Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

20140306

Kategori: Allmänt

THROWBACK THURSDAY
 
Turkiet i mars förra året
 
 
 
 
 
 
 
 

AIF vs MADESJÖ

Kategori: Allmänt

Även Madesjö har vi hunnit med att möta sen sist. I söndags klockan 12 på IP i isande regn och snålblåst (det var till och med så att spelarna frös) gick matchen av stapeln. 

Laget som startade i söndags var Louise H, Ellinor M, Sanna S, Elin N, Anna S, Gina T, Jennie J, Maja E, Frida J, Lova H, Lisa G. 
I halvlek bytte vi målvakt och Hanna A stod de sista 45. Övriga avbytare som hopppade in en bit in i andra var Esma B, Ellen S, Johanna J och Josefine B.
 
Följande referat är hämtat från fotboll i blekinge; 

Trots stort spel och chansövertag blev det förlust för Asarum
Två vinster av två möjliga inför gårdagens träningsmatch mot seriekonkurrenten Madesjö IF, tillika SM-vinnarna i Futsal-SM, det var facit för Asarums damer. Dock blev gårdagens match, trots stort spel och chansövertag hela matchen, årets första förlust då Madesjö i slutet av matchen kontrade in segermålet. 
 
Trots stabil defensiv och stort spelövertag kom årets första förlust för Asarums damer. 

- Vi gör en stark insats och idag var vi mycket mer aggressiva i vårt försvarsspel över hela planen och tillät inte Madesjö att skapa några vassa målchanser i första halvlek, säger Asarums tränare Pierre Persson. 

Men trots bra tryck från Asarums sida förblev laget mållöst fram till pausvilan och i andra halvlek skapades det fler öppna lägen men då var det oskärpa, stolpar eller Madesjös målvakt i vägen och istället var det Madesjö som via ett par snabba omställningar skapade några bra lägen som på sin sista målchans fick utdelning och till slut vann matchen med 1-0. 

- Resultatet var inte rättvist, som matchen gestaltade sig borde vi vunnit med tre, fyra mål, men trots förlusten är jag nöjd med hur vi genomförde matchen. Dock bör vi vara lite mer distinkta i våra avslut, idag värderade vi lite fel inne i straffområdet.

AIF vs RAIF 23/2

Kategori: Allmänt

Asarums damer fortsätter att vara stabila och tog sin andra raka seger när Rödeby AIF kom på besök till Asarums konstgräs.

Ett nykomponerat Asarum och taggat Rödeby med Moa Westerlund och Louise Thorell tillbaka i startelva för att möta sin förra klubbkamrat Gina Toresten borgade för en intressant match på förhand.

Inledningsvis var det en jämn historia och Asarums nykomponerade lagdelar hade lite svårt och hitta rätt i sina positioner och när Rödeby smällde på rejält inledningsvis och framförallt fick Gina Toresten en hel del tjyvsmällar i närkampsspelet.

- Vi hade lite svårt inledningsvis i vårt positionsspel och hitta ett fungerande anfallsspel, men efter 10 minuter började vi hitta rätt och då fick Rödeby jobba hårt för att freda sitt mål. Rödeby spelar väldigt fysiskt och rakt och är alltid jobbiga att möta, men vi löste det på ett bra sätt, säger Asarums tränare, Pierre Persson.

Asarum skapade en hel del bra målchanser men utan rätta skärpan i avsluten, men det skulle bli bättre.

- Det blev bättre och bättre hela tiden, och till slut fick vi hål på dom. 1-0 målet var riktigt snyggt där vi rullade upp Rödeby från vänstersidan med ett snabbt och bra passningsspel, till slut kom Gina Toresten fri och placerade in bollen via stolpe in i mål.

Ju längre halvleken led desto mer tog Asarum över och även 2-0 var snyggt där till slut Jennie Johansson kom fri och rullade bollen i mål. Det ska även sägas att Moa Westerlund hade ett skott från långt håll som tog i Lollo Holmqvists vänstra stolpe. I övrigt skapade Rödeby några halvchanser via sina hörnor.

I andra halvlek trummade Asarum på och chanser skapades på löpande band men Viktoria Månsson, som var inlånad från Karlskrona FF, gjorde ett flertal fina räddningar på bland annat Lova Hanssons, Annie Davnerts och Frida Johnssons avslut som räddade Rödeby från fler mål i baken, Hansson och Davnert bildade ett nykomponerat anfallspar i dagens match, men Månsson skulle till slut kapitulera när Gina Toresten frispelade Lova Hansson som först prickade stolpen och sen satte returen i öppet mål.

- Vi gör en bra andra halvlek och är aldrig hotade idag, extra roligt att vi kunde spela så bra med helt nya lagdelar. Var bara Elin Jönsson som behöll sin position från förra matchen och extra roligt att se Anna Svensson, Johanna Jönsson, Frida Johnsson och Annie Davnerts insatser, det visar att vi har en härlig konkurrens i truppen. Dock var det tråkigt att Elin Jönsson åkte på en onödig knäskada när hon fick en rejäl smäll från sidan utan chans på bollen. Det är andra gången som vi nu åker på en allvarlig knäskada när motståndarna spelar ovårdat i sitt närkampsspel. Vi får hoppas att det bara är ett inre ledband som gått av, men vi får avvakta några dagar innan vi vet till 100 procent, avslutar Asarums tränare.

Längesedan

Kategori: Allmänt

Nu har det gått ännu ett tag sen sist..! En hel del har vi faktiskt hunnit med under denna tiden. Tränat på, precis som vanligt 4 ggr i veckan, spelat 3 matcher, blivit erbjudna en plats i svenska cupen, ätit av Annas goda mat (som det är dags för ikväll igen) och haft roligt så klart! 

Referat från matcherna mot ronneby, Rödeby och madesjö som slutade med två förluster och en vinst kommer senare i separata inlägg..!

Idag laddar vi då upp för träning på IP klockan 18 med en semla, tur den ska tränas bort så småningom ;) 

XoXo #5