Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

VDFF-AIF

Kategori: Allmänt

Igår var det en spännande seriefinal mellan oss och Växjö DFF i div 2. Vi låg på första plats med 22 poäng och VDFF 21 poäng. Kl 16,30 rullade bussen med ett taggat gäng mot Växjö. Jag kunde inte följa med till växjö, då vi hade egen träning på ip. Och eftersom jag går med hela handen gipsad så blev det en (liten) målvaktkris i truppen, då Maja H tyvärr valt att lägga skorna på hyllan. Men samma dag som jag skadade (klantade mig, som Lina säger) ringde Hjelmen Maja och frågade om hon var sugen på att snöra på sig dojjorna igen. Och självklart ville hon det och hjälpa laget, fantastiskt snällt och bra av henne! Så välkommen tillbaka goa Maja! :)  Maja och resten av laget klev ut på konstgräset kl 19,00 och sen var matchen igång, en match som började hyfsat bra men efter 30 min hände något. Såhär säger Elin A om matchen:
 
Växjö börjar med ett högt tempo och rullar mycket boll, de första 30 min håller vi ihop laget bra och hr även några bra chanser. Innan halvleken lyckas dom göra 3 snabba mål, vilket blir tungt för oss. Tråkigt att vi inte lyckas hålla 0-0 i första. Andra halvlek är inte så mycket att säga om, vi får inte igång spelet eller rörelsen. Växjö satte en väldigt hög press och var välorganiserade, vilket gjorde det svårt för oss att komma förbi deras första press. När Växjö gör tre snabba mål igen går lusten ur oss och vi vill egentligen bara spela av matchen...Vi gör ett tröst mål i typ min 60. Innan domaren blåser av matchen hinner VDFF göra ytterligare 3 mål...Slarvigt av oss att släppa in så många mål, siffrorna speglar inte matchen rättvist. Maja gör ett bra jobb i målet, hon tar det hon ska. sen fick hon inte lika mycket hjälp av oss utespelare. Nordahl oc Jojje jobbade bra där framme.
 
Det som funkade bra var att vi försökte rulla boll och ändå hålla humöret uppe, vilket är viktigt i en sån match, lätt att det blir irriterat inom laget annars. Men det gör vi bra, peppar varandra. 
Det vi behöver göra bättre att vi måste få bättre rörelser på alla lagdelar, försöka hålla ihop defensiven och inte släppa in så många onödiga mål i en viktig match. 
 
Nu är det bara till att köra på som vanligt, vi tar en match i taget och ger 100% i varje  match. Vi vet att vi är bra så vi ska bara fortsätta träna och ge allt på träningar och matcher. :)
 
Startelvan:
Maja
Grüner Elin Johne Sanna
Holm Fia Isak Annie
Nordahl Jojje
Bänken: Moa Felicia Lie Elle
Ledare: Rickard Tomas
 
Ny tag inför nästa match brudar! :)
 
Nu ikväll kör vi veckans andra träning på ip, niiiice! :)
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: