Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Seger

Kategori: Allmänt

Godmorgon! 
 
igår spelades första omgången i Svenska cupen. Matchen spelades i Nybro mot Madesjö. Det blev en säker seger med hela 5-1. De som nätade var Frida O Matte x 2 och Gina x 2! Vi fick tyvärr Lisa utvisad, vet inte rikgit varför eftersom jag inte var på plats...men jag hörde att vi spelade bra fotboll igår och det är rikgit kul att höra! :) 
 
nu är vi lediga i helgen, alltså inga matcher. Hoppas ni hittar på något annat att göra nu när ni inte ska hänga på IP i helgen ;) 
Ha det gott! Trevlig helg :) 
 
 

Seger

Kategori: Allmänt

SEGERTÅGET RULLAR VIDARE!!! I kvällens match mot Ljungby en härlig seger med 2-1! Resultatet speglar väl inte rikgit matchen,då vi kan göra många mål till framåt och Ljungby har inget att komma med i deras anfallsspel. Slå långboll på forward...de lyckas dock göra ett mål på oss efter lite slarv från vår sida. MEN nu till det roliga! Idag tycker jag att vi spelar bra fotboll nästan hela matchen, lite små svackor men vi löser dom ihop! Första halvlek har vi mest boll, målet var nära men vi lyckades inte få in den. Bra snack i halvlek med våra goa gubbar, Tomas och Rickard. Vi går ut och kör på och ett ledningsmål kommer snabbt genom vår duktiga Emma Nordahl. Hon dribblar av några spelare och slår in den säkert i mål, riktigt snyggt! Vi fortsatte att köra på och 2-0 kom ganska snabbt efter 1-0. Jojje skjuter ett skott (tror jag) målvakten räddar ut till sidan pch Jojje plockar upp sin egna retur, rundar målvakten och slår in den i mål!!! :D härligt!!
vi fortsätter att spela boll, Ljungby blir trötta och frustrerande och domaren fixk dela ut några gula...de gör 2-1 med en kvart kvar att spela. Vi krigar tillsammans de sista minuterna och vinner med 2-1!!!! SÅ UNDERBART TJEJER! Ni är grymma!
 
Extra kul idag är att jojje spelade sin första match i den blåa tröjan efter sju månader. Hon är hemma från USA och ska förhoppningsvis spela med oss hela sommaren :D ett mål i första matchen, bra start! :)
 
mindre kul är att Borras fick gå ut tidigt i första på grund av skada. hände något med hennes knä, ber till gudarna att det inte är något allvarligt!! Krya issa!!
 
ps. Blev kaos i bilen nyss. Elin A har tappat sin segertoffs...hon är förtvivlad och vet inhe om hon kommer att klara detta. kämpa Elin! Vi tror på dig!
laget:
Hanna
Niki Elin Frida o sanna
Borras Fia Anna Isak Jojje
Emma N
bänk: Felicia Hanna T Vilma H
 
imorgon är det dags för Svenska cupen, vi möter madesjö borta kl 19,00! :) 
 
 

Match

Kategori: Allmänt

 
Om 1,5 h är det dags för matchstart för div 2 hemma mot Ljungby! Vi är taggade, är ni? :D 
 
KBK
 
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Halloj! :)
 
Idag var det träning som vanligt på IP. Vi drog igång träningen med en passningsövning och vi målvakter körde med Hjelmen. Tyvärr så fick vi avbryta vår träning pga att Maja H skadade sin tumme i en övning, trodde inte att det var så illa först men den är troligtvis bruten :( stackars Maja, krya på dig! Vi håller våra tummar för att det inte är så allvarligt! heheh tummar, kul där Hanna ;) Hjelmen åkte in med Maja och vi andra fortsatte att träna. En spelövning fick avsluta dagens träning. De som ska spela imorgon fick spela fotbollstennis, fusk!!! ;) 
 
Imorgon är det alltså dags för en ny hemmamatch på ip, div 2 möter Ljungby kl 19,00 Välkomna! 
 
På torsdag ska första omgången i Svenska Cupen spelas, vi spelar borta mot Madesjö kl 19,00 på madesjövallen. :) 
 
 

Måndag

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
 
Hoppas er helg har varit nice! Tyvärr blev det inga poäng för oss i helgen så lite bittert har det minsann varit! Men en rolig sak som hände i helgen var lagfesten mes vårt herrlag. Vi började kvällen med beer pong, pizzakäk och sen fortsatte kvällen med mycket dans och många skratt, alltid lika kul med lagfester! Världs är det! Under kvällen så kom Gina och Jint, från herrarna, överens om att vi skulle byta omklädningsrum. Vårt omklädningsrum i källaren är inte jättemysigt om man säger så, herrarnas är fräscht och har bra duschar. Så Gina föreslog ett byte. Jint tyckte det verkade bra, han gillar speciellt våra händer på väggen. Han har faktiskt sin hand där också, så man förstår ju varför han vill flytta ner ;) 
så idag när vi kom till träningen så bytte vi damer självklart om där uppe i vårt "nya" omklädningsrum, riktigt nöjda! När träningen var över hade våra väskor plockats bort och herrans väskor var där istället. Hallå grabbar? Ett byte är alltid ett byte! Besvikna! ;) aja vi får flytta ner igen, det var värt ett försökt ;) 
 
Vi hade till och med satt upp en lapp, fall i fall dom hade glömt! ;)
Titta så fint det är! 
 

