Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Referat

Kategori: Allmänt

Det blev en seger i underkant för Asarums damer, när Östers IF stod för motståndet igår. Öster startade starkast de första fem minuterna men sen tog Asarum över tillställningen. Asarums spelskickliga lag fick igång sitt passningsspel och rörelse vilket gång på gång omsattes i rejäla målchanser. I första halvleken räknades det till tio kanonchanser utöver de tre målen som gjordes. Hemmalaget hade det lite svårare och tvingades allt som oftast att skjuta från långt håll. Asarums första mål var ett härligt anfall där bollen gick som på ett snöre innan Lisa Gustavsson kom runt på högerkanten och hittade Maja Ericsson som snygg sköt 1-0 i bortre burgaveln.
- Efter de inledande fem minuterna var vi riktigt bra och skapade chans på chans och borde haft ledningen med 4-0 efter första 30 minuterna. Men istället kvitterade Öster på ett långskott som seglade över Lollo i målet säger Pierre Persson.

Men Asarum repade mod och fortsatte trumma på och både 2-1 och 3-1 kom till efter två hörnor av Lova Hansson. 2-1 nickade Elin Niemi in och 3-1 satte Matilda Nilsson när hon behärskat bredsidade in ett volleyskott utan chans för målvakten.
- Viktigt att vi fortsätter och göra mål på våra fasta situationer.

Dock skulle Öster reducera via ett lite konstigt mål i den 43:e minuten, Lollo plockade upp bollen men på något sätt tappade hon den och en Österspelare snappade upp bollen och reducerade till 3-2.
- Såklart lite tungt men sånt händer och i övrigt var Lollo stabil i målet fram till sin skada i den 55:e minuten.

På en hörna gick Lollo ut och boxade bort bollen och en Österspelare fullföljde och tryckte en armbåge i baknacken och Lollo fick gå av med smärtor i huvudet och illamående.
- Vi valde att ställa Matilda Nilsson i målet, och ändrade samtidigt om lite i laget. Ut gick förutom Lollo även Ellinor Månsson, in kom Franziska Brüggemann och Ellen Svensson, vi satte ner Elin Niemi som högerback, och Frasse gick in på det centrala mittfältet, Ellen tog plats som högeryttermittfältare och vi valde att lyfta upp Josefine Brorson från yttermittfältet till forward. Josefine gjorde sin bästa match så här långt och var verkligen på hugget under hela matchen.

- Öster tilläts inte skapa några större chanser, men Matilda plockade någon hörna och gjorde en fin räddning på ett skott och framåt skapade vi något friläge. En stabil andra halvlek och sett över hela matchen är vi nöjda med prestationen, men det var ingen maxprestation utan vi har en hel del till att plocka fram för att vi ska vara riktigt nöjda, avslutar Pierre.

Östers tränare Erik Lind sa så här till Smålandsposten
- Resultatet är inte det primära, även om vi givetvis alltid vill vinna. Samtidigt är jag imponerad av Asarums fartfyllda spel. De var bollskickliga och snabba i omställningarna.

Målen
0-1 Maja Ericsson (Lisa Gustavsson), 1-2 Elin Niemi (Lova Hansson), 1-3 Matilda Nilsson (Lova Hansson).

Laget
Louise Holmqvist (ut 55)
Ellinor Månsson (ut 55), Julia Persson, Lina Olsson, Sanna Stensson.
Josefine Brorson, Elin Niemi, Maja Ericsson, Lova Hansson.
Lisa Gustavsson, Matilda Nilsson

Ersättare
Franziska B (in 55), Ellen S (in 55), Esma B, Emma S

Kommentarer


Kommentera inlägget här: