Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Hela vägen från Frankrike

Kategori: Allmänt

Bonjour!!

Här kommer en uppdatering eller kanske mer ett livstecken från franska alperna och mig, Johanna Jönsson. Jag har inte varit så aktiv på senaste då jag har ägnat mig åt annat än fotboll och Sverige. I december tog jag mitt skidställ, hjälm och goggles och reste till Alpe D'Huez där jag just nu säsongsjobbar på ett hotell. Jag blev anställd som servicepersonal vilket innebär servering, disk, bartender, städning och allmän service till gäster från början. Efter någon månad blev jag dock befordrad till resturangansvarig och fick ta hand om restaurangen och serveringsersonalen med, fett.

Vi har totalt varit 21 stycken som har arbetat på min destination till och från under säsongen men endast 13 stycken åt gången, fatta vad många som har åkt hem/blivit avskedade... Men jag är kvar och stannar säsongen ut(en vecka till)... Det har varit väldigt intressant måste jag säga. En tjej stannade en vecka, en annan två...

Livet här är rätt fett, jobbet är nice om man inte har städningen eller disken. När man inte jobbar så softar man, åker snowboard eller skidor(jag gör båda) dansar på afterski alternativt på nattklubb eller bara njuter av att bo på 1700 meters höjd med alptoppar utanför fönstret. Jag tränar höghöjdsträning genom att bara andas här så alla ni där hemma får passa er, min kondition är bra (intalar jag mig)

Franska som språk är inget jag har ägnat mig åt mer än lite knackigt med leveranskillarna här nere, ”signature? Oui! Bonjour!!” Däremot har jag ätit fondue, flera kilo ost, mest brie, och druckit flera liter vin. Om jag är taggad på lite hederlig hushållsost? JA

Annars är livet rätt fett här. Jag började att dela en lägenhet med tre tjejer men som den princessa jag är så fick jag sedan byta till ett eget ”rum” (grotta). Det är ganska litet så maxlängden på de som befinner sig här inne ligger på runt 1meter.... Jag kör militärkryp till sängen varje kväll, livet är allt spännande!!

Idag var jag ute och sprang i backarna, uppför i 6 km. Det var hårt. Nu ska jag belöna mig med lite anka till kvällsmat och sedan sjunga karaoke natten lång!

Snart kommer jag hem och då väntar nya äventyr för min del... ;)

Massa kramar från Johanna #6 (har jag fortfarande nummer 6 förresten?????)

1954-klubben

Kategori: Allmänt

Vem vill inte bli medlem i 1954-klubben?! 
 
För endast 1954:- (hehe) får både privatpersoner och företag möjlighet att bli medlemmar i klubben! 
I priset ingår
* Medlemsskap i klubben och ett diplom som bevis på detta.
* Företagsnamnet med länkning på hemsidan
* Företagsnamnet i programbledet för dam och herr
* 6 fribiljetter till valfri hemmamatch 

Klart ni ska bli medlemmar!! 
Kontakta Lars-Inge Nilsson ([email protected], 0766-164242), Rickard Lindberg ([email protected], 0709-963785), Tomas Lilja ([email protected], 0768-854180) eller någon annan i damsektionen så hjälper vi dig! 
 
Vill ni sponsra Asarums IF/FK på annat sätt är det givetvis välkommet och uppskattat! ;) 
 
Vi ses på IP i sommar! 

Hola amigos

Kategori: Allmänt

I'm back!
(det är jag, Hanna #21)
 
Eftersom jag vet att Elin har mycket med plugget och inte har tid att blogga tänkte jag att jag kunde slänga in ett inlägg. Jag har också mycket plugg, men just nu behöver jag en välförtjänt paus. Jag är grym på att ta pauser, det är det enda jag gör när jag pluggar. :D 
 
Nog snackat om skolan...I tisdags var det dags för dag 2 av 2 på Testlabbet i Karlskrona. Efter en grym första dag på testlabbet såg vi fram emot att slå ännu flera pers. Efter uppvärmningen var det dags att känna in sig på kvällens första övning: bänkpress! Lisa påpekade att dom med stora bröst hade en fördel i detta, så nästa gång vi ska dit lägger vi strumpor i sporttopparna (Vi är inte bara starka, vi är smarta också). Efter många bra resultat och nya pers. på bänkpressen delade vi upp oss i två grupper. Ena gruppen skulle göra Harres och den andra spänsthopp. 
För er som inte vet vad Harres går ut på kan jag förklara kort: gör en kullerbytta, runda en kon i mitten, hoppa över en häck, kryp under samma, in till konen igen, hoppa över en ny häck, kryp under, in till konen igen, hoppa över en tredje häck och kryp under, in till mitten och spurta sen in i mål. Fattar ni? Gör ni inte det så får ni faktiskt googla. :D 
Vår kära Sannie har kämpat i 25 år (eller var det 19år Tomas?) med att göra en felfri kullerbytta. Och i tisdags gjorde hon det med hjälp från moi! Läraren i mig kom fram och jag lärade Sanna allt jag kan om kullerbyttor- sitt på huk, in med hakan mot bröstet och bara snuuuuuurra runt- Voilá! Där satt den! Nästa vecka ska vi träna på att göra en bakåtkulerbytta. :D 
 
Bänkbress, harres, spänsthopp- Check! Då var det bara två övningar kvar, 10 20 30 meter och det sjukt jobbiga yo-yo testet...
10 20 30 sprang vi två gånger var, satan va snabba alla är- snabbare än blixten :D 
Hur ska jag förklara yo-yo testet? Det får bli såhär: svetten rann, dreglet hängde ut från munnarna, blodsmak och torra munnar, skosnören som gick upp, skrik, vilja, grym peppning från alla, tunga ben, mjölksyra och tillsist en jäkla kämparglöd hos alla. Några var besvikan efteråt "Steken, hade jag fortsatt hade det hänt en olycka..." (jag nämner inga namn, men olyckan hade hänt i brallan isf) (Skönt att det inte hände). 
 
Hur sammanfattar man två dagar på teslabbet då? Jobbigt...Men samtidigt riktigt roligt, speciellt när man märker att träningen har gett resultat och att alla gör personliga rekord. Vi peppar varandra på ett grymt sätt och vi har alltid kul tillsammans. Världens bästa extrafamilj helt enkelt. :D Men idag ska det bli extra skönt att köra till IP, det är där vi hör hemma :D 
 
Ha det gott alla! Vi hörs säkert snart igen. 
 
 
 
 
 

Fysprofilen

Kategori: Allmänt

Vilken kväll! 

Matte började med att dunka upp 92,5 på knäböj. Ellinor drog till med 12 dips, Vanessa med 3 chins och LG gjorde 22 i brutalbänken! I övrigt en massa nya pers och Emma Magnusson avslutade kvällen med att lägga en spya efter löpningen! 
Bra kväll med andra ord!! 
Nu ska vi sömn- och kolhydratladda inför dag 2 på Fysprofilen och Harres, Yo-Yo, bänkpress, hopp och sprint! 




Sv fast

Kategori: Allmänt

Det är väl ingen som missat att vi spelar gruppspel i svensk fastighetsförmedling cup idag?! 
Första matchen kl 10.00 mot SGIF/Lörby U. Klockan 11.30 mot RBK och till sist IFK Karlshamn 13.00. 
 
 
Truppen vi ställer upp med idag är; 
Hanna, Elin V, Ellinor M, Vilma O, Lina O, Niki, Sanna, Emma M, Lisa Elin J, Matilda B, VilmaG Jennie, Matilda N, Emma B, Vanessa & Yasmin.
 
Grillen är tänd, kiosken är bemannad och jag har hört rykten om att Anna Grüner har bakat pizzabullar! 
 
Vi ses på IP!! 

TT

Kategori: Allmänt

Torsdagsträning! 
Övning inför helgen där vårt anfallsspel förmodligen kommer sättas på prov. Det vankas Svensk fastighetsförmedling cup där lagen har en bonusstraff för varje divisionsskillnad. 

Innan träningen fick vi oss ett gott skratt. 22/3-16 stod på ett papper vi skulle fylla i om vilken mat vi ätit under dagen till SISU. Emma Magnusson funderar på dels när den 22/3 är och dels vad 16 står för.. Ska vi lämna in det kl 16?? Hahah god tanke men nej. Otydligt skrivet på lappen. Till nästa gång - skriv 2016 om det är det ni menar , okej?!? ;) 

Efter träningen, när vi fyllde i lappen, brast Hanna A ut; 
"asså Elin!! Jag åt sån god räkbomb idag till lunch!! Men.. Det kan jag ju inte skriva.. Jag skriver att jag åt räksallad istället!" Hoppas bomben eller jag menar salladen var god Hanna ;) 

Vinterpäls

Kategori: Allmänt

Inget värmer så bra på vintern som päls. Så länge långbyxorna är på syns inte behåringen men oj så varmt o skönt det är. Ni har väl provat?! Det är bättre än alla långkallingar och höga strumpor!

Vi har alla olika färg och mängd och längtar inte till det är dags att ansas om vi nu väljer att göra det... 

Kan ni gissa vilket ben som tillhör vilken spelare i AIFdam?

Bidrag 1

 
Bidrag 2
 
Bidrag 3 
 
Bidrag 4 
 


7 mars

Kategori: Allmänt

TRÄNING
Tomas var nyklippt, något Hanna såg snabbt. Ja han var lite långhårig och tyckte att lockarna var jobbiga att få ner på morgonen. Vi tipsade om plattång men att klippa av det är ju såklart lättare. 
Hanna avslutade hela konversationen med "asså jag kan verkligen inte se varken dig eller Stefan i hår! Haha" 
Inte vi andra heller men tydligen har även de haft hockeyfrilla och långt hår med permanent!


Idag var sista styrketräningen i Swinget. Nästa vecka gör vi tester på Blekinge health arena (hoppas på många pers) och i fortsättningen underhåller vi våra starka kroppar med styrketräning på IP.