Förlust

Kategori: Allmänt

 
 
Det blev tyvärr en förlust mot stattena med 1-2, rikgit surt är det! 
 
Vi börjar bästa och spelar bra tillsammans Inom laget. Vi har några lägen att göra mål men bollen ville inte leta sig in i målet! :( i 30 min får Matte bollen på halva statrenas planhalva, hon driver och dribblar sig igenom hela Stattenas försvar och gör inget misstag när hon kommer fram till mål, 1-0 till oss! Underbart! 
Vi fortsätter att trycka på, men istället får Stattena en chans och bollen seglar in i mål över Lollo :( 1-1 skulle stå sig halvleken ut, trodde vi...men när det är 10 sekunder kvar av halvleken gör Stattena oturligt 1-2...tungt! en stor jävla uppförsbacke inför andra halvlek. I andra halvlek har vi stolpe ut istället för stolpe in....frustrerande! Tyvärr så slutar matchen 1-2, inte kul! :( 
Bryt ihop och kom igen! Nya tag nästa vecka brudar! 
 
elvan: 
Lollo
Månsson Maja f Lina Julia 
Lisa Jennie Maja e Gina Amalia
matte 
bänken: Hanna a Frida o Grüner borras Anna
ledare: Jonas Hjelm Tomas Elin 
 

Match

Kategori: Allmänt

Om mindre en timme är det dags för match för div 1 mot Stattena. Vi spelar hemma på IP, konstgräset. :) Vi är i full gång med att förbereda oss, fötter ska tejpas, vader ska masseras, hår ska flätas, högerskon ska på före vänsterskon m.m. :) 
Solen skiner och vi är ordentligt taggade! :D 
 
SES PÅ IP! 
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Hej på er! :)
 
Så var det fredag igen, underbart!! Just nu borde jag plugga till en kommande tenta men jag skriver hellre här på bloggen. Min lillebror undrade vad jag skulle göra idag, mitt svar blev, utan att ens tänka, BLOGGA. Jag lever för bloggen, jag är typ den nya Kenza eller Blondinbella, fast lite mer sportig. Kan snart sluta plugga på högskolan och börja blogga på heltid istället, lägga upp träningsoutfits (AIF-dressen varje dag), matbilder m.m. Hade väl varit kul? ;)
 
Tänk om det hade varit så på riktigt? För riktigt så är det ju inte ;) haha
 
Igår var det dags för veckans sista träning, vi hade två nya spelare som var med och tränade, Linda och Anja. Två duktiga tjejer som påminner om några andra tjejer från laget. Man kan nästan tro att Linda och Frida Olsson är twins och att Anja, Anna och Julia är trillingar.
Inga nya spelare men några helt nya namn från Jonas och Hjelmen alltså. Jag trodde att dom hade lärt sig alla namnen nu, men tydligen inte. Dyker upp nya namn hela tiden ;) 
 
Imorgon är det dags för en spännande match hemma mot Stattena, matchen startar kl 14,00. Välkomna! :)
 
 

Grattis!!

Kategori: Allmänt

Idag gratulerar vi Amalia på hennes födelaedag! :D Stort grattis och hoppas att du får en härlig dag! :) GRATTIS GRATTIS GRATTIS! 
 
Ikväll kör vi veckans sista träningspass innan helgen. Innan träningen ska jag o resten av spelarrådet ha möte med vår härliga sportgrupp! Kan inte bli annat än trevligt, och det bästa med dom mötena, förutom att träffa sportgruppen, är att dom bjuder på fika!!!! :D sååå gott! 
 
ps. Imorgon spelar våra herrar ett hett derby borta mot FK Karlskorna, kl 19,00 Västra mark! BE THERE! Lycka till gubbar! ;) 
 
 

Seger

Kategori: Allmänt

Ikväll var det dags för en spännande match för vårt div 2 lag mot serietvåan Emmaboda. Innan matchstart hade vi spelat fyra matcher och vunnit fyra och Emmaboda spelat tre och vunnit tre. Alltså två lag med full pott. Men idag skulle den trenden brytas för något av lagen (kunde självklart slutat lika, men så blev det icke!). Emmaboda började bäst och redan efter fem minuter tar de ledningen. En spelare i Emmaboda får till ett kanonskott från vänster som går precis under ribban, trodde nästan att den skulle gå över men den letade sig fasiken in i mål. Vi fortsätter att pressa på men efter lite mesigt försvarsspel så gör Emmaboda ytterligare ett mål, 0-2. Ingen rolig start! Spelarna peppar varandra och hänger inte med huvudena. Det är vi som har spelet och fortsätter att pressa Emmaboda. När det är 10 min kvar av första halvlek kommer vår reducering, ANNIE DAVNERT vänder upp i straffområdet och placerar bollen till höger. Så viktigt! Bra med ett mål innan paus. I halvlek samlas spelarna för att snacka ihop sig och vi andra i pupliken begav oss upp till kiosken för att köpa gott kaffe som Månsson och Lollo kokat och en goooo kååååv som Gina, Jojje, Maja o Elle hade grillat (Jönsson du twittrade väl bara?). Bra jobbat av kioskpersonalen! Kunderna var mycket nöjda! 
 
Andra halvlek drog igång och ett taggat Asarum tar tag i matchen och jagar en kvittering. Grüner driver ner på sin kant och slår ett inlägg på marken in i straffområdet och ISABELL BORRAS kommer glidandes och får in bollen i mål, 2-2 i spelminut 55. Vi är taggade och bollen hålls inom laget och spelar mycket bra. Ett ledningsmål är nu nära, Anna driver ner på kanten, slår in ett inlägg i luften och återigen hittar ISABELL BORRAS bollen och nickar in den i mål!!! 3-2 , 60 min. Emmaboda börjar bli trötta och vi slår bollarna mellan deras backar och vi kommer fria många gånger, mycket bra spel av alla. Vi har många bra lägen att göra ytterligare ett mål för att kunna punktera matchen. Istället får Emmaboda lite energi och har några farliga lägen och hönor, men Maja i målet är på g och gör många bra räddningar och backlinjen rensar undan bollen säkert. Vi gör ett byte, Isak ut och Emma Nordahl in. Emma är född -99 och jisses vilken tjej! Kommer in och backar inte en sekund, har chans att näta några gånger. Fortsätt så Emma så kommer det! Vi får en frispark typ 2 m utanför straffområdet och FRIDA JOHNSSON kliver fram och pangar upp den i krysset!!!!!!! 4-2 till AIF i min 87.
Domaren blåser av matchen och vi vinner med 4-2! Grym inställning från alla spelarna idag som lyckas vända ett underläge och ger aldrig upp. Mycket bra spel inom laget, fem av fem möjliga segrar! Fortsätt såhär tjejer!! :D 
 
Laget idag: 
Maja H
Niki Elin Sanna Grüner
Borras Fia Frida J Anna Isak
Annie 
Bänken: Emma N Vilma H Love o Hanna T 
Ledare: Tomas o Rickard
 
Grillmaster Toresten! 
Månsson o Lollo gjorde ett bra jobb i kiosken
I paus är en kopp kaffe och en tjock grillad givet!!
Matte och Lina ger kaffet och kåååven MVG!
Alltid lilka fräsch!!!!!
Det bästa med att sköta grillen, man får äta hur mycket kåååvan man vill.
 
 
Det vinnande laget! 
 
 
 

Gissa vem

Kategori: Allmänt

Hon är makalös!!!! Igår la hon upp en bild på Instagram på hennes nya fotbollsskor. Sjuuuukt snygga MEN behöver hon dom? tveeeek asså ;)man kan aldrig ha för många säger hon ;) haha. hade det varit Vilma Ohnysson, som vi får tjata på att hon måste köpa nya skor (hon har gjort det nu) så hade jag förstått hennes köp. Men det är inte Ohnysson utan det är en skotokig tjej, kan ni gissa vem??? Ja det är ju inte så himla svårt att lista ut... ;) 
Det är ju såklart Mattes nya skor! Sköööön är hon ju! Bästa av allt, vi har samma storlek!! Tror jag kommer "glömma" mina skor imorgon och låna ett par av Matte istället ;) Sååå snyggt!

Tisdag

Kategori: Allmänt

Haaaaj haaaaaj! 
 
Mitten av maj och regnet öser ner utanför, mmmh underbart!!! eller inte
Igår körde vi igång en ny träningsvecka och idag väntar en spännande match i div 2. Kl 19,00 på konstgräset börjar matchen mellan AIF och Emmaboda. Emmaboda har också börjat serie bra, med tre vinster av tre möjliga. Så det kommer bli en tuff match. 
 
Vi andra som inte spelar idag är träningslediga. Men Gina och Maja kan inte låta bli så de frågade oss andra om vi var sugna på lite intervallträning, fasta situationer som sedan avslutas med fotbollstennis. Gina skulle bjuda alla på korv efteråt. Asså den där korven hade ju inte suttit fel...ahh helt klart värt att tänka på för oss som inte ska spela. En bra tanke av Gina o Maja iaf ;D 
 
Imorgon är det träning som vanligt på IP och Annas mat efter (YES!) och på torsdag är det också träning. På lördag är det hemmamatch för div 1 mot Stattena!!! Viktig match! :D 
 
Hoppas alla är taggade för två spännande matcher denna veckan! :)
Vi ses på IP!

Seger

Kategori: Allmänt

Idag var det bortamatch på Strandängen i Bromölla. Solen sken, nyklippt gräsmatta (riktigt fin, lite tung dock) och ett taggat Asarum värmde upp på bortalagets planhalva. Matchen blåstes igång och vilken jäkla start...Bromölla fick. 1-0 kom i minut två genom slarv från vår sida. Sämsta starten man kan få, var likadant när vi mötte Bromölla i träningsmatchen tidigare i år. Men alla matcher är 90 minuter långa och allt kan hända fram tills domaren blåser av matchen. Tyvärr får vi inte igång vårt spel alls i första halvlek. Vi slarvar lite för mycket i vårt passningsspel och uttnytjar inte dom chancerna som vi får till 100 %. Men tålamod är viktigt när man lirar boll och att hänga med huvudena är ingen mening. Vi försöker få igång i vårt spel och har några farliga chanser. Tiden tickade på och det var snart dags halvlek och jisses va gött det hade varit med 1-1 innan halvlek. Och så blev det också, Jennie klackar (snyggt) fram bollen till Frida Olsson som prickskjuter in bollen i mål två minuter innan halvlek. Underbart!!!! :D I andra halvlek tar vi tag i spelet mer och det blir lite bättre. Efter passningar på rätt fot, löpningar och överlämningar så kom äntligen ledningsmålet. Lisa placerar säkert bollen i bortre krysset. Lollo får göra några riktigt bra räddnigar i andra halvlek, mycket bra! Vi får en hörna i mitten av andra, Maja E  (ingen annan, sorry Maja ;))slår in den och Amalia når högst med pannan, MÅÅÅÅÅÅÅL 1-3! :D ps. jag fick detta snygga nickmål på BILD, såå jäkla nöjd!! De andra AIF-supportrarna tyckte att jag skulle bli fotograf istället, så bra va den! ;)
Vi spelar bättre och bättre och bromölla blir trötta. Med några minuter kvar så gör dock Bromölla 2-3 efter lite mesigt försvarspel av oss, tyvärr. Ingen höjdar match av oss, men vi jobbar för varandra och tillsammans och vi vinner matchen med 3-2. I slutändan är det alltid resultatet som gäller och vi är riktigt glada över tre poäng!! Gott är det !!! 
 
Frida O gör sin första match från start i div 1 och den jäkeln gör även ett mål! två flugor i en smäll, fint är det! ;D 
Matte har åkt på öroninflamation och hör ingenting och kunde tyvärr inte spela idag :( Krya på dig! 
Domaren tog ett snack med Lisa, och satan va hon skrek, Lisa trillade nästan baklänges. Såg hiiiiimla roligt ut. 
Idag var det inte bara fotboll som spelades, en hel del handboll blev det också...men det var ok
Amalia knuffade ner en Bromöllla-spelare, men domaren såg inte det (tur), efter matchen sa hon "jag blir så arg när jag inte kommer ifatt!!" hahaha härligt Amalia! 
Jag agerade lite fotograf idag, var skitnöjd med mina bilder tills jag kom in på Bromöllas facebooksida och fick se deras bilder från matchen. Blev nästan ledsen, måste fixa bättre kamera....Tog några bilder från deras facebooksida bara för att lixom.
Det finns inget bättre än tre poäng!! Nästa helg är det återigen dags för en tuff match. Vi möter Stattena hemma på IP. Be there!
 
laget som spelade idag: 
Lollo 
Månsson Maja F Lina Julia 
Gina Maja Jennie AMalis Frida O 
Lisa 
avbytare: Borre Frida J o Anna 
ledare: Jonas, Hjelmen, Tomas o Elin
 
Jojje var på plats, snygg pose <3
Hej hej Anna! 
Sjukt nöjd med denna på Lisa
Typical Issa...
Dagens ledare + Elin såklart
Där står domaren bra ;)
1-1 Genom Frida O :D
1-2 Lisa (så jäkla långt till planen från läktaren, zoomen räckte inte till...)
asså titta!!!! Ser ni Amalia in action??? här gör hon 1-3, så snyggt! ni får zoom in mer så ser ni bättre ;) haha
Bra där Jullan!
Top Model, finis
 
En glad kapten :D
 

Matchdag

Kategori: Allmänt

Hej på er!! 
 
Hoppas helgen har varit bra! Vi i AIF har laddat ordentligt inför dagens match. Idag är det bortamatch mot IFÖ Bromölla på deras fina idrottsplats, Strandängen. Matchen börjar 16,00 och då hoppas jag att alla som har möjligheten att vara på plats är det!! Om inte så kan ni följa matchen via twitter eller Facebook. Idag går vi för tre poäng!!! Tagga brudar!!!!!!! :D
 
Laget till idag: Lollo, Månsson, Lina, Frida O, Maja F, Maja E, Jennie, Amalia, Lisa, Gina, Mathilda, Frida J, Anna, Borre :) 
 
 

Förlust

Kategori: Allmänt

Igår åkte vårt div 1 lag ner till Skurup för seriematch. Jag kunde inte vara på plats, så jag följde matchen på facebook och twitter, bra uppdaterat Per och Elin!!! :) Tyvärr blev det förlust med 2-3. Gina stod för våra mål. Bryt ihop tjejer och kom igen! På söndag är det ny match borta mot Bromölla, kl 16,00. Kom dit och heja fram oss till tre poäng!! :)
 
Trevlig helg på er!

Onsdag

Kategori: Allmänt

amen TJENARE!!!
 
