Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

20140216

Kategori: Allmänt

I morgon, söndag, är det dags för årets första träningsmatch och det mot Kristianstads DFF på Asarums konstgräs klockan 12.00. 

 

Truppen tränade sista passet i fredags och har idag lördag ledigt. Med imorgondagens match finns två nya bekantskaper i form av nyförvärven Gina Toresten och Jatta Aalto. 

 

I övrigt så återfinns Lina Olsson på skadelistan, men gjorde sitt första hela pass efter sin handledsskada i fredags. Julia Persson är fortfarande borta, men gått in i en tuffare rehabträning nu. Julia Sjöström är bortrest och Ellen Svensson har kommit igång med sin träning igen och haft två hela träningsveckor nu och där räknar vi med att nästa veckas träning avslutas med match under helgen.

 

Pierre Persson inför matchen
- Det har sett bra ut träningsmässigt, men vi hade lite mycket sjukdomar och lite annat strul under första veckorna i januari, vi hade bra träningar även under den tiden, men senaste tre veckorna har vi haft riktigt, riktigt bra tryck på träningarna. Vi har gentemot de två senaste säsongerna lagt om vår träningsplanering till årets försäsong. och det hoppas vi få bra utdelning av framöver. Vi borde inte ligga lika långt framme när vi går in i årets träningsmatcher som tidigare säsonger, men samtidigt har vi en helt annan plattform att stå på i år än tidigare och det känns som vi är långt framme när vi nu börjar träningsmatcherna. 

 

Konkurrensen i truppen är tuff och det är många spelare som slåss om platserna, och jag tycker redan många har tagit ytterligare kliv i sin utveckling så här långt. Vi har ytterligare några spelare som inte är med imorgon som i allra högsta grad är med och slåss om platserna till division 1. Vill även nämna våra två duktiga 98:or Niki Gustavsson och Vilma Ohnysson som, efter att tränat två pass i veckan under förra hösten, nu är uppflyttade permanent i seniortruppen. Bägge två ser jätteintressanta ut och jobbar väldigt hårt och målinriktat på varje träning. Deras utvecklingskurva pekar verkligen spikrakt uppåt. Det ska bli intressant och se deras utveckling under säsongen

 

Vi kommer att testa en hel del nya konstellationer i lagdelarna i de inledande träningsmatcherna och så även imorgon.Truppen består av 17 spelare där tanken är att alla får speltid, några byten kommer förmodligen ske redan i halvtid för att många ska få matchtempo i kroppen till nästa helg då vi har två matcher.

 

Laget mot Kristianstads DFF

Louise Holmqvist

Ellinor Månsson - Elin Jönsson - Elin Niemi - Sanna Stensson,

Gina Toresten - Jatta Aalto - Lova Hansson - Esma Bajramovic

Lisa Gustavsson - Jennie Johansson

 

Ersättare:

Johanna Jönsson, Anna Svensson, Josefine Brorson, Maja Ericsson, Frida Johnsson, Annie Davnert

Kommentarer


Kommentera inlägget här: