Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Gipsfri!

Kategori: Allmänt

Johanna Jönsson blev av med sitt gips i måndags och Pirre har tagit ett snack med henne om hur det känns nu.

Hej Johanna, d
u har precis tagit bort ditt gips som du gått med i 6 veckor, det måste kännas skönt?
- Hej, ja det stämmer. Det är helt underbart, men det känns samtidigt konstigt att kunna gå på foten igen..
Hur har det känts att stå bredvid planen under träningar och matcher den här tiden?
- Det har varit krävande för psyket. Jag har märkt hur mycket fotbollen påverkar mig både kroppsligen och mitt humör. Jag har varit lite småsur hela tiden och har tappat en heldel muskler. Det har varit sex väldigt(!!!!) dryga veckor helt enkelt. 
 
Det har varit en lång process, för din skada är väl från förra året?
- Jag, skadade foten den 26 maj 2012 och det har hängt med mig mest hela tiden sedan dess. 
Berätta lite om hur turerna har gått under den här tiden?
- Skadade som sagt foten i maj, åkte då in direkt och röntgade den men det var bara en "rejäl stukning", sedan spelade jag för första gången igen under Gothia Cup. Jag spelade sedan nästan hela höstsäsongen, förutom de 4(?) sista matcherna då smärtan var outhärdlig. De matcher jag spelade under höstsäsongen var plågsamma p.g.a. smärtan men jag tyckte att det var värt det.

I Oktober fick jag en ny röntgen, men de kunde inte se något på den, så vi valde att göra en magnetröntgen på foten. Då såg de att det var något mer än en stukning och jag fick tid för operation i januari. De satte då in en skruv för att stabilisera foten och passade även på att sy ihop ledbandet samt fixa något med bindväven, jag är inte helt säker på vad dem har gjort om jag ska vara ärlig..  Men sedan dess har jag gått med gips och kryckor och tränat en heldel överkropp. Men nu i måndags tog jag äntligen bort gipset.

Hur ser den närmaste rehaben ut och när hoppas du vara tillbaka på fotbollsplanen igen?
- Jag ska till sjukgymnasten imorgon (torsdag), så jag får se vad han säger. Hur lång tid allt kommer ta har jag faktiskt inte en aning om, kanske två-tre månader? Men jag hoppas självklart att vara ute på planen så fort som möjlig.

Vi får önska dig lycka till och ser fram emot att se dig på fotbollsplanen igen..
- Tack så mycket!:)

Möt Johanna Forslund

Kategori: Allmänt

Hej Johanna!

Kan du berätta lite om dig själv?
Jag heter Johanna Forslund, är 16 år men fyller 17 den 28 februari. Jag bor i Asarum med min familj och jag går första året på barn- och fritids programmet på Väggaskolan. Är född i Örebro där jag började min fotbolls karriär i Hovsta IF redan när jag var 5 år gammal. År 2006 flyttade familjen ner hit till Blekinge och jag började då spela med Asarums IF F96. Första gången jag var med och spelade med damerna var för ca två år sen men jag gick inte över helt till damerna fören förra året. Utanför planen på min fritid umgås jag mycket med vänner, familj och min pojkvän.

Vilka är dina starka sidor, både på planen och utanför?
Starka sidor på planen är mina skott, min styrka och min teknik men ibland kanske jag inte utnyttjar det fullt ut, tyvärr men det har med att göra att mitt självförtroende kan svikta och det är något jag måste jobba med. Det jag känner själv att jag behöver träna upp är min snabbhet, vilket jag verkligen hoppas att utvecklas under detta året. När jag inte har fotbollen på min vardag tränar jag mycket själv så som att löpträna och utföra mycket styrkepass med pappa, att bara träna är det jag älskar och driver mig framåt.

Vilka förhoppningar har du på dig själv och laget inför den kommande säsongen?
Jag har en känsla av att den här säsongen kommer att bli mycket tuff med många träningar och matcher men samtidigt är det bara roligt. Det är mycket starkt jobbat av hela truppen att ha tagit sig till denna nivå som vi har gjort tillsammans

Är det något särskilt du själv ska utveckla under året?
Vad jag själv hoppas som fotbollsspelare är att jag själv ska utvecklas ännu mer.

Vi har skött oss!

Kategori:

Läs om oss i BLT!

Grattis

Kategori: Allmänt

Stort grattis till Ellinor Månsson som denna veckan tog sitt körkort!
Kör försiktigt!

Tillbaka

Kategori: Allmänt

Den här veckan har det hänt grejer!
I måndags och tisdags var vi på besök i Karlskrona igen för fystester på Blekinge Health Arena. Förra gången vi var där var i november förra året. Denna gången skulle vi se om all vår träning hade gett något resultat. Och det hade det! Det blev två jobbiga men roliga kvällar fyllda av många bra resultat och massor av nya personliga rekord.
 
Igår var det välbehövlig vila efter alla maxtester men idag kör vi på igen!
Ikväll har vi match mot Lörby på svarta led i Sölvesborg, samling 18.15. Truppen består av: Lollo, Johanna Forslund, Emma Syri, Elin Andersson, Therese Andersson, Amanda Nilsson, My Hiller, Frida Johnsson, Anna Svensson, Esma Bajramovic, Stina Ohlsson, Sofia Larsson, Emma Isaksson, Annie Davnert.
För de som inte ska spela är det träning som vanligt på IP ikväll klockan fem.
Lycka till på matchen tjejer!

