AIF-IFK Kalmar

Kategori: Allmänt

Hej på er!

Ikväll var det dags för träningsmatch mot IFK Kalmar på IP. De ska spela i elitettan 2015 så vi var förberedda på en tuff match. Vi ville fokusera på vårt spel och inte bry oss om att dom ska spela i en högre serie. Riktigt kul att spela mot ett lag från en högre serie dock :). Vi var förberedda på ett högt tempo och hårda närkamper, så vi ställde in oss på en tuff match.

Matchen drog igång och det är högt tempo redan från start, vi spelar riktigt bra de första 25min. Vi hittar rätt i försvaret, bra anfall och vinner tillbaka bollen tillsammans snabbt när vi blev av med den. Vi hade två farliga hörnor men tyvärr ingen utdelning.
En spelare driver ner i hörnan av straffområdet och slår den in mot mål och där är Månsson och bröstar in bollen i mål!!!! Jääääävla synd att den var i vårt egna mål...haha. Men sånt som händer, jäkla otur! bara till att ta nya tag och jobba vidare. Vi går ner i tempo i sista halvan av halvleken och det händer inte så mycket på något av hållen.

I andra halvlek kör vi vidare som i första, vi krigar på och har bra uppspel och några farliga chanser. Det kändes att kvitteringen var nära! Och i 70 min kom den. Jennie slår en magisk boll mellan deras backar och hittar Mathilda. Hon rundar målvakten som nästan fick tag på den, men Mathilda vann den duellen och kunde vända upp och placera in bollen mitt i mål, så gött!!! Matchen rullar på, Kalmar har några farliga chanser men Lollo räddar bland annat ett friläge.

matchen slutar 1-1 och vi är nöjda med både resultatet och vårt spel idag! Det är på rätt väg och det var riktigt kul att spela idag :) BRA JOBBAT BRUDAR!
extra kul för Frida Olsson som gör sitt första inhopp i div 1 sen långresan. :)