Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Nytt år

Kategori: Allmänt

Nytt år, nya möjligheter. 
Nyårslöftena är skrivna, den "lilla svarta" är på, håret är uppsatt, raketerna inhandlade och klackarna sitter på fötterna för en gångs skull istället för fotbollsskorna..!

I mellandagarna har vi hunnit med att spela slutspelet i maxi cup och ett gruppspel i alliansen. 
I maxi cup kom det ena laget till semifinal där man tyvärr förlorade mot lörby. Det andra laget tog sig enda till final (starkt jobbat med 6 utespelare efter att Maja fick åka till akuten med hjärnskakning och Elin J fick ställa sig i mål) men även där drog lörby det längsta strået. 
Tyvärr gick inte laget i alliansen vidare ur gruppen men vi har ett lag vidare som ska spela kvartsfinal den 4 januari. 

Nu önskar alla involverade i asarums damer (spelare, ledare, coach, sektionen och fans) ett gott nytt år till alla er andra. 

Ta det lugnt med skumpan och raketerna! 

XoXo #5

Julafton

Kategori: Allmänt

Från oss alla... Till er alla.. En riktigt god jul! Njut av ledigheten, sällskapet och all god mat.

Vi ses på fredag i Ronneby sporthall då det är slutspel i maxi cup! Tills dess; God jul önskar Asarums damer..!

Gruppsegrare

Kategori: Allmänt

Sista matchen slutade 10-0 till oss. "Ganska tråkig match för min del"-Louise Holmqvist. Efter 3 minuter stod det 5-0 så matchen blev lite avslagen i andra halvlek men några fler bollar trillade det in. 

Imorgon är det träning i Svängsta mellan 13-15 innan vi tar julledigt ett par dagar. 

Ha en fortsatt Trevlig helg! 

XoXo #5


Alliansen

Kategori: Allmänt

Match nummer två är nu spelad, mot glimåkra. Siffrorna slutade 5-3 till AIF. Stundtals bra spel, stundtals sämre. 
Vi virrar runt  lite för mycket när vi blir trötta och gör misstag som vi vet om att vi inte ska göra. Men nu tar vi nya tag inför sista matchen mot Bromölla. 

Lördag igen

Kategori: Allmänt

Dan före dan före dan före dopparedan och ett gäng på åtta asarumatjejer (o två tränare) gav sig av tidigt imorse för att hänga i Kristianstad under dagen. Alliansen är i full gång i år efter den inledande matchen som vi spelade mot kristianstadtjejerna. Efter 4-3 till dom i paus vände vi och vann med 7-5. 
Sjukt jobbig cup eftersom bollen aldrig är död (man spelar alltså med väggarna som väggar... ) och matcherna är 20 minuter långa (2x10) 
Nu sitter vi och väntar på nästa match mot glimåkra som spelas 12.30. Under tiden roar vi oss med att titta på vårt motstånd och herrarnas matcher. 

Laget idag
Lollo, Gina, Sanna, Elin J, Lisa, Jennie, Julia S och Annie

Dagens motståndare
Kristianstadtjejerna 
Glimåkra
Bromölla f98/99 

XoXo #5

Halva veckan

Kategori: Allmänt

Veckorna går snabbt, redan onsdag idag.
Igår var det som sagt träning , hälften ute och andra hälften inomhus. Vi fick en glad överraskning när vi kom till träningen. Ett nytt nyförvärv har skrivit på. Vi hälsar målvakten Maja Henriksson välkommen. Hon kommer senast från Kristianstad dff men har valt att nästa säsong spela i AIF. Kul! Två nyförvärv klara då alltså, Gina Toresten (RAIF) och Maja Henriksson (KDFF) (intervjuer kommer senare) 

Träningen igår, vad gjorde vi? den bestod av spel, spel och ännu mera spel. Idag njuter vi av att vara lediga då många av oss har varit igång sen i torsdags. 

XoXo #5

We survived!!!

