Asarumsdamer

The future belongs to those who believe in their dreams and goals

4

Kategori: Allmänt

Nu börjar det dra ihop sig och vi har bara en träning kvar denna veckan innan premiären på lördag. För er som har missat så möter vi IS Halmia i presmiären hemma på IP kl 14,00. Vi hoppas på bra fotbollsväder, bra fotboll, glada supportrar, välgrillade korvar i paus och förhoppningsvis tre poäng efter 90min spel. Och för er som inte vet så har även vi i AIF hakat på swish-trenden, har ni inga kontanter till entré eller kiosk så kan ni nu betala med swish - såååå bra! :D 
 
Nu är det dags för tre (wihooo) nya spelarintervjuer. Idag ska ni få lära känna tre av våra nyförvärv - Emma "Björke" Björklund, Yasmine "Yasse" Schuster Forsberg och Matilda "Beike" Beike. 
 
Först ut är Björke, hon fyller 17 år till sommaren och kommer ifrån Lyckeby, men just nu bor hon i Sölvesborg (hon flyttade hit pga den fina naturen vi har här, precis sånt som en 17 åring älskar..), fast näää, hon går på Elitfotbollsgymnasiet på Furulundsskolan, där av Sölvesborgsbo :D. Björkes moderklubb är Lyckeby GOIF, senast kom hon ifrån Nättraby GOIF och nu är hon då i AIF, nice! Hon är en stark forward som tyvärr har drabbats av lite skador men ser nu ut att vara helt tillbaka, underbart! :D Hon valde spel i AIF för vi har lag som spelar i bra divisioner, 1 och 2, en bra sammanhållning i laget med rutinerade spelare som träningarna seriöst. 
 
Hur är stämningen i laget nu innan seriepremiären?
Det börjar kännas i laget att det inte är långt kvar nu, alla är taggade!
 
Vilka är dina personliga mål år 2016?
Att få spela så mycket som möjligt i div. 1 och förbättra min fysik. 
 
Tre bra egenskaper på och utanför planen hos Yasse och Beike:
Yasse: Snabb, bra skott, bra på finter. Utanför är hon en killmagnet, snäll och rolig.
Beike: Pricksäker, bra speluppfattning och stark. Utanför planen är hon snäll, smart och omtänksam. 
 
Om du endast får äta en maträtt i resten av ditt liv, vilken skulle det bli och vem ska laga den?
Då får det bli spagetti och köttfärssås och självklart ska mamma laga den, blir alltid godast då! 
 
Nu över till Yasse, hon är 16 barre och går också på elitfotbollsgymnasiet i Sölvesborg. Hon spelar helst forward eller yttermittfältare. Hon började faktiskt sin karriär i Asarum men har senast spelat i IFK Karlshamn men är nu tillbaka där allt började. Härligt!!! :D Hon valde AIF för hon tyckte att det var ett bra lag med bra gemenskap och bytte för sin egen utvecklings skull. (Kul att höra :D ). 
 
Hur känns det inför seriepremiären på lördag?
- Det känns bra tycker jag, lite nervöst iochmed att man är ny. Men vi har lyckats bli samspelta med alla.
 
Vilka är dina personliga mål med 2016?
- Jag vill utvecklas till en bättre spelare, bli starkare och få bättre speluppfattning.
 
Säg tre bra egenskaper på och utanför planen hos Björke och Beike:
 Björke: på planen, hon är en stark offensiv spelare, har bra skott och vågar mycket på planen. Utanför, hon är självsäker, rolig och pratglad när hon är på bra humör;)
Beike: på planen är hon en bra mittfältare som levererar bra bollar, hon ger sig inte förrens hon fått bollen och är pricksäker på mål. Utanför, är hon snäll, bra tåg-kompis påväg till skolan och omtänksam. (Båda två pendlar från Karlshamn till Sölvesborg)
 
Om du endast får äta en maträtt i resten av ditt liv, vilken skulle det bli och vem ska laga den?
Jag skulle vilja äta tacos, både lite nyttig med grönsakerna i och gott, så kan man ta tacoschips till det med. Tror det får blir mamma som fixar det då.
 
Sist ut för dagen, Beike! Hon är lika gammal som Björke och Yasse, hon fyller 17 bast i Juni och även hon går på elitfotbollsgymnasiet i Sölvesborg. Beike är en schysst tjej som är fostrad i IFK Karlshamn och har spelat där i hela hennes liv, fram tills i höstas då hon valde att gå över till oss i AIF. Hon ville ta ett ytterligare steg i sin utveckling som fotbollsspelare och kände att Asarums IF kan hjälpa henne med detta, genom hög nivå på träningarna och medspelarna. Enligt Beike är Asarums damer är ett härlig gäng där det är lätt att trivas! (Instämmer!!)
 
Hur är läget i laget nu inför premiären?
- Alla är förväntansfulla och ser fram emot premiären. Efter en lång och hård försäsong ska det bli kul och spännande att komma igång på allvar. Seriepremiären är en höjdpunkt som man längtar till!
 
Vilka mål har du med säsongen 2016?
-  Jag har både stora och små mål inför denna säsongen. Ett lite mindre mål är att aldrig vara sist ut ur omklädningsrummet, haha ;)  Sedan har jag även som mål att hela tiden utvecklas som fotbollsspelare och det hoppas jag på att göra även denna säsongen.
 
Säg tre bra egenskaper på och utanför planen hos Björke och Yasse:
Björke: Utanför planen är Björke en glad, envis och omtänksam person. Hennes styrkor på planen är att hon är stark, har bra blick för spelet och att hon är bra på att hålla i och täcka bollen.
Yasse: Yasse är en glad, djurälskande tjej som skrattar mycket. Hennes styrkor på planen är att hon är snabb, explosiv och har ett grymt vänsterskott.
 
Om du endast hade fått äta en maträtt i resten av ditt liv, vilken skulle det bli och vem ska laga den?
Pappas grillade kött med bearnaisesås går hem alla dagar i veckan ;)  (OMG va gott det låter, pappa Beike får gärna grilla kött till alla i AIF dam!!!)
 
 Tre goa tjejer, från vänster: Emma Björklund, Yasmine Schuster Forsberg och Matilda Beike. :D Välkomna tjejer!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: