Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Johanna berättar

Kategori: Allmänt

I helgen åker våra 95:or iväg för att spela semifinal i cup kommunal. Vi tog oss ett snack med Johanna Jönsson om detta!

Hej!
Kan du berätta lite om vad cup kommunal, vad är det egentligen?

Det är en turnering för alla län i Sverige. Länen plockar ut de bästa spelarna för tillfället som får vara med och spela. Det är endast för tjejer (cup byggnad för killar) och för vår del födda senast år 1995.

Hur har det gått för eran del?

Det har gått bra för våran del som är det första Blekingelaget som har gått så långt. Vi började i höstas med en match mot Skåne och en mot Småland, där båda dem lagen var favorit toppade. Vi förlorar mot Skåne med 3-2 (har jag för mig) och vinner mot Småland med 1-0. Detta räcker för att ta oss vidare. Men eftersom vi kom tvåa i gruppen fick vi spela en kvalmatch mot Bohuslän. Där går vi ut och vinner med 4-0!
Sedan började själva slutspelet och vi åkte upp till Jönköping för att möta östergötland och Västergötland, båda två stora län! Men vi går ut och gör det skitbra och vinner första matchen med 3-1 mot Östergötland. Vi behöver sedan vinna för att ta oss vidare, och det gör vi!! 2-0 mot Västergötland och en riktigt bra genomförd match där vi visar att Blekinge finns med på kartan ;).

Vilka möter ni i helgen och hur tror du matchen blir?

I helgen ska vi åka upp till Umeå för att spela semifinal och möta Västerbotten där. Jag har ingen aning om hur matchen blir, har aldrig mött något klubblag från de delarna av sverige. Men jag hoppas det går bra då vårt mål är att möta Skåne (som redan är i final) i finalen sommar.

Vågar du tippa matchen?

jag tippar på 2-1 till oss!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: