Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Träningsmatcher

Kategori: Allmänt

1 mars idag och förhoppningsvis kommer våren snart. Meeen just nu känns den jälvligt långt bort, fyfan vilket väder det har varit idag. Höll på att frysa ihjäl på matchen idag, tycker jäkligt synd om tjejerna som fick spela, speciellt Lollo som nästan fick stå still hela matchen. Men om vi börjar med lördagens match...

I lördags var det dags för vår andra träningsmatch för året. Motståndet var lite annorlunda än vanligt...Vi mötte Asarums P17 lag. Snacket innan matchen var att vi skulle ta fram lite jävlaranamma och vilja och inte fokusera på resultatet, vilket egentligen det ska vara inför alla träningsmatcher, då det mer handlar om att få spelet att fungera och inte fokusera på resultatet. Men självklart vill man vinna, ALLTID! Matchen blev lite försenad då domaren hade tagit fel på tiden. Jonas fick tag på en ung kille som var på IP, som tillslut fick klartecken från mamsen att han kunde döma, (mamasen fyllde år och de skulle säkert ha kalas. Så vi tackar mamsen att vi fick låna din son och grattsi i efterskott från AIF ;) ) Matchen drog igång, elva brudar, elva killar, en domare och inga linjemän på plan. Högt tempo redan från start och killarna tog ledningen ganska snabbt i matchen. SATAN VA SANBBA DOM VA!!! Vi hittade inte riktigt rätt i början och bollarna rann igenom oss ganska lätt, men det blev bättre och bättre tycker jag. Vi gjorde ett fint mål på en hörna i mitten av första. Anna slår in bollen och Jennie nickar snyggt in den. GÖTT! första halvleken kändes som en jäkla evighet och halvtidsresultatet var 10-1....hahaha räcker så, försökte tänka positivt hela tiden "Hanna resultatet spelar ingen roll, bry dig inte om det, kom igen bara, kämpa, skit i det, vi möter killar, dom ska va bättre, men ahhh dom är så små precis som min lillebror, konstigt, äh fortsätt köra på brudar, 45 min kvar, vi kan bättre..." lite av tankarna som snurrade runt i min skalle just då.. haha. I andra halvlek kommer vi bättre i positionerna och hittar bättre i försvaret. Allt kändes lite bättre helt enkelt. Grabbarna trycker (bara) in två mål i andra, så vi är helt klart nöjda med andra halvlek...
Aldrig kul att förlora en match men det var en nyttig match. Högt tempo och tuffa närkamper, det ska vi ta med oss till dom andra matcherna. Tackar för matchen grabbar och lycka till i er serie :))
Startelvan:
Hanna A
Månsson-Lina-Sanna-Frida
Vilma O-Anna-Lisa-Jennie-Julia
Matte.
Bänken: Fia, Annie, Grüner.

Idag, söndag, mötte vi Ronneby BK som vi kommer ha i serien iår i div 2. Vi tar tag i matchen direkt och spelar bra hela matchen igenom. Första träningsmatchen för många i år, men det märktes knappt ;D Ronneby faller hem med nästan hela laget så det var väldigt trångt i mitten och vi försökte utnyttja vårt spel på kanterna. Men ni vet hur det är, spelar man på konstgräs så sticker bollen lite snabbare än på naturgräs. Spelar man på en konstgräsplan och regnet öser ner så sticker bollen sjuuuuuuuuuuuukt jälva snabbt. Tyvärr rann bollarna iväg lite för ofta för oss och vi fick inte igång anfallen så som vi ville. Men vi hade många riktigt bra anfall och efter första halvlek stod den 1-0 till oss, genom Borre som snyggt gjorde målet. I halvlek snackde vi om att komma runt ännu mer på kanterna och forsätta köra på som i första. Och det gjorde vi. Vilma O gör två snygga mål långt utifrån kanten. Inte ens nära målchans någon av dom (eller jo det blev dom ju men...) men ändå letar dom sig in i det bortre hörnet, så snyggt!! Efter Vilma gjort två mål var det dags att byta ut henne, någon måtta får det fan va... ;) haha. För att vara första träningsmatchen för många spelar vi bra hela matchen igenom, stabilt bak och farligt fram. Annie punkterar matchen med att göra 4-0 till oss.
Extra kul idag var att Frida Olsson gör sin första match i AIF efter 1,5 år på resande fot, Therese A gör sin första match på 2 års uppehåll från fotbollen och Lovisa "Love" gör sin första match i AIF. Love, född -99, kommer från Kallinge och har bestämt sig för att spela i AIF 2015, kul!! :) Välkommen och hoppas att du kommer trivas :)