Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Fredag

Kategori: Allmänt

Heeeej på er :D
 
FREEEEEEDAG WIHOOO! Fredagsfikan är nere, fredagsmaten är nere, go musik spelas i hela huset och helgkänslan är på topp! Och vi i AIF har två spännande matcher framför oss i helgen. Underbart! :)
 
Vi börjar med gårdagens träning som drog igång en havltimme tidigare pga att det (tyvärr) är mörkare om kvällarna nu. Innan träningen startar brukar vi alltid kicka lite tillsammans i en ring. Avståndet mellan oss igår var kanske lite väl stort, förklaring på det - det var torsdag, vilket betyder tvättdag. Veckans träningskläder luktar inte super gott på torsdasträningen. (fräscha är vi) 
 
Under veckans träningar har vi varit runt 30 spelare på varje träning, sjukt gött!! Nackdel dock - handen gör ont som fan efter alla high-fives som vi gör efter uppvärmningen, speciellt eftersom många tar i för kung och fosterland när dom ska slå.... Lollo var ensam målvakt igår (jag räknas tydligen inte längre som målvakt, går under namnet släggan fortfarande...) så hon fick välja en kompis som hon skulle göra uppvärmningen med. Gina försökte gömma sig, så hon fick självklart äran att hjälpa Lollo. Att hon aldrig lär sig, man ska bara stå helt still och undvika ögonkontakt med den utvalde, funkar alltid. 
 
Efter uppvärmningen drog vi igång med snabbhet på tre stationer. Så vi delade upp oss i tre gäng, fyra gånger på varje station. På en station skulle man springa i stegen (ett steg i varje) sen skulle man ta sig förbi Anders som stod mellan två pinnar, alltså finta av honom. Att ta sig förbi Anders var nästintill omöjligt. Jag och mitt gäng funderade på att om alla springer samtidigt så kommer han ju aldrig att ha en chans (ja man måste få fuska ibland). Men gänget före oss tänkte samma och gjorde exakt som vi hade tänkt oss. Och det stämmde, Anders hade inte en chans, alla kom förbi utan att bli tagna. Såg sjuuuukt kul ut. När det var vår tur så skippade vi den idéen, vi ville ju inte härma dom andra ;) 
Efter att ha kört alla stationer så trodde vi att vi var klara, men Anders bad oss att ställa upp på en rad på ena kortsidan av femmannaplanen. Alltså ett gäng först, sen fyllde dom två andra gängen på efter. Övningen gick ut på att springa 100% över hela planen fram och tillbaka och sedan fram en gång till och jogga tillbaka. Lite nervösa blev vi som stod och väntade på vår tur, "asså det är match på lördag, ska vi köra värsta löpträningen nu?!" "åh shit nu är det min tur snart, står mellan Lisa och Jennie, kommer aldrig hinna med..." När det var dags för nästa gäng blåste Anders av - vi hade inte mer tid. Alla stod som frågetecken och tänkte "vaaaafan hände nu? varför fick bara ett gäng springa?" Sen slog det oss alla, det gäng som sprang var dom som fuskade på snabbheten. hahaha, kan dom ha!!!! (tur vi andra inte fuskade). Hiiiiimla skojjigt! 
 
Efter lite snabbhet delade vi upp oss på hälften, ena gänget körde en skottövning och det andra gänget övade på crossbollar med vristen. Jag som fortfarande går med brutit finger fick "bara" köra crossbollar, ganska nöjd med det ändå faktsikt. Det är ju såååå kul! (när bollarna går rakt fram och inte snett åt helsike.) Men mot slutet sög det ganska mycket i benen, jobbigt!! Vi avslutade träningen med en halvtimmes tempospel, nice! Micke fick hoppa in i den andra kassen och han får helt klart godkänt. Låg raklång några gånger och räddade bollarna, fattades bara ett leende också så hade han fått MVG!
 
Igår var det Frida Olssons sista träning med laget på ett bra tag :( Efter matchen på lördag flyttar på till Göteborg för studier. Hon kommer dock att fortsätta att vara med på matcherna säsongen ut, så gott som det går. Vi kommer sakna dig som tusan fina Frida!!! Men vi önskar dig all lycka till med studierna i Götet :D 
 
Så hur ser helgen ut för oss då? Jo imorgon väntar en spännande match i div 1. Bussen rullar mot Helsingborg för en match mot Stattena kl 14,00. Tagga brudar!!! :)
På söndag är det hemmamatch för div 2, Ramdala kommer på besök och matchen börjar 15,00 - Välkomna! :)
 
Ha en bra helg alla! :)

Torsdag

Kategori: Allmänt

Hej hej :)
 
Hoppas allt är bra med er (:
 
Igår var det en ny träning på IP med världens bästa gäng. Elle och Elin A drog igång uppvärmningen (Elin var inte super glad över att få springa längst fram). Efter det körde vi kvadde, dom va kluriga. Passa runt en boll med endast ett tillslag samtidigt som vi skulle kasta en boll i luften till varandra....inte alls lätt!! När Anders blåste i pipan var det dags för dom spelarna som var i mitten att bytta kvadde snabbt som tusan så dom andra inte hann göra 15 passningar (för då blir det armisar - det vill man inte göra). 
 
Efter lite kvadde var det dags för en ny passningsövning som vi inte har kört innan. Passningarna skulle gå som en åtta, långa passen i luften och den korta på marken - svårt som attan att förklara. Men den var lite klurig i början faktiskt hur man skulle byta osv, säger som Frida Olsson "Värsta hjärngympan idag". Efter den övningen gjorde vi en ny inom samma yta, men bollen skulle bara gå runt runt. Asså suger på att förklara haha. Men kul med nya övningar, dom var svåra i början med tycker vi hittade rätt tillslut och fick upp ett bra tempo på övningarna. Skoj skoj!
 
Efter det var det dags för alla brudarna att köra spel tillsammans, även en ny övning där. Jag och Issa körde rehab så fattade inte riktigt hur den övningen gick till, men den såg riktigt rolig ut. :)
 
 
- Igår när vi kom in i omklädningsrummet hängde det en handduk med Malmö FF på en av tjejernas platser, gissa vem? Jo självklart på Månssons plats. Ni hittar bild på det på vår insta (asarumsdamer). Alla var nöjda med bilden förutom Maja E (Djurgårdare in i själen)... ;) 
- När det är dags för uppvärmning snackas det en hel del i leden. Gårdagens snack handlade om ett spel på mobilen. Xpert Eleven, man är manager åt ett fotbollslag som man måste träna m.m. sen spelar man matcher och vinner pengar m.m. Sjuuuukt skoj asså, vi är ett gäng i laget som har varsitt lag och möter varandra i en liga. Ps. Jag, Queen Hanse, leder serien just nu. NÖJD :D 
- När man kör kvadden gäller det att man är bestämd och inte går in på skitbollar, är man osäker på vilken som ska gå in så löser man det enkel med sten sax eller påse. (det löser allt)
- När dom två som var i mitten skulle byta kvadde stack dom snabbt som fasiken, det gjorde även Felicia (hon va inte i mitten) Vet inte om hon inte ville vara i vår kvadde och såg sin chans att smita? hmmmm
- På B-planen hade ett av våra flicklag träning, dom hade någon form av styrketräning som en förälder höll i. Med musik och grejer, var även några föräldrar som var med och tränade. Jag och Issa tyckte att det såg skoj ut så vi hängde med lite från A-planen där vi var. Hoppas det var lugnt lixom ;D 
- Igår var det onsdag vilket betyder MAT!! LOVELY  som vanligt :D
- Issa har blivit av med sitt tvål och det är Isak som har tagit det. Det var iaf Issa riktigt riktgit säker på. "Isak fram med mitt tvål nu!!!!" Isak sa att det var längesedan hon hade det tvålet... hmm vem har Issas tvål egentligen? fortsättnig följer..
- Det är alltid ett jäääääkla tjat om våra dialekter som skiljer mellan oss i väst och öst. Igår diskuterade vi ordet kors. Enligt Gina säger vi från Sölvesborg "kås"och så påstod hon att i Karlskrona säger man "kos", (vilket också är fel Gina!!!) Gina försökte förklara att hon säger korrrrrrrs, men satan va fejk det lät gumman ;)
 
 
Ny träning idag på IP, en halvtimme tidigare än vanligt. För nu börjar det bli mörkt tidigt -SUCK!! :( Hejdå sommaren....
 
EN LYCKLIG MÅNSSON :D

Bra helg!

Kategori: Allmänt

 Hej på er!! 
 
Så var det måndag igen och på kvällens träning var det glada miner hos alla tjejerna och tränarna (det är det iofs alltid men lite extra då) efter en bra fotbollshelg. 
I fredags gästade IFÖ Bromölla IP för en match i div 1. Jag såg tyvärr bara sista 20, men det jag såg var bra. Fick se två fina mål, ett av Matte och ett av Månsson. Att Månsson gör mål hör ju inte till vanligheterna så det var riktigt kul att se ;) Som Jojje sa: hon har varit målsugen hela matchen!! 
King månsson!! Matchen slutade 4-0 till AIF, mål av Matte (2), Lisa och Månsson :) Härligt med tre nya poäng. 
 
Igår var det en viktig match för div2 borta mot Emmaboda. En match som där vi ledde med 0-3 men som tillslut slutade 2-3...lite väl spännande kan jag tycka ;) 
Såhär skriver Rickard om gårdagens match: 

Ännu en match som spelas i svår blåst. Vi har medvind i första halvleken och skapar många målchanser men kan tyvärr inte förvalta dem alla. Emmaboda försöker spela långt från vänsterbacken upp till sina forwards.I 13:e minuten vänder Emma spelet och spelar ut på högerkanten där Annie tar sig in i straffområdet och sätter säkert 0-1. 10 minuter senare spelar Grüner fram Isak på vänsterkanten som tar sig in i straffområdet och får iväg en tåfjutt till 0-2. Vi skapar flera målchanser trots att vi har svårt med Emmabodas tuffa spel på mittplan.Andra halvlek börjar bra och i 55:e minuten spelar Emma fram Isak som tar sig in i straffområdet och dra både backen och målvakten innan hon petar in bollen till 0-3.Efter 0-3 målet tappar vi spelet och Emmaboda vinner fler och fler närkamper. I 61:e minuten gör Emmaboda 1-3 på en hörna.I 77:e får Emmaboda i 2-3 efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde. Emmaboda går för kvittering men vi kämpar på och tar jobbet så att vi till slut  kan vinna matchen. Matchenslirare är Isak som springer, kämpar, river och skapar målchanser.Elin och Johanna gör det bra som nygammalt mittbackspar.

 

Härligt med 6 poäng i helgen brudar!!!! :) 

 

Tack

Kategori: Allmänt

 
Hallå hallå!! 
 
Först vill jag bara börja med att tacka alla som kom och kollade på vår match i Svenska cupen mot Vittsjö, ni är guld värda! Samt ett stort tack till alla som hjälpte till runt omkring och gjorde tisdagskvällen till en härligt fotbollsfest. Nämner inga namn, så har jag inga glömda ;) 
 
Vittsjö vann matchen med 0-3, men tycker absolut inte att dom vann överlägset. Tycker vi ger dom en match och vi försöker spela vårt spel  och skapar några chanser i första. Men i andra halvlek orkar vi tyvärr inte hänga med i deras tempo, så när vi vinner boll orkar vi inte rikgit ställa om. Men vi står emot bra och slutresultatet slutade 0-3. Grattis Vittsjö till segern och fortsatt lycka till! 
Vi i AIF tar med oss mycket positivt från denna matchen och fortsätter köra på i serien! :) 
Mycket kul att sitta på läktaren och kolla på tjejerna när dom spelar. Dom gick in på planen och körde sitt spel och fokuserade inte så mycket på vilka som stod på bortalagets planhalva. Alla tog jobbet för varandra och inga som hängde med huvudena när vi fick en boll i Baken. Bra bra bra! :) 
 
Nu är det match på fredag för div 1 hemma mot IFÖ Bromölla kl 18.45, välkomna! :) 
 
ps. Jag och syrran är INTE tvillingar. Skiljer två år mellan oss och jag är den äldsta, OFC ;) Många som tar fel på oss, bl.a. Familjen Toresten som var lite fundersamma på matchen i tisdags ;) 
 
Karlskrona FF ställde in träningen för att kolla på oss istället, mycket kul att se!!! :) 
Tompa och Eva förbereder matlådor med vår favoritmat - mangokyckling. Men maten var till Vittsjö....lyx!!
Emma Nordhal var riktigt duktig under matchen! :)
Amalia blev matchens lirare, king va hon!
 
 

SVENSKA CUPEN

Kategori: Allmänt

Godmorgon alla fans! Jag hoppas att alla har ätit en stabil frukost och värmer upp stämbanden under dagen så ni hörs ikväll på IP när allsvenska Vittsjö gästar oss. Vi planerar att ge dom en fajt och hoppas att ni är där och hejar!
Rykten säger att seriekonkurrenten Karlskrona FF ställer in sin träning ikväll för att titta på matchen - Ni är hjärtligt välkomna! 
 
Senatse mötet mot Vittsjö GIK var den 8 februari 2013. Matchen slutatde 1-2 till Vittsjö. En jämn match där Mathilda Nilsson fick näta. Två och ett halvt år har gått sedan denna drabbning och båda lagen har utvecklats. Det ska bli spännande att se hur vi ligger till jämfört mot allsvensk motstånd. Som underdogs i denna match har vi ingen press på oss utan ska gå ut och ge dom en match! "Bollen är rund - allt kan hända" 
 
 
Laget som är uttaget till dagens match är
# 1 Louise "Lollo" Holmqvist
# 2 Ellinor Månsson
# 4 Lina Olsson
# 6 Gina Toresten
# 7 Mathilda Nilsson
# 9 Maja Ericsson
# 12 Frida Olsson
# 19 Amalia Karlsson
# 20 Julia Sjöström
# 37 Vilma Ohnysson
# 77 Jennie Johansson
# 3 Sanna Stensson
#16 Emma Nordahl
# 27 Niki Gustavsson
 
Tränare Anders Torstensson
Lagledare Elin Jönsson
Målvaktstränare Jonas Hjelm 
Ass.tränare Rikard Tuvhag
Ass.tränare Tomas Nilsson 
 
 
 

Seger

Kategori: Allmänt

Hallå hallå!
 
Ikväll var det dags för div 2 första hemmamatch för höstsäsongen. Älmhults IF stod för kvällens motstånd. Ett lag som alltid är tufft att möta, men idag var vi det bättre laget och gick vinnande ur den (blåsiga) striden med 3-1- Mål av Isak, Jojje och Annie. Underbart tjejer!! Vi som inte spelade hade träning med Anders å vi missade tyvärr lite av matchen. 
 
Vi som inte spelade körde en lätt träning som börjde med att vi snörade på våra snygga joggingskor (förutom Gina som körde på converse...) sedan tog vi två varv på slingan tillsammans, Anders var också med sprang - gitt är det! Efter lite snack om helgens match drog vi igång lite tävlingar. Spel i liten kvadde med en som jagar, det lag som kom först till 50 passningar vann - bäst av tre. Vi gjorde ALLT för att vinna. Jönsson kom på den smarta idén att plocka bort den som jagade med kroppen så dom andra kunde passa ostört. Bra jobbat jönsson, tyvärr fick man inte göra så....men vi vann den rundan iaf ;) 
Nästa tävling var spel med små mål på liten plan, 6 mot 6. MEN man var tvungen att hålla armkrok med en kompis och man fick absolut inte släppa taget!! först till tre mål var det som gällde. haha såg så kul ut när den ena ville dra åt ett håll och den andra ett annat, vi slet och drog i varandra! Men ingen kom till skada, Maja blev av med sin näsa bara :) 
Efter det fick dom tjejerna som ska spela imon sluta den gemensamma träningen. Jag, Lisa (får ej spela imon, avstängd :( ), Jönsson och Issa avslutade träningen med några löp med Anders. Gott jobb!!!
 
Nu laddar vi om batterierna inför morgondagens spännande match mot Vittsjö! :) hoppas vi ses på ip, matchen spelas på konstgräset kl. 19,00. Vi hoppas på mycket folk och bra fotboll :)
 
ps. Grattis till Issa som har kommit på att är man född -00 så fyller man 15 år i år. (hon jobbar på Coop och bad en kille om leg när han skulle köpa energidryck. På leget stod det att han va född -00, Issa kunde inte komma på hur gammal man var då och fick fråga killen om hans ålder istället. Men issa kom på att man är ju såklart 15 då, fast et kom hon på dagen efter ;) bättre sent än aldrig lixom :) )
Heja Issa <3
 
Gott med korv efter träningen 😊😎
Stabilt grepp om bananen 😎 
Härligt tjejer!!!

Äntligen!!

Kategori: Allmänt

Hej!! 
 
Hoposs helgen har varit bra! För vår del i asarum var det en mycket bra helg! Vår första trepoängare för denna höstsäsongen kom äntligen! I lördags åkte ett taggat gäng till Helsingborg för att möta Eskilsminne. jag var tyvärr inte på plats men jag hörde att vi spelade väldigt bra i första och andra var oclså bra men Eskilsminne gjorde allt för att få poäng. Vi stod emot och vann matchen med 3-1. Så underbart!!! Amalia fick spela mittback för Frida var bortrest, hörde att hon hade gjort ett kanonjobb där bak!
  Härligt tjejer, äntligen fick vi positiv utdelning på vårt spel (kan man säga så? äh hoppas ni fattar!) ;) Nu hoppas vi att det fortsätter såhär :)
Målen gjordes av Maja (som äntligen hittade nätet med ett distansskott, grymt), Matte och Gina. 😃
 
Idag spelar Div 2 en viktig match mot Älmhult hemma på ip, matchstart 18,30. Välkommen!!!! 
 
Och imorgon är det dags för en ny omgång i svenska cupen mot Vittsjö - vi ses på ip kl 19,00
 

Fredag

Kategori: Allmänt

 
 
ÄNTLIGEN FREEEEDAG!!! 
 
+ sista dagen på bruket - LOVELY! :D 
 
Igår körde vi sista träningen för denna veckan. 
Gina som missade onsdagens träning (pga kick-off med jobbet?) fick äran att hålla i uppvärmningen. Anders hade lite svårt att välja en andra tjej som skulle ta täten med Gggggina. Efter lite hets från Jennie tog Gina saken i egna händer och valde såklart Jennie ;) man ska akta sig för att retas med miss Toresten! 
 
Efter den klassiska uppvärmningen drog tjejerna igång med en stor engelska kvadrat. Spel som vanligt i kvadraterna men när Anders räckte upp handen skulle alla sätta sig ner direkt. Såg jäkligt roligt ut när alla slängde sig ner på gräset ;) 
Jag hängde med mina bästisar, Lollo Maja H o Hjelmen. Jag fick vara med och slå inlägg. Hjelmen ville att jag skulle kalibrera mina inlägg. Asså det ordet har jag jääääkligt svårt att säga. Jag kan säga kalib...sen kommer det bara blabla. Testa själva att säga det snabbt, d e t  g å r  i n t e ! 
Hahah Tomas o Hjelmen skrattade bara åt stackars mig ;) 
 
När Lollo och Maja skulle vara med på spelet med dom andra fortsatte Tomas Hjelmen och Rickard att skratta åt mig...har fått ett nytt smeknamn: Hammarn från SBG ;) 
haha, tur dom gör det med glimten i ögat ;). goa är dom! :D 
 
Imorgon är det dags för bortamatch mot Eskilsminne för div 1! 
Div 2 spelar hemma på måndag mot Älmhult
Tisdag är det svenska cupen på ip mot Vittsjö kl 19,00
 
Åh herregud, höll på att glömma!! Vi har ju ett födelsedagsbarn i laget idag. Det är Moa som fyller 18 år idag! Stort grattis på din dag :) 
 
så, trevlig helg på er!! :) 
 
 
Hänger man på IP måste man göra lite nytta också. Kaka gjorde ett bra jobb med mina skor ;) Tackarrr
Bra spel av brudarna! 
Ohnysson fick självklart böter för fel tröja igår. ;) 
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Tjabba!
 
Snart helg mina vänner! En dag kvar på bruket sen har jag jobbat färdigt här för denna sommaren, skönt! :) 
Va hos läkaren idag och röntgade min näve, allt såg bra ut. Så om en vecka åker gipset av, får se om jag överlever tills dess...gipset luktar så fruktansvärt illa! Nästan så jag svimmar xD fräsch jag känner mig... 
 
Jaja, igår var det träning som vanligt Ofc! Drog igång träningen med Helsingborgarn (nej det är ingen pizza, man kan nästan tro det) (btw i SBG så har vi en magisk pizza som såklart heter - Sölvesborgarn. Världs!) haha...iaf den övningen bestod av passningar med väggspel samt en längre passning. En runda med högerfoten och en runda med vänstern. Som vi sedan la till olika moment på. Sista omgången skulle den länger passningen va i luften, jag o mitt gäng (jönsson Månsson Ohny o Sanna) började den rundan med vänstern (så vi slapp flytta på oss xD). När Anders blåste i pipan var det dags att byta fot - trodde vi.... Hepp det blev ingen andra runda, övningen va slut :( besvikelsen som uppståD när man inte fick briljera med "bästa" foten ;) haha. Men go träning med vänstern iaf ;) 
 
Tjejerna gick sedan över och spelade 11 mot 11. KUL!!! jag och Jönsson körde rehab, grymma är vi!! Eller ja, Jönsson är. Hon kommer på övningar och jag bara glider med ;) 
 
Annas mat efteråt var magisk!!! Pasta- kasslergratäng, mumms!! :) 
 
Min bitch ;) hahah

Onsdag 😎

Kategori: Allmänt

Halloj! :) 
 
Gårdagens träning var den svettigaste på länge!!! Själva träningen var hyfsat lugn, men vädret var helt sjukt! Kvavt, varmt, klibbigt och äckligt!! Jag och Jönsson kom fram till att man inte behövde springa för att bli svettig, det räckte med att bara stå helt still så rann det på ryggen, typ 😎 duschen efter träningen var välbehövlig kan man ju lugnt säga ;) 
 
Träningen igår då, vi drog igång med lite teknik två och två. Jag och Månsson var ett grymt par. När det var dags för en liiiiten tävling - tio direktpass så nära varandra som möjligt och sen sätta sig ner - gjorde vi allt förutom tio passningar. Anders undrade va tusan vi höll på med, Svar: vet ej ;) 
när det var dags för en övning där man skulle stå rygg mot rygg och lämna över bollen nere vid fötterna sedan lämna över diagonalt över huvudet (svårt att förklara xD) blev det lite smått klurigt för mig och Månsson. Jag som är typ 2 m lång och Månsson som knappt är 1 m hade lite problem, Månsson hade behövt en stege för att nå upp till bollen ;) men vi löste det bra tillslut ;) haha 
 
När teknikövningarna var klara delade vi upp oss. De som ska spela på lördag i div 1 körde en form av possessionspel med Anders. Vi andra hängde med Rickard och körde en snnan form av possession. Tre lag, ett som försvarar och två lag som ska hålla bollen inom laget. 5 i varje lag, men mitt lag var bara 4,5...Jojje räknade sig själv som en halv (hon va tröttis efter matchen) Kämpa jojje!!! 
 
Dom sista 30 minuterna körde vi inviduell träning för första gången. Alla hade fått fundera över vad man kände att man behövde träna lite mer på och köra dom sista 30. Anders, Hjelmen och Rickard fanns till hjälp om man behövde :) Det var några som tränade på crossbollar, lite snabbhet, skott, nick, löpning m.m. Det var full rulle på planen (och slingan ☺️) alla tog eget ansvar och gjorde vad dom skulle - gitt är det tjejer! :) 
 
Idag är det träning som vanligt på IP, skulle bli mycket spel idag - 11 mot 11, nice! :) 
och efter träningen är det äntligen dags igen för Annas underbara mat igen!!!! Som vi har saknat det! :D 
 
Ps. Ni har väl bokat in matchen mot Vittsjö i kalendern? Snart är det dags!! :) 

VDFF-AIF

Kategori: Allmänt

Igår var det en spännande seriefinal mellan oss och Växjö DFF i div 2. Vi låg på första plats med 22 poäng och VDFF 21 poäng. Kl 16,30 rullade bussen med ett taggat gäng mot Växjö. Jag kunde inte följa med till växjö, då vi hade egen träning på ip. Och eftersom jag går med hela handen gipsad så blev det en (liten) målvaktkris i truppen, då Maja H tyvärr valt att lägga skorna på hyllan. Men samma dag som jag skadade (klantade mig, som Lina säger) ringde Hjelmen Maja och frågade om hon var sugen på att snöra på sig dojjorna igen. Och självklart ville hon det och hjälpa laget, fantastiskt snällt och bra av henne! Så välkommen tillbaka goa Maja! :)  Maja och resten av laget klev ut på konstgräset kl 19,00 och sen var matchen igång, en match som började hyfsat bra men efter 30 min hände något. Såhär säger Elin A om matchen:
 
Växjö börjar med ett högt tempo och rullar mycket boll, de första 30 min håller vi ihop laget bra och hr även några bra chanser. Innan halvleken lyckas dom göra 3 snabba mål, vilket blir tungt för oss. Tråkigt att vi inte lyckas hålla 0-0 i första. Andra halvlek är inte så mycket att säga om, vi får inte igång spelet eller rörelsen. Växjö satte en väldigt hög press och var välorganiserade, vilket gjorde det svårt för oss att komma förbi deras första press. När Växjö gör tre snabba mål igen går lusten ur oss och vi vill egentligen bara spela av matchen...Vi gör ett tröst mål i typ min 60. Innan domaren blåser av matchen hinner VDFF göra ytterligare 3 mål...Slarvigt av oss att släppa in så många mål, siffrorna speglar inte matchen rättvist. Maja gör ett bra jobb i målet, hon tar det hon ska. sen fick hon inte lika mycket hjälp av oss utespelare. Nordahl oc Jojje jobbade bra där framme.
 
Det som funkade bra var att vi försökte rulla boll och ändå hålla humöret uppe, vilket är viktigt i en sån match, lätt att det blir irriterat inom laget annars. Men det gör vi bra, peppar varandra. 
Det vi behöver göra bättre att vi måste få bättre rörelser på alla lagdelar, försöka hålla ihop defensiven och inte släppa in så många onödiga mål i en viktig match. 
 
Nu är det bara till att köra på som vanligt, vi tar en match i taget och ger 100% i varje  match. Vi vet att vi är bra så vi ska bara fortsätta träna och ge allt på träningar och matcher. :)
 
Startelvan:
Maja
Grüner Elin Johne Sanna
Holm Fia Isak Annie
Nordahl Jojje
Bänken: Moa Felicia Lie Elle
Ledare: Rickard Tomas
 
Ny tag inför nästa match brudar! :)
 
Nu ikväll kör vi veckans andra träning på ip, niiiice! :)
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Godmorgon allihopa!! :)
 
Hoppas allt är bra med er! Som vanligt får jag be om ursäkt för dåligt uppdaterande, ska bli bättre ;) I lördags var det hemmamatch mot Hittarp för div 1. precis som mot Glimåkra tog Hittarp ledningen tidigt i matchen. Men vi kvitterar hyfsat snabbt genom ett klockrent anfall där bollen gick som på ett snöre fram till Matte som tillslut rundar målvakten och slår in bollen - SNYGGT! Första halvleken spelar vi riktigt bra, vi tog jobbet för varandra, hade många spelvändningar och flera chanser till att göra fler mål. Lite innan halvlek gör Hittarp 1-2, tungt! Men 45 min kvar och inget att hänga med huvudena med. Andra halvlek drog igång och jag troooor att vi får en hörna som Gina slår in bra men det händer inget, Hittarp rensar upp i mitten och där, några meter utanför straffområdet, står Niki som inte tvekar en sekund och slår bollen mot mål med sin vänsterdojja - OCH DEN GÅR IN FINT MOT MÅLVAKTENS HÖGRA KRYSS. Så jäkla snyggt, årets mål?!
Andra halvlek fortsätter att rulla på, och som i första halvlek så fortsätter vi att spela bra och man ser att tjejerna har kul på planen! :) Oturligt gör Hittarp två mål på två hörnor, ett där vi inte får bort bollen och ett där Hittarps nr 12 kommer i världens fart från ingenstans och bara sätter fram pannan och pangar in bollen i mål - svider att säga det, men det målet var riktigt snyggt!!! ;] Matchen började rinna mot sitt slut men vi fortsätter att trycka på för att jaga efter en poäng, Lisa gör ett nästan likadant mål som Niki i slutminuterna. Med vänsterfoten högt över målisen- riktigt snyggt det också! :) Tyvärr slutar matchen 3-4 till Hittarp. Men vi gör en mycket bra match spelmässigt och är på god väg till att hitta "rätt". Vi tar jobbet för varandra, peppar och spelar bra ihop! :) små små detaljer som måste fixas bara, segern kommer förr eller senare :) Igår var det en artikel med Anders i Blekingesporten om matchen samt hur det är att ha oss i Asarums damer som hans spelare, in och läs på webben om ni inte redan har läst den :) Startelvan:
Lollo
Niki Lina Frida O Julia
Gina Amalia Jennie Ohny
Matte Lisa
Bänken: Nordahl, Sanna, Jojje
Ledare: Anders Hjelm Elin
 
Igår var det träning för oss som inte skulle va med i div 2. Vi drog igång med knäkontroll. Jennie låg och mådde dåligt på gräset - men det va inget allvarligt, bara lite träningsvärk ;) Vi utökade plankan med 15 sekunder, som en piss i Nilen eller?? Njaa asså dom få sekunderna är sjukt jobbiga. Men alla klarade det - satan vad starka vi blir! :) Efter knäkontrollen var det dags för en avslutningsövning- hattrick. Tre skott och chans till tre mål. Vettitusan om någon lyckades för Lollo va king i målet! :) Tjejerna + Anders (fick agera målis) avslutade träningen med tempospel. Jag och Borre tränade på långbollar. Gick sådär för Isa, hennes boyfriend Mattis joggade runt planen och hon hade ögonen mer på honom än bollen...så söta, lilla kärleksparet! ☺️ Hihi
 
Igår var det ju även seriefinal för div 2 mot Växjö DFF. Tyvärr blev det förlust.. :( det kommer ett inlägg om matchen senare idag :)
 
ha en bra dag alla!! 
 
 
 
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Sen träning idag - 19.30
Alla var på plats som vanligt förutom två fjantar. Klockan gick och vi började bli oroliga. Till slut fick Anders ett sms från fröken Olsson (Lina ofc) och födelsedagsbarnet Isak att dom var på g. Varför var dom sena då? Ahh ni vet, dom låg bara hemma och chillade hos Lina...typiskt dom två asså! Och ingen glass hade Isak att bjuda på heller (tycker det borde vara böter om man inte tar med sig glass på sin födelsedag! ;)) men dom fick iaf böter för sin försening ;) 
 
träningen drog igång med en passningsövning med mycket trafik så bollarna sköts på varandra och på spelarna. Jag träffade hälen på Gina så hon "trillade", såh ut som världens sämsta filmning... Nu låter det som att det var en kaosövning, men det gick bra och alla var kings! ;) efter det körde dom Andra en spelövning och jag gick till rehabhörnan. Jobbiga övningar med Jönsson!! Avslutade träningen med lite knäkontroll med tompa o div 2 gänget medan div 1 gänget finslipade på detaljer inför helgens match hemma mot Hittarp på lördag kl 14.00 :) 
 
på måndag möter div 2 Växjö DFF borta och Maja H är tillbaka i den svarta dressen mellan stolparna! Underbart!! :) 
 
ps, har idag fått lite nya smeknamn: Släggan, boxarn och Hjelmens favorit Tor (som guden tor med sin hammare) ;) haha, kalla mig vad ni vill, lyssnar till alla ;) Ha det gott så ses vi på IP på lördag! ;) 

RBK-AIF

Kategori: Allmänt

Efter en helt fantastisk vårsäsong med inte en enda förlust inledde vi igår äntligen höstsäsongen för div 2. Vi åkte till Ronneby för en spännande match. Tyvärr blev det förlust med 4-1, vilket är surt såklart men ett segertåg kan inte rulla för alltid ;) (skämt o sido!) 
jag själv kunde tyvärr inte vara på plats så jag tog idag ett snack med Elle, som igår gjorde sina första 45 min på evigheter!!!! ÄNTLIGEN ELLE! Så glad för din skull!! 
 
Såhär säger Elle om gårdagens match: 
 

första halvleken på evigheter, hur kändes det att få spela och va med på matcher igen?
Magiskt! Att äntligen få vara tillbaka på planen och spela match igen efter ca 1,5 års frånvaro på grund av ljumskproblem så känns det hur bra som helst!

Tyvärr förlust, hur var matchen enligt Dig?
Tycker att vi startar matchen bra och skapar många bra chanser, där vi borde tryckt in något mål. Tyvärr så får vi inte in bollen och istället bjuder vi Ronneby på deras mål och det stod 3-1 i halvlek. Vi visste ju att vi hade varit det bättre laget i första halvlek trots underläge och hade alla möjligheter att vända på resultatet i andra. Tyvärr så faller vi istället in deras spel och det blev mest långbollar från båda lagen i andra halvlek.

Vad beror det på?
I början var vi inte tillräckligt effektiva när det gällde den sista delen av anfallen, att sätta bollen i mål. När vi sedan mest började slå långbollar så kom vi in i ett spel som passar oss mindre bra och hade då svårt att vända på matchen.

Vad kan göras bättre?
Vi behöver bli effektivare och sätta våra chanser, hade vi gjort det i början av denna matcher hade den förmodligen sett helt annorlunda ut. Och det gäller att vi spelar vårt spel och gör det vi är bra på och inte faller in i motståndarnas spel.

Hur mår kroppen idag? 😉
Lite sliten och ömmande i ljumskarna, men det känns bättre
än vad jag hade förväntat mig! Så jag är hoppas att det ska fortsätta på denna bana så att det blir bättre o bättre 😃

Startelvan: 

Lollo

Sanna Fia Jojje Ronja

Lisa Annie Isak Lie

Nordahl Vilma

Bänken: Elle, Moa Felicia

 

 

 

Grattis!!!!

Kategori: Allmänt

 
Denna soliga torsdag är en speciell dag för Isak i laget! Det är nämligen hennes födelsedag idag, hon fyller 25 bast!!! Inte illa! Stort grattis på födelsedagen Isak, hoppas den blir super! :D grattis grattis grattis!! 
 
 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Heeej på er!
 
Såååå ledsen för den dåliga uppdateringen här på bloggen. har verkligen inte haft tid att skriva, så tråkigt att ni inte får ta del av allt skojigt vi gör i laget. Tur tjejerna (asarumsdamer) är flitiga på instagram. 
 
Veckan som gått då - i söndags var det match mot Glimåkra i div 1, det blev ytterligare ett kryss (1-1) men ett steg i rätt riktning spelmässigt! Niki gjorde sina första 90 min i div 1 och gjorde det mkt bra, kul! Mattes storasyster vann på 50/50 lotten och hon bjöd på ett högt glädjejubel och skutt ;) Grattis!! 
I måndags höll Tompa i träningen, knäkontroll (har ni laddat ner appen?), passningsövning med spelvändningar och avslutningsvis tempospel. 
 
Igår var det en ny träning, lite snabbhet med hjälp av stegen - satan va snabba dom va! Efter lite stege var det dags för typ possessionspel med spelvändningar som tema. Efter den övningen gick div 2 laget av för individuell träning och resten körde en spelövning med väggar och ett mål.
 
Idag är det dags för premiär i höstsäsongen för vårt div 2 lag, äntligen!! Kommer bli en tuff match mot Ronneby men vi spelar för tre poäng och hoppas hoppas att hösten kommer bli lika bra som våren va :) matchstart 19,00. 
 
Sen kan jag även meddela att det troligvis kommer bli lite dåligt med uppdatering här på bloggen igen i några veckor... Jag har nämligen gått och brutit (krossat!!) fingret på jobbet... Jag använde en stor tung slägga och slant..träffade pekfingret istället för träkilen, klantigt jag vet! Trodde att det bara var en liten smäll men jag och syrran åkte in till akuten efter jobbet för att röntga fall i fall lixom. några timmar senare fick jag världens sämsta besked, översta delen på vänster pekfinger är brutit och i bitar, nu är hela handen gipsad och ska ha det i tre veckor sen hoppas jag fasiken att jag kommer tillbaka mellan stolparna snabbt. Hade jag varit utespelare hade det varit ganska lugnt men det är lite värre nu... sååå jäkla tråkigt är det! Eftersom jag är vänsterhänt oxå så känns allt väldigt ovant just ny ;p haha. Jag och min lillebror har precis tvättat mitt hår tillsammans över badkaret. bättre med tre händer än en ;) haha... 
 
Så detta inlägget har tagit dubbelt så lång tid att skriva än vad det brukar ta egentligen, men syrran har lovat att hjälpa mig med bloggen så ni kommer få uppdatering här men kanske inte så ofta, men sluta inte att läsa ;) hihi
 
 
Ha det gött allihopa!! 
 
ps, jag har självklart valt blått gips, som AIF ;)