dom och hur dom ser ut, även massa killar utanför Karlshamn med. Hon har koll på läget alltså.
 
Om du skulle få chansen att träna med ett proffslag, vilket skulle det bli?
- Jag skulle välja att träna med PSG för att Zlatan är sjukt snygg och såklart en bra fotbollspelare. Vilket lag än Zlatan hade spelat i hade jag valt det. (Alla älskar Zlatan!)
 
 
Som ni säkert vet redan så möter vi elitettan laget Växjö DFF imorgon hemma på IP. Matchstart kl 12,00 - Välkomna!! 
 
 
Tompa ville också va med! 
 
Jönsson körde YOLO och shortspremiär! 

11

Kategori: Allmänt

Hej alla!!!
 
Nu är det bara 11 dagar kvar till seriepremiären, ska bli såååå kul!!! Ni har väl inte missat att man kan köpa årskort inför säsongen 2016? VI i AIF dam vill såklart se er på alla våra hemmamatcher och vad passar inte bättre då än ett årskort? :D Mer info hittar ni på asarumsif.se
 
Nu ska ni få lära känna två av våra nyförvärv. Som ny i ett lag brukar man ofta vara lite blyg och tyst, men det gäller inte dom här två tjejerna- flabbarna går hela tiden på dom!!! hahah. Ibland tycker jag synd om Jönsson som har båda tjejerna i sin bil till och från träningarna, det går inte få tyst på dom enligt henne. haha härliga tjejer!! (som alla andra i AIF :) ) :D
Jag snackar såklart om Emma "Mange" Magnusson och Vanessa "Vanne" Henrysson Roqueta.
 
Först ut är Emma:
Hon är en 17 årig tjej som har Hoby GIF som moderklubb, men kommer senast från Ronneby BK. Mange är en tjej som kan spela lite överallt, där tränaren sätter henne helt enkelt- grym överallt. I Ronneby spelade hon oftast på innermitten, ytter eller t.o.m. forward. Men nu i AIF har hon mest fått spela som ytterback. Inom kort kanske hon tar målvaktsplatsen också ;)
 
Varför blev det Asarums IF för dig i år?
- Jag behövde testa något nytt för min egen utveckling och särskilt efter att jag kom in på Elitfotbollsgymnasiet i Sölvesborg. AIF tog kontakt med mig och jag fick möjligheten att provträna där och i två andra klubbar. Det var bra tempo på träningarna och tränarna var bra, men det som gjorde att jag valde just AIF var för att laget har en grym gemenskap både på och utanför plan. (wihooo gött att höra Mange!)
 
I lördags hade vi teambuildingsdag med laget, hur var det?
- Teambuildingsdagen var superkul och det häftigaste var känslan i Malmö arena. Svårt att säga vad som var roligast men min favorit var nog att fixa och käka maten med laget, alla var roliga och bjöd verkligen på sig själva.
 
Om Mange får beskriva Vanne på och utanför planen säger hon såhär:
- På plan är Vanne alltid positiv och har en grym kämparglöd och hon är också väldigt snabb. Utanför plan är hon alltid glad och pratsam och jätterolig.
 
Om du hade fått träffa Zlatan i verkligheten, vad hade du gjort då?
- Shit jag hade nog fått panik och kännt på honom så att det inte var en fejk Zlatan, sen hade jag nog sprungit iväg eller sagt nåt dumt som vanligt haha! Tagit en selfie också förståss. (Selfies är givna)
 
Vem sjunger bäst i laget?
- Efter sångtävlingen i lördags kan jag inget annat än att säga mig själv, är väldigt imponerad över min förmåga att komma upp i de höga tonerna ;)
 
Näst på tur Vanne:
Vanne är ett av lagets milleniumbarn, hon är alltså född år 2000. Coolt, då var jag 7 bast och satt i skolan och ritade teckningar med en himla massa raketer på - är det något som ska firas är det fasiken ett nytt millenium! Vannes moderklubb är Ronneby BK som hon spelade i fram till 2012 (då kom Mange och Vanne kände att det nog var bäst att dra... haha skojar såklart!). 2012 bytte hon vidare till Kallinge SK och sedan vidare till Nättraby GOIF, hon blev kontaktad av Kristianstad DFF och var där en liten vända innan hon hamnade hos oss i kära AIF. Varför det blev AIF var bland annat att det blev för mycket med pendling, skola och tid när hon pendlade till Kristianstad, hon kände att hon ville komma tillbaka och spela i något av Blekingelaget och då tvekade hon inte att byta till Asarum. Hon testade någon träning och tyckte att det kändes bra på både planen och utanför. Hon gillade att vi har väldigt duktiga tränare och spelare, alla vill utvecklas och det gör att man får upp tempot och kvalitén på träningarna. Vanne har mest spelat forward men nu i AIF har det även blivit en hel del spel på yttermittfältet (hon är snabb som en vessla så det passar henne bra :D ).
 
Hur tycker du att teambuldingen var i lördags Vanne?
- Dagen var riktigt rolig och jag tyckte att tränarna hade planerat en super bra dag. Jag tyckte att det blev så roligt eftersom att vi har en bra gemenskap i laget. Det jag tyckte var bäst var att kolla på matchen mellan Malmö- Norrköping. Riktigt mäktigt att vara där inne på arenan och höra dem mäktiga sångerna och glädjerop när lagen gjorde mål. Sedan var det ju riktigt roligt när vi skulle laga mat tillsammans när man verkligen fick visa sitt teamwork. Och smaka på alla goda rätter. (Den alkoholfria mojiton som vi fick till efterrätten var inget som föll Vanne i smaken. Men hon sa att hon kanske kommer gilla den när hon blir äldre. Tro mig kompis, det kommer du!! MAGISK!).
 
Om Vanne får säga några snälla ord om Mange låter det såhär:
- Hon är en tjej som alltid bjuder på sig själv, riktigt glad och så photoshoppar hon bilder väldigt bra ;) (haha håller med, Manges drömyrke tror jag). På planen är hon en tjej som aldrig ger sig, lätt att komminucera med och stabil i närkamper.
 
Vad hade du gjort om du hade fått träffa Zlatan?
- Jag hade blivit riktigt glad men hade nog haft sån respekt så inte vetat vad man skulle säga. Självklart hade jag tagit en bild med honom och frågat vad det va som drev honom att bli så stor som han har blivit.
 
Vem av dig o Mange sjunger bäst?
- Självklart är det Emma.
 
Ja, som ni säkert har förstått är det två störtsköna brudar som vi är glada över att ha fått till oss i AIF. Ha det gott alla!! :D xoxo 21.
 
 
Vanne till vänster och Mange till höger :D 
 
 

MFF-IFK N

Kategori: Allmänt

Visst blev det som dom hoppades, Månsson o Nordahl. Bussen rullade mot Malmö och seriepremiären mellan MFF och IFK Norrköping. Glädjeruset som uppstod när Månsson öppnade kuvertet med matchbiljetterna var ganska oslagbart! 



Matchen slutade 3-1 till MFF och Joel Enarsson som spelat i AIF tidigare fick göra ett inhopp - kul! Tippet vann Fia som satte både slut och halvtidsresultat. 

Efter matchen styrde vi kosan mot Sölvesborg och furulundsskolans hemskunskapssal. Vi fick en budget att handla för och i olika grupper styrde vi upp en trerätters middag med två huvudrätter. 


En advokadosoppa med chevretoast
Thaikyckling med ris & fläskfilé med rotfrukter, vitlökssås och sallad 
Avslutades med en falsk cheesecake och brownie - GOTT!! 

Poängställningen efter dagen slutade med vinst för Majas lag och förlust för Månssons. "Straffet" är att fixa fika 7 tisdagar i rad ;) det ska bli gott! 



Nu fortsätter kvällen kvällen med mer teambuilding - vi hörs en annan dag! 

Xoxo #5

Teambuilding!

Kategori: Allmänt

Dagen är igång och vi inledde den med frulle på IP. Vi satte upp visioner och mål till kaffet och nu sitter vi på bussen någonstans i Skåne! Vart vi ska är fortfarande en hemlighet och det spekuleras hej vilt. Månsson och Nordahl hoppas på MFFs premiär..

Under bussresan har vi fått en uppgift. 
Alla spelare har skickat in en personlig uppgift/händelse/egenskap/förmåga och det är nu dags att para ihop meningen med spelaren. 

Till exempel;
Vem kan alla Afrika huvudstäder? 
Vems ögon rinner när den bajsar? 
Vem blev full som 12-åring och hemkörd av socialen? 
Vem gick i sömnen som liten och satte sig för att kissa i tjocktvn? 

Inte helt lätt att lista ut!! 
Det ska bli roligt att höra alla svaren!! 


16 dagar

Kategori: Allmänt

Jisses vilken bra fredag- solen skiner , fåglarna kvittrar, fredagsmusiken dunkar högt ut ur högtalarna och snart är det dags för fredagsmyset. Och bäst av allt är att det är den 1 april idag, vilket betyder att nedräkningen till seriepremiären 2016 startar. Om 16 dagar drar äntligen serien igång! Efter en lång, rolig och givande försäsong är vi nu otroligt taggade att kicka igång årets säsong :D 

Här på bloggen kommer ni kunna läsa om alla spelarna och tränarna fram tills serien startar. Vi kör en lära-känna-asarumsdamer-nedräkning-fram-till-seriestarten. 

Först ut är två bekanta ansikten- Sanniestone och Isak (hon säger att hon heter Emma, men hon är en Isak, har alltid varit och kommer alltid vara!) Båda tjejerna är födda -90, så de börjar bli rätt gamla nu och tillhör pensionärsgänget i laget. 

Sanna har sedan fem års ålder varit Asarum troget och Isak är inne på sin sjätte säsong i det blå stället. När de inte spelar fotboll så jobbar de båda två, Sanna jobbar som socionom och har ALLTID mycket att göra, Isak jobbar i ett kök på en förskola, kung på att laga mat. När de inte jobbar eller hänger på IP umgås de gärna med nära kära och "lever livet på en pinne"- citat Sanna. 

Jag vet en sak som Isak också gör som hon inte skrev, hon shoppar!!! Jag har haft turen att få se hennes garderob (walk in ofc) - OMG säger jag bara, kläder, skor och smycken överallt! Några plagg har fortfarande prislappen kvar... 

Jag frågade tjejerna vad de tycker har varit det bästa med försäsongen. Isak svarade att det bästa är att den snart är slut och att det är dags för seriepremiär och naturgräs.Vi ser slutet på den långa försäsongen!!! :D Sanna tycker det bästa har varit sammanhållningen i laget och den nya tränaren (Stefan "Steken" Ekstrand) som utvecklat/utvecklar oss hela tiden. Sammanfattningsvis en bra och rolig försäsong :D

Om Sanna får beskriva Isak med tre ord blir det såhär: Trevlig, glad och omtänksam. (Jag håller med till fullo!) Och Isak beskriver Sanna med tre ord såhär: pratglad,rolig och vimsig. (Håller med här också haha :) )

Såhär säger Isak om Sanna: styrkor på planen är hennes huvud (nickspelet), att göra sig spelbar och farten! och så är hon duktig på att ramla på planen...Isaks styrkor utanför planen är, enligt Sanna, att hon är en lite sångfågel och kan sjunga riktigt bra. (Jasså Isak, stämmer det?) Sanna tror även att Isak är rätt smart...och tillsist så är hon alltid mer eller mindre glad. :)

Sannas styrkor på planen enligt Isak är hennes kämparglöd, tillslag m.m. Utanför planen får hon alltid alla oss i laget att skratta.

 Vem av er hade vunnit om ni hade möts i en riktig dance battle? 
Isak: Jag lätt!!!
Sanna: Me and myself and I! 
Bra att dem tror på sig själva, hade varit riktigt kul att se! :D 
Både Sanna och Isak är grymt taggade inför säsongen 2016, nu kör vi!! Ha det gött! #21