Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Möt Sofia Larsson

Kategori: Allmänt

Idag har vi tagit oss ett snack med Sofia Larsson.

Hej!
Kan du berätta lite om dig själv?
Jag har bott i Tingsryd i den större delen av mitt liv. Där min familj bestod av mamma, pappa och en lillebror. Jag började spela fotboll när jag var ca 6-7 år gammal. Det var inte den ända intresset jag hade. Jag har varit gymnast, dansat, ridit, spelat innebandy och handboll. Fotboll med så klart. Alla skolår är gjorda i Tingsryd från dagis- gymnasiet.
Varför Karlshamn nu då? Till en början var det inte fotbollen som lockade här utan det var handbollen. Jag var med och spelade i ett år. Fick lägga av när vi gick upp i tvåan. Kände att det var fotbollen som var mest intressant. Då spelade jag fortfarande i TFF. Sedan visade Asarum intresse för mig vid ett mycket lägligt tillfälle. Jag kunde inget än att tacka ja. Så nu är jag inne på mitt femte år tror jag… he he
Sedan ett år tillbaka har jag även lämnat Tingsryd bakom mig och hittat en mysig ett i Karlshamn tillsammans med min hund.
När jag inte tränar så jobbar jag som frisör i Ronneby. Där hyr jag en stol på torget och stormtrivs. Har jobbat där i ca. 5 år nu. Tiden bara rinner i väg. Men det brukar vara så när man har roligt!

Vilka är dina starka sidor , både på planen och utanför?
På plan är mina starka sidor styrkan, rutinen och en bra högerfot. Utanför planen är jag omtänksam, glad och gillar äventyr.

Vilka är dina förhoppningar på laget och dig själv den kommande säsongen?
Mitt mål för mig är att få vara med i laguttagningen till div.2 matcherna. Jag hoppas äveb på en utveckling av mig och mitt spel.
Vi har många bra spelare så det är stor konkurrans av platserna.
För laget så är målet att vi ska vinna serien!

Förutom att spela fotboll så är du ju frisör, berätta om din värsta klippning!
Ha ha ha, ja du den värsta klippningen måste vara när en 4-åring leker frisör. Mamman kom gråtfärdig med ungen till salongen, flickan hade såna fina guldlockar och ner till midjan kvar på vissa ställen. Så när jag var klar och hade "räddat" håret så var det bara ner till axlarna. Men tror de var värre för mamman än för mig.

Dags för 5 snabba!
Börjes eller Ullared?
Börjes
Nike eller adidas? Adidas
Slinga eller Helfärga? Slingat
Ronaldo eller Messi? Messi
Naturgräs eller konstgräs? Naturgräs

Nytt i laget

Kategori: Allmänt

Vi i damerna vill välkomna Joacim Karlsson till oss. Han ansluter som tränare och ska vara med U-laget men även hjälpa till med division 2. Välkommen !

Swingtown

Kategori: Allmänt

Tisdag och 10 +, våren närmar sig med stormsteg!
Började med kvadraten, en gigantisk kvadrat med tre som jagade och ett touche på de utanför. Johanna Jönsson fick göra några armhävningar men bytte till situps för hon hade ont ( hade kämpat med styrka på skolan). Efter detta tränade vi uppspel. Mycket bra fokus. Ett kanon skott kom, men Tyvärr gick skottet i ribban ( tur med, Hanna hade blivit knäckt annars ) där efter spelade vi på stort, massa mål och bra kombinationer.

Härliga måndag

Kategori: Träningar

Veckans första träning är gjord och idag visade termometern plusgrader och det snöade bara lite grann. Snart är det vår!!!!!
Vi började som vanligt med kvadraten. Idag räckte det inte med två stycken utan vi fick ha tre stycken, vi var hela 26 st på träningen! Och idag var nästan alla blåklädda också, bara Lisa Gustavsson som inte va blå. (Kläderna låg i tvätten sa hon...) Blått är flott!
Efter uppvärmningen körde vi en passningsövning som vi gjort innan, men idag gjorde vi den lite mer avancerad men vi fixade det tillslut. Sen var det dags för spel, och eftersom vi var tre målvakter idag så körde vi spela med tre mål, tre lag vid varsitt mål. När Pierre ropade en siffra skulle så många spelare in på planen och försöka göra mål i två av målen och försvara sitt egna. Det blev många fina spelvändningar från tjejerna och Lollo var king i ett av målen. Vi avslutade med "första målet vinner" och alla spelarna skulle spela. Jisses tjejerna blev som små barn igen, alla jagade bollen och det blev t.o.m. segerdansen hos det vinnande laget, haha.

Imorgon skulle vi spelat träningsmatch mot Union men den blir inställd, så vi tränar istället.

Tredje matchen

Kategori: Allmänt

Med flygande Jakob i magen var det nu dags för andra matchen för dagen och tredje totalt. Denna gången stod som sagt Lidköping för motståndet. Vi startar bra och är på deras planhalva första delen av matchen. Oturligt nog tappar vi bollen till dem och de gör sitt första anfall i matchen vilket resulterar mål för deras del. Halvleksresultatet blev 1-0 till dem.
Andra halvlek går vi ut och höjer oss, men missar några öppna chanser vi borde satt för att avgöra matchen. Tillslut trycker Erica Karlsson in en frispark i nedre krysset. Härligt! Tiden går och båda lagen börjar stressa upp det, det blit målchanser på båda hållen.
När det är cirka två minuter kvar gör Lova Hansson 2-1 målet till vår fördel, just då hade vi gått vidare som grupp etta. Men då får en i lidköping till en pärla cirka tolv meter från målet rätt upp i krysset.
Vi hade inte marginalerna på vår sida så tyvärr blev detta slutet på denna helgen och inomhusfotbollen för detta året.
// Johanna

Dag 2 i Göteborg

Kategori: Allmänt

Efter en natt i ett litet klassrum med något opumpade madrasser så var det idag dags för två matcher i gruppspelet.
Första matchen stod IFK Nyköping för motståndet. Första halvlek var rätt jämn, målchanser på båda hållen (enligt publiken, jag tycker vi hade mest..). Nyköping tog dock ledningen med 1-0 efter bara någon minut. Vi fick då kämpa för att kvittera, och lyckades med detta genom lova. 1-1 i halvlek och båda lagen hade fortfarande chans att vinna.
I andra halvlek startade vi med att dra upp temot en aning, men gick sedan ner oss igen. Slutresultatet i matchen blev 4-1 till nyköping. Julia Persson fick en skada, men vi hoppas att hon ska vara tillbaka till nästa match som spelas klockan 3. En stjärna också till Matilda Ericsson i målet som räddade två straffar!!
Nu är det bara vinst som gäller i nästa match mot Lidköping!!
// Johanna

Bra inledning i futsal-SM

Kategori: Allmänt

Våra 95/96 är nu i Göteborg och spelar SM! Johanna Jönsson och Lisa Gustavsson berättar om helgens första match.

Vi kom till arenan där vi skulle spela cirka en och en halvtimme innan matchstart. Jindra och Elin passade då på att spela super Mario för att tagga till matchen!
Efter en hyfsad uppvärmning med lite av det vanliga, löpning och passningar, så var det dags för match mot Rävåsen IK ifrån karlskoga. Vi börjar lite ostabilt men skapar ändå riktigt bra chanser. Vi trycker tyvärr inte in något mål innan halvlek, då vi tom fått en straff(fyra frisparkar=straff).
Efter halvlek går vi ut och gör det bättre, vi lyckas även trycka in matchens första mål, genom bra spel från LG till lova. Vi höjer oss och skapar många chanser och LG lyckas också göra ett mål! Även denna halvlek fick vi en straff.
En bra match där vi höjer oss efter hand, vi hade många målchanser och borde kanske göra något mer mål.
För er som undrar så är LG Lisa Gustavsson!

Torsdag

Kategori: Träningar

Igår hade vi veckans sista träning eftersom idag åker våra 95or upp till Göteborg för att spela sm slutspel.
Lycka till tjejer, kör hårt ! Eftersom dom ska spela sm så blir matchen mot Union på söndag flyttad till tisdag istället.

Som sagt så hade vi vår sista träning igår för veckan. Vi började som vanligt med kvadraten men det är ju inte den vanliga kvadraten, utan Pierre kör massa olika tillägg varje träning, jag fattar inte att man kan köra kvadraten på så många olika sätt, cooooolt.
Sen var det dags för mig att värma upp inför skottövningen vi skulle ha sen, medans jag gjorde det körde dom andra tjejerna snabba fötter och ryck och hoppa över häck. Tror den där häcken skrämde många... jag hörde dom skrika "JAG KAN INTEEEEEEEE!!!", tar man väck "inte" som min mv tränare Jonas säger så kan man allt. Och tjejerna dom kunde, dom flög ju över häckarna! Gooooodie.
Vi avslutade med en rolig skottövning och självklart några rundor med armhävningar.

Trevlig helg alla!
/Hanna

Grattis

Kategori: Allmänt

Idag säger vi grattis till en av våra trognaste läsare, nämligen Jesper Gustafson. ( det är hans födelsedag inget annat). För er som behöver lite mer beskrivning så är det lagkaptenen i Asarums herrar!

Grattis igen Jesper och fortsätt läs bloggen!!

Möt Sanna Stensson

Kategori: Allmänt

Nu var det dags för en intervju till , denna gång blir det en av Asarums egna produkter

Hej!
1. Berätta lite om dig själv
Hm,..svårt att snacka om mig själv men ska göra ett försök i alla fall. Okej, Sanna heter jag, 21 år och bor fortfarande kvar hemma i lilla Tararp (norr om Asarum) med mina föräldrar. Jag tänker att det är billigt och bra att bo hemma, så gör det nog ett tag till! Har inga syskon, men däremot en hund och en väldigt ”sällskapssjuk” katt som heter Caesar.
Jag är väl lite av en veteran i laget då jag redan började spela fotboll i Asarum vid 5-års ålder. Har alltid spelat i Asarum. Så Asarums-hjärtat finns väl där nånstans ändå...eller så är det väl för att klubben ligger nära och bra hem till mig (Ja jag är nog lite bekväm av mig). När jag inte spelar fotboll så hänger jag med familj och vänner. Jag brukar även lyssna på en massa musik, läsa en hel del böcker, och jag gillar också att spela gitarr (fast spelar bara för mig själv). Tycker också om att resa, blir rastlös av att kolla på TV, så brukar oftast sluta med att jag somnar framför den. Hör av er om ni vill veta nåt mer…

2. Vilka är dina starka sidor, både på plan och utanför?
Jag tror att på plan är det nog min speluppfattning och mitt passningsspel. När jag inte är på plan så anser jag mig själv vara glad, ödmjuk och positiv (en del skulle nog säga rolig, men det får stå för dem) Jag är också målmedveten. Har jag väl gett mig in nåt så fullföljer jag det också till 100 %. 

3. Vilka förhoppningar har du på dig själv och laget inför den kommande säsongen?
Jag hoppas att vi är det bästa laget i div. 2 när säsongen är slut. Med bra fokus och rätt inställning under träningar och matcher så kan det bli riktigt bra! Jag tycker det redan ser bra ut, så mina förhoppningar är höga. För min egen del siktar jag på att försöka ta en plats i startelvan. Ge allt, och utvecklas som spelare.

4. Vi vet att du pluggar, men till vad och hur går det?
Jo jag pluggar till Socionom på Kristianstad Högskola. Började plugga direkt efter studenten 2009. Bäst och köra på så man har studierna gjorda. För de som inte vet vad Socionom är så är det väl en sådan där ”socialtant”, men föredrar nog mer att titulera mig som ”socialtjej” med tanke på min ålder så är man ju inte tant ännu på ett tag. Pluggandet går bra, men det är mycket plugg, fast jag har bara 1 år kvar nu så det känns nice!

5. Snabba!
Vinter eller sommar? Sommar!
Mingel eller Sliver?
Tough one…tyckte ju Mingel ett tag, men får nog bli Sliver ändå (..fast det är sällan jag är ute alltså…)
Shorts eller långbyxor? Shorts om det är varmt
Kött eller pizza? Pizza med kött på!
Naturgräs eller konstgräs? Naturgräs!

Mjällby match!

Kategori: Allmänt

Nu på lördag 25/2 behövs det 5 tjejer som står i kiosk, entré m.m på mjällbys match. Det är VIKTIGT att vi alla tar vårt ansvar och ställer upp. Mejla bing-Ove om du kan stå! Samling kl 11:30 på ip

Swinget

Kategori: Allmänt

Träning idag i swinget och de börjar verkligen gå mot varmare tider. Det låg tröjor slängda överallt! Dagens träning innehöll mycket anfallsträning, olika kombinationer samt försvarsspel. Elin andersson bjöd på kreativitet och gjorde något oväntat, tummen upp där!
Mycket avslut och många fina mål, men även bra brytningar av försvaret!
Jindra van reeden sover längst i laget, från kl 00:00 till 15:00 ( 15 timmar) ingen vet hur !?

SM slutspel

Kategori: Allmänt

På fredag beger sig våra 95/96 till göteborg för att spela slutspel i Futsal-SM.Det är bara 8 lag kvar och det är 2 lag ifrån varje grupp som går vidare till semi- och finalmatcher.

Första matchen spelas fredag kl 19:55 mot Rävåsens IK, lördagens två matcher ser ut som följer:
11:30 IFK Nyköping
15:15 Lidköpings FK Akademi

I den andra gruppen gör FC Höllviken, Bele Barkarby, Västra Frölunda och Ersboda SK upp två platser till söndagen.

Vi ska uppdatera er om hur det går för våra kära 95/96:or.
Om ni inte har något annat för er, kan ni ju ta en weekend i götet och heja fram dem till seger!

Soliga måndag

Kategori: Allmänt

Våren närmar sig med stora steg. Sol och några plusgrader, skönt! Började träningen med kvadraten, Johanna Jönsson fick vara inne ett flertal gånger.. Hon kommer vara redo för beach 2012! Därefter passningsövning som också var en uppspels variant, 2 saker i 1 kan man säga!
Avslutade med spel med mål! Bra tempo och många kombinationer. Kul och se!!

Seger

Kategori: Allmänt

Vinst med 5-1 mot Ronneby. En bra match av Asarum. Började lite tveksamt men efter ett tag tog Asarum över matchen. Vi försökte spela vårt spel och hade många bra kombinationer. Tyvärr så hade vi inte domaren på vår sida men vi klarade det bra ändå. Bra insats av samtliga!

Träningsmatch

Kategori: Allmänt

Denna helgen skulle vi egentligen spelat två matcher. Men matchen mot Glimåkra blev tyvärr inställd. Så idag tar vi med oss en lite större trupp till kallinge. Vi spelar klockan 15.00 på jernvallen i kallinge och motståndet står Ronneby bk för.

Möt Frida Olsson

Kategori: Allmänt

Nu är det dags för oss att möta Frida Olsson!

Hej Frida!
Kan du berätta lite om dig själv?

Född i november 1993, bor i svängsta (aka swinget, paradiset etc etc.) med mina föräldrar. Har även en grym bror som bor lite för långt bort från mig enligt min mening. Går sista terminen på EC gymnasieskola, samhällsprogrammet med fotbollsprofil, och tar studenten till sommaren! Ungefär 8 år gammal började spela fotboll i Svängsta IF, och där spelade jag kvar ända fram till förra säsongen då jag spelade för Kristianstad DFF och nu slutligen 2012 kommer jag spela i blått för Asarums IF. När jag inte spelar fotboll försöker jag mitt bästa med att klämma in lite körlektioner och teori för att få det där jäkla körkortet någon gång (målet får väl bli att lyckas innan Maja.. ;)), lyssna på musik, plugga och spendera tid med nära och kära. Annars kan jag nämna att jag är extreemt morgontrött, älskar att gå på konserter, tycker vintern och snö är det värsta som finns och längtar något fruktansvärt till sommaren. 

Du är en av lagets nyförvärv , hur kommer det sig att du valde Asarum?
Asarums IF har ett koncept och en målsättning som är intressant, efter en grym säsong i KDFF känns detta rätt som nästa utmaning. Jag kände också att det kanske var en bra tidpunkt att gå tillbaka till seniorfotboll och då föll Asarums IF som det absolut bästa valet. Att jag dessutom byter 6 mils pendling till ca 6 km känns ju också rätt skönt. Jag tycker att det ska bli riktigt roligt att se hur vi utvecklas i år, och jag tror verkligen att vi kommer lyckas bra. Stämningen i Asarum är också härlig och jag trivs redan superbra!

Vilka är dina starka sidor , både på planen och utanför?
Det här är en sådan fråga som jag helst hade sett att någon annan svarade på. Men om jag ska nämna något på planen så är det min snabbhet och speluppfattning, hade gärna viljat förbättra mitt huvudspel ytterligare. Utanför plan anser jag mig själv som glad, omtänksam och relativt smart faktiskt, det är väl ungefär så som jag hoppas att folk ser på mig i alla fall.

Vilka förhoppningar har du på dig själv och för laget inför den kommande säsongen?
Att vara ett topplag i div. 2 när serien är slut till hösten är en av mina förhoppningar när det gäller laget, och dessutom hoppas jag att alla fortsätter att slita på träningarna och att vi blir ett spel- och passningskickligt lag som spelar grymt bra och rolig fotboll. Min egen målsättning är att ta en plats i startelvan, att vara en del i lagets framgångar och så klart förbättra mina svagheter och styrkor. 

Dags för 5 snabba!
Landet eller stan? Stan (så länge jag får hälsa på Svängsta då och då!)
Halda krogen eller Svängsta grillen?Har en känsla av att stämningen blir dålig hemma om jag inte väljer Halda Krogen..!
Göra mål eller assist?Assist är trevligt, men att göra mål är ju speciellt
Zidane eller Zlatan? Zlatan
Naturgräs eller Konstgräs?Naturgräs, utan tvekan!
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Träning i snöstormen!
Började med kvadraten, idag gjorde vi den svårare.. nämligen två bollar igång samtidigt!
Jissus vad våra hjärnor fick jobba..Tur att vi är så smarta, så vi löste det galant!
Därefter finter, vändningar, tempoväxling.. grymma är vi!
Jojo ( Johanna Jönsson) var grym på snabba fötter, en tumme upp där!

Träningen blev dock inte så lång som tänkt då snöstormen ökade kraftigt..

Träning tisdag och onsdag

Kategori: Träningar

Ursäkta för den dåliga uppdateringen, vi ska bättra oss ! :)

Igår var det dags för tränig i swinget. Planen var täckt med några cm snö! Vi började kicka lite till varandra, men Emma Åhs började göra en snögubbe, hon trodde säkert hon var hemma i Enånger där dom har snö året om (typ).
Pierre hade gjort en yta där vi skulle spela två lag mot varandra utan mål. Men innan vi började med det var vi tvugna att få väck lite av snön. Så vi värmde upp innne ytan och viiiiips så var snön nästan borta! Bra jobbat tjejer!
Efter snöröjningen spelade vi som sagt två lag mot varandra utan mål. Förlorande laget skulle hoppa bock, och då fick vi se ett och annat, Lina Olsson har t.ex. gått på gymnastik innan hon började spela fotboll....eller?
Vi löpte även lite och avslutade tillsist med spel med mål.

Idag, onsdag var det dags för våra MV träning. Jag var dock inte med, men jag var där och kollade! ;D Så idag skulle Lollo och Kim köra själva med Jonas....trodde vi!
Lille Jonas låg tyvärr hemma och var sjuk så Lollo och Kim fick vara med när vårt herrlag hade styrketräning istället. Men jag tycker dom fixade det väldigt bra, det gjorde herrarna också, jag fick mig några goda skratt, haha.
Alla ska med!

SES!

Champions league

Kategori: Allmänt

Tänkte bara meddela er som inte har koll att ikväll är det Champions league. Milan - Arsenal på viasat fotboll. Bra fotboll liksom Asarums damer!!

Härliga underbara varma måndag

Kategori: Allmänt

Äntligen går vi mot varmare tider! Plusgrader när träningen började iallafall. Började med kvadraten , där vi kunde konstatera att det viktigaste är touch och tunnel. Johanna Jönsson berättade att när hon tunnlar någon på match ( händer tydligen väldigt ofta) så blir hon överlycklig. Dock fick vi förklara att det är bara i kvadraten tunnel leder till armhävningar... Passningsövning flöt på och vi blir bara bättre och bättre.

Avslutade med två mot två, där först till sju mål vann. Där bjöds det på mestadels skott men även någon snygg fint ! Detta utvecklades snabbt till en tävling, där alla gav allt för att vinna. Kul och se !

Träningsmatch mot Kalmar

Kategori: Allmänt

Vi lämnade ett snöigt IP kl 10 och styrde bussen mot Kalmar. Ett stopp i kallinge som var tänkt att gå väldigt fort, men Johanna Jönsson var ute och skottade (?!) så stoppet blev längre än tänkt. På resan visades matchen mot vittsjö( TV kändisar ). Lisa nynnade fult till en låt som Maja skulle gissa vilken det var, dock lyckades hon inte !

Över till matchen nu som spelades bredvid guldfågeln arena!
Första halvlek bjuder på bra fotboll. Asarum vågar hålla i bollen och spela vårt spel. Misstag gör att Kalmar gör mål , på 11 min gör det 3 mål. Vi började jaga en och en, vilket Kalmar utnyttjade. Efter det kom vi igen och började spela bra. Andra halvlek bjuds inte på några målchanser åt något håll. Kalmar lyckas dock få in 1 mål. Men det är kamp om bollen ifrån båda lagen.

En bra genomförd match av Asarum mot ett topplag i division ett. Kalmar är väldigt fysiska men vi visar att vi har fått till ett riktigt bra passningsspel och visar bra rörelse. Nu har vi siktet inställt på kommande träningsvecka och matcher.

5-kronan

Kategori: Allmänt

Spelarråd

Kategori: Allmänt

På mötet som vi hade för några veckor sedan bestämde vi att vi skulle ha ett spelarråd i laget.
Tjejerna har själva fått rösta på tre/fyra personer som dom tycker ska vara med i spelarrådet.
Och dom fyra tjejer som fick flest röster är:
Sofia Larsson, Lina Olsson, Emma Åhs och jag själv Hanna Andersson.
Så det är vi fyra som sitter i damlagets spelarråd.

Ps. Ni har väl inte glömt bort att vi ska spela vår andra träningsmatch imorgon? Vi ska åka buss  till Kalmar, är du sugen på att hänga med så kan du komma upp till ip imorgon klockan 10.00!!
det blir film i bussen!!!! ( Asarum vs. Vittsjö!! )

Trevlig helg!

Möt Lina Olsson

Kategori: Intervjuer

Då var det dags för en ny intervju och denna gång är det en del av yin & yang ni ska få lära känna, nämligen Lina Olsson!

Hej Lina!
Kan du berätta lite om dig själv?
Jag är född och uppvuxen med min familj i Karlshamns kommun (vi flyttade runt en del bl.a. Mörrum, Gustavstorp, Karlshamn). Det är tack vare min lillasyster som jag spelar fotboll. Hon (Mija) tjatade med mej på en träning med IFK Karlshamn när jag var 25 år och sen dess är jag fast (hon har dock slutat :( )! Det har blivit två klubbar efter det – Råå IF (när jag pluggade i Helsingborg) och sen AIF (här har jag varit sen 2007). Annat onödigt vetande om mej – gillar åka snowboard, gillar inte att kolla på film, tycker det är trevligt att bli bjuden på middag, säsongsjobbat i Sälen, gillade matematik i skolan vilket slutade med att jag blev ekonom och just nu håller jag och min sambo (Matte) på att bygga hus… 
 
Vilka är dina starka sidor , både på planen och utanför?
På plan är det min inställning, jag ger alltid 100% på plan och har en hyfsat bra speluppfattning (iaf defensivt :) ). Utanför plan försöker jag vara så bra jag kan vara typ glad, ärlig och såna grejer…
 
Vilka förhoppningar har du på dig själv och för laget inför den kommande säsongen?
Jag tror på vårt lag och vår tränare och det känns som om vi har något riktigt bra på gång! Och även organisationen runt laget blir bättre och bättre. Tillsammans tror jag att vi kan gå långt så mina förhoppningar är höga. Men det gäller att alla gör sitt jobb och att alla är 100% fokuserade, hela tiden. För min egen del siktar jag på att försöka ta en ordinarie plats i startelvan och samtidigt fortsätta utvecklas som spelare.

Förutom fotbollen så håller du ju på med ett husbygge, hur går det med det och när beräknas det vara färdigt?
Ja, det stämmer. Vi (svärfar, pappa, Matte & jag) bygger det själva och det går sakta men säkert framåt (just nu är jag riktigt trött på att isolera, gjort det i typ 8 helger i rad!!). Jag har tippat på att det blir klart sensommar/höst nån gång och Matte tror det blir klart till sommaren. (Vad han inte vet är att om det börjar bli klart till sommaren så planerar jag att förhala det så det inte blir klart förrän sensommaren… för då vinner JAG!! Men säg inte det till honom, haha)

Dags för 5 snabba!
Sergio Ramos eller Messi?
Messi (nu går vi på fotbollskunnande Åhs, inte utseende)
Hemmakvälls godis eller Reptils godis? Vilken förolämpning, REPTIL så klart!!
Adidas eller Nike? Elle belle bi… Adidas… eller Nike… Äh, jag tar Adidas
Hämtmat eller Laga själv? Hämtmat för att jag inte orkar laga mat, men lagar du så tar jag hellre hemlagat.
Naturgräs eller konstgräs? Naturgräs


torsdag underbara torsdag

Kategori: Allmänt

Vi har kommit fram till att minus 8 och sol är bra mycket varmare än minus 3 och molnigt.

Började med Y:et, Y:et innehåller vändningar,passningar, tempoväxling, rörelse och tanke.
Sen använde vi oss av Y:et när vi skulle göra avslut.
Detta bekräfta Lova Hansson när hon plötsligt uttryckte:
Men tjejer de är ju Y:ET!!!
vilket vi tycker var hysteriskt roligt...

Där efter gick vi på spel på två mål.
3 lag , där ett lag var väggar och vinnaren stannade kvar.
det var ett lag med chipsen(?!) Pierre kallar småttingarna för det..
sen kan ni ju lista ut att det var ett "mellan" lag och ett pensionärs lag ( de äldre, mognare, erfarnare).
Tror vi "äldre" tog hem mest segrar, ganska säker på det faktiskt.

onsdag onsdag onsdag

Kategori: Allmänt

jag tänkte sammanfatta en lååååång träning kort.
När jag och Lollo kommer till träningshallen lämnar vi våra väskor i omklädningsrummet och tar på oss våra snygga reflexvästar och sätter på dunkadunka musik i våra hörlurar. Sen löper vi själva 4,2 km. Vi vill inte springa med herrarna, dom hänger ändå inte med i vårt tempo.. ;)
Efter löpningen idag så hade vi ett litet möte med härliga Stefan Håkansson om kontrakt o.s.v.

Idag var det bara jag, Lollo och Markus som tränade (Robin räknar jag inte med för han fick ajaj i nacken) och Kim är på "möte" i Göteborg. man märker ju vilka som pallar med trycket...jag och lollo! (skämt o sido)
Idag körde vi igenom hela kroppen, vristerna, vaderna, låren, magen, ryggen, armarna, huvudet... ja allt.
Vi körde en övning som gick till såhär: hoppa över en häck, krypa under ett snöre, hoppa över en häck, krypa under ett snöre. Och satan, jag kände mig smidig som en panter!!! ;)

Vi avslutade denna jobbiga träning med att löpa vägg till vägg i tre minuter (vi ska nudda väggen så många gånger som möjligt på 3min.) Och vi alla förbättrade oss sen förra träningen! det ger resultat, gitt !!

/Hanna

Mjällbys träningsmatcher

Kategori: Allmänt

Här kommer tiderna på Mjällbys träningsmatcher.

Lörd 11/2 Kl13.00     
(4st anmäld)
 
                                                                 
Fre 17/2 Kl.1500

Lörd 25/2 Kl13.00

Lörd 3/3 Kl13.00
(1st anmäld)

Tors 8/3 Kl15.00
(1 st anmäld)

ANMÄLAN:
Mejla Bing-ove vilken dag du kan!

Information:
Tiderna som står ovan är matchstart, samling 1 timme innan
Minst 4 st / match
Kiosk, grillning, entre’, ev parkering,

träning i swinget

Kategori: Allmänt

På tisdagar är vi och tränar i Svängsta, swinget går också bra att säga det låter ju lite flashigare än svängsta...
Träningen började med engelska kvadraten som lite uppvärmning. Och jisses va glad jag blev när Pierre sa att vi skulle köra den (min favvo övning), men jag och Lollo skulle inte vara med eftersom vi skulle värma upp så vi var klara för spel efter engelska...bättre lycka nästa gång.
När tjejerna kört engelska ett tag och jag & Lollo hade värmt klart så hade vi lite löpning. Och vi fixar det hur bra som helst! GITT TJEJER!
Sen körde vi lite spela på halvplan med väggar resten av tiden.

Måste bara tillägga att Emma Åhs säger att man måste ringa in och rösta på sin favorit i Melodifestivalen om man vill att den ska gå vidare, sånna är reglerna! Kan va bra att veta.. ;)

Ps. på söndag ska vi spela vår andra träningsmatch. Vi möter Kalmar borta. Så är du sugen på att hänga med och kolla på oss när vi lirar boll kan du få åka med i vår mega stora buss. Kostar en hundring!

/Hanna

Spelarrådet

Kategori: Allmänt

Hej tjejer! vi kom ju fram till att vi ska ha ett spelarråd i laget. Så tänk ut tre eller fyra tjejer från laget som du tycker ska vara med. Skicka sedan namnen till mig via sms eller som meddelande på facebook. Mitt mobil nummer är 0763372936. Svara så snabbt som möjligt!! Ha de gott!

/ Hanna

VIKTIGT!

Kategori: Allmänt

Tjejer kom ihåg att anmäla er till Mjällbys matcher.
Ni kan se på hemsidan (Gå in på damer) under dokumentfliken när matcherna är.
Anmäl er nu och ställ upp för laget & klubben.
Detta var något som vi kom överens om på mötet.
Mejla till Bing-Ove när ni kan.
kom ihåg, ALLA SKA MED!

måndag, härliga underbara måndag!

Kategori: Allmänt

Så var det måndag igen, temometen visar fortfarande på minus 10 grader.
Som Lina Olsson sa: Nu vill jag ha varmare, det var kul och helt okej att träna i minus grader i en vecka, men de räcker!

Vi började med kvadraten för att få lite värme. Dock hjälpte inte ens Hanna Anderssons slalomstrumpor mot kylan idag.

Dagens träning bestod av spel i stort sett, mycket bra tycker vi då det var så kallt. Började med två lag mot ett på en planhalva, där man sedan fick spela in på en annan planhalva om man lyckades göra X antal passningar.
Detta krävdes mycket rörelse av alla spelare samt tanke bakom sina beslut.

Lite snabbhetsträning blev det också, Sofia Larsson såg rätt så pigg ut trots att hon kom direkt från två veckors semester i Costa Ricaaa!

Avslutade med spel med två mål.
Maja Ericsson och Lina Olsson kolliderade med varandra.
Men vi kan lugna er alla med att de gick bra med dem båda och inga större skador påträffades.
Maja Ericsson fick smällen på sin gamla fot ( vi undrar också om hon har både gamla och nya fötter?)

SM SM SM SM

Kategori: Allmänt

Som ni säkert redan vet så vann våra 95/96 inomhus DM i december, så idag har de varit och spelat SM(Svenska mästerskap, kan vara bra att veta).
Så tidigt imorse rullade vårat F17 lag mot Falkenberg och 3 matcher. ( Medans vi PROare låg och sov, ibland är det bra att vara gammal...)

Först ut var Tingsryd united.
Där Asarum vann med 11-2.

Därefter blev de även seger mot KDFF med 4-1.

Sista matchen spelades mot IF Böljan där Asarum vann med 1-0.

Lisa Gustavsson kommenterar:
Nu blir det en weekend i Göteborg!

Vi återkommer med målskyttarna.
För övrigt säger vi GRATTIS till våra 95/96 som tagit sig vidare i SM!

Med i truppen idag var:
Matilda, Elin A, Erica K, Julia P, Jindra, Lisa G, Lova H, Johanna J, Ellen S, Yrsa P, Amanda N.


(bild sen DM vinsten)

Asarums IF/FK - Vittsjö GIK

Kategori: Allmänt

Kl 15.00 var det dags för damernas första träningsmatch, och motståndet var inge mindre än allsvenska Vittsjö.
Termometen visade på minus 12 grader.

De som trotsade kylan för att titta på matchen fick se en underhållande match med bra fotboll.
Sportgruppen gjorde allt för att publiken skulle få en trevlig upplevelse.

Ser vi till matchen så är Asarum med bra redan från start. Vi försöker rulla boll och skapa lägen.
Med tanke på att Vittsjö är det bättre laget så vågar vi ändå spela vårt spel och försöka komma till avslut.
Vi försöker hålla boll och skapa olika kombinationer i anfallen.
Vi tar även vårt ansvar i defensiv och sätter bra på press på Vittsjö. Blev ibland överspelade av Vittsjö på grund av att vi låg fel positionerna, vilket ledde till att vi släppte in ett mål i första halvlek. Men vi hängde inte med huvudena för det utan vi körde på och skapade många fina målchanser.

Vi börjar andra halvlek med fina kombinationer som leder till några frilägen, tyvärr sätter vi inte bollen.
Men vi fortsätter spela bra boll men vi blir lite trötta i andra och Vittsjö blir laget som har mest boll. Men vi står upp bra och försöker spela oss ur situationerna.

Tyvärr förlorade vi matchen med 3-0 men Asarum gör en stark insats hela matchen. Med tanke på att Vittsjö tränar för att möta allsvenskt motstånd så känns det bra att vi lyckas spela vårt spel och skapade de lägen vi gör. Att vi spelare så bra redan i februari är positivt då vi har några månader kvar till seriestart. Det är roligt att se att vi hänger med i tempot samt att vi vågar rulla boll.


Tycker vi gör en riktigt bra insats, och står upp bra under matchen. Men framförallt vågar vi spela vårt spel med bra passningsspel och härlig rörelse, pressen sätter vi riktigt bra och vågar göra det högt upp på Vittsjös planhalva. Vi skapar många riktigt bra målchanser och borde helt klart gjort några mål med tanke på de frilägena vi hade och det bästa var att vi skapade målchanser efter många fina kombinationer och med tanke i anfallen.
Ett nytt spelsystem, många nya spelare och ett bra motstånd och ändå visar vi bra klass och att vi har kommit en bra bit på vägen med vårt upplägg. Självklart finns det saker vi ska jobba med men idag är det den 4 februari och vi har tagit stora steg under de här dryga 3 månaderna. En bra start på träningsmatchandet, nu är det bara att fortsätta arbeta hårt på träningarna och hålla fokus så kommer det här bli jättebra. Nästa helg står det ett nytt tufft motstånd på andra planhalvan - IFK Kalmar, men den resan ser vi verkligen framemot - de här matcherna höjer vårt tempo och utvecklar gruppen rejält.
En bra start och en stor eloge till er alla spelare för dagens insats. Nu fortsätter vi att arbeta hårt mot våra mål...-
Pierre Persson tränare Asarums IF/FK Damer.

Laguppställningen:

                                Hanna Andersson

Johanna Jönsson Emma Åhs Lina Olsson Sanna Stensson

              Lova Hansson Maja Ericsson Franziska Brüggemann
              
              Lisa Gustavsson Frida Olsson Mathilda Nilsson


Julia Persson
Louise Holmqvist
Therese Andersson
Ellen Svensson
Emma von Palffy.
                               

fredagsmys

Kategori: Allmänt

När klockan slog halv fem och termometern visade -10 grader stod vi redo vid kanten av konstgräsplanen och väntade på att Mjällby skulle flytta på sig. Veckans sista träning och sista träningen innan den första träningsmatchen skulle göras. 
Vi började med kvadraten och Lova vill ha en rättelse här på bloggen, hon blev bara tunnlad "twau" gånger på träningen igår (man kan ju tro att hon är från lister kaa).
Vi körde en passningsövning som flöt på bra men satan vad vi frös!! Sen var det dags för spel. Vi hade ett väldigt bra tempo på spelet idag, kanske var det för att hålla värmen uppe? ;)
Idag gick träningen väääldigt fort, så jag och emma var tvungna att fråga Pierre om hans klocka verkligen fungerar. Men det gjorde den, för han hade tydligen kortat ner träningen lite i och med att det är match imon. Då var återigen klockmysteriet löst. 

dagens outfit går till Elin Andersson, idag matchade hon slalomstrumporna med en mörkblå pippitröja och en snygg röd jacka som det stod "matchvärd" på ryggen. Hon får fem av fem toasters av oss!

Ja imorgon är det då dags för vår första träningsmatch. Vi tar emot Vittsjö GIK och hoppas på en bra prestation av oss i laget. Vi skriver mer om den matchen imorgon. Vi har tagit ut en trupp på 17 spelare varav 2 målvakter. 
Så imorgon kl. 15,00 är ni välkomna till Asarums ip, SES! (obs. ta på er mycket kläder, dom har lovat minusgrader imorgon också...)

/ Hanna

träning & Möte med stort M

Kategori: Träningar

Termometen visade på minus 9 i korpadalen, vilket är ungefär minus 11 nere på konstgräset.
Men vi är inte veka, utan som vi nämnt tidigare så är det kläder efter väder.

Började med kvadraten för att hålla värmen, vissa av oss hade ingen känsel i fötterna men Elin Andersson & Hanna Andersson hade slalomstrumpor(?!) så för dem var kylan inget problem.
Dagens tunnel går till Lova Hansson som blev tunnlad i stort sett hela tiden, men ser man det ifrån den ljusa sidan så har Lova lite större muskler nu..

Stort sett spel hela träningen, så kylan kändes inte så jobbig.
Dagens stora i-landsproblem var att västarna var för lika, det var svårt att ske skillnaden på det orange- och korallfärgade västarna.. men som sagt det är ett i-lansproblem som vi ska försöka lösa!
Bra rörelse och tempo ifrån båda lagen, grym utveckling har vi och det blir bara bättre och bättre.

Efter träningen var det dags för möte, och vi gillar att göra det med stil...så mötet var på scandic( alltså inte ovanpå scandic utan inom hotellvägarna).
Lite information om sportgruppen, där vi bland annat fick veta att Steffe var 37 år eller var det 46 år? Lite oklart på den fronten.
Mycket positiva saker kommer hända i och med vår satsning.
Vi hejar på sportgruppen & våra tränare, magiskt är ordet!

Vi skulle även presentera oss för sportgruppen, Maja Ericsson körde en hel ramsa men vi andra nöjde oss med våra namn bara.

bättre sent än aldrig

Kategori: Träningar

Eftersom jag har så otroligt mycket att göra om dagarna, och har ett väldigt pressat tidsschema så kommer gårdagens träning nu. men som sagt vi ser det ifrån ljusa sidan, bättre sent än aldrig och jissus vad bra med extra läsning en sån här onsdagskväll.

Började träningen med att jogga tillsammans, Lova Hansson visade en grym förbättring med hoppen!
Därefter passningsövning, dock var Lina Olsson sen och missade passningarna, men detta gav hon svar på tal: att det gör jag annars med!
Efter lite försvarsträning gick vi över på spel på stor plan.
Som vanligt gick träningen på tok för fort, men ryktet om att Pierres klocka går fel dementerades starkt och det hävdades istället att träningar är för roliga.
Något som vi på asarumsdamersblogg tror på, så vårt klockmysterium är löst..

/Emma

jobbbbbbbigt!

Kategori: Allmänt

När alla andra i laget ligger hemma i soffan och glor på TV så gör jag och Lollo veckans jobbigaste träning!
Vi har nämlingen målvaktsträning med herrarnas målvakter. Och det är inte vilken träning som helst utan träningen börjar med 4,2 km löpning (!?) Kim sa "se det som en uppvärmning", hallå? jag är ju typ död efter den! Men vi fixar det bra jag och Lollo, med lite musik i öronen så funkar allt!
Efter löpning så kör vi fys i 1,5! Den är också as jobbig! Men den fixar!
Idag körde vi en hinderbana med massa olika övnigar i, bl.a. snabba fötter, hoppa över bänkar med en medicinboll ovanför huvudet, hoppa häck. OCh Jonas tycker inte det räcker med ett varv, nejdå det ska vara 5 stycken! hehee
Sen vilade vi lite och tränade lite utkast. Vi skulle se om vi kunde sätta bollen i en basketkorg, omöjligt tänkte jag MEN vem är den enda som sätter bolljävlen i korgen? HANNA ANDERSSON, YES! Tyckte jag kunde fått åka hem efter det, man ska ju alltid avsluta när man ligger på topp! men nejdå!
Sen körde vi att vi skulle jogga stillastående på en tjockmatta och sen falla fram och sen upp och hoppa och fånga en medicinboll och fy fan va det var jobbigt! benen vek sig tillslut haha. 
Sen körde vi några övningar till sen var denna jobbig träningen över. Jonas, du kanske inte tror mig nu men jag tycker faktiskt det är kul och träna på onsdagar, jag är inte uttråkad ;) (white man black man batman spiderman, whopwhop!)

Ja nu vet ni lite vad jag och Lollo gör på våra onsdagar, tror ni inte på mig så är ni välkomna till stenbackaskolan i Asarum 19,00. SES!

/ Hanna

Möt Elin Andersson

Kategori: Intervjuer

Då var det dags för vår andra intervju med en av våra spelare. Och idag får ni lära känna Elin Andersson som ska göra sin första säsong i Asarums if.

Hej Elin!
Du kan väl berätta lite om dig själv?
Jag heter då Elin Andersson, en pigg och glad tjej från Sölvesborg. Jag fyller 17 år den 30 augusti. Jag bor i en villa i lilla Falkvik med mamma Åsa, pappa Bosse, storasyster Hanna, lillebror Jacob och lillebrors husdjur Lasse (en råtta!). Har även två till syskon, Pontus och Emma men dom bor inte hemma längre.
Jag går första året på gymnasiet i Sölvesborg. Linjen jag går är samhälle fotboll, jag valde den linjen för att jag ska bli fotbollsproffs...
Jag började spela fotboll i SGIF när jag var 5år. Där har jag spelat i många år, men förra året gick jag över till Lörby IF. Men inför denna säsongen valde jag att gå till Asarum och det är jag glad över att jag gjorde.

Du är en av lagets nyförvärv , hur kommer det sig att du valde Asarum?
Förra året stod mitt val mellan Asarum eller Lörby och jag valde då Lörby. Men jag trivdes inte så bra i Lörby och bestämde mig då för att gå över till Asarum. Jag känner fler i Asarum och jag har även haft Pierre innan som tränare och gillar att ha han som min tränare. Jag ville testa på något nytt och få en nytändning! Jag stormtrivs i AIF.

Vilka är dina starka sidor, både på planen och utanför?
Mina starka sidor på planen är: Jag är bra med huvudet (nick) och har hyfsat bra spelförståelse tycker jag. Utanför planen är jag en pratglad tjej som är glad och positiv (för det mesta!)

Vilka förhoppningar har du på dig själv och för laget inför den kommande säsongen?
Mina förhoppningar för laget är självklart att vi ska ta en bra placering i div. 2 och kanske t.o.m. gå upp i div. 1? Det hade inte varit helt fel! Mina förhoppningar på mig själv är att jag ska försöka slåss om en plats i div. 2 laget och göra en bra säsong. Jag vill utvecklas och bli bättre!

Fem snabba med Elin
Joggingbyxor eller jeans?
Joggingbyxor
Cykla eller åka bil till skolan? bil (såklart)
Pasta eller potatis? Potatis (mummmms)
Naturgräs eller konstgräs? Naturgräs
Adidas eller Nike? Adidas!!!!


Februari månad

Kategori: Allmänt