Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Gårdagens match mot HAIF

Kategori: Allmänt

Igår var det dags för en ny träningsmatch, och det mot division 1-laget Hovshaga AIF. Ett lag som satsar rejält och har fått in 8-9 rutinerade spelare från ElitEttanlaget Östers IF. Där det handlar om startspelare från förra säsongen.

Men våra unga spelare visade ingen som helst respekt utan gick och satte högsta fart från början, och efter 10 minuter borde vi haft ledningen med 3-0, så många bra chanser skapade vi. Istället blev det som det var mot Vittsjö och IFK Kalmar, de fick ett läge och pang, så var det 0-1. Vi gav inte tappt utan fortsatte spela bra och skapade chanser framåt, gästerna fick ett läge men det räddade Hanna utan några problem. Det var allt som vi släppte till i defensiven under första halvlek. Därför var 0-1 extra surt och inte rättvist, men vi bestämde i paus att fortsätta vårt spel, blir lite tuffare i närkampsspelet och fortsätta variera vårt anfallsspel.

Andra halvlek börjar bra men det dröjer bara sju minuter innan Hovshaga tar ledningen på sitt första avslut i andra halvlek, och det kändes mer och mer som att detta skulle inte bli vår dag. Men spelarna hängde inte med huvudena utan kände att vi spelade bra och att det gällde bara att sätta våra målchanser så skulle vi vända matchen, men chans på chans brändes men när Lisa bröt ett uppspel i den 66 min och serverade Matilda öppet mål var det reducerat till  1-2 och nu fick vi ytterligare energi och några minuter senare får vi en hörna där Lova hittar Matildas huvud, men nicken räddas på mållinjen, men med bra aggressivitet från flera spelare sätter till slut Esma bollen i mål och kvitteringen var ett faktum. Men vi var inte nöjda utan nu skulle även segermålet in, och det kom på en ny hörna från Lova, och denna gången styrde gästerna bollen i eget mål. 3-2 och vi hade vänt matchen till vår fördel. Och vi hade ytterligare möjligheter att göra fler mål.

En stark insats av alla spelare, där några fick spela på nya positioner och gjorde det riktigt bra. Extra roligt och se Julia Sjöström född 1997 gå in i sin debut från start och göra en kanoninsats, och även My Hiller, även hon född 1997, gjorde ett starkt inhopp. Riktigt roligt och se vilken stark utveckling våra nya spelare har fått under de här 3 1/2 månaderna vi har varit igång. Och inte bara dom utan även de spelare som var med under 2012 har en fortsatt stark utvecklingskurva. Vi har stor konkurrens om platserna och en stark trupp som sporrar varandra till att bli bättre hela tiden.