The future belongs to those who believe in their dreams and goals

AIF-Rödeby

Kategori: Allmänt

Igår, lördag, var det återigen dags för ett damderby på ip. Denna gången var det division 2:s tur att ta emot gästande Rödeby AIF.
Inför matchen var det ett taggad Asarum som samlades. Vi visste att det skulle bli en krigar-match precis som alla derbyn är. Vi visste också att vi vid vinst skulle gå förbi dem i serien genom bättre målskillnad.
Starten var dock inte den bästa för oss, och de tog ledningen redan efter tre minuter. Nu var det vi som hade uppförsbacke.
Vi jobbade oss in mer och mer i matchen, och fick efter kanske 30 minuter (inte en aning när det var) straff. En av Rödebys spelare hade tagit hands innanför straffområdet.
Franziska Brüggermann tog hand om straffen och satte den fint vid målvaktens vänstra sida. Vi fick nu upp självförtroendet mer och mer.
I andra halvlek var det vi som förde matchen. Jag tycker dock inte att något av lagen hade några speciella målchanser, utan det var mest en krigarmatch utanför straffområderna.
Matchen slutade 1-1. Anser väl att det är hyfsat rättvist när vi förde varsin halvlek.