Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Fotbolliblekinge

Kategori: Allmänt

På fotbolliblekinge kan man idag läsa en intervju med Jonas inför säsongen 2015. Och här har ni den:
 
segerglädje_aif_lörby
 

Asarums damer har etablerat sig som ett topplag i division 1 och det ledande damlaget i Blekinge. Inför årets säsong har Pierre Persson gått vidare till Växjö DFF och ny tränare är Jonas Holmgren som ser framemot en spännande säsong hela vägen fram till sista matchen. 

Hej Jonas!

Nytt år och ditt första år som huvudtränare för Asarums damer. Laget har etablerat sig som ett topplag i division 1 och som klar etta i Blekinge. Hur känns det att ta över Blekinges bästa damlag?                                                                                     - Det känns väldigt kul och inspirerande att få träna ett seniorlag som har kunskaper och målsättningar att bli ännu bättre.

Som ny tränare, hur bra koll har du på laget sen innan?                                          - Jag har de senaste säsongerna sett flertalet matcher, men jag går in i detta med nya ögon och vill ge alla chansen att starta om på nytt.

Vad behöver ni utveckla för att ta ytterligare steg i utvecklingen?
- Vi kommer jobba lite extra med att utveckla vårt försvarsspel samt att bli bra på att variera vårt anfallsspel.

Hur ser årets försäsongsupplägg ut?
- Vi tränar fyra dagar i veckan sedan den 10/1 och kommer fortsätta göra så, även när träningsmatcherna drar igång. Tre av träningarna på konstgräs och en inomhus. Vi kommer göra fystester i Karlskrona, delta i Svenskfast Cup och eventuellt åka på ett litet läger för att svetsa samman gänget.

Vad är din analys av spelartruppen, plus och minus?
- Jag anser att truppen är ambitiös, har bra teknik och passningsspel. Om jag ska hitta något minus så är det väl att vi saknar lite ”tyngd”, men det får vi kompensera med snabba, smarta och tekniska spelare.

Tittar ni på fler nyförvärv?
- Inte aktivt just nu – tycker truppen är spännande, ung och utvecklingsbar.

När har ni första träningsmatchen och vilka möter ni?
- Första träningsmatchen är helgen vecka 7 mot Skurup.

Till sist, det blir en delvis ny serie 2015. Vad tror du om årets säsong?            - Många intressanta och roliga matcher har vi att se framemot. För tillfället har jag lite dålig koll på våra motståndare i division 1, men jag tror och hoppas att det ska bli en spännande säsong hela vägen fram till sista matchen för vår del!

- Ser särskilt framemot derbymatcherna och matcherna mot Växjö DFF som precis kommit in i vår serie, efter det att Madesjö tackat nej till division 1.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: