Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

Seger

Kategori: Allmänt

Ikväll var det dags för en spännande match för vårt div 2 lag mot serietvåan Emmaboda. Innan matchstart hade vi spelat fyra matcher och vunnit fyra och Emmaboda spelat tre och vunnit tre. Alltså två lag med full pott. Men idag skulle den trenden brytas för något av lagen (kunde självklart slutat lika, men så blev det icke!). Emmaboda började bäst och redan efter fem minuter tar de ledningen. En spelare i Emmaboda får till ett kanonskott från vänster som går precis under ribban, trodde nästan att den skulle gå över men den letade sig fasiken in i mål. Vi fortsätter att pressa på men efter lite mesigt försvarsspel så gör Emmaboda ytterligare ett mål, 0-2. Ingen rolig start! Spelarna peppar varandra och hänger inte med huvudena. Det är vi som har spelet och fortsätter att pressa Emmaboda. När det är 10 min kvar av första halvlek kommer vår reducering, ANNIE DAVNERT vänder upp i straffområdet och placerar bollen till höger. Så viktigt! Bra med ett mål innan paus. I halvlek samlas spelarna för att snacka ihop sig och vi andra i pupliken begav oss upp till kiosken för att köpa gott kaffe som Månsson och Lollo kokat och en goooo kååååv som Gina, Jojje, Maja o Elle hade grillat (Jönsson du twittrade väl bara?). Bra jobbat av kioskpersonalen! Kunderna var mycket nöjda!

Andra halvlek drog igång och ett taggat Asarum tar tag i matchen och jagar en kvittering. Grüner driver ner på sin kant och slår ett inlägg på marken in i straffområdet och ISABELL BORRAS kommer glidandes och får in bollen i mål, 2-2 i spelminut 55. Vi är taggade och bollen hålls inom laget och spelar mycket bra. Ett ledningsmål är nu nära, Anna driver ner på kanten, slår in ett inlägg i luften och återigen hittar ISABELL BORRAS bollen och nickar in den i mål!!! 3-2 , 60 min. Emmaboda börjar bli trötta och vi slår bollarna mellan deras backar och vi kommer fria många gånger, mycket bra spel av alla. Vi har många bra lägen att göra ytterligare ett mål för att kunna punktera matchen. Istället får Emmaboda lite energi och har några farliga lägen och hönor, men Maja i målet är på g och gör många bra räddningar och backlinjen rensar undan bollen säkert. Vi gör ett byte, Isak ut och Emma Nordahl in. Emma är född -99 och jisses vilken tjej! Kommer in och backar inte en sekund, har chans att näta några gånger. Fortsätt så Emma så kommer det! Vi får en frispark typ 2 m utanför straffområdet och FRIDA JOHNSSON kliver fram och pangar upp den i krysset!!!!!!! 4-2 till AIF i min 87.
Domaren blåser av matchen och vi vinner med 4-2! Grym inställning från alla spelarna idag som lyckas vända ett underläge och ger aldrig upp. Mycket bra spel inom laget, fem av fem möjliga segrar! Fortsätt såhär tjejer!! :D