Stark insats av oss

Kategori: Allmänt

En ny bra insats av oss, 2-2 mot LB07, efter ledning med 1-0 i paus. Målskyttar Mathilda Nilsson och Julia Persson. Det var ett nykompinerat Asarums IF som åkte till Malmö för möte med Elitettanlaget LB07. Flera spelare på nya positioner, årsdebuter och årets första minuter från start så det var ett intressant test som i slutändan visar vilken stark trupp vi har och att vi är långt framme i våra förberedelser. Vi hade en liten svacka i mitten på andra där vi tappade vår organisation men inte så konstigt med tanke på de nykompinerade lagdelarna vi hade idag. Men under den perioden visade vi härlig vilja och det kompenserade till viss del vår tappade organisation. Och vi ska inte glömma att vi denna veckan har kört 6 st fotbollspass, trots det såg vi oförskämt fräscha och starka ut.

Vi har gjort en mycket stark februari, mycket träningar och många matcher mot starkt motstånd. Spelet har varit riktigt bra och vi har skapat många, många målchanser via ett varierat anfallsspel och defensivt har vi spelat organiserat och inte släppt till mycket målschanser. Dock har vi blivit hårt straffade vid små, små misstag och de få chanserna vi har släppt till har motståndarna utnyttjat till fullo. Nu fortsätter vi att arbeta hårt och målinriktat och närmast på måndag och tisdag står uppföljning och nya tester av fysprofilen i Karlskrona. Därefter ledig dag på onsdag, torsdag träning plus match (Lörby kl 19:30 på Svarta Led), fredag träning som vanligt, och i helgen möter vi Borgeby på lördag (kl 10 på Asarums IP) och Tingsryd på söndag (kl 15:00 i Svängsta)

Laget
Hanna Andersson, Ellinor Månsson, Elin Niemi, Lina Olsson, Sanna Stensson, Emma Syri (ut 35), Lova Hansson, Mathilda Nilsson, Esma Bajramovic (ut 75), Lisa Gustavsson, Ellen Svensson.
Ersättare Julia Persson (in 35, ut 85), Emma Isaksson (in 75), Sofia Larsson (in 85). Elin Andersson.

Match

Kategori: Allmänt

Efter sex bra träningspass denna veckan är vi nu på väg mot Malmö för helgens match. Idag så möter vi elitettan laget LB07. Så det är ett bra motstånd vi möter idag och det ser vi fram emot. Vi är taggade som bara den.
Matchen börjar 15.00.
Idag är Maja Ericsson och Franziska Brüggeman bortresta och Elin Jönsson är skadad (stukad fot) så vårt mittlås ser lite annorlunda ut idag. Men det kommer vi fixa kanon ändå! :)
Dagens trupp är:
Hanna Andersson- Ellinor Månsson- Elin Niemi- Lina Olsson- Sanna Stensson- Esma Bajramovic- Lova Hansson- Mathilda Nilsson- Ellen Svensson- Lisa Gustavsson- Josefine Brorson- Emma Syri- Sofia Larsson- Emma Isaksson- Elin Andersson.

Nu kör vi!

Fredag!

Kategori: Allmänt

 
Dags för sista träningen denna veckan!

Möt Therese Andersson

Kategori: Allmänt

Vi kör vidare med våra intervjuer och idag träffar vi en gammal trotjänare!
 
Hej Therese!

Kan du berätta lite om dig själv?
Mitt namn är Therese Andersson och är 25 (snart 26 år ung). Bor i Karlshamn och jobbar som personlig assistent. Jag var med när Damlaget startades upp igen i Asarum och detta blir min 10:e säsong i klubben.

Vilka är dina starka sidor, både på planen och utanför?
Mina starka sidor som fotbollsspelare är min spelförståelse och envishet och utanför planen så är jag väldigt omtänksam och rolig. Alltid full fart på mig!!

Vilka förhoppningar har du på dig själv och laget inför den kommande säsongen?
Mina förhoppningar för mig själv är att jag ska kunna spela utan att ha ont och "hålla"(korsbandsopererat vänster knä 2 gånger) och att kunna hitta tillbaka till den jag var innan skadan! Skam den som ger sig! I laget hoppas jag att även kunna hjälpa andra att utvecklas och tro på sig själva! Vi ska kunna hålla den nivån och göra riktigt bra ifrån oss i båda divisionerna. Det kommer bli ett riktigt bra år!

Är det något du själv ska utveckla och bli bättre på iår?
Det går alltid att förbättra saker. Jag ska  bli starkare i mitt svaga knä och hela tiden ta mig framåt. Det är mitt egna mål! Inte ge upp!

Tack så mycket. Lycka till med lagets och dina egna mål under säsongen!

Oj!

Kategori:

Nu har vi helt glömt bort att uppdatera er om läget i laget sen innan träningarna i tisdags!
Dessa två träningarna bestod av anfall/försvars träning, spel och så fick de som inte varit med på förmiddagspassen köra lite kondis efter träningen. Inte jätteuppskattat men nu har ni det med gjort tjejer!
Efter det andra passet som vi fick börja lite tidigare på grund av snöfall bastade vi (för tredje gången på två dagar) innan vi begav oss bort mot bowlinghallen i Karlshamn för tacos och, tro det eller ej, Bowling!!
Vi hann även med lite prisutdelning till spelare som utmärkt sig under den föregående säsongen. Grattis till alla er som fick pris!
Igår var det en välförtjänt vilodag precis som alla onsdagar och ikväll hade vi träning som vanligt.
Imorgon kör vi sista passet för veckan och på lördag beger vi oss söder ut mot Malmö för att möta elitettan laget Lb07.
Fullt upp som vanligt!

Dags igen!

Kategori:

Nu är det snart dags för träning igen. Första passet klockan 12 och andra 16.45. Däremellan blir det Annas goda mat och efter pass nummer två ska vi äta igen och bowla. Det kommer bli ännu en härligt trevlig heldag med laget precis som igår!
Då började vi med träningspass nummer ett klockan 11, precis efter de hade skottat bort all snö på planen. Träningen bestod av mycket spel där de västade vann alla matcher. De blåa fick göra många armhävningar och har troligtvis lite träningsvärk i armarna idag!
Innan kvällspasset bastade vi, åt vi av Annas goda mat (pasta med ost och kasslersås), tittade på matchen från i lördags, spelade candy crush och chillade.
När mjällbys herrar hade tränat klart var det vår tur att äntra konstgräsplanen igen men då öppnade himlen sig! Snön vräkte ner och vi kunde inte träna hela passet utan körde bara lite teknik en timme innan alla såg ut som snögubbar.
Det var en trevlig dag med allas andra familj, laget, på vårt andra hem, ip.


Fjälkinge - Asarum

Kategori: Allmänt

Helgens andra match slutade även den med seger. Denna gången med 3-0. Första halvlek var totalt usel och i halvtid stod det 0-0. Asarum spelade dock upp sig i andra och vann med 3-0 efter att ha varit det enda laget på planen i princip. Dagens målskyttar var Emma I 2 och Josefine B 1.
Grattis!

Ni har väl inte missat att ni nu kan gå med i vår suportersida på Facebook? Sök på AIForia och gå med i gruppen. Genom gruppen får ni information om vad som händer, vad som är på gång och ni får en chans att hjälpa och stödja laget. Det enda kravet är att alla inlägg och kommentarer måste vara positiva samt att Ert hjärta slår för damerna i Asarums IF. Alla ska med!

Möt Ellen Svensson

Kategori: Allmänt

Hej Ellen, Det är ditt andra år i Asarums blåa tröja, om du tittar tillbaka lite på ditt första år i klubben. Kan du ge en liten kort sammanfattning om din egen och lagets utveckling fram tills nu? 

- För egen del hade jag ett litet struligt år med mycket sjukdomar och skador, men trots det hade jag en okej utveckling där jag känner att jag blivit en bättre fotbollsspelare på det mesta. Kollar man på laget tycker jag vi haft en stor utvecklingskurva vilket jag tror vi kommer visa i både division 1 och 2 i år. 
 

 

Du har har haft en längre skadeperiod  bakom dig, men är nu i full träning igen. Kan du berätta lite om vad som hände?

Det hände redan i oktober förra året, jag var iväg med blekingelaget och spelade Cup Kommunal i Malmö när jag glidtacklade och fastnade med knäet i konstgräset. Blev genast rädd att korsbandet eller något större i knäet skulle vara av. Men efter att ha magnetröntgats fick jag beskedet att det "bara" var en liten blödning och att ledbandet var uttöjt i knäet.

 

Du har jobbat hårt med din rehab och nu är du tillbaka och ha tränat med truppen i tre veckor, hur tycker du den här tiden har varit?

Det är såklart roligt att bara vara igång igen och få röra boll, klart det har varit tre tuffa veckor då jag ligger en bit efter alla andra. Men det känns samtidigt som att den här rehabträningen gett resultat då jag nu känner att jag är redo att spela match igen.

 

...Och nu är det dags för årsdebut i träningsmatchen mot Fjälkinge på söndag, hur känns det?

- Det ska bli riktigt kul att dra på sig matchtröjan igen och jag är hungrig på att få börja näta igen.


I övrigt vad tror du om årets säsong?

Jag tror det kommer att bli en spännande säsong med många roliga och utvecklande matcher. 

 
 

Gårdagens match mot HAIF

Kategori: Allmänt


Igår var det dags för en ny träningsmatch, och det mot division 1-laget Hovshaga AIF. Ett lag som satsar rejält och har fått in 8-9 rutinerade spelare från ElitEttanlaget Östers IF. Där det handlar om startspelare från förra säsongen.

 

Men våra unga spelare visade ingen som helst respekt utan gick och satte högsta fart från början, och efter 10 minuter borde vi haft ledningen med 3-0, så många bra chanser skapade vi. Istället blev det som det var mot Vittsjö och IFK Kalmar, de fick ett läge och pang, så var det 0-1. Vi gav inte tappt utan fortsatte spela bra och skapade chanser framåt, gästerna fick ett läge men det räddade Hanna utan några problem. Det var allt som vi släppte till i defensiven under första halvlek. Därför var 0-1 extra surt och inte rättvist, men vi bestämde i paus att fortsätta vårt spel, blir lite tuffare i närkampsspelet och fortsätta variera vårt anfallsspel. 

 

Andra halvlek börjar bra men det dröjer bara sju minuter innan Hovshaga tar ledningen på sitt första avslut i andra halvlek, och det kändes mer och mer som att detta skulle inte bli vår dag. Men spelarna hängde inte med huvudena utan kände att vi spelade bra och att det gällde bara att sätta våra målchanser så skulle vi vända matchen, men chans på chans brändes men när Lisa bröt ett uppspel i den 66 min och serverade Matilda öppet mål var det reducerat till  1-2 och nu fick vi ytterligare energi och några minuter senare får vi en hörna där Lova hittar Matildas huvud, men nicken räddas på mållinjen, men med bra aggressivitet från flera spelare sätter till slut Esma bollen i mål och kvitteringen var ett faktum. Men vi var inte nöjda utan nu skulle även segermålet in, och det kom på en ny hörna från Lova, och denna gången styrde gästerna bollen i eget mål. 3-2 och vi hade vänt matchen till vår fördel. Och vi hade ytterligare möjligheter att göra fler mål.

 

En stark insats av alla spelare, där några fick spela på nya positioner och gjorde det riktigt bra. Extra roligt och se Julia Sjöström född 1997 gå in i sin debut från start och göra en kanoninsats, och även My Hiller, även hon född 1997, gjorde ett starkt inhopp. Riktigt roligt och se vilken stark utveckling våra nya spelare har fått under de här 3 1/2 månaderna vi har varit igång. Och inte bara dom utan även de spelare som var med under 2012 har en fortsatt stark utvecklingskurva. Vi har stor konkurrens om platserna och en stark trupp som sporrar varandra till att bli bättre hela tiden. 

 

Dagens uppställning

Hanna Andersson

Ellinor Månsson (ut 77), Elin Niemi, Elin Jönsson, Sanna Stensson.

Julia Sjöström (ut 65), Maja Ericsson, Lova Hansson, Esma Bajramovic.

Mathilda Nilsson, Lisa Gustavsson (ut 72).

 

Ersättare

My Hiller (in 65), Josefine Brorson (in 72), Emma Syri (in 77).

Friday!

Kategori:

Sista träningen för veckan är gjord, maten är i magen, helgen är påbörjad, sportlovet lika så och uppladdningen inför helgen är i full gång. Idag är en bra dag!
Träningen idag innehöll kvadden, spel och avslut. Bra avslutning på veckan.
Imorgon lördag kommer Hovshaga och gästar oss på ip, matchstart 11.00, be there!
Och på söndag spelar vi vår första bortamatch. Denna i Fjälkinge 13.00, be there too!
(Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder)
Lagen i helgen:

Lördag; Hanna A, Ellinor M, Elin N, Lina O, Sanna S, Esma B, Maja E, Elin J, Lova H, Matilda N, Lisa G, Josefine B, Emma S, Julia S, Anna S

Söndag; Lollo H, Emma S, Elin A, Therese A, Johanna F, My H, Sofia L, Stina O, Emma I, Ellen S, Josefine B, Frida J, Elenore L, Nam

Lycka till allihopa!!!

Möt Elin Andersson

Kategori: Allmänt

Vi kör vidare med våra intervjuer och nästa spelare är Elin Andersson!

Hej Elin!

Shoo!
Kan du berätta lite om dig själv?
Jag heter Elin Andersson och går andra året på gymnasiet, samhälle/fotboll. Min moderklubb är Sölvesborg, har spelat ett år i lörby och kom till asarum förra året och jag stortrivs!  
För det mesta går jag i skolan och tränar men när jag inte gör de så umgås jag med min familj och mina vänner!

Vilka är dina starka sidor, både på planen och utanför?
Mina starka sidor på planen är att jag kan läsa spelet hyfsat bra och jag försöker snacka och peppa mina medspelar så mycket som jag kan. 
Utanför planen då är jag oftast pigg och glad och jag vill få folk att skratta  men vill också att dom i laget och andra ska känns sig trygga att prata med en.

Vilka förhoppningar har du på dig själv och laget inför den kommande säsongen?
Mina förhoppningar på mig själv är att få mycket speltid i div 2 och även kunna slåss om en plats i div 1. Men även förbättra min snabbhet. 
På laget då är det självklart att göra en så bra prestation i båda serierna som möjligt, att kunna vara de spelförande laget i matcherna och kunna fokusera på vårt spel och spela de.

Hur ska du vänja dig bort vid att alltid gå med händerna i fickorna?
Det går sakta men säkert framåt, men ibland slinker händerna ner i fickorna men då hugger Pierre direkt så dom åker ut lika snabbt! Men han och jag vi jobbar på att få bort problemet! haha

Då hoppas vi att du fortsätter göra framsteg med det och når dina mål! Tack Elin!
Ha det gött igelkött!

 

Martina Jeppsson!

Kategori: Allmänt

Det är ju inte bara Frida som är ute och reser utan även Martina. Så här har hennes resa sett ut än så länge:
 

Hej Martina!

Var befinner du dig nu?
Just nu är vi i Phuket i Thailand och här har vi varit i en vecka. Stannar här i en vecka till sen är det dags att åka hem igen 
Okej, Var har ni varit då? Och vilket ställe har varit bäst och varför?
Vi började resan i sydney där vi var i två veckor därefter lämnade jag och två kompisar Australien för att åka till Bali medan Frida och lina stannade kvar i Australien. Vi firade jul och nyår på Bali och sedan drog vi vidare till Vietnam och nu är vi här i Thailand där vi åkt runt en del. Så har hunnit lite olika ställen!
Vilket ställe har varit bäst då? och varför?
Om jag är tvungen att välja ett ställe som jag gillat mest så måste jag säga Bali. Stämningen och allt folk var oslagbart och vi hade tre riktigt härliga veckor där. Åk dit om ni får chansen!
Vad gör ni där om dagarna?
På dagarna chillar vi mest runt och gör det vi känner för vilket de flesta dagarna innebär att hänga på stranden! Nu vill man ju få till brännan innan det är dags att komma hem hah
Vad av allt ni har hunnit med har varit största upplevelsen för dig?
Något av de största minnena kommer nog vara från nyår. Ganska stor kontrast från svenska firande att stå på en strand på Bali med sina vänner och tusentals andra, kändes som det bästa sättet att fira in det nya året så det gör jag gärna om igen!
Häftigt! men när kommer ni hem då?
Idag är det bara en vecka kvar tills vi kommer hem vilket känns jättesorgligt. Men ska hinna med en massa innan dess bland annat äntligen få träffa Frida igen och imorgon ska vi hoppa bungy jump så lite till ska vi få njuta!
Skönt att höra att ni snart är tillbaka på svensk mark!

Vi avslutar med fem snabba:
Sverige/Australien
Var ju bara i Australien i två veckor så måste nästan välja Sverige. Men jag kommer gärna tillbaka till Australien snart för en längre tid!
Sand/gräs
Gräs helt klart! Känns som man varit sandig konstant i tre månaders tid så nu saknar jag gräs haha
Flipflop/fotbollsskor
Eftersom jag saknar att spela fotboll får jag välja fotbollskor på den!
Svettig av värmen/svettig av ansträngning
Att bli svettig av ansträngning hade inte varit helt fel. Har blivit lite för lat här..
Snö/sol
Utan tvekan sol! Den kan man aldrig få tillräckligt av

Då hoppas vi att ni får en riktigt bra sista vecka och njuter av tiden som är kvar. O välkomna hem till försäsongsträningen!!