Kategori: Allmänt

Ojojoj, nu kan ni som har legat hemma i soffan och käka praliner känna er dåliga. Fast det är klart, jag kan känna att jag jobbade för två idag, så det kanske jämnar ut sig tänker ni? Icke tycker jag..
Army träningen för denna vecka är alltså genomförd, 25 spelare startade, 23 kom i mål. Resterande två, syri och niemi fick tyvärr gå av efter krigsskador..
Idag fick vi lära oss definitionen av 10sekunder, vilket är mycket vila i jägarsits i ett hiit-pass.. Mer då? Vi köttade ett traktordäck precis som knäböjen köttade våra ben. En vacker julsaga presenterades i omklädningsrummet såhär ett par dagar innan jul(den kommer upp här under veckan). Om någon annan har en liten julsaga är ni förresten mer än välkomna att skriva den, alla bidrag mottages vänligt. 
Nu skakar mina armar för mycket efter dipsen och axelpressen så det får räcka här.. Imorgon väntar inomhusträning för halva truppen oc utomhus för den andra halvan. 
Trevlig kväll önskar en sliten #6 med jord lite här och var.. 

sammanfattning

Kategori: Allmänt

en sammanfattning av gårdagen kan väl vara på sin plats.

Dagen inleddes med samling 11.00 för första gänget som bestod av Linnéa, Elin A, Emma S, Nam, Amanda, Natalie, Fia, Johanna J, Vilma och Niki. Första matchen mot Kallinge slutade med vinst, 5-1 efter riktigt bra spel emellanåt. Andra matchen stod Hoby GIF för motståndet. En match vi skulle vinna ganska lätt men, man ska aldrig underskatta sina motståndare och bara sätta in skorna på banan. 2-2.
I den tredje matchen mot KFF var det tyvärr domarna som hamnade i fokus. Efter diverse misstag började alla bli upprörda, vi, motståndarna och även hela publiken. Det hela slutade med två orättvisa utvisningar och att domarna fick läsa igenom reglerna en gång till. Matchen slutade 3-1 men vårt unga lag visade prov på bra fotboll. Sista matchen mot lörby var vi tvungna att vinna för att komma med i slutspelet. Denna matchen slutade 2-1 till Lörby så tyvärr blir det inget slutspel för Asarum2 men en bra genomförd turnering. "laget gjorde ändå en stark insats som med lite flyt räckt till slutspel."- Pierre Persson

14.00 var det samlingsdags för Hanna, Lina, Anna, Elin J, Julia S, Annie, Frida J och Esma.
Fyra matcher skulle det spelas även här. Rödeby, FTT, Ronneby och Ramdala var motståndare. I den inledande matchen hade vi gjort 4 mål på 5minuter enligt Micke. Matchen slutade 4-1. Under den andra matchen mot Rödeby hamnade vi i underläge 0-1 men vände och vann mot deras erfarna lag, 2-1. Match nummer tre mot ronnebys unga lag slutade 6-2 till oss och den sista matchen mot Ramdala var en riktig urladdning som slutade med vinst även den, 7-0.
"Alla gjorde en strålande insats men ett extra extra plus idag var att se Annie Davnerts och Julia Sjöströms spel, chipsen var grymma och gjorde 5 respektive 6 mål. Ett extra plus går även till Anna Svensson. " - Pierre Persson.

Gruppspelet i maxicup är över och det slutade med två lag vidare till finalspelet i mellandagarna. Var ni inte och hejade idag eller i onsdags får ni alltså en ny chans!

Jag hoppas att batterierna har hunnit laddas om då det är dags för DM. Damerna spelar i Kallinge sporthall och 97orna i Östersjöhallen i Karlskrona. Ett stort lycka till till alla!

XoXo #5

Match 2

Kategori: Allmänt

Andra matchen avklarad. Mot hoby GIF, slutresultat: 2-2

Lördag

Kategori: Allmänt

Och maxicup är i full gång. Asarum lag2 inledde dagens turneringsspel mot kallinge med en vinst, 5-1. Riktigt roligt. Något annat som också är kul är att Johanna Jönsson, efter 11 månaders speluppehåll äntligen har dragit på sig match tröjan igen. 

Nästa match för aif är 12,45 då hoby GIF står på andra planhalvan. 

Hejaheja!


Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyys! 

Hur inleder ni er helg..?

Asarums damer kickar igång en helg fylld av fotboll med ännu mera fotboll. Klart att en bra helg börjar med ett pass tillsammans med världens bästa gäng. Ett träningspass fyllt av inomhusfotboll står på schemat med start 16,30. Inte förrän efter den kan vi njut av lite helgledighet. Dock är vi inte helt lediga då det är maxicup på lördag och dm på söndag. En härlig helg med andra ord, fylld av inomhusfotboll. 

#6 är redo, är ni? 


XoXo #5


Maxicup

Kategori: Allmänt

Då jag inte hade möjlighet att följa första gruppspelet i maxicup igår har jag lånat Pierres referat från hemsidan. Grattis till gruppsegern! 


Efter vila i November och fem träningspass i december var det idag dags för första inneturneringen, Maxi Cup i Ronneby. Där vi är regerande mästare efter fjolårets finalseger. Ett i stora delar nytt gäng, endast Lollo, Lisa, Brorson och Sanna var kvar från fjolårets segerlag. In istället för Johanna, Julia, Frasse och Matilda kom Jennie, Lova, Gina och Elin Niemi.

 

Tre matcher spelades och vi la tre segrar i bagaget när vi åkte hem från Ronneby. I tur och ordning besegrades Lörby (3-2), Ronneby (4-2) och Belganet/Hallabro (10-0). Vi gjorde ingen höjdarinsats, blandade bländande spel med misstag som vi normalt inte gör, men totalt sett en stabil insats där vi vet att det finns mycket mer att hämta ut från varje spelare. Men nu är första innematcherna avklarade för det här gänget. På lördag har vi två lag igång i det fortsatta gruppspelet och på söndag spelas DM för både damer och F97. Men först har vi två träningspass att se fram emot..   

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Ny vecka och nya möjligheter. 
Den här veckan laddar vi för inomhuscuper och träningar! 
Laget som spelar maxicup på onsdag är redan uttaget , kors i taket! 
Lollo, Gina, Sanna, Elin N, Jennie, Lisa, Lova och Josefine 
Första matchen går av stapeln 18.45 så kom i tid och heja fram oss till vinst! 

XoXo #5

Andra advent

Kategori: Allmänt

När andra ljuset brinner
är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär
 
söndag, vilodag. Men inte för Asarums damer. Eftersom militärträningen är inställd imorgon kör vi ett inomhuspass idag istället. Det är dags att slipa på finesserna inför cuperna som står vid dörren. I maxicup har vi tre lag anmälda där gruppspelet är på onsdag och lördag. På söndag är det dags för DM i kallinge sporthall. Se till att ta er dit i halkan och heja fram vinsterna! 
 

MAXICUP

Grupp 2 (onsdag) 

Asarums IF 1

Ronneby BK 1

Belganet/Hallabro

Lörby IF 2

 

Grupp 3 (lördag)

Asarums IF 2

Karlskrona FF

Kallinge SK

Hoby GIF

 

Grupp 4 (lördag)

Asarums IF 3

FTT

Ramdala 1

Rödeby AIF

Ronneby BK 2

 

DM   Grupp 4 (söndag)

Asarum

Hoby gif

FTT/tving

 

Mer info om cuperna finns på hemsidan (asarumsif.se)

 

vi ses i sporthallarna !

XoXo #5

 

 

 

Sådär ja...

Kategori: Allmänt


Nu var försäsongen igång igen och förhoppningsvis bloggen med den.

Fyra grisiga månader har vi framför oss innan våren, solen, det gröna (riktiga) gräset och seriepremiären står runt hörnet. Just nu känns det som en evighet till dess och efter träningen i måndags hade det varit skönt att hoppa över några månader och bli vältränade genom att ligga i soffan med filtar o gotte. Men... (Det finns alltid ett "men")... Vi vet att det inte funkar så tyvärr. Känslan av att stå ute i regn och rusk, snö o storm är inte lockande för fem öre just nu. Men vi kämpar på, som ett lag, för vi vet att all den här gristräningen vi genomför den här tiden på året gör oss starkare både som individer och lag. Och det hade varit jä*ligt kul om ni hängde med oss här på bloggen, skriver några peppande ord o hejar på så vi orkar ta oss igenom de här fyra månaderna.

Med det klassiska citatet "what doesn't kill you makes you stronger" i ryggen tar vi på oss underställ, nylonstrumpor, mössa, vantar, o en massa lager kläder o ger oss ut i rusket med seriepremiären i sikte (om än väldigt långt borta) o krigar oss igenom försäsongen. En för alla alla för en!

XoXo #5