Idag har vi i damlaget varit träningslediga. Div 1 har bortamatch imorgon mot Skurup kl 14.00, så vi tränar på fredag isället, sen spelar div 1 på söndag igen. Då borta mot Bromölla kl 16,00. Typ hemmamatch för mih , bor ju i "sössborg" kaa, så fint som det heter <3 
jaaaaa var va jag...tisdag är det match för div 2 hemma mot serietvåan Emmaboda kl 19.00. Kan du inte kolla på alla matcherna denna helg så hoppas vi att du kan kolla på två iaf, eller åtminstone en, hihi :) ALLA SKA MED! 
 
Eftersom vi älskar att hänga på IP så kunde vi inte hålla oss därifrån ikväll, trots att vi inte hade någon träning. Vårt herrlag hade hemmamatch mot FC Rosengård. Det blev tyvärr förlust med 0-3...surt men bara till att ta nya tag grabbar!
 
Imorgon alltså, bortamtach mot Skurup kl 14,00. Håll utkik på Twitter och Facebook för uppdatering om matchen. :) Tagga brudar!! :) 
 
 
 

Älmhult - Asarum

Kategori: Allmänt

Som ni redan vet så blev det ytterligare en vinst igår för vårt div 2 lag. Jag tog ett snack med Frida "Johne" Johnsson idag om matchen. Och såhär säger Johne:
 
Hur känns det idag efter en fjärde raka seger i div 2?
Det känns otroligt skönt efter den fjärde raka vinsten! Vi har vunnit fler matcher denna säsongen än hela förra året så känslan är på topp! 
 
Hur var matchen igår?
Matchen igår var tuff och Älmhult är ett lag vi alltid har haft svårt att slå, men igår slog vi till! Spelmässigt så var det inte det bästa vi har presterat och inställningen var lite lam från en början. Vi ledde med 2-0 och sedan gör dom 2-1, då känner vi enormt pressade och dom trycker på ordentligt. Det känns lite som att vi måste hamna i en sån situation innan vi ska börja kötta och kämpa för varandra. Men vi höjde oss ett snäpp och gjorde även 3-1. Alltså matchen kunde varit bättre spelmässigt med det är vinsten som räknas i alla lägen! 
 
Hur tycker du att det känns i laget?
Det känns bra i laget just nu och jag tycker att vi har en stark gemenskap i div 2. Vi håller ihop i vått och torrt och kämpar in i den sista minuten. Vi försöker vara positiva mot varandra och inte klanka ner på någon spelare. Vi skrattar och skojar ihop och det gör det också mycket bättre! Det som också gör det bra är att vi har fått en grym start och vi känner att vi har ett starkt lag som är med och fajtas om första platsen.
 
Varför tror du att det har börjat så bra för div 2 i år?
Det har börjat bra för att i år har vi en starkare trupp i vårt div 2 lag och vi har även samma spelare hela tiden. Förra året hade vi inte samma spelare eller positioner någon match på hela året. De känns som att vi är mer sammansvetsade och det gör att vi spelare bättre fotboll. 
 
Nästa match är mot Emmaboda, hur kommer den matchen bli tror du?
Matchen som väntar mot Emmaboda kommer bli en tuff match. De är också obesegrade i serien. Vi kommer inte gå in och underskatta för då blir det lätt att vi tror att allt löser sig, men det gör det inte utan vilja och en inställning som pekar på vinst! Vi måste få igång vårt passningsspel mer än föregående matcher. Men om jag tippar ett resultat så tror jag vi vinner med 4-2. för det är VINST SOM GÄLLER!!! :)
 
 
Matchen mot Emmaboda är på tisdag den 19/5 hemma på IP kl. 19,00. Den vill ni inte missa! :D
 
 
 
 
 

Grattis

Kategori: Allmänt

Idag fyller lagets snygging, Anna Svensson 19 år!! Stort grattis på dagen Anna, hoppas du får en grym dag! :) ses ikväll ;) 
 
 

Seger

Kategori: Allmänt

Hej på er! :)
 
Igår var det dags för div 2 fjärde match för säsongen. Vi åkte upp till Älmhult för att ta tre nya poäng! Tyvärr blev det inget IKEA och inga köttbullar :( Men vi kan glädjas åt att Anna Olsson hann dit en runda, hon var ju "tvungen" att åka dit ;) 
Matchen slutade 3-1 till oss och Segertåget rullar vidare! 4/4 möjliga segrar, en helt sjuuukt bra start för vårt div 2 lag! UNDERBART!! nästa match möter vi det lag som ligger tvåa just nu, Emmaboda. Kommer bLi tufft! 
 
jag har snackat med Johne om matcjen igår och det kommer upp en intervju här ikväll :) 
 
vi andra som inte spelade match igår hade träning på ett soligt IP! Jag hängde med rehab-gänget, känns konstigt! Kör man rehab så kan man träna och sola samtidigt, Elin j och Elle är riktigt bra på att sola o träna ;)  ändå gött! De andra körde snabbhet, styrka, skott och speL. En lugn och bra träning på IP! :) och JOHANNA JÖNSSON är tillbaka på IP, kul att ha henne där! :D
 
idag är det träning som vanligt på b planen
 
 
 
 
 
 
 
Man kan göra mycket med en pilatesboll :)))

Eskilsminne-AIF

Kategori: Allmänt

Referat från hemsidan om matchen i lördags. Håll till godo

Lördag och match igen. En match som denna gång spelades på vårt konstgräs och där Eskilsminne stod på andra planhalvan. Det var ett taggat gäng som inledde med ett bra peptalk innan matchen och vi ledare hade en bra känska inför matchen.
Efter bara fyra spelade minuter hittar Lisa ner mot linjen på sin högerkant och kommer runt sin försvarare. Lisa hittar Jennie genom en smörpass, precis som enligt skolboken, snett innåt bakåt och Jennie gör inget misstag utan sätter den säkert i nätet.
När vi fått 1-0 börjar vi slappna av lite samtidigt som Eskilsminne blir taggade för att få till en kvittering. En sämre period av oss där vi blir lite nedtryckta av motståndarna och inte riktigt får grepp om bollen på Eskilsminnes planhalva. I den 16 spelminuten kommer vi upp och får ett inkast högt som Amalia vänder runt på, leverar till Mathilda som står helt ren framför mål och kan sätta 2-0. Ett mål som kommer i ett viktigt skede av matchen. 1-1 istället och matchen hade sett helt annorlunda ut.
2-0 står sig halvleken ut. 3-0 sätter Amalia som vänder runt sin försvarare och placerar bollen. 4-0 är det Gina som snyggt lyfter in i bortre krysset från höger.
En seger som efter första halvlek aldrig känns hotad. Vi gör våra mål i viktiga lägen av matchen när Eskilsminne får lite tryck på oss. Bra jobbat.

Imorgon är det som sagt dags för match borta mot Älmhult. Vi håller alla tummar och tår för att segertåget ska rulla vidare :D

Match

Kategori: Allmänt

Nu är det mindre än tre timmar kvar till matchstart på IP. Idag är det Eskilsminne som står på bortalagets planhalva när domaren blåser igång matchen kl 14,00. Matchen kommer att spelas på vår konstgräsplan, gräsplanerna behöver vila efter allt regn som har kommit i veckan. :) Så vi ses, 14,00 på IP vid konstgräsplanen, inga konstigheter! Vi är taggade, är ni? ALLA SKA MED! 
 
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
 
Hoppas allt är bra med er, snart helg! :) 
En lite annorlunda träningsvecka har nu gått. Det var träningi måndags, inställd träning i tisdags pga regn och dåliga planer, match för div 2 i onsdags (SEGER!), träning i igår och nu är det äntligen dags för matcher igen! :D 
 
imorgon är det dags för årets andra hemmamatch för div 1. Vi hälsar Eskilsminne DIF hjärtligt välkomna till Asarums IP. Eskilsminne har fått en hyfsat bra start på säsongen, 4 poäng på 3 matcher. Så vi förbereder oss på en tuff och jämn match, matchstart kl 14,00. Ses där? :) 
 
div 2 är lediga i helgen, men har en match på måndagkväll Istället. matcher mitt i veckan är faktiskt nice! På måndag kör vi återigen till IKEAs stad, Älmhult. Vi mötte dom i vår sista träningsmatch och vann med 2-1. Så vi förväntar oss att möta ett ordentligt revanschsuget lag. och vi hoppas självklart på en fjärde raka seger för vår egna del. Blir det så är det inte alls omöjligt att det firas med en stadig middag på IKEA efteråt, KÖTTBULLAR OFC! Matchstart: 19.00 
 
Så, nu vet ni vad vi ska hitta på i helgen, hoppas ni hänger med :) 
 
ps. Glöm inte att följa oss på instagram: asarumsdamer :)
ps 2. Det ryktas att vår saknade Jojje är hemma från USA och att hon tränade i torsdags, jag var inte där i torsdags men jag hoppas verkligen att ryktet stämmer. :D
 

SEGER

Kategori: Allmänt

Tredje seriematchen för div 2 ikväll, skulle vi forsätta med vårt segertåg eller skulle Ramdala lyckas bryta denna positiva trend? Svar: segertåget rullar vidare! Det blev en go 3-2 seger där vi har kontroll över matchen och Ramdala skapar egentligen ingenting (vet dom gör två
mål, vi bjuder in dom i matchen, vi slarvar och de tar vara på chanserna och lyckas göra två mål. Något vi måste bli bättre på, helt klart!) Ramdla hade en spelare med rutin på forwarden, de la alla bollar på henne och hoppas att det skulle bli något. Vi ställer oss framför henne på varje långboll och vinner då alla bollar. Vi rullar bra i sidled och det är vi som för matchen. Vi skapar några farliga chanser. I första halvlek testar Sanna ett skott utifrån, målvakten räddar men släpper retur och Anna är snabbt framme och slår in den i MÅÅÅL! Ramdala kvitterar innan halvlek och 1-1 står sig halvleken ut. Efter ett bra snack i omklädningsrummet så går vi ut och fortsätter föra matchen, 1-2 målet kommer jag faktiskt inte ihåg (haha, tittade väl på molnen eller något), men Ohnysson är het och ger oss återigen ledningen. Efter bra spel av oss är Ohnysson återigen framme i straffområdet (sa ju att hon var het), hon blir fälld och det blir straff till oss. El Capitano, Elin A, kliver fram och slår in den säkert (sa hon själv, jag va jävligt nervös) i målvaktens högra hörn. när det är 13 min kvar slappnar vi av och Ramdalas nummer 9 gör återigen mål...sista minuterna blir mest kamp om poängen, vi står emot bra och det är vi som tar med oss tre poäng hem! GOTT ÄR DET!!!
 
- planen såg ut att vara magisk!!! men icke sa nicke, världens blöaste, tjockaste och tyngsta plan EVER, som Ohnysson sa "det är som att gå i en vattensäng" 
- Issa hon hann i tid, vilken glädje när hon kom!
- Vi var ordentligt taggade idag, mycket bra!
- Anna Olsson kom med segermackor (vi får
bara dom om vi vinner har vi själva bestämt) och dom Va magiska som vanligt!! 
- I halvtid är det många som vill prata, jävla hönshus är det. Vi får köra med handuppräckning, funkar inte annars!
- segersången är inte riktigt 100 än, måste öva mer (=vi måste fortsätta vinna)
- Fia har en hål i sina ljumskbyxor. ledtråd vart det sitter: i mitten på baksidan (bajshål gissar vi på) 
- en del skriker apelsin eller whooo när de tar segerbild efter matchen. Vi skriker PENIS! Hihi *fniss* (det är issa som är så hiiiimla mogen) 
 
Mycket skönt med tre poäng idag! Bra jobbat brudar! :D 
 
 

Match

Kategori: Allmänt

såååå var våren här igen, eller luras hen bara med oss? Idag är det match för div 2 borta mot Ramdala. Jag o syrran körde efter två GPS:er, en som ville att vi skulle göra en u-sväng och köra tillbaka och den andra ville att vi skulle fortsätta framåt. Elin började bli nervös att vi skulle hamna i Kalmar, "det är alltid massa fartkameror på vägen mot Kalmar Hanna!!" 
 
Men vi fortsatte på vägen och tänkte att "efter nästa kurva är vi framme" ett bra tag. Och VIIIIIPPPPPSSSS så låg Säbyvallen precis bredvid oss på höger sida. VI KLARADE DET! utan att köra fel Denna gången! (Ingen Malmö-repris) Nu sitter vi här på parkeringen och väntar in resten av laget. Skönt när man är i tid, eller hur Issa? (Issa tog fel på tiden, de hade bestämt 16.45 på Coop. Issa va nöjd att hon va i tid, trodde hon. hon va på Coop 17.15... Nu är det plattan I mattan för dig issa! ) ;)
 
Matchstart mot Ramdala kl 19.00, KBK!
 
 
 
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Hallllloj! :) 
 
Igår var det träning på IP.när vi körde till träningen var det solsken, när vi kom till IP var det grått och regnigt. Vi älskar när vädret skiftar så <3333
 
Vi körde igång måndagens träning med lite snack i klubbstugan om helgens matcherna. Det blev ju vinst för både div 1 och div 2, mycket bra! :) 
Tjejerna körde sedan igång med lite kvadde på
D-plan. Eftersom det hade regnat hela dagen som va planerna riktigt blöta så dom fick vila och vi fick flytta ner till konstgräset. de körde igång med en spelövning, Lollo hade mv-träning med Hjelmen. Efter lite snabbhet var det daga för smålagsspel. Efter en blöt träning så förtjänade alla en varmdusch. (Vi har nu bara dusch. Innan hade vi både dusch och bad i duschrummet. Men nu har dom äntligen rensat avloppet så vi slipper bada där inne. Vi är nöjda med bara dusch). 
 
Jag tränade inte idag, livet som bloggerska är inte lätt. Bloggen ville ha lite bilder från träningen så jag fick skippa träningen och ta bilder istället. Dom blev riktigt gråa och trista, jag borde anställa en riktigt fotograf istället ;) 
 
idag är det träning igen, lutar åt konstgräset idag också, vädret vill inte vara på vår sida asså...
Imorgon är det match för div 2 borta mot Ramdala kl 19,00!
ha det gott!
 
 

Seger!!!

Kategori: Allmänt

Det blev en go seger i hemmapremiären mot Växjö DFF B med 3-1! :) såhär skriver Richard efter matchen: 
 
"Hemma premiär mot Växjö på ett soligt IP. Ett Växjö som vi hade svårt mot förra året och förlorade i båda matcherna. Växjö började bäst och satte press på oss under de första 10 minuterna. I 11:e minuten skapar vi första riktiga chansen och får en hörna. Anna slår hörnan och Borras är framme och nickar in 1-0. Därefter kommer vi in mer och mer i matchen och får press på Växjö och vinner boll högt. i 20:e minuten bryter Sanna ett uppspel vid mittlinjen och spelar upp bollen centralt på Anna som skarvar den vidare till Grüner som kommer fri och sätter bollen säkert i mål 2-0. I första halvleks sista minut vinner Växjö bollen och kommer snabbt i ett anfall och vi missar i vårt försvarspel. Växjö reducerar till 2-1. Andra halvlek har just startat när en Växjö spelare får sitt andra gula kort. Med en man mer trodde vi att vi skulle ta över spelet men det blev i stället Växjö som ville mest och vann mittfältet. Som tur är skapade man inte några riktiga målchanser. Mot slutet av matchen kommer vi in i matchen igen och  i 87:e får vi åter en hörna från vänster. Anna slår den och Frida O möter med pannan och fastställer slutresultatet 3-1. En första halvlek med bra spel,  men än sämre andra. Vi kämpar och arbetar för varandra och det ger en vinst. Hanna säker i målet och styr vårt försvarspel, Frida O stark som mittback. Frida J gör en bra match på mittfältet. Vilma O första tjugofem minuter var mycket starka. Tyvärr fick hon utgå p g a fotproblem. "
 
Bra jobbat alla! Två vinster i dom två första matcherna, mycket bra! :) Nu känns det som att spelet sätter sig och vi blir tryggare i vårt spel. 
 
Nu vecka imon. Träning måndag, tisdag, onsdag o torsdag. Onsdag är det även en ny match för div 2, borta mot Ramdala kl 19.00! 
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag är det hemmapremiär för div 2. Vi välkomnar Växjö DFF B till IP, matchstart 15.00. Och vilket väder vi kommer få spela i, underbart! Jennie, Lina och Elle kommer sälja grillad korv och nybryggt kaffe i kiosken. Så ta er till IP för att heja på oss i vår hemmapremiär och njut av en tjock grillad i halvlek i det fina vädret. jag tycker att det låter riktigt härligt faktiskt! ;) 
Borre är taggad!!! 

Seger!!

Kategori: Allmänt

Lördag= MATCH!! Idag åkte ett gäng brudar till Helsingborg för match mot Hittarp. Kan tänka mig att dom var ordentligt revanschsugna sen förra helgens derbymatch mot Karlskrona då vi inte fick igång vårt spel alls. Och vilket målkalas det blev!!! :D Storseger med hela 7-0 och tre poäng med oss hem till Asarum. Mathilda Nilsson var på g idag och gjorde hela fem mål!!! Helt sjukt bra! :) Lisa och Jennie hittade också nätet. Ni kan läsa om matchen på Twitter, Elin J har skrivit om matchen där (grym är hon) 
 
Jag har snackat med Mathilda nu efter matchen och såhär säger hon efter matchen och fem mål:
 
Fem mål i dagens match, hur känns det?
Ja, 5 mål tillhör verkligen ovanligheterna så det är en speciell känsla när man får chansen att göra så många.
 
Du gjorde ett äkta hattrick i första halvlek, hade du chans på två?
Jag brände några chanser, så chans till två hattrick fanns det men jag är nöjd ändå. (Matte, du ska vara mer än nöjd ;D )
 
Hur var matchen? Känns det som att ni har fått bättre kontroll på spelet nu efter tre omgångar?
Jag tycker att vi får igång vårt spel och hittar mycket fria ytor på kanterna där vi kommer runt många gånger. Vi skapar många chanser och sätter 7 mål. Det är betydligt mycket bättre fokus än förra matchen och vi går in i duellerna vilket gör att vi vinner mycket boll. Jag tycket inte att Hittarp skapar så mycket, och det kändes som att vi hade kontroll på matchen även om vi hade några svackor emellanåt. Så det kändes absolut som ett lyft och vi är tillbaka på rätt spår igen1 
 
Hur ska du fira fem mål och tre poäng?
Det blir antingen utgång eller en god middag. Ni som känner mig förstår nog åt vilket håll det lutar åt ;) :)
 
 
Härligt brudar!!! GOTT ÄR DET! :)
 
Imorgon är det hemmapremiär för div 2, 15,00 på IP. VÄLKOMNA! :)
 
 
 
 
 

Freeeeeeedag

Kategori: Allmänt

 
Godmorgon!
 
Hoppas ni hade en trevlig Valborg igår! 
Idag är det freeeeeedag!! Kl 11.00 är det träning på IP. Vi är redan några stycken som sitter i klubbstugan. Vi äter frulle och lyssnar på musik. Mycket trevligt och gott! Bra intiativ av Maja E och Månsson! 
 
- JB överraskade oss och kom till klubbstugan, hon är hemma från Stockholm. så kul att träffa henne! 
- Sannas kommentar när JB kom och det blev kramkalas "varför blev ni inte så glada när jag kom!?" Vi gillar dig sannie, men vi träffas varje dag.... ;)
- Johne: "jag är aldrig trött!" Några minuter senare hade hon somnat, kämpa Johne!
- det är match på b-planen och kiosken är öppen, vi funderar på att köpa oss en godispåse. Det är ju fredag!
- Issa tycker inte om att gå, springa eller cykla. Hur tar du dig fram? Rullar?
- nationella proven är på g för gymnasieeleverna, jag är glad att jag har tagit studenten, för fyyy fasen va tråkigt! 
- Vi är överens om att alla ÄLSKAR DISNEY!!!!
- Vi är inte jätte taggade på att gå ut i regnet och träna, men vi fixar det tillsammans <3 
 
Ha det gott!!
 
ps. div 1 borta mot Hittarp på lördag kl 14,00
div 2 hemmapremiär mot Växjö på söndag 15,00