 

Alla <3 dag

Kategori: Allmänt

Den fjortonde februari, alla hjärtans dag. En del firar den tillsammans med sin partner, en del ensamma. Men vi i Asarums damlag firade den tillsammans över en träning!

(Tyvärr är inte alla med på bilden men då vi inte har någon nyare lagbild fick det bli denna)
 
Vi startade med kvadraten, gick över till spel med djupledslöpningar på liten plan och avslutade med spel 2 mot 2.
Ikväll vet jag att en del skulle fortsätta "fira" det lite mer. Hoppas att ni fick en bra kväll! Vi ses imorgon på träningen!
 
 

Grattis!

Kategori: Allmänt

Idag har vi två födelsedagsbarn i truppen! 
Och dom som fyller år är Ellinor Månsson som fyller 18år och Stina Olsson som fyller 16år!
Stort grattis till er tjejer!! Hoppas ni får en toppen dag. Ät mycket tårta, det förtjänar ni!
Och så vill vi i laget även önska Ellinor lycka till med körkortet som hon håller på att plugga på. Det fixar du! :D
 
Grattis Grattis Grattis Grattis Grattis Grattis Grattis Grattis Grattis Grattis Grattis 
 
  
 

Frida Olsson!

Kategori: Allmänt

Frida Olsson och Martina Jeppsson har vi inte sett till på ett tag. Detta beror på att de är och semestrar på andra sidan jordklotet. Vi pratade med Frida för att höra lite om resan.
 
Hej!! Vi på bloggen är sugna på att höra om er resa och undrade om du ville ställa upp på en intervju?
Det är klart, måste ju ställa upp för laget även från andra sidan jorden!

Var är du nu?
Just nu befinner jag och lina oss i en stad som heter Kaikoura, på Nya Zeelands södra ö. Vi har precis varit ute på havet och simmat med hundratals vilda delfiner, det måste va något av det bästa vi har gjort !
Wow! Vilka ställen har ni mer varit på då?
Under de här drygt två månaderna har vi hunnit med att resa längs med hela Australiens östkust, från Sydney till cairns, och nu tar vi oss igenom båda de nya zeeländska öarna innan vi ska avsluta med två slappeveckor i Thailand!
Det låter inte helt fel. Men vilket ställe har varit bäst och varför?
Vi har varit på så många olika ställen men höjdpunkterna måste nog varit Sydney och Byron bay i australien. Älskade Sydney som storstad, bra puls, härliga parker och fina stränder! Byron bay är en riktigt härlig och chillig hippiestad/semesterort med sköna människor. En av de bästa 'utflykterna' vi gjort va till fraser Island, världens största sandö, det va helt fantastiskt! Favoritstället här i nya Zeeland måste jag nog säga är queenstown. En rätt liten stad men med så himla mycket saker att göra, massor med backpackers och bra fart. Det va där jag hoppade världens tredje största bungy jump(stoltast i världen /höjdrädd)!
Hur fördriver ni dagarna annars då?
Vi har försökt klämma in så mycket aktiviteter vi kunnat men såklart har det blivit en del strandhäng också. 
Härligt! När kommer ni hem?
Hembiljetten är bokad till den tredje mars! Innan dess ska vi möta upp Martina och två andra kompisar i Thailand, jobba stenhårt på brännan, äta billig thaimat och shoppa loss för våra sista slantar!
Det gör ni helt rätt i!

O så avslutar vi med fem snabba:
Sverige/Australien
Sverige. Kylan och snön är inte min grej, men man inser hur 'landet lagom' är rätt bra ändå. Australien är underbart men hemma är hemma!
Sand/gräs
Hmm, svårt.. Men måste säga att jag verkligen ser fram emot en riktigt grön matta på ip.
Flipflop/fotbollsskor
Båda? Kommer troligtvis va det enda jag kommer alternera mellan till sommaren.
Svettig av värmen/svettig av ansträngning
Svettig av ansträngning!
Snö/sol
Sol, utan tvekan!

Vi ses den 4 mars på IP Frida. Njut av de sista veckorna!

Mitt i veckan

Kategori: Allmänt

Onsdag vilket betyder ingen fotbollsträning. Det blev det dock inte igår heller. Det snöade hela dagen så planen skulle inte skottas förrän idag. Istället fick det bli ett rejält styrkepass på minst 60 min för att förbränna semlorna. Hej träningsvärk!!
I måndags hade vi däremot träning. Då började vi med... Kvadraten! Lollo blir bara starkare och starkare för även denna gången fick hon göra flest armhävningar. Efter det tränade vi lite på vår enastående teknik, byggde lite muskler och avslutade med spel utan mål.
Maja tyckte att vi skulle avsluta varje träning med fem minuters trix eftersom hon, för första gången, två gånger i rad (!!) lyckades lägga bollen på nacken utan att använda händerna. (grattis!)
 
Om någon av spelarna har missat det så har vi fått hemläxa tills imorgon. Vi ska analysera första halvtimmen av spelet mot kalmar. Tankarna ska skrivas ner och lämnas till Pierre. Glöm inte lämna träningslappen också!

Tack

Kategori: Allmänt

Vi i Asarums damer vill tacka alla som var med och gjorde denna helgen möjlig.
Tack till alla sponsorer, funktionärer, domare, lag, publik och inte minst Anna Olsson. Tusen tack allihopa! 

Scandic Pre Season Games

Kategori: Allmänt

2013 års upplaga av Scandic Pre Season Games är avklarad. Ett stort tack till alla deltagare, sponsorer och fixare!
 
Allt inleddes i fredagskväll 19.00 på Asarums IP. Det var dags för match mellan Asarum - Vittsjö. Ur denna striden gick tyvärr Vittsjö vinnande med uddamålet, 1-2. Vi gjorde ändå en bra match där vi för spelet större delen av matchen. Vi släpper egentligen inte till några farliga målchanser på hela matchen och skapar tillräckligt för att vinna men då måste man göra mål på sina chanser med. Det gjorde Vittsjö då deras två mål sker på grund av våra misstag.
 
I går var det dags för Vittsjö att möta Kalmar. Den matchen slutade 3-0 till Vittsjö.
 
Idag var tanken att vi skulle vinna. Det såg bra ut ett tag när vi tog ledningen med 1-0. Kalmar kvitterade sedan till 1-1 innan Lova bara några minuter senare skickade in 2-1 målet i nättaket (måste vara de nya skorna!)
Tyvärr kunde vi inte behålla vår ledning utan Kalmar hann både kvittera och ta ledningen med 3-2 under de sista 10 minuterna..  
 
Vi har mycket att ta med oss från de här två matcherna och blickar framåt mot de kommande träningsmatcherna. Men innan dess är det dags för en ny träningsvecka med start imorgon. Ses då!
 
 
 

Snart dags!

Kategori: Allmänt

Nu är det bara några timmar kvar till matchstart och vi håller på att ladda för fullt! Och dom som inte ska spela ikväll är nu på väg till ip för träning som vanligt. Grymma är vi!
Alltså, snart dags! Vi ses snart. :)

Ps. Och till alla er som tänker "ahh det snöar, jag skiter i att kolla" säger vi "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!" Hihi. Så ta på er varma kläder och ta er upp till ip. ;)
Alla ska med!

Inför matchen

Kategori: Allmänt

Vi tog oss ett snack med Lisa Gustvsson och Sanna Stensson inför matchen ikväll.
 
Hej Lisa!

Hur är läget i truppen just nu?
Jag tycker det ser bra ut i truppen lite småskador här och där men det är det alltid.

Hur har träningarna sett ut i veckan?
På veckans träningar har det som vanligt varit högt tempo och alla har visat härlig inställning! Måndagsträningen blev inställd vilket gjorde att vi fick bygga muskler hemma så vi är starka inför helgens matcher.

Hur laddar du upp inför ikväll?
Jag sitter just nu i skolan och trycket i mig kolhydrater, sen ska jag hem och ladda för fullt mentalt.

Vad vet du om vittsjö?
Jag vet att dom gjorde en riktigt bra insats i fjol och kom 6:à i allsvenskan förra säsongen. Och att deras mål i år är att komma topp 5 i allsvenskan.

Vågar du tippa slutresultatet?
Jag håller nog på resultatet men jag tror det kommer bli en tuff och förhoppningsvis riktigt rolig match.
 
Tack Lisa, Lycka till ikväll!
 
Hej Sanna!

Hur är läget i truppen just nu?
Läget i truppen är bra, vågar inte säga nåt annat haha...ne som sagt det är full fart på träningarna och för min egen del känns det great!

Hur har träningarna sett ut i veckan?
 
I måndags var det ingen träning utan fick bli styrketräning för var och en på hemmaplan. Tisdag och torsdag  har vi kört mycket possesion spel, där vi försöker hålla bollen inom laget och hitta olika spelkombinationer. Vi har även haft passningsövningar och det har överlag varit bra fokus på båda träningarna.

Hur laddar du upp inför ikväll?
Lyssnar på NRJ och gör mina dagliga situps och armhävningar....

Vågar du tippa slutresultatet?
Nja skippar nog det...men det kommer bli en bra match med hög fart, och vi vinner såklart!
Tack så mycket Sanna, Lycka till ikväll!

Laget Asarum-Vittsjö

Kategori: Allmänt

Inför årets tredje match är föjlande spelare uttagna:
Hanna Andersson, Ellinor Månsson, Lina Olsson, Elin Niemi, Sanna Stensson, Emma' Syri, Lova Hansson, Franziska Brüggemann, Maja Ericsson, Elin Jönsson, Esma Bajramovic, Lisa Gustavsson, Mathilda Nilsson, Josefine Brorson och Annie Davnert.
Samling 17.30. Lycka till!
 

Torsdagsträning

Kategori: Allmänt

Torsdagsträning - check!
 
Idag började vi, som oftast med kvadraten. Vad jag vet så vann nog Louise och Josefine armhävningsligan idag. Lollo sa åt Josefine att hålla ihop benen för att inte bli tunnlad vilket hon gjorde men det gjorde inte Louise.. Ni blir i alla fall vältränade!
 
Vi körde sedan lite spel, tre lag, ett jagar. Detta slutade oavgjort mellan alla tre lagen.
Planen var tyvärr ganska hal idag och alla halkade runt som bambisar. När träningen var över och vi trodde att vi skulle slippa halka runt mer lyckas Frasse.. Hon gjorde det dock inte ute på planen eller på väg upp till omklädningsrummet som man kan tro, utan I omklädningsrummet!  Vi som såg fick oss ett gott skratt och Frasse stod för dagens vurpa.
 
Imorgon är det träning 16,30 som vanligt utom för de som ska spela mot Vittsjö 19,00. Vi hoppas att så många som möjligt kommer och tittar. Vad kan vara bättre än att titta på Fotboll en fredagkväll?!
Vi ses!

Simon Sjöfors

Kategori: Allmänt

Vi har intervjuat Vittsjös tränare inför helgens Scandic PreSeason Games som kommer hållas på Asarums ip. 

Hej Simon Sjöfors och grattis till tränarjobbet i Vittsjö, -

är det första gången du tränar damlag?

Tackar – ja det är första gången och det ska bli mycket roligt.

 

Är det någon skillnad att träna tjejer mot killar som du märkt?

Ingen större skillnad i grunden dock är Vittsjös spelare mycket

mer seriösa och proffsiga än några jag tränat tidigare,

man märker att alla vill utvecklas som spelare och de tar

stort ansvar för sin träning själva.

 

Hur är stämningen och statusen i truppen?

Stämningen är verkligen på topp – vi har inga skador eller

sjukdomar som ställt till det för oss så här långt.

 

Vad kan de som följer ert lag förvänta sig av årets säsong?

Vi har inte kommit så långt i våra förberedelser så vi har

diskuterat detta inom laget. Klubben har dock en 

målsättning att vi ska bli topp 5 – så det är en härlig utmaning!

 

Hur tränar ni för närvarande?

Det är åtta pass per vecka varav 6 är fotbollspass och 2

styrketräningspass. De flesta av tjejerna har jobb eller

studerar sedan har vi några som spelar fotboll på heltid.

 

Vad vet du om Asarums lag?

Som fotbollstokig har jag naturligtvis följt med lite grand hur det

gått för Asarum. Jag vet att de gjorde mycket bra ifrån sig ifjol, att

det är ett ungt utvecklingsbart lag med många talangfulla tjejer

som det ska bli intressant att följa under säsongen.

 

Något annat du vill tillägga?

Jag ser verkligen fram emot att komma till Blekinge igen –

det ska bli kul! Vi ser fram emot två bra matcher sedan ska vi

möta Asarum en gång till under våren, lite närmare seriestarten

(1;a april i Vittsjö/Hässleholm).

 

Tack så mycket för pratstunden Simon och än en gång –

Välkommen till Asarums IP i helgen!

Möt Elin Niemi

Kategori: Allmänt

Ett annat nyförvärv vi har inför 2013 är Elin Niemi från Öster som svarar på lite frågor inför säsongen

Hej Elin! Kan du berätta lite om dig själv?
Mitt namn är Elin Niemi, är 21 år och bor i en lägenhet i Karlshamn. Jobbar på hotellet i karlshamn som servitris och bartender.

Vilka är dina starka sidor, både på planen och utanför?
Mina starka sidor på planen är nog min envishet, min vinnarskalle och att kunna läsa spelet bra.
Utanför planen är jag en social person som gillar att skoja till det men även en person man kan prata med och lita på.

Vilka förhoppningar har du på dig själv och laget inför den kommande säsongen?
Jag har väldigt höga förhoppningar inför denna säsongen både för
Mig själv och laget.
För mig själv är det ju såklart att fortsätta utvecklas så mycket som möjligt. Jag vill även vara en person som utvecklar dom som är runt omkring mig, ge positiv energi till laget och bidra med allt jag kan och ska.
Lagets förhoppningar är höga, håller vi uppe tempot som vi börjat göra hittills och att varje spelare tar sitt ansvar varje match så tror jag vi kan nå topp två i div 1.

Du är ju ny i Asarum för i år, varför blev det just Asarum?
Jag är ny i Asarum i år och det känns positivt att jag valde som jag gjorde. Valet var enkelt, unga och hungriga spelare som alltid är träningsvilliga och det är de här jag har letat efter. Eftersom jag själv gärna vill satsa hårt!

Tror det här kan bli Damernas År i år!!

Tack Elin. Det hoppas vi med!

 

PreSeason Games

Kategori: Allmänt


På fredag börjar Scandic PreSeason Games på Asarums konstgräs. Det är två starka lag som kommer hit och förgyller Asarums IP. Vittsjö GIK var fjolårets stora succélag i Damallsvenskan, som nykomling var man länge med och slog om medaljerna, men till slut hamnade man på en sjätteplats vilket är riktigt starkt som nykomling. Nu är det dags för andra säsongen och klubben har som mål att bli topp 5 i serien.

IFK Kalmar har under några var nära att ta klivet till Damallsvenskan men ofta hamnat precis bakom uppflyttning. I år tar man nya tag för att nå Damallsvenskan.

 

Första matchen ut är Asarums IF-Vittsjö GIK. Den spelas på fredag kl 19.00. På lördag möts Vittsjö-IFK Kalmar kl 15.30 och på söndag är det dags för Asarums IF-IFK Kalmar kl 11.00.

 

Vi hoppas såklart på mycket publik under helgen, så klä på er och ta er till konstgräset...

Alla ska med!

Möt Esma Bajramovic

Kategori: Allmänt

Vi tyckte att det var läge att köra lite spelarintervjuer nu innan säsongen drar igång så ni får lära känna alla spelare lite bättre. Först ut är Esma Barjamovic!

Hej Esma!
Hejsan!

Kan du berätta lite om dig själv?
Jag heter Esma, är 17 år och bor i Olofström. Går andra året på ekonomiprogrammet på Nordenbergsskolan med fotboll som individuellt val.  Har spelat fotboll sedan jag var 6 år och det är något jag brinner för.
 
Vilka är dina starka sidor, både på planen och utanför?
På planen måste det nog vara spelförståelsen och tekniken. Utanför planen är det nog att jag alltid vill vinna, och oftast är glad om det nu är någon stark sida.
 
Vilka förhoppningar har du på dig själv och laget inför den kommande säsongen?
Jag vill utvecklas som fotbollsspelare både psykiskt och fysiskt, bli bättre på de saker jag gör sämre och ännu bättre på de jag gör bra. Som lag hoppas jag att vi klarar våra tydligt uppsatta mål och att vi blir ännu starkare som lag.
 

