Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Köpingebro

Kategori: Allmänt

Ännu en söndag som spenderas nere i skåne och Köpingebro.
Idag är det A-final spel som ska genomföras och Asarum spelar i grupp 8.

Grupp 8: Limhamn Bunkeflo (3), Asarum (5), Lunds BoIS (12), Olympic (13)
LB 07 kom med full fläkt påskruvad, och utstrålade glädje bland spelarna. Frågan är bara om enbart glädjen räcker. Spelet var stundtals mer lekfullt än effektivt, men trots detta tog man sig relativt enkelt vidare som gruppetta efter tre komfortabla segrar. Asarum imponerade desto mer. Våra gäster från Blekinge har definitivt inte kommit till Köpingebro för att bara se om ryktet om cupens popularitet stämmer. Siktet är inställt betydligt högre, och efter gruppspelet ser det ut att bära minst till kvartsfinal. Två vinster och ett kryss innebar vinst i grupp G.

Lunds BoIS har gjort det förr: gått till kvartsfinal i A-slutspelet. I fjol gjorde man en formidabel turnering, men slogs ut i kvarten mot Vittsjö med 0-4. I år tog man sig vidare som grupptvåa på bättre målskillnad än Klågerup 2. Laget kanske inte ser lika vassa ut som ifjol, men helt klart vill man vara med och slåss om andraplatsen. BK Olympic har en mångårig historia i vår Damcup. Laget är ett krigarlag med fart och fläkt. I år har man kanske inte riktigt visat sin hårda sida, men efter segrar mot Skillinge 2 och Harrie var man inför matchen mot KDFF klara för A-slutspel.

Grupp 8 har två favoriter till kvartsfinalspelet. Dock har både Lunds BoIS och Olympic fin historik och flera turneringsstarter bakom sig än sina mer namnkunniga debutanter. Det ska bli oerhört intressant att se hur denna grupp utformar sig. Skulle LB 07 eller Asarum tappa poäng i första matcherna kan gruppen bli riktigt spännande.

Lycka till tjejer! Vi som inte ör där och tittar håller tummarna!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: