Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Lediga

Kategori: Allmänt

Onsdag idag vilket betyder att vi är lediga från träningen innan vi fortsätter utvecklas på torsdag. Igår däremot hade vi träning som vanligt. Vi fortsatte att nöta djupledsspel och temopväxlingar. Riktigt kul och det ser bättre och bättre ut!
 
Inför våra matcher i helgen, Landsbro på lördag och Kallinge på söndag har vår lagkapten Lina ställt upp på en intervjuv:

 Hej Lina,

Hur går tankarna inför helgens premiärer mot Landsbro IF och Kallinge SK? 

- Det ska bli kul att komma igång med träningsmatcherna, det är ett tecken på att våren och det gröna gräset snart är här! Det ska bli särskilt roligt att se de nya spelarna som kom i höstas. Det känns som om dem utvecklats sedan dem kom och nu ska det bli intressant att få se dem ”in action”. Och självklart satsar vi på två vinster! 

 

Inomhussäsongen har även i år varit guldkantad, vilka förhoppningar har du inför utomhussäsongen? 

- Ja, den har varit riktigt bra och det trots att vi inte har tränat inomhus! Jag hoppas givetvis att vi forsätter på den inslagna vägen och fortsätter gräva guld. Det ska bli spännande att ha två lag högt upp i seriesystemet (div. 1 & 2) och det känns som om förutsättningar för detta ser bra ut. Vi har en bra bredd och många duktiga spelare.

 

Nu gäller det att ta tillvara på försäsongen och jobba på de saker som behöver förbättras innan serierna drar igång. Sen gäller det att alla är medvetna om att det kommer krävas hårt jobb och rätt inställning i varje match för att vi ska nå våra mål! 

 

Ni har varit igång i ca 3 månader, hur tycker du det ser ut om du jämför med för drygt ett år sedan? 

- Jag tycker nog vi är snäppet vassare än förra året. Dels har vi, som spelade förra året, fått ett år mer erfarenhet och rutin samtidigt som det kommit in nya i truppen som är hungriga och vill visa att de ska vara med och slåss om en plats. Det är verkligen konkurrens på alla positioner, vilket är positivt och gynnar vår utveckling ytterligare!

 

I övrigt, hur är stämningen och statusen i truppen, och hur känns det för egen del?

- Stämningen i truppen är bra och jag tycker vi har en bra balans på det – när det är träning är det fullt fokus men innan och efter träningarna är det desto livligare, precis som det ska vara!

 

- Vad det gäller statusen i truppen så har vi några som är skadade, men förhoppningsvis hinner de flesta tillbaka innan serierna drar igång. Sen har vi två på resande fot, som är tillbaka i början av mars.

 

- För egen del ser det bra ut, några småskavanker här och där men så är det när man ligger i hårdträning!

 

Vad kan de som följer laget förvänta sig av årets trupp?

- Precis som förra året vill vi vara ett spelande lag som kan föra matcher och förhoppningsvis bjuda publiken på en sevärd och rolig fotboll.

 

- Det vi jobbat på ytterligare är att få in mer variation i spelet, tajming när vi ska spela kort respektive långt och så nöter vi också en del på djupledsspelet. Och självklart kommer vi vilja bjuda på många mål och vinster! 

 

Något annat du vill tillägga?

- Nja, inte mer än att det ska bli kul att komma igång med matchandet och att i helgen är det Asarums IP som gäller - lördag kl.13 (Landsbro IF) och söndag kl.17 (Kallinge SK)! Vi ses där!

Mat-Tisdag

Kategori: Allmänt

Gårdagens träning på IP bestod av spänst, teknik, riktningsändringar, tempoväxlingar, djupledsspel med mera för utespelarna och målvakterna hade målvaktsträning. Bra start på veckan enligt Pierre och vi andra kan bara hålla med. 
 
Ikväll är det återigen träning och vi hoppas att det blir lika varmt(?) som det var igår, hela 2+! 
 
Hoppas dock på 20+ snart.... 

 
Denna veckan är Anna tillbaka så ikväll blir det gourmetmiddag efetr träningen, jag längtar! 
Ses på IP 18.00!

Josefine Brorson

Kategori: Allmänt

Idag fyller ett våra nyförvärv 20 år och det är ingen mindre än Josefine Brorson. Stort grattis på din dag. Ha en bra dag så ses vi ikväll på träningen. :)

Ny vecka

Kategori:

Och så var vi här igen, ny vecka med nya utmaningar!

Idag är veckans första träning som alltid på måndagar och den här veckan börjar vi ladda upp inför matcherna till helgen. Som Johanna skrev igår möter vi Landsbro på lördag och kallinge sk på söndag. Det ska bli riktigt kul att spela match igen!

Jag hoppas att vi blir lika många som vanligt på träningen ikväll. Vi ses där!!

Elin

FEBRUARI

Kategori: Allmänt

Hejsan allihopa.
Nu var det ett tag sedan jag(johanna) bloggade, men tänkte hjälpa Elin och Hanna lite. De gör ett bra jobb måste jag säga och vilken layout Hanna slog till med!!
Jag är som de andra har sagt skadad för tillfället men följer laget från sidan ändå, så jag tänkte att ni skulle få chansen att göra detsamma. Här är vad som händer under februari månad:
 
FEBRUARI
2- Match Landsbro IF hemma (träningsmatch)
3-Match Kallinge SK hemma, (träningsmatch)
8-Match Vittsjö hemma, (träningsmatch)
(9- Vittsjö-Kalmar på Asarums IP)
10-Match Kalmar hemma, (träningsmatch)
16- Match Hovshaga hemma,(träningsmatch)
17-Match Fjälkinge borta (träningsmatch) 
18-19- Två träningsdagar för oss i laget på IP.
21-Match BK Union borta (Träningsmatch)
23-Match LB07 borta (träningsmatch)
25-26- Fysprofilen Karlskrona. Uppföljning från testerna vi gjorde sist.
 
 
Så jag hoppas att vi ses på de olika platserna och händelserna!!

//Johanna
 
 

Renovering

Kategori: Allmänt

Tyckte det var dags för en renovering här på bloggen. Så va inte rädda att ni har kommit till fel blogg, det är fortfarande Asarums IF/FK damer som skriver :)
Hoppas ni gillar det.
 
 

heeeeeelg!

Kategori: Allmänt

Trevlig helg önskar asarums damer !

Torsdag 24/1

Kategori: Allmänt

Känner att jag är grym på att skriva rubriker... haha bra fantasi jag har !
Iaf, igår så var det torsdag och vi hade veckans sista träning.Och den blev inte riktigt som vi hade tänkt oss.
Pierre fick strul med sin nya bil så dom kom inte så långt. Tråkigt tycker vi och vi hoppas att bilen går att laga. Krya på dig bilen!
Och Ibro kunde inte heller komma till träningen så Micke fick hålla i den, stackarn hade behövt ligga hemma på soffan och vila ryggen istället. Men vi är glada att Micke kom och tittade till oss. Vi var "bara" 20st på träningen med, några som var borta och sjuka m.m.
men vi gjorde det bästa av situationen, och eftersom det var så jäkla kallt så försökte vi springa och hålla oss varma hela träningen. Så vi körde först Y:et, sen lite löpning och så avslutade vi med spela på helplan.
Vi har varit lite bortskämda med att ha haft tre målvakter på träningarna, men igår var verken Lollo eller Linniea på träningen så utespelarana fick truras om att stå. Men jag tyckte att dom skötte det okej.. (mitt lag vann!!!!!!)
 
Och träningens vurpa går till Emma Isaksson. Men det var en snygg vurpa, så Isak får 5/5 fotbollar.
 
I helgen är vi träninslediga så jag önskar er en trevlig helg, så hörs vi på måndag.
Ps. glöm inte att kolla på lottdragningen imorgon.
 

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Det är ganska dålig uppdatering här just nu. Elin Jönsson är på skidsemester och Johanna Jönsson är fortfarande hemma. Så jag är helt själv, och jag är inte van vid detta... Men jag ska skärpa mig. Jag ska försöka iaf. ;)

Två träningar är gjorda och allt är nästan som vanligt. Vi är ca 30 st på varje träning och det är alltid högt tempo och fokuserade tjejer som alltid ger 100% på träningarna. Fast allt är inte som vanligt bl.a. så var Franziska fått långt hår, flätor till och med! Men hon passar fan i allt, snyggtjej_94 !
Och så har jag, Hanna, blivit utespelare. Har gjort två träningar nu och det känns väldigt bra. Så jag ska ta över Sannas plats nu, hon börjar känna sig gammal och jag är ju ung så det kommer bli ett bra byte.
Skojar bara med er! Jag har stukat fingret så jag är utespelar tills mitt finger mår bra igen, så ni kan vara lugna.

Imorgon är det onsdag och vi är lediga. Dock ska ett kort styrkepass göras av alla, men det fixar vi lätt.
Ha det bra! Hörs !

Lottdragning

Kategori: Allmänt

I lördags var det återigen dags för lottdragningen, och helgens lyckliga vinnare är nr 135 och det numret tillhör Julia Sjöström. Och sidovinsterna går till nr 134 och det har Lova Hansson och nr 136 och det har Elin Jönsson.
Grattis tjejer :D

Helgens resultat.

Kategori: Träningar

I helgen hade vi fullt upp. I lördags åkte ett gäng ner till Malmö för att spela sm i futsal. Första matchen började lite darrigt, reglerna i futsal är lite annorlunda än vad vi är vana vid. Men när vi hade kommit in i det så gick det ganska bra och vi vann första matchen med 5-2. Andra matchen gick dock inte lika bra. En dålig match av oss och en bra match av borgeby slutade resultatet 1-6, och där tog tyvärr vår resa slut.

Lördagen däremot gick väldigt bra för oss. Vi hade två lag anmälda till Hesslecupen i Hässleholm. Båda lagen gick vidare till slutspel som gruppettor.
Men tyvärr slutade lag 2 resa efter goal and goal i kvartsfinalen, men vi var värda segern.
För lag 1 gick det däremot hela vägen. Vi vann finalen med 6-0 kullabygden. Med en målskillnad på 36-1 så stod asarums if som segrare i hellslecupen för andra året i rad.

En bra inomhussäsong för asarums damer, med 5 finaler och 3 guld är nu över och vi blickar nu framåt mot alla träningsmatcher som börjar nu i februari.

Cuper 19-20/1

Kategori: Allmänt

Även den här helgen blir det fullt upp med fotboll. Imorgon lördag, åker vi ner med ett lag till Malmö och Rosengårds Sporthall för att spela SM i futsal.
Laget som ska spela där är: Hanna, Emma S, Ellinor M, Elin A, Stina O, Julia S, Annie D, Esma B, Josefine B, My H och  Frida J.
Första matchen spelar vi 13.40 och den andra 16.20. Vinnaren av denna gruppen går sedan vidare och spelar igen den 3/2 i Rosengårdsporthall.

11:00 Borgeby - Astrio 

12:20 Malmö City Futsal - Ullared

 13:40 Asarum - Förloraren Borgeby/Astrio

 15:00 Linné - Förloraren Malmö City Futsal/Ullarde

 16:20 Segraren Borgeby/Astrio - Asarum

 17:40 Segraren Malmö City Futsal/Ullarde - Linné

 

 
På söndag är det sedan dags för Hesslecupen som spelas i Q-poolen i Hässleholm. Dit har vi ingen laguppställning än utan den kommer ikväll på träningen.

Vi har två lag anmälda. Det ena laget spelar i Grupp B där spelshemat ser ut såhär:
08.58 Asarum IF/FK 2 - Bjärnums GoIF
09.12 Västra Karups IF - Sösdala IF
11.46 Asarums IF/FK 2 - Västra Karups IF
12.00 Sösdala IF - Bjärnums GoIF
14.34 Sösdala IF - Asarums IF/FK 2
14.48 Bjärnums GoIF - Västra Karups IF


Och det andra laget spelar i Grupp D:
09.54 Asarums IF/FK - Strövelstorp/Salamis
10.08 Vellinge IF 2 - IFK Osby
12.42 Asarums IF/FK -  Vellinge IF 2
12.56 IFK Osby - Strövelstorp/Salamis
15.30 IFK Osby - Asarums IF/FK
15.44 Strövelstorp/Salamis - Vellinge IF 2
 
Vi hoppas att det går bra för alla tre lagen och att så måga som möjligt kommer med och hejjar fram oss till segrar!
 

 

GRATTIS SANNA!!

Kategori: Allmänt

Idag är det ingen vanlig dag för Sanna Stensson! Hon tar examen som socionom efter 3,5 års studier! Ett STORT GRATTIS SANNA önskar hela laget! Hoppas du får en kanondag!! 
 

-14

Kategori: Allmänt

Brrr! Idag var det ingen varm träning kan jag lätt påstå! På vägen hem visade mätaren på -14 grader! Lollo har nog fortfarande inte tinat riktigt...
 
Det är verkligen imponerande att se att så många är så taggade på att träna trots att det är så kallt och tio centimeter nysnö. En eloge till oss!
 
Dagens outfit av Lisa G. Lager på lager, på lager, på lager...
 
 
Idag bestod träningen av mycket spel. På ena sidan spelade vi mot ett mål inne i straffområdet medan det var vanligt spel på andra sidan. Tyvärr var planen väldigt snöig och alla halkade runt som bambisar på hal is. Stina R råkade komma ut på asfalten och föll som en vante (Hoppas det känns bättre).
 
Efter träningen hade Anna som sagt fixat mat till oss, lika gott som vanligt! Idag fick vi pastagratäng.
 
Imorgon är det vilodag och vi ses igen på torsdag, förhoppningsvis är det inte lika kallt då!
Om så är fallet, Prova nylonstrumpor under fotbollsstrumporna, det värmer gött!
 
Varma hälsingar från en frusen Elin
 
 
 

älskade måndag

Kategori: Träningar

Haaaajhaj!
Veckans första träning är gjord. Dagens träning bestod utav passnings övningar, possession spel och så avslutade vi med vanligt spel. Men hur det gick? Det vetttttifan för jag, Lollo och Linnea körde målvaktsträning med Hjelmen. Men det såg bra ut, som vanligt ;)
På målvaktsträningen körde vi bl.a. fallteknik, greppteknik och lite spänst. Gött att vara igång med målvaktsträningen också. Och kul att Linnea Bengtsson, som spelar i f17 annars, är med och tränar med oss. :)
Imorgon är det en ny träning som gäller och så bjuder världens bästa Anna på Maaaaaaaat :D

alla ska med!
Hanna

Måndagsträning

Kategori: Allmänt

 

Temperaturen står på -2 grader, det är lätt snöfall och snart drar veckans första träning igång!

Efter helgens vila från fotbollen är vi nog alla lite sugna på att sparka boll igen. Jag är glad om vi får ha boll mer än 30 minuter den här träningen tillskillnad från i fredags då vi bara körde två bollövningar och resten ett långt intervallpass. Men som man brukar säga, "what doesn't kill you makes you stronger" och alla överlevde passet vilket betyder att alla även är lite starkare idag! så nu kör vi!! Full fart mot våren!

 

Lottdragning

Kategori: Allmänt

Igår var det ju även lottdragning och helgens lyckliga vinnare är nr. 37. och det numret har Anna Olsson.
Och sidovinsterna går till nr 36 som tillhör Stina Olsson och nr 38 som tillhör Therese Andersson.
 
Grattis till er tjejer! :) 

13/1-12

Kategori: Allmänt

Tjabba! Hanna här. Som ni vet så är ju vår lilla bloggdrottning Johanna nyoperarad så jag och Elin Jönsson ska sköta bloggandet tills hon kommer tillbaka :)
Jag och Elin ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen i helgen, vi är ju inte vana vid det här ;)
 
Helgen har varit lugn för asarums damer. Inga cuper eller träningar denna helgen, förutom att vi skulle köra ett individuellt styrkepass hemma (som jag hoppas alla har gjort ;)
Imorgon drar en ny vecka igång med fyra nya träningar och även två cuper. På lördag (19/1) åker ett lag ner till Malmö för att spela SM i futsal och på söndag (20/1) har vi två lag som ska spela Hesslecupen i Hässleholm. 
 
 
Ha en fortsatt bra söndag så hörs vi av imorgon. 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Hejsan!

Idag har vi tyvärr ett tråkigt besked. Johanna J som har bloggat innan har idag opererat sin fot på grund av en skada som skedde i maj.. Därför kommer vi, Elin Jönsson och Hanna Andersson, ta över bloggen tills Johanna är tillbaka. Vi hoppas att det går snabbt och önskar henne krya på sig!

Idag var det träning som vanligt. Vi började med en skott/konditionsövning medan de nya i laget hade en teorigenomgång. Träningen fortsatte sedan med spel när alla var tillbaka.

Elin J stod idag för dagens vurpa på väg ut från bollboden. Trätrappan var tydligen väldigt hal..
Maja E råkade titta in i Mjällbys herrars omklädningsrum och fick se "en gammal hårig rumpa". vems vet vi inte än..
Och Esma B fick lära sig att hundar kan hoppa ganska högt. Men vi lovar att Diva är ofarlig!

Vi hoppas att ni fortsätter följa och heja på oss nu när vi drar igång försäsongen, det kan behövas!
Elin J

DM

Kategori: Allmänt

Vi spelade ju som sagt DM-slutspel igår kväll, och började med kvartsfinal mot Ronneby BK. Matchen slutade med 4-1 och det såg taggat och bra ut. 
Semifinalen spelades mot Lörby och blev tuffare eftersom många känner varandra och det blir då lite hetsigt. Men vi gick av planen som vinnare även i den matchen, med 3-1. 
 
Sedan var det dags för kvällens sista och hårdaste match, mot KFF. De var revansch-sugna sen Maxi cup och taggade, det märktes. Tyvärr vann de finalen med 5-3, och var väl ärligt talat det bättre laget på planen. 
 
Tjejerna fick iår nöja sig med en silver-medalj, men det är inte dåligt det! Så ett stort grattis!! 
 
Här är laget som spelade igår: 
 

Grattis!

Kategori: Allmänt

Även idag har vi ett födelsedagsbarn!! Grattis My Hiller som idag fyller 16 år!! 

My kom till oss i Asarum i vintras och är en ung talang från Lörby. Hoppas du får en kanonbra födelsedag!! :)
 
 
 
 
 

Gårkvällen

Kategori: Allmänt

Igår hade vi som sagt träning. Vi körde kvadraten som vanligt för att komma igång lite. Efter det blev det Y:et, det var ett tag sedan nu så det var kul. Tillslut spelade vi, fyra lag med offensiva väggar. Det var bra tempo och jag tycker att det känns riktigt bra! 
 
Förresten så skadade sig ju Frasse när vi var och spelade alliansen i Kristianstad förra veckan, men det var ingen fara. Hennes öronsnibb hade delat(?) på sig eller något, så de hade limmat/tejpat ihop den. Men hon är med som vanlig på träningar och allt nu!!  
 
Ikväll är det dags för DM-slutspel i Ronneby. Vår första match spelas 19.40, så jag hoppas vi ses där, för vi har en DM-titel att försvara!! 
 
 

Slänger in en lucka

Kategori: Allmänt

Passar på att slänga in en lucka så här mitt i träningen! 
 
 

tisdag

Kategori: Allmänt

Tisdag igen, 8 januari. De vanliga rutinerna börjar komma igång. Skolan kom igång efter ett tre veckors långt lov för min del. Och ikväll drar träningarna igång igen, precis som vanligt! 
 
Det ska bli kul att träna ute på konstgräset igen, det var ju ett tag sedan sist pga. alla inomhus cuperna och så. 
 
Ikväll kommer även Anna och lagar mat till oss, det vattnas i munnen jag bara tänker på det. 
 

Alliansen

Kategori: Allmänt

Igår, söndags, spelade ett lag som sagt final i alliansen mot KdFF. Det blev tyvärr förlust i denna matchen med 2-1 efter en välspelad match från vår sida. Men det är inte lätt att möta spelar som Susanne Moberg, kan jag tänka mig. 
 
Men en andra plats i Alliansen är inte dåligt, så ett stort grattis!! 
 
Titta på detta också: 
 
Två spelare i All Star Teamet. Och etta, två och fyra i skytteligan. Även en heldel på femte/sjätteplats. Starkt jobbat. 
 
Nu laddar vi om, dels till träningen imorgon kväll. Men också till DM-slutspelet på onsdagkväll!! 

Gratulerar

Kategori: Allmänt

Idag gratulerar vi vår innemittfältare och goa kamrat FiaLarsson på hennes födelsedag!!
 
Hoppas du får något fint och har en kanonbra dag även fast du inte får träffa oss.. 

Grattis Fia!! :D 

ELIN!!!

Kategori: Allmänt

 
Dagens lucka i väntan på finalen i alliansen som spelas 14.45 i Kristianstad sporthall!! Nu kör vi 

Lördag

Kategori: Allmänt

Hejsan! 
 
Gjorde samma tabbe som för någon dag sedan, skrev ett långt inlägg men råkade klicka bort hela utan min vetskap.. 
 
Menmen, bara att skriva om. 
 
Idag (lördag) spelade vi dam-DM i Ronneby sporthall. Detta gick väldigt bra då vi gick segrande ur gruppen. Detta gör att vi på onsdag denna veckan som kommer ska spela slutspel, också i Ronneby. 
 
I gruppen ingick följande lag:
Asarum IF/FK
Kristianopel GoIF
Rödeby AIF
Kallinge SK
 
Första matchen blev det vinst med 6-0 mot Kristianopel. 
Andra matchen stod Kallinge för motståndet och i denna matchen stod det länge 1-0 till dem. Men vi kom igen, och gjorde segermålet, (1-2 målet) när det var 15 sekunder kvar av matchen. 
Mot Rödeby blev det lika, 1-1 och det innebar att vi vann vår grupp, Grattis tjejer!! 
 
 

Alliansen

Kategori: Allmänt

Som jag skrev igår så möttes två av våra lag i alliansen igår, och ett av dem gick vinnande ur striden (hehe).. 
Osäker på vilket nummer just det laget hade, men Hanna Andersson stod iaf i mål ;) 
 
Vinsten blev 8-1, och nu väntas final för det laget mot KdFF imorgon, klockan halv tre om jag inte minns fel. 
 
 
Kvällens lottodragning vann nummer 59!! Grattis till dig, och självklart grattis till sidovinsterna, 58 och 60!! 
 
 

Dagens lucka

Kategori: Allmänt

Fredag

Kategori: Allmänt

Redan den fjärde januari idag.. Tiden går fort.

Idag är det dags för spel i alliansen, med två lag. Båda lagen ska spela semifinal, mot varandra, för att de vilka av oss som får spela finalen på söndag. Matchen spelas 19.30 ikväll, tror jag, i Kristianstad.

Imorgon ska vi spela dam-DM i Ronneby sporthall, återkommer med vilka lag vi har i vår grupp där :)

Trevlig helg!

Esmaaaa!!

Kategori: Allmänt

Sjukdomar

Kategori: Allmänt

Hejsan! 
 
Igår hade vi träning på IP, flyttad från idag till igår, för att få en "vilodag" idag eftersom vi spelar alliansen imorgon. AIF-AIF... 
 
Men på gårdagens träning var det inte alltför bra uppslutning, endast 18 stycken.. Det kan låta mycket för en del, men inte för oss som vanligtvis är runt 30 stycken på varje träning. En hel del sjukdomar har drabbat spelarna, inklusive mig, därav dålig uppdatering. Men jag är i alla fall på bättringsvägen, och jag hoppars verkligen resten av laget är det också. 
 
Jag har en heldel intervjurer att lägga upp här på bloggen, så för att kolla de sista, klicka er in här lite då och då!! 

God fortsättning

Kategori: Allmänt

Skrev ett inlägg igår, men det kom tydligen inte upp..

Hälsade i alla fall ett gott nytt år till allihopa där ute!

"Hej på er alla, sista dagen för året och vi kan se tillbaka på ett fantastiskt 2012. Ni har varit helt fantastiska under året och gjort resultat och enorma framsteg som många lag och individer bara kan drömma om. Hoppas att ni får en trevlig nyårsafton, än en gång ett stort tack för säsongen som varit. "

Såhär skrev Pierre på vår facebook-sida igår, och det stämmer helt klart. Vilka framsteg vi har gjort förra året.. (2012) Och så roligt vi har haft det.

Nu blickar vi framåt, mot träningar, de sista inomhuscuperna, träningslägret i Turkiet, den första grästräningen, och framför allt- SERIESTARTEN!!

Jag vill också passa på och tack för att ni varje dag klickat er in här och läst mina inlägg. Det är för er, och vår, skull jag bloggar, och genom att läsa visar ni att ni uppskattar det. Så återigen, tack.

Nu kör vi, 2013, ALLA SKA MED!