Du är ju ny i Asarum för i år, varför blev det just Asarum?
För jag tyckte att Asarum hade bra och klara mål med vad vi strävar efter och eftersom jag vill utvecklas och bli bättre va Asarum ett bra alternativ med en så stor trupp som vi idag har!

Tack så mycket Esma!

 
 

Inställd träning

Kategori: Allmänt

 
Tyvärr var inte vädergudarna på vår sida ikväll utan vi fick ställa in fotbollsträningen. Men skam den som ger sig, vi fick order om att köra ett styrkepass själva. Lättare sagt än gjort men vi fixade det med. 
 
Nu hoppas vi på att snön har hunnit töa tills imorgon så kör vi veckans första fotbollsträning då istället!

kung bore slår till igen

Kategori: Allmänt

Vilket väder det blev. Snön yr ner (i ronneby i alla fall) men än så länge räknar vi med att träna! Veckans första träning stundar, precis som alltid på måndagar, och den här veckan laddar vi inför helgens tuffa motstånd. Vittsjö GIK och IFK kalmar kommer ner på besök.
 
Förra året när Vittsjö GIK var på besök
 
 
 

Vilken helg!

Kategori: Allmänt

Nu är vi äntligen igång!! Och vilken start..!
 
I lödags fick vi besök av Landsbro IF som i fjol, precis som asarum spelade i div 2. Jag pratar nog inte bara för mig själv när jag säger att jag var lite smånervös inför matchen. Men det gick vägen tillslut ändå. Vi vann med 5-0 (2-0) efter en helt okej spelat match från vår sida.
Målskyttar
: 1-0 självmål (Lova H), 2-0 Lisa G, 3-0 Lisa G, 4-0 Elin J, 5-0 Mathilda N.
Laget:
Hanna Anderssun (ut 45)
Ellinor Månsson (ut 75)-Elin Niemi-Lina Olsson-Sanna Stensson.
Elin Jönsson (ut 70)-Franziska Brüggemann-Maja Ericsson-Lova Hansson (ut 70).
Lisa Gustavsson-Josefine Brorson (ut 65) 

Ersättare:
Lollo Holmqvist (in 46), Matilda Nilsson (in 65), Annie Davnert (in 70), Julia Sjöström (in 70), Sofia Larsson (in 75).

 
Söndag var också en väldigt bra dag för Asarums Damer. Klockan 17.00 var det avspark på konstgräset. På andra planhalvan stod gästande Kallinge SK. Precis som i lördags gick AIF segrande ur striden fast med några fler mål med sig. Matchen slutade hela 12-0.
Redan från början höll vi ett högt tempo med många fina passningar, löpningar och mål. En mycket bra genomförd match av samtliga!
Målskyttar: Annie Davnert 4, Johanna Forslund 3, Emma Isaksson 2, Anna Svensson, Julia
Sjöström, Esma Bajramovic.
Laget:
Linnea Bengtsson
Emma Syri, Therese Andersson, Elin Andersson, Amanda Nilsson.
Julia Sjöström (ut 45, in 70), Sofia Larsson, Esma Bajramovic, My Hiller (ut 45).
Annie Davnert, Emma Isaksson.

Ersättare:
Anna Svensson (in 45), Johanna Forslund (in 45, ut 70)

 
För utförligare referat av Pierre se: http://asarumsif.se/

Lördag

Kategori: Allmänt

Årets första trupper är uttagna
2 feb, 20130 kommentarer
Årets första matcher är i antågande, om några timmar är det match mot Landsbro IF, som precis som vi spelar i division 1 2013, men i den östra ettan. Söndag kl 17 kommer Kallinge SK på besök, ett Kallinge som fått ihop ett flertal spelare från högre divisioner och blir en bra start på träningsmatchandet för vårt unga gäng på söndag...

Här kommer årets första trupper och status på truppen.
Lördag matchstart kl 13.00
Hanna Andersson, Lollo Holmqvist
Ellinor Månsson, Elin Niemi, Lina Olsson, Sanna Stensson
Elin Jönsson, Franziska Brüggemann, Maja Ericsson, Lova Hansson
Lisa Gustavsson, Josefine Brorson
Annie Davnert, Julia Sjöström, Sofia Larsson, Matilda Nilsson.

Söndag matchstart kl 17.00
Linnea Bengtsson
Emma Syri, Elin Andersson, Therese Andersson, Amanda Nilsson,
Julia Sjöström, Esma Bajramovic, Sofia Larsson, My Hiller,
Emma Isaksson, Annie Davnert,
Frida Johnsson, Anna Svensson, Johanna Forslund, Stina Rätzer.

Skador, sjuka, bortresta
Johanna Jönsson
Julia Persson
Elenore Larsson
Ellen Svensson
Stina Olsson
Frida Olsson
Martina Jeppsson
Isabell Borras

äntligen

Kategori: Allmänt

äntligen så är det dags för årets första träningsmatcher!
Och efter en bra vecka med bra fokus och tempo på träningarna, så är vi riktigt taggade inför helgen.

Imorgon, lördag, kommer Landsbro IF på besök. Även Landsbro kommer spela i div 1 den kommande säsongen, precis som vi. Matchen börjar kl. 13.00. Så vi hoppas på att alla tar sig upp till ip och stöttar oss i vår första träningsmatch.

Och på söndag så kommer Kallinge SK på besök. Kallinge kommer spela i div 3 kommande säsong. Och den matchen börjar kl. 17.00 på ip.

Även Asarums herrar har sin första träningsmatch i helgen, dom möter Mjällbys u19 lag på söndag klockan 15.00 på ip.

Så varför inte ta en liten weekend på asarums ip? Vi kommer sälja korv, kaffe, kakor m.m. Och bjuda på bra fotboll. Det kan ju inte bli bättre?

Vi ses på ip, alla ska med!