Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Lediga

Kategori: Allmänt

Onsdag idag vilket betyder att vi är lediga från träningen innan vi fortsätter utvecklas på torsdag. Igår däremot hade vi träning som vanligt. Vi fortsatte att nöta djupledsspel och temopväxlingar. Riktigt kul och det ser bättre och bättre ut!
 
Inför våra matcher i helgen, Landsbro på lördag och Kallinge på söndag har vår lagkapten Lina ställt upp på en intervjuv:

 Hej Lina,

Hur går tankarna inför helgens premiärer mot Landsbro IF och Kallinge SK? 

- Det ska bli kul att komma igång med träningsmatcherna, det är ett tecken på att våren och det gröna gräset snart är här! Det ska bli särskilt roligt att se de nya spelarna som kom i höstas. Det känns som om dem utvecklats sedan dem kom och nu ska det bli intressant att få se dem ”in action”. Och självklart satsar vi på två vinster! 

 

Inomhussäsongen har även i år varit guldkantad, vilka förhoppningar har du inför utomhussäsongen? 

- Ja, den har varit riktigt bra och det trots att vi inte har tränat inomhus! Jag hoppas givetvis att vi forsätter på den inslagna vägen och fortsätter gräva guld. Det ska bli spännande att ha två lag högt upp i seriesystemet (div. 1 & 2) och det känns som om förutsättningar för detta ser bra ut. Vi har en bra bredd och många duktiga spelare.

 

Nu gäller det att ta tillvara på försäsongen och jobba på de saker som behöver förbättras innan serierna drar igång. Sen gäller det att alla är medvetna om att det kommer krävas hårt jobb och rätt inställning i varje match för att vi ska nå våra mål! 

 

Ni har varit igång i ca 3 månader, hur tycker du det ser ut om du jämför med för drygt ett år sedan? 

- Jag tycker nog vi är snäppet vassare än förra året. Dels har vi, som spelade förra året, fått ett år mer erfarenhet och rutin samtidigt som det kommit in nya i truppen som är hungriga och vill visa att de ska vara med och slåss om en plats. Det är verkligen konkurrens på alla positioner, vilket är positivt och gynnar vår utveckling ytterligare!

 

I övrigt, hur är stämningen och statusen i truppen, och hur känns det för egen del?

- Stämningen i truppen är bra och jag tycker vi har en bra balans på det – när det är träning är det fullt fokus men innan och efter träningarna är det desto livligare, precis som det ska vara!

 

- Vad det gäller statusen i truppen så har vi några som är skadade, men förhoppningsvis hinner de flesta tillbaka innan serierna drar igång. Sen har vi två på resande fot, som är tillbaka i början av mars.

 

- För egen del ser det bra ut, några småskavanker här och där men så är det när man ligger i hårdträning!

 

Vad kan de som följer laget förvänta sig av årets trupp?

- Precis som förra året vill vi vara ett spelande lag som kan föra matcher och förhoppningsvis bjuda publiken på en sevärd och rolig fotboll.

 

- Det vi jobbat på ytterligare är att få in mer variation i spelet, tajming när vi ska spela kort respektive långt och så nöter vi också en del på djupledsspelet. Och självklart kommer vi vilja bjuda på många mål och vinster! 

 

Något annat du vill tillägga?

- Nja, inte mer än att det ska bli kul att komma igång med matchandet och att i helgen är det Asarums IP som gäller - lördag kl.13 (Landsbro IF) och söndag kl.17 (Kallinge SK)! Vi ses där!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: