Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Måndag

Kategori: Allmänt

Och så var veckans första dag avklarad! Ingen träning för oss i Asarumsdamer utan vi sparar den till imorgon. Istället passade jag på att gå på ett bodybalance-pass på gymmet för att "mjuka till" kroppen lite. Hehe jodu... Det tar nog ett tag innan man går därifrån och känner sig "mjuk".. Efter X år av bara fotbollsträning är man inte jättesmidig. "Och så bara lägger ni er ner över benet så här, det ska kännas lite i baksidan" EH JA, det gör det! 


Hur har helgen varit då?? Vi kickstartade lördagen med ett träningspass. Kvadden och internmatch. En variant på kvadden som vi kör är att de två spelarna som är inne i varje kvadrat ska, på Anders vissling, byta kvadrat och fortsätta jaga, 15 passningar och det blir armhävningar. Rolig variant och i bilen hem var de övriga nöjda med att ha sprungit två gånger var. Två gånger?! Jag sprang två varv!! Hehe, hoppas inte jag var ensam om det

Träningen fortsatte i alla fall med en internmatch. 11 mot 11 varav en var man. Vi räckte inte riktigt till utan Micke fick hoppa in. Efteråt fick vi bra beröm - "här var ju bättre tempo än i korpen!" Han såg lite mör ut efter! I andra halvlek fick även Anders vara med men han kunde gå av lite senare "Micke får fortsätta - han är yngre än mig!"

Efter träningen var det bråttom upp till omklädningsrummet och direkt hem för en del. Håkan släppte sina biljetter kl 12.00. En del sura miner för att träningen drog över tiden och jag har ännu inte hört att någon som var på träningen har lyckats få biljett? Hoppas det löser sig tjejer! <3 

Imorgon är det som sagt äntligen träning igen. Längtar efter familj nummer 2! Vi ses imon! 

Xoxo #5


Oj

Kategori: Allmänt

Oj! Vilket lag vi är! Det är inte ofta man går ifrån träningen utan att ha fått sig ett gott skratt! 

Idag inledde vi träningen, precis som vanligt, med uppvärmning och fortsatte med en passningsövning med fokus på medtagning. Det hela avslutade vi med spel 8 mot 8 på liten yta och tillslut även 10 mot 10 + en joker på samma yta. Det är inte lätt när det är trångt och ganska frustrerande när det står någon i vägen vart man än vänder sig men Anders tyckte i alla fall att vi gjorde bra ifrån oss. High five! (de var för övrigt väldigt dova efter uppvärmingen då de flesta hade dragit på sig vantar - det börjar bli kallt nu!!) 

Kallt var det dock bara vissa som tyckte, Vilma O drog av sig långbyxorna efter halva träningen och körde i shorts och även vår mest frusna lagkamrat Jojje undrade om hon kunde låna shorts av någon eftersom hon bara hade långbyxor med sig OBS; hon hade redan slitit av sig tjocktröjan och körde bara i underställ o tisha men behöll vantarna på! Viktigt att hålla öka ytterdelar varma - safety first! 

Borras har tagit det här med målvaktspositionen till nästa nivå - idag var hon med på målvaktsträningen under ledning av Hjelm och fortsatte sedan i målet under spelet. Lätt att underskatta lilla Issa i det stora målet men det vet vi alla att det är då man som presterar som bäst och det var inte många bollar som trillade in i Issas nät (inte i Hannas heller!) 

Efter träningen var Månsson DJ, det dansades och sjöngs bara som det kan göra i ett tjej-omklädningsrum till tonerna av Westlife <3 

Nu är det läggdags och lite skakar det allt i benen, det är inte helt smärtfritt att börja träna fotboll igen efter två års rehab... "What doesn't kill you makes you stronger" ja, jo det kanske är sant men just nu känns det nästan tvärt om "what kills you doesn't make you stronger". Kondisen och jag är INTE bästa vänner...... 

Puss och kram! #5


#24 Elin Andersson

Kategori: Allmänt

Elin Andersson - filuren i laget som oftast är glad och försöker få folk att skratta. Hon bjuder gärna på sig själv och har spelat i Asarum sen 2011, det vill säga fem säsonger! 

Elin!
Ännu en säsong i Asarumströjan är avklarad - hur känns det?
Har jag spelat så länge som fem år i asarum?!!
Som vanligt är det hur kul som helst att spela med dessa tjejer. Denna säsongen har varit extra rolig om man jämför med förra. Då vi höll på att åka ur serien medan i år så låg vi i serieledning under lång tid

 

Hur tycker du att 2015 har varit både för lagets och för din egen del?
Helt okej från min egna sida, har bytt lite mittbacks partner under säsongen men nu i höst säsongen så har jag och jojje (Johanna Jönsson) spelat och känns som mitt spel har blivit bättre med henne vid min sida! Komplettera varandra bra Laget så tycker jag vi ska vara stolta över denna säsongen, vi har försökt spela vårt spel i alla matcher och har gett motståndarna på bra motstånd under säsongen. Det går framåt och längtar redan säsongen 2016

 

Som mittback är det ju inte jätteofta man hittar nät men du har gjort det fyra gånger denna säsongen - vad beror det på?
Ja jag får tacka alla offensiva spelare som fixar statffar, för det är då jag får ta mig upp i banan och lägga den 100% därifrån!

 

Träningen igår var den kallaste på länge. Hur förbereder du dig mentalt på en vinter?
Jag förbereder mig för en kall jobbsäsong i österrikiska ischgl, ska jobba där i nästan 5 månader om allt går som det ska! Så försäsongsträning blir häng i backen istället. Hårdträningen överlåter jag till brudarna i laget! Jag hänger på afterski istället och har det gött hehe

Det låter inte helt fel! Hoppas att du saknar oss lite i alla fall Elin men njut och götta dig när vi springer på IP i kylan..

Onsdag

Kategori: Allmänt

Onsdag, Mitten på veckan och Lillördag. Vad passar bättre än att "fira" med ett gött träningspass med la familja och avsluta med en god bit mat??? 

Träningen inleddes med den vanliga uppvärmingen följt av en sorts teknikuppvärmning och pepparkaks-datten. Bara för att man spelar i damlaget betyder inte det att man är vuxen heheh

Resten av träningen var det herre på täppan med max 3-minuters matcher. Vid lika stannade laget som varit på plan längst kvar. Organgea inledde starkast och drog iväg medan Borras hade son storhetsperiod i målet som hon kallade det. Men gröna spelade upp sig på slutet. Blåa fick avsluta med tre vinster i rad men nådde ändå inte ända fram. 10-10 mellan orangea och gröna å det hela skulle avgöras på "nät-träff". Det slutade med att inget av lagen vann utan Lisa gick ensam segrande ur striden. Vinsten bestod av gratis mat, synd att Lisa inte skulle äta bara. Där sparade Anders in en 20a ;)

Nu sitter vi, lite nerkylda, i bilen på vägen hem. Hoppas Wilma kan hålla sig vaken denna gången...
 

Puss och kram #5

Emma Nordahl #16

Kategori: Allmänt

Turen går vidare och idag har jag hört vad Emma tycker om den gångna och den kommande säsongen! 
Emma har i år tagit klivet från ungdomslaget upp till damlaget och gjort det hela med bravur! 
 
Bild: Bo Åkesson, BLT
 

Emma!
Vilken säsong du har gjort! Hur tycker du själv att det har gått?
Tack! Jag är väldigt nöjd med min säsong och tycker själv det har gått bra för mig. Det har varit en väldigt lärorik säsong och det känns som jag har utvecklats väldigt mycket som fotbollsspelare. Detta var ju även min första säsong med damlaget och jag har haft så sjukt kul både på och utanför planen.

