Kategori: Allmänt

Hej på er!!

Igår vaknade jag upp av att fåglarna sjöng, solen lyste in genom fönstret och jag steg upp och gjorde en god sommarfrukost som jag åt ute på altanen. Hoppade in i bilen, vevade ner rutorna och satte på mig solglasögnonen körde jag mot Hästö IP för att spela höstäsongens  första match mot Karlskrona.

hahaaaaaaaa ja ni hör ju hur bra det låter, men ni vet ju alla att det där stämmer inte för fem öre. Vaknade av att regnet öste ner utanför, frullen fick ätas inne med en filt runt kroppen, hoppade in i bilen och fick sätta på vindrutstorkarna på högsta hasighet (och ändå kunde jag inte se något, fick köra i typ 80km/h hela vägen till Karlskrona). Höstsäsongen brukar alltid låta så konsitgt att säga mitt i sommaren, men i år låter det faktiskt inte konstigt...satan i gatan vilken tråkig "sommar" vi har då..
Väl framme på Hästö IP hade det slutat regna (halleluja) och planen såg ganska fin ut. heheh falskt alarma, ett steg in på planen och du blev dyngsur om fötterna. Det var osäkert om det skulle bli match eller ej. Men vi spelare gick in i omklädningsrummet och förberedde oss för match medan Karlskronas tränare försökte hitta en ny plan att spela matchen på. En ny plan hittades ganska snabbt, det blev Rödebys nya konstgräsplan. Alla nöjda och glada, speceillt gamla rödebyspelaren Gina ofc. ;D

Matchen blev försenad med en halvtimme, men inte gjorde det oss något. Helt klart värt det, palnen var mycket mycket bättre än på Hästö. Matchen drog igång och det är vi som hade allt spel i början av matchen.
Tänkte skriva ett eget inlägg här om matchen, men ser nu att jag aldrig kommer att hinna det - åker till bruket om en kvart hehe. tagga jobb! Så här kommer artikeln som stod i Blekingesporten, den får sammanfatta matchen kort:

Med de första 25 minuterna som referens kunde knappt spelarna eller ledarna i Karlskrona FF ens drömma om poäng.

Ett rörligt och kreativt Asarum visade upp hela registret, ledde med 2–0 efter 19 minuter och skar upp stora defensiva sår i ett vilset hemmalag.

– Den perioden var fruktansvärt tung. Om de får i gång sitt spel är de farliga och då kan det rulla i väg. Det var jag rädd för, säger Frida Fries i Karlskrona.

Gästerna radade upp kvalificerade chanser och deras ledning borde ha varit större. I stället sjönk intensiteten och ju längre halvleken led desto försiktigare blev Asarum vars höga presspel, välnavigerade passningar och målproduktion gick i stå.

– Vi jobbade oss in i matchen och så fort Asarum inte har rätt flyt i spelet händer det att de tappar, säger Karlskronas tränare Nicklas Knutsson.

Sofie Perssons 1–2-reducering före paus gav Karlskrona en stor skopa energi.

I andra halvlek bytte matchen ansikte.

– I 30 minuter var vi helt ohotade och spelade bra fotboll. Efter paus hade vi helt klart problem med att dyrka upp deras defensiv. De spelade tajt, tufft och fysiskt, säger Asarums nye tränare Anders Torstensson.

Asarum lyckades inte heller försvara 2–1-ledningen. En dryg kvart in i halvleken skickade Frida Fries i väg ett distansskott från nästan 30 meter som seglade rakt upp i målvaktens vänstra kryss.

– Jag kände inte att jag fick någon klockren träff som man kan känna ibland men bollen satt där den skulle, säger Frida Fries.

Pärlan genererade i en poäng och nu har de tre poäng till godo på jagande Nättraby och Bromölla.

– Att vända 0–2 till 2–2 mot ett topplag som Asarum är ett starkt formbesked, säger Nicklas Knutsson.

Matchen, som skulle ha spelats på Hästö IP, flyttades på grund av vattensjuk plan till Rödebys konstgräs.

– Det var nog tur att vi gjorde så här. Mattan på Hästö var regntung och bollen studsade inte, säger Knutsson.

Självklart surt att tappa en 0-2 ledning, men vi ska vara nöjda med vår första halvlek. Då spelar vi riktigt riktigt bra! Som en liten tröst, för besviken blir man efter att ha tappat en 0-2 ledning, hade Maja F bakat kakor till oss som hon hade ställt på massagebänken i omklädningsrummet efteråt. (bild på insta) magiska!!!! :D :D Tack gullet!!

Nu laddar vi om inför matchen på onsdag mot Lörby, borta.