Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

SERIEPREMIÄR

Kategori: Allmänt

Nu är det klart när seriepremiären i division 1 spelas.

Det blir hemmapremiär mot en seriefavoriterna Växjö DFF som är en sammanslagning mellan damlagen i Hovshaga, Växjö FF och Östers IF. 

Matchen kommer att spelas långfredagen den 18 april kl 14:00.

 

Alla övriga matcher är klara förutom matchen mot IFK Norrköping, förmodligen byter vi hemmamatcher med varandra och i så fall innebär det att vi spelar hemma söndagen den 29 juni kl 15:00, om inte förbundet går med på ändringen blir det istället bortamatch lördagen den 28 juni kl 15:00.

Även matcherna som skulle spelats mot Östers IF är ej klara då det inte är riktigt 100% klart vilket lag som tar över deras plats. Vi hoppas ha allt klart i början på nästa vecka...

 

Övriga matcher ser ut som följer:

IFK Kalmar-Asarums IF 27 april kl 16:00

Asarums IF-Mariebo IK 1/5 kl 15:00

Vimmerby IF-Asarums IF 10/5 kl 15:00

Asarums IF-Landsbro IF 17/5 kl 15:00

Husqvarna FF-Asarums IF 24/5 kl 14:00

Asarums IF-Madesjö IF 29/5 kl 14:00

Lörby IF-Asarums IF 7/6 kl 14:00

Asarums IF-BK Tinnis 15/6 kl 16:00

Asarums IF-? (Östers IF)

Matchen mot IFK Norrköping antingen 28 el 29/6

 

Höstomgången:

Asarums IF-IFK Kalmar 27/7 kl 15:00

Växjö DFF-Asarums IF 3/8 kl 15:00

Mariebo IK-Asarums IF 9/8 kl 15:00

Asarums IF-Vimmerby IF 16/8 kl 15:00

Landsbro IF-Asarums IF 23/8 kl 15:00

Asarums IF-Husqvarna FF 30/8 kl 14:00

Madesjö  IF-Asarums IF 6/9 kl 15:00

Asarums IF-Lörby IF 14/9 kl 14:00

BK Tinnis-Asarums IF 20/9 kl 15:00

? (Östers IF)-Asarums IF helgen 27-28/9

Antingen hemma- el bortamatch mot IFK Norrköping 4/10 kl 14:00

 

Se till att boka in alla de här dagarna redan nu så att ni inte missar någon match...! 
WHO LET THE DOGS OUT..?!

tisdag

Kategori: Allmänt

Och så har det redan hunnit gå en hel vecka sedan senaste uppdateringen, tiden bara flyger iväg!

Under veckan som gick tränade vi inte riktigt som vanligt utan hela veckan var vi igång. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag! utav dessa fem passen var tre av dem styrkepass. Två var army fitness med oscar (måndag och onsdag) svettigt, jobbigt och mjölksyra kan väl beskriva de två passen men ingen kan väl förneka att det känns riktigt gött efteråt. Tisdag och torsdag var vi på ip och tränade fotboll. Tanken var att halva gänget även skulle göra det på fredagen men på grund av många sena återbud blev det träning för alla återstående inne i stenbacka. Ett riktigt ruggit styrkepass inledde helgen där iallafall jag inte kunde gå eller röra mig ordentligt under varken lördag eller söndag, att skratta var en pina för magen... Kul att se Hanna som var tillbaka från Thailand efter en månad, tror inte att hon heller kunde gå riktigt då hon innan träningen avslöjade att hon blev anfådd av att bara smörja in sina bruna ben..stackare...... Vi hälsar också Emma V som också har varit iväg i thailand ett par veckor välkommen hem :)

Måndag igen och det var dags för fysprofilen inne i Karlskrona på testlabbet, hälften av testerna under måndagen och andra hälften idag. Dock är inte alla där inne utan tanken var att resterande skulle träna på IP men där satte kung Bore stopp, inställd träning pga. snön..

När testerna är över är det vila under morgondagen innan nästa fotbollspass på torsdag, ses då!

XoXo #5

20140120

Kategori: Allmänt

Så ja.. Nu var vi på väg hem efter ett hårt men gött pass på IP tillsammans med Oscar. Bollarna vr inlåsta hela träningen och army fitness är genomfört. 
Tabataintervaller, ålning, burpees, armisar, dips och mycket mycket mer. Man hinner med en hel del på 90 minuter... Och precis som Oscar skrev på Twitter var det Girlpower på IP idag! 



Ni som var lediga idag på grund av cupen igår missade en rolig träning och ni som inte har rört på er på ett par dagar kom ihåg att den bästa träningen är den som i alla fall blir gjord (;

Vi ses imorgon, fotbollsträning 18.00 på IP och efteråt fixar Anna maten. GOTT! 

XoXo #5


Sista gruppspelsmatchen

Kategori: Allmänt

LB07 - Asarum
0-1 Lisa Gustafsson
1-1 Michaela Johnsson
2-1 Josefine Rydle
3-1 Michaela Johnsson
4-1 Sofie Sundqvist

Vinnaren av denna matchen möter Eskilsminne och förloraren får ta sig an KDFF. LAgen känns jämna inledningsvis med tre minuter spelade. Än så länge har ingen kunnat rubba LB07 så frågan är om Asarum klarar det. Efter ca fyra minuter kommer ledningsmålet och det är Asarum som gör det! Snyggt spel leder fram till att Lisa Gustavsson kan trycka in 1-0 och efter detta fortsätter Asarum sitt fina spel. LB07 ger sig inte och kan kvittera med fem minuter spelade och när sen halva matchen är spelad kommer även ledningsmålet ditsatt av Josefine Rydle. Kort därefter med sju minuter kvar av matchen placerar Michaela Johnsson in 3-1 med. LB har vänt underläget och ser riktigt starka ut. Med två minuter kvar och återigen snyggt LB-spel gör Sofie Sundqvist 4-1.

I kvartsfinalen mötte vi alltså KDFF.

Kristianstads DFF - Asarums IF...........4-1
1-0 Alice Nilsson (0:28)
2-0 Linnea Liljegärd (2:10)
2-1 Lisa Gustavsson (3:11)
3-1 Matilda Nilsson (11:55)
4-1 Susanne Moberg (12:40)

Asarum får bra chans direkt men målvakten räddar och istället gör Alice Nilsson 1-0 för KDFF! Allt detta inom de 30 första sekunderna! Kort efter får skyttedrottningen Linnea Liljegärd en chans som hon inte missar, 2-0 och långt kvar av matchen! Asarum är tillbaka i matchen igen efter en bra sekvens där Lisa Gustavsson avslutar med skott i nättaket! KDFF pressar på riktigt bra nu och Asarum får kämpa hårt för att slå ifrån sig. Fortfarande bara ett mål som skiljer dock med åtta minuter kvar! Skadad spelare i Asarum, förhoppningsvis inget allvarligt men spelavbrott i nån minut. Ser ut som en stukad fot. 7:39 kvar! KDFF:are glider rätt in i stolpen men reser sig snabbt som tur är! Asarum söker kvittering men det blir tufft med sex minuter kvar! Ännu en superb räddning från Asarums målvakt med fem minuter kvar! Matchen lever i allra högsta grad. Tre minuter kvar och ASarum får retligt se bollen rulla över linjen efter ett fint Kristianstadsanfall, målskytt är Matilda Nilsson. Direkt efter träffar Asarum stolpen, men det ser tufft ut för dem med två minuter kvar! Game set match när Susanne Moberg gör 4-1, men Asarum ska inte skämmas de har gjort en fantastisk turnering!


Bra jobbat tjejer. Nu får ni vila ända tills imorgon då ett gäng ska träna på konstgräset och det andra uppe i Svängstas skogar- Army fitness med oscar.

XoXo #5

Olympic

Kategori: Allmänt

I match nummer två för dagen stod olympic för motståndet. Även denna matchen vann AIF. Sista gruppspelsmatchen för vår del spelas mot Limhamn/bunkeflo kl 16.15.

Asarum - Olympic
1-0 Lisa Gustavsson
2-0 Gina Toresten
3-0 Jennie Johansson
4-0 Frida Johnsson
4-1 Caroline Lund

Full fart från start från Asarum som efter mindre än två minuter gör 1-0 genom Lisa Gustavsson. Asarum har imponerat hittills och är ett av flera lag idag som har snabbt precist passningsspel. Med nio minuter kvar gör de även, återigen genom snyggt passningsspel, 2-0. Olympic har en bra period och spelar sig nästan igenom det ettriga Asarumsförsvaret, men ingen riktigt bra chans än, fem minuter återstår. Asarum försvarar mest sin ledning nu på ett bra sätt. Med tre minuter kvar stänger Asarum butiken när de gör både 3-0 och 4-0. Ännu en stark insats från blekingetöserna. Med lite mer än en minut kvar tröstmålar Caroline Lund med en vass vänster nere i bortre.

KBK

XoXo #5

Första matchen

Kategori: Allmänt

Första matchen är spelad mellan Asarum och Lund där asarum gick segrande ur striden med 3-2. 
Dagens lag består av: Louise, Anna, Gina, Sanna, Julia, Jennie, Lisa, Lova, Frida och Esma
 
Asarums IF - Lunds BOIS
1-0 Lova Hansson
1-1 Johanna Ede
2-1 Jennie Johansson
3-1 Anna Svensson
3-2 Sara Nilsson
 
Följande referat är hämtat från Köpingebros damcups hemsida.

Full fart direkt från Asarum och första målet dröjer inte länge heller, stolpein från Lova Hansson efter mindre än en minut. Dessutom har Lunds målvakt hunnit med två bra räddningar redan så Asarum visar vilja! Lund är dock inget dåligt lag och med tre minuter spelade håller Johanna Ede sig framme på sin egen retur och stöter in 1-1. Bra temporik start på denna matchen! Asarum fortsätter pressa på bra, men Lund står upp väl! Lund sticker upp bra med åtta minuter kvar och kommer till ett par bra chanser, men Asarum reder ut det. Inom loppet av en minut gör Asarum 2-1 och 3-1 och båda gångerna är det inspel från höger där målskytten bara behöver sätta fram stortån. Bra lir från Blekingegänget med fem minuter kvar att spela av en tempofylld match! Lund får till en reducering med två minuter kvar när Sara Nilsson är framme och nickar in en retur, räkna aldrig bort Lund!
 
bra jobbat!! 
 
XoXo #5

Köpingebro

Kategori: Allmänt

Ännu en söndag som spenderas nere i skåne och Köpingebro.
Idag är det A-final spel som ska genomföras och Asarum spelar i grupp 8.

Grupp 8: Limhamn Bunkeflo (3), Asarum (5), Lunds BoIS (12), Olympic (13)
LB 07 kom med full fläkt påskruvad, och utstrålade glädje bland spelarna. Frågan är bara om enbart glädjen räcker. Spelet var stundtals mer lekfullt än effektivt, men trots detta tog man sig relativt enkelt vidare som gruppetta efter tre komfortabla segrar. Asarum imponerade desto mer. Våra gäster från Blekinge har definitivt inte kommit till Köpingebro för att bara se om ryktet om cupens popularitet stämmer. Siktet är inställt betydligt högre, och efter gruppspelet ser det ut att bära minst till kvartsfinal. Två vinster och ett kryss innebar vinst i grupp G.

Lunds BoIS har gjort det förr: gått till kvartsfinal i A-slutspelet. I fjol gjorde man en formidabel turnering, men slogs ut i kvarten mot Vittsjö med 0-4. I år tog man sig vidare som grupptvåa på bättre målskillnad än Klågerup 2. Laget kanske inte ser lika vassa ut som ifjol, men helt klart vill man vara med och slåss om andraplatsen. BK Olympic har en mångårig historia i vår Damcup. Laget är ett krigarlag med fart och fläkt. I år har man kanske inte riktigt visat sin hårda sida, men efter segrar mot Skillinge 2 och Harrie var man inför matchen mot KDFF klara för A-slutspel.

Grupp 8 har två favoriter till kvartsfinalspelet. Dock har både Lunds BoIS och Olympic fin historik och flera turneringsstarter bakom sig än sina mer namnkunniga debutanter. Det ska bli oerhört intressant att se hur denna grupp utformar sig. Skulle LB 07 eller Asarum tappa poäng i första matcherna kan gruppen bli riktigt spännande.

Lycka till tjejer! Vi som inte ör där och tittar håller tummarna!

Torsdag

Kategori: Allmänt

Veckorna flyger fram när man har roligt och det har vi verkligen på träningarna. 

Idag var det dock mindre kul när vi kom ner till planen och vinden fick det att kännas som 15 minus... Minst! 

Men vi inledde med kvadden som vanligt, ett par tunnlar och armhävningar senare satte vi igång med lite olika spelövningar som varade träningen ut och vi kunde äntligen gå och värma oss i duscharna. det börjar bli dags att starta bastun med... 

Imorgon delar vi på gruppen , ett gäng tränar inne i Stenbacka (de som ska ner till köpingebro och spela) medan de andra kör veckans sista pass på ip. 

Vi hälsar också grattis till #6 som idag kirrade körkortet, Krya på dig Lina som opererades i måndags och njut av sista tiden i Thailand till Emma och Hanna..!

XoXo #5

Dagens tanke..