 

Du började säsongen på bänken i div2 och har spelar dig till en startplats i div1 - vad är hemligheten?
Ja, det stämmer. När vårt 99/00 lag la ner var inte motivationen på topp för att spela fotboll och var lite skeptisk för att gå upp till damlaget, men jag gav det en chans och tyckte det var kul. Så jag satt på bänken och fick spela lite och efter att sommaruppehållet var över och vi fick ny tränare rullade det bara på kändes det som. Men vad hemligheten var vet jag faktiskt inte, tyckte bara det var sjukt kul och när jag tycker något är roligt brukar det gå bra för mig.

 

Tyvärr missade du sista matchen mot lörby pga en skada. Vad hände?
Ja jag missade ju sista matchen och det är fortfarande surt då jag var sjukt taggad på att spela. Men tyvärr blev det inte så då jag på Blekingelagsträningen kände smärta i baksida lår men tänkte inte mycket mer på det när jag sedan dagen efter på träningen skulle passa bollen och då känner jag att det smäller till i baksida lår. Så en bristning i baksida lår var det jag fick och vilade tyvärr(!) därför sista matchen då jag fortfarande kände av det.

 

Vad tror du om nästa säsong?
Jag tror att även nästa säsong kommer vara väldigt lärorik och utvecklande för mig. För lagets del hoppas jag att så många spelare som möjligt är kvar så att spelet kan utvecklas ytterligare. Tror även att spelar vi som vi har gjort nu på sista tiden nästa säsong kommer vi har stora chanser att placera oss högt i tabellen i både divison 1 & 2.

 

Nu när nya tränaren är klar, har du några önskemål eller något särskilt du tycker vi behöver träna på?
Tycker det är viktigt att vi innan säsongen drar igång är väl förberedda och har en bra försäsong. Det finns alltid saker att förbättra och träna mer på men om det är något i spelet som jag tycker vi ska fortsätta att träna på så är det spelvändningar, då vi nu tränat mycket på detta och om vi får in det i spelet ännu mer kommer vi vara jobbiga och svåra att möta. Något jag själv vill fortsätta att träna på så är det min snabbhet, djupledspel och avslut.

Tack Emma och lycka till med träningen i vinter! 

.

.

Klart!

Kategori: Allmänt

Sedan Anders gått ut med att han nästa år kommer att träna FK Karlskronas herrar har säkert alla undrat - Vem ska ta över blekingens bästa damlag?! 

Nu är det klart!! 
Det är Stefan "Steken" Ekstrand som kommer dra på sig den blå tröjan och stå vid sidlinjen på IP. (Förhoppningsvis lite innanför linjen också såklart, i alla fall under träningarna
Vi ser fram emot ännu en spännande och rolig fotbollssäsong nästa år! Men först - Den "underbara" och "efterlängtade" vinterträningen och uppbyggnadssäsongen. 

Hjärtligt välkommen till oss i Asarumsdamer Stefan! 

# 20 Julia Sjöström

Kategori: Allmänt

När det inte finns träningar eller annat att skriva om tänkte jag att vi plockar fram lite härliga intervjuer med spelarna i laget. Först ut är vår söta, snabba, lilla krulltott - Julia Sjöström! 

Bild: Conny Nilsson - OnnesFoto  

 

Julia, Hur känns det nu när säsongen är slut?
Det är blandade känslor över att säsongen är slut. Nu några veckor kommer det kännas skönt att ha lite ledig tid men sen kommer det kännas tomt utan ett fullt fotbollsschema!

 

Hur tycker du att säsongen har varit för dig?
Jag tycker att säsongen har varit väldigt utvecklande. Det är min första säsong i division 1 från start, vilket har varit väldigt lärorikt! Förutom återkommande knäproblem så har det varit riktigt kul!

 

Enligt tränarna har du haft en formtopp under hösten, håller du med om det?
Åh jag vet inte, men höstsäsongen har definitivt känts bättre rent formmässigt men också har självförtroendet växt med tiden och bidragit till att man vågar mer. Man är aldrig helt nöjd men det känns roligt att man utvecklas och känner sig mer säker på sin position!

Ganska typsikt för hela asarumsdamer - aldrig riktigt nöjda och det finns alltid något att förbättra..

Vad tycker du då vi behöver lägga ner tid på under vinterträningen?
Såklart behöver man lägga tid på själva fotbollen men också kondition och fysträning för att bygga upp formen inför nästa säsong, men lite tävlingar och övningar som bara går ut på att ha kul låter ju inte heller helt fel under den kalla vintern

 

Och till sist; vad ska du göra med all ledig tid nu när det bara är två träningar i veckan? 
Det känns verkligen konstigt med bara två träningar i veckan, dels för att man under säsongen träffar världens bästa lag mer än sin egen familj men också för att man har tid över i veckorna. Jag tror jag kommer spendera mer tid hos hästen, med mina kompisar och sen måste man kanske planera in lite skola också!

 

Tack så mycket Julia! 

Wiie

Kategori: Allmänt

Äntligen är vi tillbaka på den här fronten! Får se hur länge det varar denna gången hehe!

Träningen för dagen är avklarad. Uppvärmning precis som vanligt och sen körde vi på med den kära knäkontrollen! Vem älskar inte lite benböj, plankan och utfall en måndakväll?!
Tomas höll i trådarna i kvällens träning och skratt stod på agendan. Det blev det också när vi körde tävlingar - avslut och skott. Hetsigt, roligt och framförallt mycket skratt! Kul träning..!
Nu dröjer det ända till onsdag innan vi ses igen men Tompa lovade skratt även då så det går nog snabbt till dess!

Puss och kram #5

Slut

Kategori: Allmänt

Vi är inne i oktober och det är måndag igen. Denna veckan ser inte likadan ut som alla andra har gjort den senaste tiden eftersom vi spelade vår sista seriematch för säsongen 2015 igår. Nu när matcherna är slut drar vi också ner på träningarna och kommer bara köra två ggr i veckan ett tag nu. Lite trist är det ju att vi inte kommer ses lika mycket nu på ett tag. Faktum är att jag nästan träffar tjejerna i laget mer än min egen familj så nu kanske man skulle passa på att hänga lite med dom istället ;)


Matchen då???
Jo den spelades mot Lörby, i strålande solsken, på IP. Det var svårt att tro att det var oktober hehe
Vi hade egentligen ingenting att spela för i denna matchen medan Lörby kunde säkra sitt fortsatta div.1 kontrakt på egen hand.
Matchen inleddes lite trevande av oss och Lörby inledde vassast genom en farlig målchans redan i minut två. I 6e minuten ger istället Gina oss ledningen, 1-0. Efter målet går vi ner oss lite och det ser ut som att vi tror att det ska lösa sig på egen hand och Lörby fortsätter trycka på. Men då slår Mathilda till! 2-0! Matchen rullar vidare och innan halvtid har vi hunnit utöka till 3-0 på straff (Mathilda säkert ribba in uppe vid krysset) efter att Maja ha blivit mackad och tagit en flygtur i straffområdet.
I andra halvlek tar vi tag i taktpinnen på ett helt annat sätt och rullar boll till varandra. Lörby hinner inte riktigt med i svängarna och vi gör både 4-0 (Gina) och 5-0 (Maja) innan matchen är slut. Väldigt starkt jobbat att gå vinnande ur striden när vi inte har något att spela för förutom en derbyvinst!
Superskönt att avsluta säsongen -15 med vinst! Vi firade med kanelbullar och saft som Anna Grüner hade bakat och bjöd på - det var ju faktiskt kanelbullens dag! Tusen tack!

Idag är det träning, den näst sista på naturgräs.... Vi ses ikväll la familja! <3

Puss och Kram #5