Seger

Kategori: Allmänt

Idag var det match i Nybro mot Madesjö på NATURGRÄS! :D

Vägen till Nybro bestod av skog, skog och så lite mera skog. Vi bytte om på idrottsplatsen sen körde vi med bilar till dagens plan, vägen dit bestod av ännu mera skog. Planen låg i skogen. MEN planen var väldigt fin för att vara ute i skogen och bara början av april ;) så blev man kissig så fick man gå och sätta sig bakom en gran, suuuuper! vi förberedde oss på att det kunde komma djur utspringandes på planen, ett rådjur, vildsvin, hare eller kanske t.o.m. en älg. Men inget av dom alternativen kom, men långt borta på planen kom det ett litet djur gåendes, en liten fasan som ville hälsa på. Frida Johsson har fågelfobi och blev livrädd och skrämde iväg fasanen, så den flög över Johnes huvud och hon skrek "hjäääälp en örn!!!!"

Nog pratat om djur och skog, vi var ju faktiskt där för att spela lite fotboll också. Uppvärmnigen bestod av att få lära känna planen, lite ovant med att spela på naturgräs. Bollen studsar och jag som målvakt är van att på konstgräs så glider man några meter när man slänger sig, men inte på naturgräs, det tog TVÄRSTOPP! och skitigt blev jag, men har nästan saknat det :]

Matchen drog igång, det märktes att det var första gången på gräs för i år. Stundtals spelar vi riktigt bra tycker jag, vi fick igång vårt passningsspel och hade några farliga anfall. Och mål blev det. I halvlek leder vi med 3-0, mål av Jennie Gina och Mathilda. I halvlek snackade vi om att vi behövde få igång mer rörelse och snacka mer med varandra. I halvlek gjorde vi ett byte, födelsedagsbarnet ut och Vilma O in. Andra halvlek blir lite avslagen. vi håller i boll och rullar så madesjö får flytta. Enligt Hjelmen gör Mathilda ett klassmål i 60 min, inlägg av Julia som matte bröstar ner och slår in den vänster om målvakten. Matchen slutar tillslut 6-1 till oss och vi är hyfsat nöjda med helgens genrep inför nästa helgs seriepremiär borta mot Glimåkra.

Idag gjorde Amalia Karlsson sin första träningsmatch med oss. Kul att se! Bra jobbat Amalia! :D

Målen idag: Jennie 2, Gina, Mathilda 3