Kategori: Allmänt

I omklädningsrummet... 

-"hur gammal är man om man spelar i p14?" Elenore Larsson

Måndag

Kategori: Allmänt

Helgen gick snabbt precis som den brukar och vecka 3 2014 har påbörjats.

Under gårdagen var vi ju som sagt ett gäng nere i köpingebro och spelade cup. I gruppspelet mötte vi Hanaskog/Bjärlöv, Degeberga och Hammenhög. Matcherna slutade 3-0, 8-1 och 2-2 så Vi gick vidare som gruppsegrare. Nästa helg får vi därför äran att åka ner dit igen och spela A-slutspel. Motståndet blir då Limhamn Bunkeflo, Lunds BOIS och BK Olympic.

Idag var tanken att ett göng skulle tränat på konstgräset och det andra gänget skulle ha kört Army Fitness med Oscar men tyvärr fick han lämna återbud (kallt idag??) så hela laget kör ett pass på IP ikväll 18.00. Troligtvis första passet i minusgrader för i år så glöm inte nylonstrumporna och långkalsongerna! Ses ikväll!

XoXo #5

 

Sen sist

Kategori: Allmänt

Har det hänt en del.. 

Finalen i alliansen gick inget vidare. Vi tog först ledningen med 1-0 men i paus ledde KDFF med 2-1. Efter pausen spelade vi vårt sämsta någonsin, vi gick ifrån allt vi kan och sprang runt och jobbade en och en som yra höns och siffrorna drog iväg. Slutresultatet, 8-1 kändes väldigt pinsamt efter vår prestation men det är bara att glömma vårt dåliga spel och jobba vidare. 

Träningarna i veckan, tisdag torsdag och fredag har gått bra. Vi har spelat smålagsspel, tränat teknik, passningar, blivit lurade till att springa en hel del och i fredags spelade vi 11 mot 11 som innan vi började var nere på 10 mot 10 och bara någon halvtimme in i matchen var 9 mot 10 efter att lina råkat ut för en olycklig olycka. I en närkamp var oturen framme, Lina föll och landade på handleden, sa ingenting förutom "aj vad ont det gör ", åkte till akuten och fick reda på att den var helt av. Operation väntar i veckan och sedan rehab men förhoppningsvis är hon tillbaka inom 2 månader. Tur i oturen att det var handleden och inte knät eller en fot. 

Idag då, nu är vi på väg ner not köpingebro för att spela ännu en cup. Första matchen går av stapeln 13.50 så se till att hålla tummarn för oss. 

Vi hörs under dagen med resultat. 

XoXo #5



Alliansen

Kategori: Allmänt

Å så var vi här igen..! Idag för att spela semifinal som gick av stapeln 11.00 i förmiddags. Motståndet stod Bromölla för och matchen slutade 5-0 till oss. 

I den andra semifinalen möttes Kristianstad och glimåkra. KDFF vann den striden så finalen i eftermiddag runt 14.30 går mellan Kristianstad DFF och oss, AIF! 

Nu laddar vi om inför ännu en final denna inomhussäsong och går för vinst, det är dags nu! 

XoXo #5


Målgörare

Kategori: Allmänt

För att se dagens målgörare: gå in på Facebook och börja följ AIForia,,!

Idag är det Per Håkansson som har rapporterat live från Kristianstad arena. Hoppas du hann se något av matchen... ;)

Helgen

Kategori: Allmänt

Den här helgen inledde vi med finalspel i DM igår kväll följt av kvartsfinalen i alliansen nu på förmiddagen. 

I DM inledde vi med en vinst i kvartsfinalen mot nättraby. Semifinalen spelades sedan mot Lörby där vi fick revansch från maxicup och Ann även den. I finalen däremot drog vi tyvärr det kortaste strået och förlorade med 2-1. En bitter förlust då KFF gjorde sitt 2-1 mål när vi var en spelare mer på planen och bara en minut återstod...

Idag hade vi däremot hunnit ladda om och tagit på oss målgörardojjorna. Kristianstadtjejerna stod för motståndet men vi gick segrande ur striden med 10 mål gjorda framåt och 0 insläppta. Nu väntar semifinalen på måndag och förhoppningsvis även finalen. Då hoppas vi att så många som möjligt kommer och hejar på oss. Semifinal 11.00 i Kristianstad. 

XoXo #5 

Äntligen

Kategori: Allmänt

..dags för träning igen! 

Laddade för årets första träning som kommer att bestå av uppladdning inför DM som spelas imorgon i Ronneby sporthall. 
Hejaheja!!