Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

AIF vs MADESJÖ

Kategori: Allmänt

Även Madesjö har vi hunnit med att möta sen sist. I söndags klockan 12 på IP i isande regn och snålblåst (det var till och med så att spelarna frös) gick matchen av stapeln.

Laget som startade i söndags var Louise H, Ellinor M, Sanna S, Elin N, Anna S, Gina T, Jennie J, Maja E, Frida J, Lova H, Lisa G.
I halvlek bytte vi målvakt och Hanna A stod de sista 45. Övriga avbytare som hopppade in en bit in i andra var Esma B, Ellen S, Johanna J och Josefine B.

Följande referat är hämtat från fotboll i blekinge;

Trots stort spel och chansövertag blev det förlust för Asarum
Två vinster av två möjliga inför gårdagens träningsmatch mot seriekonkurrenten Madesjö IF, tillika SM-vinnarna i Futsal-SM, det var facit för Asarums damer. Dock blev gårdagens match, trots stort spel och chansövertag hela matchen, årets första förlust då Madesjö i slutet av matchen kontrade in segermålet.

Trots stabil defensiv och stort spelövertag kom årets första förlust för Asarums damer.

- Vi gör en stark insats och idag var vi mycket mer aggressiva i vårt försvarsspel över hela planen och tillät inte Madesjö att skapa några vassa målchanser i första halvlek, säger Asarums tränare Pierre Persson.

Men trots bra tryck från Asarums sida förblev laget mållöst fram till pausvilan och i andra halvlek skapades det fler öppna lägen men då var det oskärpa, stolpar eller Madesjös målvakt i vägen och istället var det Madesjö som via ett par snabba omställningar skapade några bra lägen som på sin sista målchans fick utdelning och till slut vann matchen med 1-0.

- Resultatet var inte rättvist, som matchen gestaltade sig borde vi vunnit med tre, fyra mål, men trots förlusten är jag nöjd med hur vi genomförde matchen. Dock bör vi vara lite mer distinkta i våra avslut, idag värderade vi lite fel inne i straffområdet.