20140220

Kategori: Allmänt

Just nu känns det som att veckorna flyger iväg! Det är redan torsdag och idag läste jag i tidningen att våren är på väg,på riktigt, härligt. Men, tränar man med asarums damlag spelar det ingen roll viken säsong eller årstid det är,

vi kör på med träningar i ur och skur vecka ut och vecka in men i helgen drog vi äntligen igång med den första träningsmatchen!

Matchen i söndags mot KDFF slutade med en vinst och så här skriver fotbolliblekinge.se om den;

Nu är även Asarums damer igång med träningsmatchandet, för motståndet stod Kristianstads DFFs förstärkta F19 som ifjol vann SM-guld mot Umeå IK. Asarums lika unga garde var numret större än gästande KDFF.

Asarum gjorde en bra första halvlek och tillät inte KDFF skapa några farliga lägen, dock blev det en halvchans när förra Asarumspelaren Matilda Nilsson sköt. Istället var det hemmalaget som var spelförande och skapade flera bra målchanser efter fina kombinationer. Lisa Gustavsson, Jennie Johansson och Lova Hansson hade några riktigt bra lägen att utöka ledningen som Jennie Johansson gav laget.

- Vi gjorde en bra första halvlek och med många fina kombinationer sågade vi oss igenom deras försvar. Dock borde vi gjort några mål till, men som helhet en bra premiärhalvlek, menar Asarums tränare Pierre Persson.

Andra halvlek blev jämnare och lite öppnare då Asarum inte fick igång sitt passningsspel och rörelse från första halvlek, istället skapade KDFF några farligheter via sitt omställningsspel i djupled när Asarum slarvade i uppspelsfasen. Men när Asarum hittade rätt i sitt passningsspel skapades ett antal bra lägen som inte heller förvaltades på rätt sätt. Dock kom även 2-0 när Jennie Johansson dunkade in en vänstervolley i målvaktens högra hörn. I slutet av matchen nickade KDFFs Amanda Persson in en hörna utan chans för Lollo Holmqvist i Asarums mål.

- Vi blev nonchalanta och obeslutsamma i inledningen av andra, när vi sen tappade rörlighet och noggrannhet i vårt passningsspel fick vi jobba i onödan när KDFF satte bollen i djupled. Så fort vi drog upp tempot och fick bättre kvalitet i vårt passningsspel skapade vi några fina lägen.

Som helhet gjorde Asarum en helt ok premiär, noterbart var att bara nyförvärvet från Rödeby AIF, Gina Toresten, spelade dagens match. Finskan Jatta Aalto saknades helt i dagens match.

- Gina gjorde en bra insats idag, det var första matchen med ett nytt spelsätt för henne, hon utvecklas för varje vecka och blir mer bekväm med vårt sätt att spela. Jatta fick hastigt åka hem till Finland på grund av en familjeangelägenhet och är förhoppningsvis tillbaka igen senare i veckan. Vill även ge ett litet extra plus till Elin Jönssons mittbacksspel idag.

Asarum ställde upp med följande lag:
Lollo Holmqvist
Ellinor Månsson, Elin Jönsson, Elin Niemi, Sanna Stensson - Gina Toresten, Maja Ericsson, Lova Hansson, Esma Bajramovic - Lisa Gustavsson, Jennie Johansson.

Ersättare: Johanna Jönsson, Josefine Brorson, Frida Johnsson, Annie Davnert, Anna Svensson.

I måndags inledde de som inte spelat i helgen med 45 minuter army fitness tillsammans med oscar innan de gick över och spelade andra halvan av träningen. Vi som spelade hade en matchgenomgång under första halvan av träningen och sedan körde även vi ett pass army fitness. Med hjälp av påhejningar och styrkevrål tog vi igenom oss den träningen också trots träningsvärk och trötta ben

.

Tisdag innebär, som vanligt, träning men även käk efter träningen. Denna tisdag stod mangokyckling på menyn vilket räckte för att göra Lollo lycklig resten av den kvällen. Träningen då, den bestod av anfall/målvaktsträning tillsammans med Håkan och djupledsspel utan mål för övriga innan vi avslutade med herre på täppan där mellan-chipsen gick segrande ur striden.

Nu laddar vi om inför träningen ikväll och håller tumarna för att regnet håller sig undan!